Telecommunicatiebedrijf Suriname moet bijbenen

5

PARAMARIBO, 19 aug – Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, wil stappen vooruit werken. Dit zegt Telesur-directeur Dirk Currie. Het heeft geen zin te treuren om het verloren monopolie. Met de nieuwe spelers op de nationale markt hebben zich nieuwe uitdagingen aangediend.

Die zullen onvervaard tegemoet worden getreden. “Telesur moet zich blijven richten op de toekomst. In Suriname zien we meer mobiele dan vaste telefonie”, zegt Currie. Telesur heeft als enige provider van vaste telefonie dus niet echt een troef in handen. Om dan toch minimaal de huidige marktpositie te behouden, is een drastische omslag nodig. De markttrends worden dan ook nauwgezet gevolgd.

Eigenlijk is dat al vanaf 2003 het geval. Toen bleek de mobiele telefonie een enorme vlucht te nemen. Toen leverde dat alleen maar op technologisch gebied uitdagingen op. Telesur was immers de enige leverancier. “Een andere trend heeft te maken met de eis voor snellere internetverbindingen, de ontwikkeling van breedband dus”, aldus Currie. Ook de extra mogelijkheden van mobieltjes moeten aangeboden kunnen worden.

5 REACTIES

 1. Dirk Currie wil vooruit werken. Dan moet het gene wat je nu doet(mobilele telfonie) eerst goed werken.

  Clienten klagen over De verbinding. Ze betalen de volle pond per maand terwijl de lijn het soms per maand maar 60% doet. Geef clienten een gedeelte van hun geld terug als de verbinding slecht is.

  Je wil internationaal gaan werken terwijl het in Suriname nog een zooitje is.

  Djamoe
  Ik rust


  Maak melding

 2. Djamoe,
  Je hebt gelijk. De laatste tijd is de mobiele telefonie van telesur een zooitje.
  Laat ze dat eerst op orde krijgen eer ze andere uitdagingen aangaan. Per slot van rekening is 2 x niets(niet goed) blijft niets (oftewel niet goed) terwijl als je een iets hebt die het goed doet je toch iets hebt dat goed is.

  Rust zacht Djamoe


  Maak melding

 3. Ja telesur, je hebt, net als SLM/KLM samen, het Surinaamse volk jarenlang uitgebuit. Het wordt tijd dat jullie het boetekleed moeten gaan aantrekken. Huilen helpt NIET meer. Welterusten jullie beide (telesur en SLM/KLM)


  Maak melding

 4. Toen de liberalisatie van de telecom sector in suriname van kracht ging, had telesur 3 á 4 jaren de tijd om vooruit te werken (met name mobiele communicatie).Nu blijkt dat ze in die tijd niks hebben uit gevreten.

  Het is dan ook geen “bijbenen” of “vooruit werken” zoals bovenstaand door de heer Currie werd genoemd. Telesur loopt gewoon achter de feiten aan en dat is gewoon te wijten aan hun onkunde.

  Om concurrentie strijd aan te gaan met Digicel kan telesur het vergeten. Digicel is een international georienteerd bedrijf die zijn sporen al heeft verdient met name in het caribisch gebied.

  Aan telesur om te kunnen meelopen: First clean your house and than shoot outside.

  Hans


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.