vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandPromotiebeurzen voor allochtone afgestudeerden

Promotiebeurzen voor allochtone afgestudeerden

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 24 jonge, talentvolle allochtone afgestudeerden een zogeheten Mozaïeksubsidie toegekend. De wetenschappers in de dop kunnen met deze subsidie vier jaar lang een promotieonderzoek uitvoeren.

Het merendeel van de gehonoreerden komt uit Suriname, Turkije en China. De helft van de winnaars is vrouw. De meeste kandidaten komen uit de (bio-)medische wetenschappen en uit de maatschappij- en gedragswetenschappen.

Iedere kandidaat ontvangt 180.000 euro voor promotieonderzoek. Het totaalbudget bedraagt iets meer dan 4 miljoen euro.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Blijkbaar is dit een vorm van positieve discriminatie. Echter ook positieve discriminatie is een vorm van discriminatie.

  Maar toch wil ik mijn felicitaies uitbrengen aan de lucky few, jullie hebben een gouden kans gekregen maak er dus optimaal gebruik van. Dit is de eerste stap op weg naar een succesvolle carriere


  Maak melding
 2. Yeah,wright blaka bakra,dacht je dat die ptata’s voor niemendal in deze mensen investeren?dacht het niet,zal wel ergens overeenkomsten of contracten zijn getekend om ze in elk geval voor Nederland te behouden.Ik denk ook niet dat ze de lucratieve aanbiedingen zullen afslaan die ze na hun studie aangeboden zullen krijgen in Europa.Wel hoop ik dat ze Hart zullen hebben voor Su.en op een of andere manier wat voor ons kunnen betekenen.


  Maak melding
 3. Blaka bakra of blaka tigrie,

  Dit soort mensen heb je hard nodig in Suriname. Gelijk heb je. Maar moeten deze gasten onder supervisie van de analfabeten Somo en Brunsie gaan werken. Ik denk dat men liever datgene aanpak waarom jonge geleerde surinamers het land vluchten en hun heil i geindustrialiseerde landen zoeken. Deze rijke landen herkennen de talenten van deze jonge mensen en ondersteunen hun om daardoor de beoogde doelstellingen te realiseren. In Suriname hebben ze geen behoefte aan wetenschappers denk ik. Suriname zit voor met ongeschoolde wetenschappers als Somo en Brunsie.

  Er zijn een hoop Surinamers die hun bijdrage willen leveren voor de opbouw van Suriname. Elke keer moeten ze het land verlaten omdat ze tegengewerkt worden door Surinamers. In Suriname is men heel erg bang om gepasseerd te worden. Talentvolle mensen worden opzij geschoven en worden geen waarde gehecht aan hun kennis en expertise.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES