Landregistratie Suriname komt weer van de grond

15

PARAMARIBO, 16 aug – De registratie van grond krijgt een nieuwe kans nu de financiering is veiliggesteld. Het door Nederland geadopteerde project Grondregistratie & Landinformatie is weer op spoor en de resterende vijf miljoen euro zal worden vrijgegeven. Er is weer perspectief op een georganiseerde uitgifte van grond in Suriname.

Dat kan nu Suriname uit zijn impasse heeft weten te komen. De ruzie binnen de coalitie over het vervolgtraject is uiteindelijk bijgelegd. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer, RGB, mag grond blijven uitgeven. De wetgeving zal worden aangepast. “Met name op dit vlak heeft zich wat stagnatie voorgedaan”, zegt minister Van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking.

RGB en vooral coalitiepartner Pertjajah Luhur, hadden bezwaar tegen de aanvankelijke opzet. Grondbeheer zou vallen onder een nieuwe entiteit die verantwoordelijkheid zou zijn verschuldigd aan de president. Door de onduidelijkheid en touwtrekkerij zag ook Den Haag door de bomen het bos niet meer. Er worden nu veiligheidskleppen ingebouwd. “Er komt een team voor het monitoren van de voortgang”, aldus Van Ravenswaay.


15 REACTIES

 1. Mense gaan presies krijge wat se om vrage
  Die tegenstaanders van NDP Ze gaan nog lere
  Ik heb gehoort dat se me bedreigt hebbe bij andre posting
  Waktie oteng verkiesing pasa
  Dang wang njoeng basie o sidong
  A no mikie grap nanga ding
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 2. Dus Somo heeft weer een slag gewonnen,zijn marionet-Minister mag grond blijven uitgeven,terwijl de wetgeving zal worden aangepast door Het parlement die niet of nauwelijks functioneerd.Ik ben benieuwd wat voor soort veiligheidskleppen zijn ingebouwd,vooral met de miljoenen Euro’s die vrijkomen,We zullen zien,


  Maak melding

 3. Het is te hopen dat men nu eerst gaat onderzoeken wie al een stukje grond heeft en ook al ingeschreven staat bij de hypotheek in Sur. Alles moet eerlijk verdeeld worden.

  Bij deze zou ik ook alle jongeren adviseren een baan te gaan zoeken en te te afhankelijk worden van de regering. Dit om te voorkomen dat de volgende generatie weer op een stukje grond zit te wachten. Ik zou zeggen regering bouw een paar sociale flats voor de bewoners.

  Janny


  Maak melding

 4. >>>>>>>>>>>>>>>WAT IS DIT<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>DIT OOK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Er worden nu veiligheidskleppen ingebouwd.

  …………………………………
  Wanneer men met schurken te doen heeft !!!!!!!!!! Zijn de Suri’s echt zo dom om dit te willen geloven.

  Laat Opa Ruro Vniemand met zijn schurken oprotten.


  Maak melding

 5. Dit door NL geadopteerde project kan alleen slagen wanneer NL een instituut instelt om dit project ook daadwerkelijk te volgen. Een aantal -los van elke politieke partij- staande mensen die geen familie-bindingen in SME kennen. Europese Nederlanders dus.
  Ik hoor u al denken “maar wij kunnen het zelf!” Vergeet het maar! Die domme trots moet een keer goed besproken worden. Wij kunnen het niet zelf! Reageer svp!
  Ik geef u acht maanden. Dan zijn de vrijgemaakte vijf miljoen op en staan er slechts 5 percelen als uitgegeven geregistreerd.
  Wie zich niet wil laten controleren heeft op voorhand al snode plannen. De ruzie binnen de coalitie is haastig bijgelegd om een goede verdeelsleutel voor die vijf miljooen dollar te kunnen vinden.
  Nederland heeft het project Grondregistratie & Landinformatie geadopteerd en zal er ook zelf voor moeten waken dat dit adoptiekind
  goed kan opgroeien en funktioneren. Dit kind afgeven aan een niet deugende creche waarvan men bij voorbaat al weet dat het daar in het verleden verkeerd is gegaan, vraagt om grote problemen. En voor dat je denkt, is het geld op! De groei van dit adoptiekind wordt stilgelegd door nalatigheid de adoptieouders.
  Dan duurt het weer jaren voordat NL weer vijf miljoen heeft vrij gemaakt.

  Sorry hoor, maar SME kent ook eerlijke mensen die niets met politiek te maken willen hebben. Deze mensen willen los staan van alle coruptieve praktijken die zich binnen onze politiek afspelen. Geef hun desnoods de kans om iets voor het land te doen en laat hun de controles op landuitgifte doen en rapporteren aan het NL instituut. Het is toch geen schande?
  Het gaat toch om het project? En toch niet om de minister die het doet?

  Das


  Maak melding

 6. Ja meneer NDP Forever,dan kan het land weer geisoleerd worden door het buitenland, zeg de dingen hoe ze zijn dan kan de drugs nog makelijker over de grenzen gesmokeld worden waar zijn jullie allemaal me bezig,ik ben niet politiek gelinieerd maar deze gasten hebben hun kansen al gehad probeer iets nieuws hoor het is al achterhaald Bouterse for presedent kom op van waar die oogkleppen.


  Maak melding

 7. Daar gaat weer 5 miljoen naar de haaien. Ik ben het eens met @ 9. Maar dieven en schurken laten zich niet op de vingers kijken door anderen, door dat hele GLIS, samen met RGB: opdoeken en opnieuw beginnen.


  Maak melding

 8. Blaka Bakra,

  Ik begrijp je, maar het kan echt! Momenteel is men bezig aan een byzonder project na de overstromingen in het binnenland. Heropbouw van de getroffen gebieden geschiedt onder toeziendoog van de Hr. van Buurten. Hij geeft ook zonder tussenkomst van anderen, keurig netjes de financien uit. Geen gerotzooi of tussenkomst van de politiek.
  Laten we samen hopen dat er meerdere van dit soort projecten komen. Dan kunnen jij en ik en al die andere progresievelingen juichen.

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.