maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameMavis Faverey honorair consul Suriname in Zweden

Mavis Faverey honorair consul Suriname in Zweden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 aug – Mavis Faverey-Schmidt wordt Suriname’s eerste honorair consul in Zweden. Favery-Schmidt heeft Surinaamse roots en tracht al enkele jaren de bilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen.

Met name op cultureel gebied is veel werk verzet. Vanaf 1997 is haar Stichting voor Cultuur & Handwerkschap in het binnenland actief. Onder meer is in het dorp Jaw-Jaw, in Sipaliwini, de marketing ter hand genomen van lendendoeken. Het traditionele kledingstuk wordt nu vooral aan toeristen aangeboden. Ook wordt steun verleend aan kunstzinnige projecten.

Onder meer zijn tentoonstellingen en lezingen gehouden in Denemarken, waar zij tot 2006 heeft gewoond. Faverey-Schmidt is gehuwd met Erik Schmidt, de Zweedse directeur van WhizCut of Sweden AB. Mavis Faverey-Schmidt zal opereren vanuit de Zweedse havenstad Helsingborg, de voormalige ‘Stad van de Consuls’. Haar voorouders van vaderszijde komen uit Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Nobel streven,kan geen kwaad om onze contacten in de wereld verder te verbreden en te versterken.Niet alleen onze ogen gericht houden op traditionele internationale banden.


  Maak melding
 2. Weer een mens die wil provietere van Sranang geld
  Voor wie gaan se consult spele
  Geen enkele zwedense mens gaat naar Sranang gaan
  Onse Sranang son is te vel voor die wite piere
  No meki ding sma foefoeroe a monie foe Sranang
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 3. Sorry hoor maar deze mevr. heeft totaal geen inding met Suriname,waarom niet een ingezetene,schamen ze zich om iemand met een donkere huidskleur die post te geven,o ja Zweden is een overwegend blanke land.


  Maak melding
 4. Waarom er in godsnaam een Zweedse ambassade in Suiname is, is me niet helemaal duidelijk. Suriname heeft geen culturele banden van Zweden. Ik kan maar één ding bedenken: de Zweedse ambassade is in het pand van de Surinaamse Bank gevestigd….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES