maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurVincent Jong Tjien Fa exposeert collectie

Vincent Jong Tjien Fa exposeert collectie

-

Does Travel & Cadushi Tours

Kunstenaar Vincent Jong Tjien Fa exposeert zijn schilderwerkcollectie Cutis Ornato: zijn kijk op het versierde menselijke lichaam. Jong Tjien Fa schildert al sinds zijn jeugd en heeft de laatste jaren, naast zijn werk als huisarts, zijn beeldend kunstenaarswerk opgepakt. Cutis Ornato is zijn eerste tentoonstelling in Nederland na zijn succesvolle tentoonstelling Rond in Kleur (2003) op Curaçao.
Zondag 24 augustus om 15.00 uur zal filmproducent, schrijver en theaterman Norman de Palm de officiële opening verrichten. De opening valt samen met het vijfjarig bestaan van Gallery Pauw.

Verfraaien van de menselijke huid is binnen alle culturen gebruikelijk: van het aanbrengen van make-up, tatoeages, klei en verf tot het doen van piercings en scarificatie. In Cutis Ornato zien we hoe Vincent bij beroemdheden en bij mensen die hij in zijn leven tegenkomt, de huid versiert met felle kleuren en patronen. De kleuren die hij gebruikt reflecteren misschien wel de Caribische zon uit het gebied waar hij opgroeide, maar de blik van zijn geschilderde mensen leggen kronkels van de ziel bloot.

Vincent Jong Tjien Fa is in Suriname geboren uit een Chinese vader en Sint Maartense moeder. Toen hij als kleine jongen vanuit een hoek mocht meekijken naar de schilderlessen van zijn moeder werd de kiem gelegd voor zijn liefde en toewijding aan de kunst. In de beginjaren ’90 volgde hij schilderscursussen waar hij de acrylverf ontdekte en waar hij zijn inspiratie opdeed voor de ronde koppen met verschillende kleurvakken. Op gezichten van met name vrouwen kwam dit tot uiting in zijn eerste expositie Rond in Kleur. Legde Vincent in zijn eerste werken de nadruk op het gezicht, nu waagt hij zich aan het hele lichaam, gebruikt hij meerdere materialen en ook staan nu vaker mannen als model. Zijn schilderstijl heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van abstracte interpretaties in ronde vormen naar meer herkenbare menselijke vormen. Vincent houdt zich naast schilderen ook bezig met fotografie, het maken van mozaïeken, beeldhouwwerk en grafische vormgeving. Meer informatie over de kunstenaar is te vinden op www.vincejtf.com

Opening expositie Cutis Ornato en vijfjarig jubileum Gallery Pauw
Zondag 24 augustus 2008 om 15.00 uur
Openingswoorden: Norman de Palm
Muzikaal intermezzo: Marven Snijders en Derrel de Palm
Galeriehoudster: Angela Pauw

Gallery Pauw, South-American & Carribean art
Sprendlingenstraat 54, 5061 KN Oisterwijk
Tel: 013 – 5286928
Mail: [email protected]
Openingstijden: vrij-zat-zon 13.00 uur – 17.00 uur en volgens afspraak.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES