zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse melkboeren in de knel door staking

Surinaamse melkboeren in de knel door staking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 aug – Melkboeren voelen zich gegijzeld door de enige lokale zuivelfabriek die hun product afneemt. De staking bij de Melkcentrale Paramaribo, MCP, komt als een donderslag bij heldere hemel. Zonder waarschuwing vooraf, dreigen de boeren het kind van de rekening te worden.

De voorraden groeien boven de privé opslagcapaciteit uit, omdat ze niet afgezet kunnen worden. “De melkcentrale verzaakt zijn plicht en wij worden de dupe. We hebben niets te maken met het conflict tussen de bedrijfsleiding en de arbeiders”, zegt voorzitter Chequita Bakker van de melkboerenbond. De reeds moeilijke bedrijfsomstandigheden worden er niet beter op.

In een tijd van snel stijgende bedrijfskosten, wordt juist gedacht aan een prijsaanpassing. Daar zal nu even mee moeten worden gewacht. De fabrieksleiding zegt niet eens de eigen arbeiders een loonsverhoging te kunnen bieden. De concurrentie is de lachende derde. Die importeert goedkope melkpoeder. “Deze situatie kan door blijven gaan”, aldus Bakker.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. En wie is de dupe? De arme mensen die straks niet meer in staat zijn om melk te kopen. Want ik garandeer u: de melkprijs zal exhorbitant stijgen. En wie is nog meer de dupe: de melkboeren die hun produkt niet meer kunnen afleveren. Melkunie, weg ermee. Ga naar Michi of Rudisa, misschien is daar nog iets te regelen. Gezonde concurrentie. Laat die overheids-idioten maar bloeden!!!


  Maak melding
 2. Vreselijk dat men dit en andere zaken niet goed kunnen regelen.

  Melk is naast brood en spijsolie een van de levensbehoefte.

  Of houden suri’s niet van melk maar liever melkpoeder???


  Maak melding
 3. Om te beginen moeten niemant kletsen met mij sgool
  Het is mij saak en ik sgrijf wat ik wil
  Jullie sijn gewoon jaloers Julie denke in witte siesteem
  Het gaat gewoon om als je goede idee heb
  Hoe je sgrijf is op de tweede plaats
  Over die boere wil ik vertele dat we se niet nodig hebe
  Allemaal van se sijn Bakras die al lang in Suriname wone
  Se noeme sig Srannan mang en prate Sranang
  Maar we hebe geen witte kip in Sranang nodig
  Loekoe ding boeng ding Boeroe broko stoeroe
  Staaking sa broko ding monie
  Meki ding piena
  Meki den fajiet fosie ding teki a kondre baka
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 4. Heeft een mens wel melk nodig?????????? Al die drukte om niets.
  Melk is geen toegevoegde waarde voor onze gezondheid.
  Dit fabeltje is ons decennia lang voorgehouden door de melk maffia en de media.

  Als melk zo gezond zou zijn mensen, waarom heeft Nederland het hoogste percentage vrouwen die aan osteoperose( = botontkalking) lijdt???? Kan iemand mij dat uitleggen?
  En waarom heeft de Afrikaanse vrouw de sterkste botten? Juist ja, omdat zij geen melk(= troep) drinkt, maar voldoende zon heeft en veel groenten en noten tot zich neemt.
  Mensen, laat je niet gek maken door de melkmaffia


  Maak melding
 5. NDP Forever,

  Je praat als een kip zonder kop met ANTI WITTE MENSEN en ANTI SURINEDS!
  NIET BOUTA FOR PRESIDENT maar MUGABE for SURINAME!

  🙂 Ik kan niet wachten!


  Maak melding
 6. @ NDP Forever: Wat zit je nou weer voor onzin uit te kramen? Je bent gewoon een racist, man! Inderdaad zijn er veel boeroes die melkveehouders zijn, maar niet allemaal. En bovendien: het zijn ook Surinamers!! Als als die boeroes het niet doen, doet niemand het. Boeroes en witmangs, zoals jij ze noemt, zijn namelijk overal ter wereld de beste boeren. Kijk maar naar b.v. Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Amerika en nu ook in Polen en de rest van Oost-Europa. Waarschijnlijk zeggen deze landen je niets, want je bent niet op school geweest, dus weet je ook niet waar die landen liggen. De sector verdient alle steun in Suriname. Ga jij ze die geven? Die kans acht ik even groot als dat je een Surinamer overrijdt op Groenland…


  Maak melding
 7. Ze moeten gewoon de import van melk poeder of dergelijke alternatieve rommel zwaarder belasten..laat die rommel melk duurder worden, zodat een surinaams bedrijf als de melk centrale een kans heeft om zijn medewerkers goed te betalen en zijn “echte” melk kwalitatief te produceren…verhoog subsidie voor de productie binnen het bedrijf en laat echt surinaamse melk weer GOEDKOOP worden.
  Concurrentie op de voedsel markt in suriname betekent gewoon dat de kwaliteit omlaag gaat…niemand moet import melkpoeder komen vergelijken met melk van surinaamse koeien.

  Alles wordt geimporteerd tegenwoordig, waarom niet binnenlandse productie respecteren en promoten? en alles van het buitenland duurder maken en dus gewoon luxer…het is de enige weg om productie in het land op te voeren, als gevolg hiervan is er meer werk beschikbaar en dus ook een grotere schaal aan koopkracht…Zodra een ondernemer op surinaams grondgebied een bepaalde product produceerd MOET lanti gewoon bedrijven die hetzelfde product importeren moeilijker maken…maar ze nemen liever import belastingen van 1 persoon..laten 1 persoon geld verdienen….zonder te zorgen voor een optimaal niveau aan werk voor de bevolking….typisch voorbeeld van snel geld verdienen, geen enkel vorm van vooruitzicht…en op overheids niveau? suriname kan echt beter worden, maar de bevolking weet gewoon niet wat ze kiezen..er moeten mensen komen met een moderne blik op landelijke zaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES