dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieUitbreiding Suriname’s tweede luchthaven lastig

Uitbreiding Suriname’s tweede luchthaven lastig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 aug – Uitbreiding van de luchthaven Zorg en Hoop is een ingewikkelde onderneming, voornamelijk vanwege fysieke omstandigheden. Dit meldt de Ware Tijd aan de hand van het rapport over de milieu- en impactstudie. De omstandigheden, waaronder de dichtbevolkte omgeving, kunnen zelfs onoverkomelijk blijken.

Dat zou wel eens radicale veranderingen kunnen vergen, zoals verplaatsing van de luchthaven. Gedacht wordt onder meer aan het district Commewijne. De kosten zullen in de tientallen miljoenen dollars lopen en het is nog niet duidelijk hoe dat te financieren. Dus wordt het waarschijnlijk ter plaatse uitbreiden. De baan moet ruim tweehonderd meter langer en ruim twintig meter breder.

De ruim een halve eeuw oude luchthaven is gebouwd in een periode dat de buurt Zorg en Hoop nog nauwelijks bewoond werd. Intussen zijn er verscheidene wijken gevestigd en nemen de klachten over geluidsoverlast toe. Dat kan verergeren als de plannen voor ruimere dienstverlening toenemen. Het management wil de baan ook openstellen voor nachtelijke vluchten. Ook moeten grotere toestellen geaccommodeerd kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Het begrip “groei” is waarschijnlijk 50 jaar geleden nog niet bekend bij de bedleids makers die de luchthaven hebben laten aanleggen. Zelfs bij de huidige beleids makers is dat geen standaard definitie bij het uitvoeren van projekten. En dat is jammer, omdat over 50 jaar we MOG steeds ermee worstelen. Dus: huidige beleidsmaker(als die er zijn) denk aan groei en uitbreiding aub…voor de volgende generaties..

  Hojot


  Maak melding
 2. Vliegveld zorg en hoop moest allang verplaatst zijn en wel naar een plek die qua afstand v/d stad makkelijk bereikbaar is.ook moet men dan geen woonprojekten om en nabij een eventuele nieuwe vliegveld situeren.


  Maak melding
 3. Uitbreiding………..zonde, het beste is een nieuwe luchthaven. Er is onvoldoende ruimt voor uitbreiding, en vooral als men er met grotere machines wil komen. Het is midden in een woonwijk, en als het een keer fout gaat wat dan.
  Grond heeft een goede waarde en een mooie locatie. Dus verkopen aan een projectontwikkelaar, of verkavelen en verkopen.
  Alleen de locatie voor een nieuwe luchthaven, waar zou die moeten komen.


  Maak melding
 4. Hopelijk haalt dit plan het niet en wordt de regering gegijzeld als dit plan toch door gaat. Enige discussie voor deze airport is hoe het te verplaatsen en niet uit te breiden en vooral niet voor grotere vliegtuigen. De enige reden om tegen te zijn is dat het om een dicht bevolkt gebied gaat en hopleijk gaat men niet uitbreiden om te wachten wanneer er een kist valt op de bewoners ter plekke..Overal worden juist discussies gevoerd hoe airstrips te verplaatsen naar onbewoonde gebieden en wat doet een of andere profiteur, ja een plan om deze airport uit te breiden. Als het regeren een beetje moe is geworden sta aub op ipv duivelse plannen te genereren.


  Maak melding
 5. zal zeker een onmogelijke karwei worden,
  dit ding moest toen richting wegnaar zee of reeds gealoceerd zijn voor commewijne.
  But he men komt altijd afterthe fact.
  STEDENPLANNING IS ZOEK.
  maar niet hoeveel TJOEKOE kan er in mijn Zak.
  We kijken uit.


  Maak melding
 6. het kan in mijn achter tuin hahaha
  als suriname geen onbewoond gebied heeft dan weet ik het niet meer
  hebben ze wel de surinaamse kaart bij de hand
  para zou ook goe zijn.een paar kilometers voorbij lely dorp.veilig voor nu en de toekomst.comewijne word ook gebouwd.waar moetten de mensen van comwijne anders bouwen.over 10 jaar is comewijne ook vol gebouwd is weer niet veilig.

  anil


  Maak melding
 7. Nu beginnen te Commewijne of Kwatta en dan verkavelen. De opbrengsten van de kavel verkoop opnemen in het totale budget. De gebruikers SLM, GUMair, Bleu Wings en anderen laten mee financieren.
  Uitbreiden is weggegooid geld omdat er ten tijde van uitbreiding de inkomsten lager zullen liggen door bouwoverlast.
  OF:
  Verkavelen en voor de bouw van een nieuw vliegveld te Commewijne of Kwatta investeerders zoeken en de zaak privatiseren. De overheid hoeft niet alles te bezitten omdat ze nu niet bij machte is om alles te controleren.

  Das

  Das


  Maak melding
 8. Intussen zou ik de SLM willen adviseren hun MD-82 eens stevig te laten checken, gezien het tragische ongeval op Barajas bij Madrid. Dat was hetzelfde type vliegtuig. En als je de MD-82 van SLM van binnen ziet: het lijkt wel een zwijnenstal. Stoelen stuk, alles zit los, een rammelbak kortom. Voordat we gaat discussiëren over nieuwe vliegvelden: Zolang SLM niet over deugdelijk materiaal beschikt (zie de motorstoring van anderhalve week geleden met de 747-300) kunnen we vanaf Zorg en Hoop beter gaan vliegeren en heeft praten over een nieuwe luchthaven geen enkele zin. Die paar Csessna’tjes leveren nauwelijks overlast op.


  Maak melding
 9. Ik wil in deze zaak het volgende aankaarten
  In ons land Suriname is wet en regelgeving een heel groot probleem. De beleidsmakers van toen hebben veel goed gedaan maar hebben ook veel fouten gemaakt
  Men wist toch reeds dat de woon omgeving zou moderniseren of niet ?
  Nou als men een gebied in de planning heeft moet er toch wel rekening worden gehouden met wat men noemt wet en regelgeving. nou als men alles had verplaatst naar achteren (achter het Sarramacca kanaal dat was er geen probleem het het eventueel uitbreiden. In dit geval het aanleggen van meerdere banen en het eventueel verlegen van de banen. kijk ik heb geen luchtvaat gestudeerd maar ik hou me wel dagelijks ermee bezig omdat ik het erg interessant vindt en in de toekomst dit pad zeker wil gaan bewandelen. wat ik mij afvraag is wwarom er geen paralell baan op zanderij aanwezig is waardoor het werken een stuk makkelijker wordt. Kortom veel zaken die zeker aangepakr moeten worden. maar om terug te komen op de kwestie zorg en hoop vliegveld, zie ik dezedelfde mogelijkheden waardoor zanderij infeite voor militaire doeleinden kon worden gebruikt, en zorg en hoop voor de burger luchtvaart met alles wat er aan toebehoort./

  Gr
  Denny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES