Home Nieuws uit Suriname Parlementsvoorzitter Suriname laat Mickey schieten

Parlementsvoorzitter Suriname laat Mickey schieten

50

PARAMARIBO, 20 aug – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo moet noodgedwongen afzien van zijn voorgenomen privé bezoek aan het Amerikaanse Disney World. Het wachten op een Amerikaans inreisvisum duurt te lang. De vakantieplannen moeten drastisch worden aangepast.

Hij heeft nu besloten naar Brazilië te vertrekken met zijn vrouw en zoontje van vijf. Waar het aan ligt dat het visum niet is verstrekt, is niet duidelijk. Er wordt rekening gehouden met veiligheidsoverwegingen. “Maar ik kan niet zitten wachten, dus heb ik besloten naar Rio de Janeiro te gaan”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Het jongetje moet binnenkort weer naar school in Nederland.

Vanuit de ambassade wordt de krant gewezen op het Amerikaanse visumbeleid, onder meer wat betreft personen met een strafblad. Somohardjo is enkele jaren terug door de strafrechter veroordeeld wegens ontucht. Hij moest toen aftreden als minister. Zelf ziet hij het vonnis niet als mogelijke reden, omdat hij eerder een visum heeft gehad. Dat was wel als leider van een parlementaire delegatie.

50 REACTIES

 1. snekie-tere
  aahahaahaha, mooi zo. laat amerika deze vos maar arresteren door interpol. Is beter voor de arme surinamers. En tevens, de surinaamse scholen zijn niet goed voor die zoon van Somo. Dat geeft hij toe nu. Daarom studeert zijn zoon in Holand. Ministerie van Onderwijs moet deze klap dus opvangen.. Ing beleid no boeng... sarie torie
 2. isri
  Er is een groot verschil tussen prive en werkbezoek en dit had somo kunnen weten.Maar deze meneer denkt dat hij als prive-persoon ook buiten de landsgrenzen zijn kapriolen kan uithalen.
 3. bando
  de reden is omdat hij een straf blad heeft zo wel in suriname als in nederland voor vuurwapen bezit . dus kom je amerika niet binnen oom somo
 4. thea
  Wat??????? Zijn zoontje van pas 5 jaar woont in Nederland?En deze vent is voorzitter van het Surinaamse parlement? Wat een vertrouwen zeg in je eigen mensen. Het is nu klaar als een klontje ,dat de helft van het Surinaams kabinet van 2 walletjes vreet,ze hebben 2 paspoorten zeker weten van wel.
 5. bibi
  Moet men zoiets op het nieuws plaatsen???? VS kies eng mooi!!!!!!!!!!! Alleen in Su.kan hij z'n rotzooi uithalen. In VS is er geen names and faces zoals hier in Su.
 6. R.M.D.Leider
  soso lafu en gerechtigheid en dat merk je wanner je niet in functie bent Somohardjo, er zullen meer volgen.
 7. Sabi
  Dames en Heren, Lees ik het goed, Somo zijn vrouw en kind(eren) wonen in Nederland. Waarom niet in suriname of vindt Somo het onderwijs in swiet sranang niet goed genoeg voor zijn zoon.
 8. Malli
  Het jongetje moet binnenkort weer naar school in Nederland??? Volgens mij zijn de scholen in Nederland reeds begonnen , ook voor de 5 jarigen. Ik ben benieuwd wat voor smoes Somo in petto heeft voor de leerplichtambtenaren die zijn zoontje zullen opwachten op Schiphol. Malli.
 9. rinus
  Go USA Go USA. fuck Somohordjo. verander je naam naar Tjokromin. aangezien je toch heledag met een stropdas rondloop. suriname, Bananen Republiek.
 10. A . KOMTJIE
  Een poppenkast figuur wilde zijn zoontje kennis laten maken met een profesionele poppenkast, ( dat zegt hij tenminste) maar zij die over die profesionele poppenkast gaan hebben hem en zijn familie afgewezen, zelfs als toeschouwer willen zij hem daar niet hebben. KOMTJIE
 11. tori spang
  Captain jack sparrow , houdt echt van die jongen zie ik. Wilde hij naar Disneyland of wilde hij dat die jongen disneyland zou zien? Want hij hoeft heus niet mee naar Disneyland.Dan gaat die jongen met mama en het is ook genieten. In ieder geval kan ik mini-somo zeggen hij de pirates of the caribbean ride niet gemist heeft, want daarvoor moet hij naar papa, oom ro, oom michael,oom ronny en oom gilds kijken.Dan heeft hij die hele disneyland gezien. ;)The real pirates of the caribbean.
 12. Ayathola tol liestefie
  Whaaahahahahahahahaha..woiwoiwoi..bwoeaahahahahahahaha..Somo ye kier mi. De yankees hebben Mickey Mouse en jij Mickey Jong Tjien Fa.
 13. R.M.D.Leider
  Misschien waren de ouders van minderjarige meisjes bang geworden toen ze hoorden dat Don Somohardjo eraan kwam. Wanneer je kuilen graaft voor anderen val je er uiteindelijk er zelf in mr lucky luck alias bek en nek. Die Amerikanen willen ook geen kick boks held toelaten die straks zonder body guard moet lopen. Beware in Rio my friend because we have friends in Rio!!!!
 14. du
  laten wij de feiten eerlijk weergeven en dan maakt het niet uit om wie het gaat ik kan mij ook het geval van herrenberg herinneren die bij zijn broer op bezoek wil gaan in amerika en hij krijg ook geen visum en zover ik weet heeft deze man geen strafblad de reden is puur het beleid van VS na 9-11 , ik kan mij herinneren dat ook nederlanders met hoge functie op een lijst terecht zijn gekomen van mensen die amerika niet in mogen als ik het goed heb is het iemand die bij de europees parlement werkt dus dit is puur beleid van amerika.
 15. leuvie
  Beste mensen, Los van de hele commotie over het wel of niet gaan naar Disneyworld en de visunkwestie, is dit weer duidelijk een vorm van vriendjespolitiek. De vrouw van Somo is waarnemend ambassadrice van Suriname in Nederland. Daarom gaat zijn zoon van 5 jaar op een internationale school. Het arme volk kan niet eens een behoorlijke vakantie in Su zelf houden; maar als Somo zegt dat hij het meent met het Surinaamse volk; waarom gaat hij niet in Su zelf op vakantie?
 16. Jurist
  waarom nou schelden op meneer Paul Somohardjo hij is niet de enige die de USA weigert.Usa weigert heel veel mensen en nu de kids uit Europa ook tegenwoordig Hopelijk gaat hij dan naar Indonesie en India en China .waar wij Suriname iets aan hebben
 17. Linksom
  Surinamers, schaam je voor deze vent; het zoontje van vijf op school in Nederland. Waar wij als NL-Bakra's al niet goed voor zijn!! Bah, vies !!!
 18. Eduard Lupsom
  Meneer Leider, please zeur niet want het visum van je baas Henk Herrenberg is enkele maanden geleden ook geweigerd door Amerika. Verder, de Amerikaanse regering heeft ook negatief gereageerd toen de Surinaamse regering jouw baas en vriend kolonel Sedney wilde benoemen als militair attache op de Surinaamse ambassase in Washington DC. Dus, womie, haika, ka buka.
 19. Patty
  Dit toont weer aan dat Somo niets voor Suriname voelt. Want je zoon in Nederland onderwijs laten volgen , terwijl dat ook in ons eigen land kan. Jammer, Jammer. En dat het Surinaams volk dit toelaat. Het lijkt alsof zij zwaar bedwelmd is.
 20. kondreman
  Om te zien hoe de vs denkt over de leiders van het surinaams volk. Somo zal wel niet de enige zijn die een visum(prive) zal worden geweigerd door de vs. Die anderen durven het nieteens aan te vragen, wetende dat het zal worden geweigerd.
 21. Komkommer
  Somohardjo kan niet naar Disney World ! Lekker belangrijk. Zegt dit nou wat over het niveau van de journalisten in Su. of is het gewoon komkommer tijd ?
 22. Perro v/d Speurhondenclub
  Er staan nog meer Front mannen op de lijst...verboden toegang....alleen een speciale visum kan toegang geven. Maar de kans is groot dat ze daarna bij aankomst opgepakt worden.
 23. Kijkuit
  Het is zeker goed deze Democratie ontwrichter's ...niet toe te laten in landen die streven naar een eerlijke Democratische bestuur. Ik vraag mij altijd af waarom Ned...nog met deze gasten aan tafel zit ???... Front is niks en ook niks anders dan een boevenbende.
 24. flor
  A kis eng moi, a dagoe. andere surinamers komen niet in aanmerking voor een beurs maar somo zijn vrouw is vice ambasadeur en zijn zoontje zit op een internationale school what the fuck is dat met somo. zijn de surinamers achterlijk om zo iemand nog als parlement voorzitter te hebben. maar mijn moeder zou zeggen ba soekoe ba fini a tang so flor
 25. NDP Forever
  Dese man heeft een gesonde oog voor vrouwwen Maar hij moet ook lere om te werke Wang regering mang moesoe sorgoe ding kondresma Bouta for president NDP Forever
 26. Eduard Lupson
  Meneer Leider moet niet zo veel zeuren. De Amerikaanse ambassade heeft enkele maanden geleden toch ook het visum van zyn baas Henk Herrenberg afgewezen. Verder, Amerika heeft toch ook de accreditatie van Kolonel Sedney op de Surinaamse ambassade in Washington DC afgewezen. Big deal. Wat willen deze communisten in Amerika anyway. Ze hebben ons volgens DDB toch 300 jaar uitgebuit. So, womie, ka buka.
 27. oom Mané
  Pak Somo, ga niet naar Rio daar is echt gevaarlijk. onlangs is er een Vietnamese diplomaat en drie chinezen ontvoerd. Ik zeg je, ga niet. denk om je zoontje. ga liever naar Havana, daar is ook mooi. ik ben om jou bezorgd want ik lijk ook op jou. Alleen doe ik de dingen niet die jij doet.
 28. Surijw
  Ha die Somo lekker zo op de Copacabana flaneren. Familie vroeg naar bed en dan lekker naar de "Help"... boroman....
 29. Patriot
  Somo wordt overal geweigerd. Alleen Suriname is gek om deze man te behouden, ondanks al zijn capriolen en hij is niet de enige. Grow up man.
 30. souto - min
  voor echte wel vaard moeten surinamers zelf het cabine sorry mmmmmmmmm herinrichten .want voor wij surinamers in het buiten land is het een diepste schande wat wij tot nu toe kunnen volgen treurig gedrag als leiders ,laten wij alle sranang mang ,hier buiten en binnen het beste van zien,want op zo een manier is het lastig voor ons ,want burgers zelfs mogen niets , wie bepaald je leven , rot toch op man.
 31. ks
  Goede zaak van Amerika. Ik hoop dat ze van nu af aan ALLE criminelen en hun familie een visum weigeren. Nederland moet ook het zelfde doen. En hopelijk weigert Nederland alle regerings functionarissen en hun families een visum totdat suriname nakomt wat er in de toescheidings overeenkomst staat.
 32. Noltie
  hehe,snappen jullie nu waar Bek en Nek na de verkiezing in Suriname politiek asiel zal aanvragen wanneer er een onderzoek zal starten naar corruptie?
 33. PY993
  Somo einde dienst met Amerika en Disney world want Mickey and fans lust je niet... Er zijn heel veel poppetje van mickey te verkrijgen dus koop die en hang in je zoontje kamer... and by the way parijs heeft EURO disney dat is makkelijk voor jou en je zoon en vrouw want jij hebt geen visum nodigt om nederland en frankrijk in te reizen dus een europees paspoort doet heel veel.... en ook als je europees paspoort hebt komt je amerika niet binnen met je ontucht gedoe... big shame Somo....
 34. JayRay
  Geen visum voor verkrachters, klaar. Arm kind van vijf, leerplichtig in Nederland wordt door domme javaan in Suriname van school gehaald om op vakantie te gaan. De scholen zijn hier al begonnen Paeeeeee Sarkaar
 35. Pluto
  Jammer voor het kindje dat naar Disney wilde. Wij zijn afgelopen weekend naar Eurodisney geweest , heel leuk natuurlijk. Volgende keer beter!
 36. Kolibrie
  Pa Somohardjo heeft ook de houding van een Disney figuur, dus hij hoeft niet helemaal naar Disney World te gaan om zijn zoontje te kunnen vermaken. Hij kan ook een masker van Goofy opzetten om zijn vijfjarige zoon te kunnen vermaken.
 37. djompo
  Zo te zien is het normaal dat bepaalde figuren met een twjfelachtige reputatie het overheidsapparaat misbruiken voor prive zaken. Wat voor ka status? Een minister gaat vervolgens het surinaamse volk belachelijk maken door om opheldering bij de amerikanen te vragen. Het is nu tijd om de minister en somo tot de orde te roepen. Wie durft in suriname nog over integriteit te praten? Wie stuurt ze naar huis???
 38. Mala
  Waaattt??????kindje somo , vrouwtje somo , kindje sardjoe ,vrouwtje sardjoe , kindje venetiaan ,vrouwtje venetiaan , kindje dit , vrouwtje dat ,allemaal zitten in het buitenland ,en dat mag allemaal ,maar als een arme , voor wat voor een reden , zijn of haar kind , zijn of haar familie naar het buitenland stuurd ,dan wordt z'n arme , door dit zelfde beesten als landverrader betiteld , en eigen vrouw en kinderen , als ze even mee willen genieten van het belasting geld van de arme surinaamse balasting betalers , mogen dan ook gratis reizen met de slm naar Suriname onder militaire begeleiding ,ze zijn erger dan beesten .
 39. Bacco
  Alle posters hierboven zijn afgunstige ploerten. Zijn vrouw dient haar land hier op de ambassade en die arme vader moet zijn zijn maar al te vaak missen. Hij kan het zich permiteren om hem naar Disney World mee te nemen. Parlements voorzitter zijn en politicus in Su heeft zo zijn voordelen. Waarom zouden wij afgunstig moeten zijn?? Als je ook zo een lifestyle wilt, just join het Front en je kan ook een goed leven leiden, goede status en met veel mooie meisjes sex hebben. Maar niemand van de jullie heeft dde gutts om zijn warme vogelnestje te verlaten en het avontuur van Suriname op te zoeken. Somo dus wel! Ballen heeft hij wel. Wat ik praktischer had gevonden is dat hij met het knaapje naar Disneyland Parijs ging i.p.v. U.S.
 40. RUSH
  Zielig voor Bacco...enige-pro-somo...hihihi is goed voor hem. hij dacht dat ie alles en overal zn shit kan uithalen. Dacht jij (bacco) en somo dat de AMERIKANEN dom zijn???? Ze gaan echt geen criminelen die ooit met strafrecht op zijn naam had hun land inlaten...echt niet. Sorry. Ik ben nieteens populair en ik heb een 10jaren visa van Amerika... dus alleen "z i e l i g" moet ik zeggen voor somo.
 41. dramaman
  Geen visum voor verkrachters; Dat betekent dat L. Neede ook nooit Amerika zal binnen komen. Geen visum voor voor veroordeeeeeeelden, dus ook Bouta komt er niet in. Dus bij deze zal Ronnie zich ook goed moeten bedenken. thans over studerende kinderen in het buitenland wel,wel. Ge kinderen van Frank Playfair 2 stuks(ha ha ha) stud. en werken in Ned. De kinderen van Heuvel ook 2 stuks studeren z.g. in Ned. Ik vraag me af of dit verboden is. Menden waar hebben jullie het toch over?