Surinaamse film op het witte doek in Jakarta

5

PARAMARIBO, 19 aug. – De Surinaamse speelfilm “Hori Yu Srefi” van regisseur Pim de la Parra is dinsdagavond 19 augustus te zien in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De vertoning vormt de afsluiting van een festival met films uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De afgelopen week konden Indonesische en internationale cultuurliefhebbers al kijken naar films uit Venezuela, Brazilië, Argentinië, Peru, Mexico en Ecuador. “Hori Yu Srefi” is de enige inzending uit de Caricom.

Het festival “Jakart@ 2008” moet de Indonesische hoofdstad de hele maand augustus omtoveren tot culturele hoofdstad van de wereld. De bijdrage van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied is een onderdeel van het veelzijdige, veelomvattende festivalprogramma van kunstzinnige, culturele en educatieve evenementen.

“Hori Yu Srefi” vormt een bijzonder onderdeel van dit regionale filmfestival, omdat de film een goed beeld geeft van de Surinaamse cultuur, waarvan de Javaanse traditie een prominent onderdeel vormt. “Hori Yu Srefi” is uitgebracht in 2006, met hoofdrollen voor onder meer Mathilde Matta en Murwin Sabajo. De film is geproduceerd door Arie Verkuijl voor het Film Instituut Paramaribo in co-productie met Fundasi de Surinaamse Film Academie.

5 REACTIES

 1. Pim de la Parra is een stong foetoe van Suriname!!
  Surinamers zouden hem beter moeten koesteren!!
  Hetzelfde geldt ook voor de zeer ondergewaardeerde MICHEAL SLORY.
  Voor deze mensen neem ik mijn hoed af en maak een diepe buiging voor ze!!


  Maak melding

 2. Moge deze mooie stunt navolging vinden en onze broze nauwelijks ontwikkelde filmindustrie een boost geven en de interesse wekken van degenen met financiele middelen om erin te investeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.