zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijInternationale Marronvrouwenconferentie in Utrecht

Internationale Marronvrouwenconferentie in Utrecht

-

Does Travel - naar Suriname

Op 30 augustus 2008 organiseert de Marron Stichting Dufuni een internationale Marronvrouwenconferentie. Op die dag staat de rijke cultuur van de Marronvrouw centraal en haar streven naar een betere positie in zowel de Nederlandse als de Surinaamse samenleving.

Mede door de filosofie en traditie bij de Marrons, is de start positie van man en vrouw met betrekking tot ontwikkeling, niet gelijkwaardig geweest. Toen men bijvoorbeeld met de geldeconomie in aanraking kwam, waren het doorgaans de mannen die erop uittrokken om geld te verdienen. Ook waren het aanvankelijk de jongens die vervolg onderwijs mochten genieten. De vrouwen moesten in een beschermde omgeving (thuis) blijven om te verzorgen en op te voeden. Lange tijd bleven Marronvrouwen verstoken van onderwijs en contacten buiten de eigen woonomgeving.

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw maakt een aanzienlijk deel van de marronvrouwen een zeer snelle ontwikkeling door. Echter lukt het een groot deel nog niet goed gebruik te maken van de mogelijkheden die de samenleving op diverse terreinen te bieden heeft.
Als lid van de snel veranderende Nederlandse en Surinaamse samenleving hebben Nederlandse Marronvrouwen zelf het initiatief genomen deze conferentie te organiseren. Het is de bedoeling dat deze vrouwen samen met hun sympathisanten de krachten bundelen om duurzame verbetering van de eigen positie te kunnen bewerkstelligen.

Zaterdag 30 augustus
Gebouw Stichting BOEG,
Australiëlaan 6
3526 AB Utrecht

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Waarom apart weer een etnisch belangenvereniging?volgens mij zijn de problemen zoals achtergestelde positie en ongelijkwaardige behandeling iets die je overal tegenkomt of tegenkwam.waarom niet gewoon aansluiten bij degenen die deze strijd reeds lang voeren om vrouwen in het algemeen op een hoger plan te brengen.Het wiel hoeft niet wederom uitgevonden te worden en buitendien leren ze uit ervaringen die anderen voor hen reeds hebben opgedaan,want deze strijd tegen ongelijkheid vind overal in de wereld plaats en is niet iets alleen van Marronvrouwen.


  Maak melding
 2. Het is geen sensatie onderwerp dus reacties zijn er niet en daarom hoop ik dat de deze gemeenschap uit het negatieve spiraal zal komen.
  Wi Na Wan.


  Maak melding
 3. Ik vind die hele bijeenkomst leerrijk want zo leren ze van elkaar meningen.samen bij elkaar komen om een standpunt te hebben is niet slecht voor de vrouwen misschien kunnen ze in de toekomst ook zelfs gaan regeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES