zaterdag, december 2, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrunswijk: 'Adjoeba niet bij Jungle commando'

Brunswijk: ‘Adjoeba niet bij Jungle commando’

-

Does Travel & Cadushi Tours

De 34-jarige August ‘Boyke’ Adjoeba was de zwager en een goede bekende van oud-junglecommandoleider Ronnie Brunswijk. Adjoeba werd maandag voor zijn woning in Buitenveldert geliquideerd. In een exclusief interview met AT5 ontkent Brunswijk dat Adjoeba in de jaren tachtig voor hem zou hebben gevochten.

Brunswijk leidde het beruchte junglecommando tijdens de binnenlandse oorlog in Suriname. Dat leger vocht tegen dat van Desi Bouterse. AT5-redacteur Roshnie Phoelsingh interviewde Brunswijk dinsdag over de liquidatie van zijn zwager en goede vriend.

Volgens De Volkskrant hebben anonieme deelnemers op de roddelsite Mamjo vorige maand de aanstaande liquidatie van Adjoeba aangekondigd. Op 24 juli zou volgens de krant op het forum van Mamjo hebben gestaan: ‘August A. is bang voor froktoe en boys’; ‘Ik heb jullie gezegd, zijn k**lo hoofd gaat bossen straks’; ‘Ja, ik heb het gehoord, hij zoekt segebai de hele dag met een gun.’

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

35 REACTIES
 1. Welnee, we wassen onze handen in onschuld. Zootje criminelen. Adjoeba was een lieverdje, noh? Hij stond op de lijst. Niet zomaar. Kom op, denk na, opgeruimd staat netjes. Ieder krijgt zijn deel. Op termijn ook degenen die zeggen van niets te weten.


  Maak melding

 2. AlS Adjoeba in de jaren tachtig mee zou hebben gevochten voor de rebellen van Brunsie ,dan was hij toen een kinds rebel.En betekend dat Brunsie kinderen hebben gebruikt en misbruikt om mee te vechten in deze uitzichtlose vuile oorlog.


  Maak melding

 3. Ronnie wil lijk afgeschoten zwager ophalen
  maar is bang voorherkenning door drugs honden
  op schiphol Ajuba niet bij jungle commando
  maar wel medeoprichter aandeelhouder van div
  winkelketens voorwitwas van omzet


  Maak melding

 4. Niet meeleven met de familie van Adjoeba vind ik wat ongepast. Maar dit zijn nou de gevolgen…als je “stoute” dingen doet! In kringen, waarin deze jongen zich bevond, kan je er rekening mee houden…vroeg of laat…die Sékrépatoe…langzaaam…die kogel gaat sneller ! Jammer…wéér een Sranman in het (nare) nieuws. En onze lieve Brunsie…??? ach, hij heeft het maar ver geschopt. En misschien heeft u gelijk…beste Lezers…Bij God en in Suriname…?? We benne verder benieuwd !


  Maak melding

 5. Nu pas zien jullie dat in, wist ik al jaren,maar ja het bewijs zich nu tog, kom tijd kom raad,tuurlijk gaat brunsie liegen,hij was zakenman volgens brunsie,rippen is ook zaken doen maar je word betaald met kogels,het doet effe pijn,1seconde maar en daarna ben je voorgoed uitbetaald nergens schulden meer, a mang bing wasie foe 9mm koegroe maar in europa ding zoetoe nanga 20mm, a heer wasie long gwe,ding mang zoet a boei panja…………

  word vervolg ……..


  Maak melding

 6. zo zie je maar weer hoe slim journalisten zijn,als je segebai leeftijd vergelijk met het afgelopen oorlog dan heeft brunswijk gelijk hij was geen rebel.


  Maak melding

 7. Amsoi,

  Je reactie riekt naar jaloezie en is bovenal dom. De journalist stelt alle vragen. Geen vraag is dom.
  Wie is er nou dom: iemand die geinterviewd wordt en zegt dat 34 min 18 twaalf is (dus niet eens kan rekenen) of is de persoon die het voor hem denkt te moeten opnemen nog dommer.
  Waarom zou een zestienjarige niet betrokken kunnen zijn geweest bij de activiteiten van het jungle commando.
  Ik hoop dat je zo slim bent om me te antwoorden, beste S… pardon, Amsoi


  Maak melding

 8. De vuile oorlog in SU was omstreeks 1986-1987,dus t’is best mogelijk dat ie als kindsoldaat meedeed in junglecommando maar enfin Lonnie probeerde hem op rechte pad te krijgen met grote handelszaken waarvan hij het geld zeker had geerfd?
  Tja meeleven met z’n familie gaat mij moeilijk af vooral als zij mee hebben genoten van bloedgeld en geweten hebben hoe ie aan z’n geld kwam.Aan alles komt een einde ook aan buitensporig leven met bloedgeld en laat dit een les zijn voor al diegenen die op zulke wijze Rijk willen worden


  Maak melding

 9. jungelcomando of niet opruimen die handel klaar uit brunswijk moet zijn mond dichthouden want hij is geen haar beter dan deze omgekomen crimineel.deze soort mensen verpesten onze jeugd zij geven het slechte voorbeeld en het laat ook zien dat waneer je eerlijk en met hard werken jou centen verdiend je niet hoef om te kijken voor de gun mans laat ze elkaar maar lekker overhoop schieten opruimen die handel.


  Maak melding

 10. hoe lang dacht hij nog door te gaan?!!!

  jo voeroe te jo miet a verkeerd wang a de so varra. dat wonder water van opa was op zeker. die prapi was leeg!!! sali toli


  Maak melding

 11. sari non ooh kier ding man jongoe ding mang e ply goedoe mang maar ding mang na broedoe mang bruinswyk joe e volg ook toe wan de
  wo kier ding man no i wan klap mang da jo dede froktoe i kies a mang mooi maar joe ooktoe evolg nanga ding mang fi alla kwai man e volg na holland gangster oen wan ply america gangster dede dus wan lijst de foe alla man sa e volg bad man na satan
  bigi ting naf chat pies thing god bless da dead le faia ede le


  Maak melding

 12. Nex no fout….
  Wil wel effe kwijt dat ieder mens uit zonde is geboren maar in principe goed is.
  Om te zeggen dat je geen medeleven met zijn nabestaanden hebt, die onschuldig zijn vind ik te ver gaan. Alles is in de hand van de ALLERHOOGSTE. Hij zal oordelen wanneer de “KRA” van meneer August”Segebai,Boijke” Adjoeba op de dag des oordeels zal moeten verschijnen. Deze “KRA” zal moeten verklaren waarom “de mens” Segebai zo heeft geleefd.
  Dus iedereen die dit of dat roept. Terecht of onterecht. Goeie reden of geen reden. Het heeft geen zin. Het is een vicieuze cirkel.na wang “baka paiman” hebben de schutter(s) als voorschot gekregen. Iedereen kan een soortgelijke nabestaande worden.
  Althans kennen jullie het liedje “ome Jan” van Willeke Alberti. In “elke” familie heb je er één. Het is niet jouw keuze, die heb je gewoon. Net als familie die heb je gewoon, vrienden kies je uit.
  Dus heel veel sterkte familie met dit tragisch verlies.


  Maak melding

 13. In su was Adjoeba jungelcomando, hier in A’dam hebben de Citycomando hem neergeknalt. Hier in Crime City A’dam kan je je niet terug trekken tussen onschuldige burgers. Er zullen nog meer volgen!!!! Let maar op.


  Maak melding

 14. Denkt brunswijk nou echt dat er iemand rondloopt die hem gelooft? Nou in dat geval is hij die enige die zichzelf gelooft. Ik denk dat er veel meer mensen die de tienerleeftijd hadden, zich toen hebben aangesloten bij die bende , en er werd echt niet gekeken naar leeftijd. Ze konden een uzi of mitrailleur vasthouden of wat ze ook gebruikten, en werden door de rest wegwijs gemaakt bij t gebruik van die wapens. elk van die gasten die a piece of the action wilden sloot zich aan , dus brunswijk ,blijf jezelf geloven , want jij bent de enige


  Maak melding

 15. Het helemaal niet relevant of Adjoeba ooit lid was van het jungle commando. Veel relevanter is de constatering dat het een goede kennis van Bruns was! Dit roep vragen op als. wist Bruns van zijn bezigheden en de herkomst van zijn kapitaal? Zo ja welke acties heeft Bruns ondernomen? En heeft Bruns in deze zijn verantwoordelijkhedne als volksvertegenwoordiger naar behoren ingevuld?
  Het verwijzen naar het Jungle commando zie ik slechts als afleiding. Misschien heeft Adjoeba zich als jong knulletje er mee vereenzelvigt. Misschien is hij wel eens mee gelopen. So what. Hij had toen de leeftijd van een knulletje dat waarschijnlijk gewoon naief was en vertier zocht.

  Nee, veel belangrijker zijn de recente reltie en contacten tussen Adjoeba en Bruns.


  Maak melding

 16. Ronnie ting e doro maar difoe ding ndp gelieerde no o blijve(n) uit toe inie a drugswereld heb je MAAARRRR drie kansen te weten: 1…ie kan kong goedeo
  2…iekan go na strafoe(voor langere tijd)
  3…ie kan DEDE
  en if ie ning e begien nanga wang B dan ie vaja kba Zie …Bouta..Brunswijk,,Boyke
  en niet te vergeten Bosje a disi datie e Bankroet a kondre.
  Sur. if bosje kong baka kunnen jullie opnieiw je huis in of voor euro en dollar verhuren Kijken jullie echt uit voor dat vervloekt blok.


  Maak melding

 17. http://www.at5.nl/nieuwsarchief.asp?newsid=37040&archiefdag=2

  Het helemaal niet relevant of Adjoeba ooit lid was van het jungle commando. Veel relevanter is de constatering dat het een goede kennis van Bruns was! Dit roep vragen op als>>>( wist Bruns van zijn bezigheden en de herkomst van zijn kapitaal?<<>>( Zo ja welke acties heeft Bruns ondernomen? En heeft Bruns in deze zijn verantwoordelijkhedne als volksvertegenwoordiger naar behoren ingevuld?<<<)
  Het verwijzen naar het Jungle commando zie ik slechts als afleiding. Misschien heeft Adjoeba zich als jong knulletje er mee vereenzelvigt. Misschien is hij wel eens mee gelopen. So what. Hij had toen de leeftijd van een knulletje dat waarschijnlijk gewoon naief was en vertier zocht.

  Nee, veel belangrijker zijn de recente reltie en contacten tussen Adjoeba en Bruns.


  Maak melding

 18. Neus, ik waardeer je relativiteitsvermogen. Waren er maar daarvan. Natuurlijk wist Romeo Bravo van deze onwelriekende “zaken”. Kom op, zijn zwager, zijn beste vriend, zijn mati in onwelriekende zaakjes. Dacht men nu werkelijk dat Brunsie niet wist wat er speelde? Alle reacties van de overigen verwijs is naar het rijk der fabelen. Wanneer komt er hier in Suriname eens een instituut als een parlementaire enquête over dit soort zaken? Maar ja, dromen zijn bedrog. In Nederland is dat mogelijk, in Suriname niet. Dat is jammer.


  Maak melding

 19. @ Lodewijk: Neks no fout? Kom op zeg, dacht je dat zijn familie van niets wist? Hoe naiëf kan je zijn. Opo yu jeje ma no saka yu kra! Welke kracht heeft deze man gekregen van de Allerhoogste? Om crimineel te zijn? Waar ga jij hem wensen: In de hemel of in de hel?


  Maak melding

 20. Ai blaka bakra dit is nu precies wat ik bedoel n.l.met het niet hoeven van een waarheidscomm.want een parlemantaire onderzoe in Nederland is niet anders dan de waarheid vertellen en de waarheidsvinding in Sur.kan ook door de rechter onderzocht worden Je zal bij elk onderzoek waarook ter wereld en wat voor onderzoek het ook mag zijn de waarheid moeten vertellen. oeng zie dat na tru san mi e takie. Zo gauw de naam met een B begint a sanie fout meteen. Loekoe fa blaka Bakra e tikie un in de maling met zijn parlemantare enquete verhaal. En niet te vergeten die Boere(n)veen weten jullie nog dat hij aangehouden was in Amerika wegens DRUGS. tjepotie reuze baby van oude Bosje dan oen wan jong boi kong draai a kondre. Un hou op jerre sranang man(g)


  Maak melding

 21. Brunsje denkt dat mensen stom zijn. waarom moet ik een veroordeelde drugsdealer en crimineel geloven op z’n woord. M.b.t. de jonge leeftijd van Adjuba: men heeft zeker nooit gehoord van het fenomeen kindsoldaten. Het is dus heel goed mogelijk dat Adjuba in de J.C. heeft gezeten.
  M.b.t. Adjuba: dat is 1 drugsdealer/crimineel/ripper minder. Rot in hel Adjuba


  Maak melding

 22. wanneer komt er een beetje respect tussen ons suri mensen zo komt er geen eenheid zielig laat de doden rusten laten wij achter blijvenden de zelfde fout niet maken


  Maak melding

 23. Lodewijk toch?!

  Het liedje ome Jan? Ome Jan deed niet aan ripdeals. Hij hield niet van vrienden en familie wel van kinderen. En niemand wist wat hij deed. Sege Bai demonstreerde met z’n zg rijkdom. En z’n fam. wist wel hoe hij aan de centen kwam. Fam. van Ome Jan die wisten het niet. Anders hadden zij het niet zo genomen van het geld van ome Jan.
  Mooi liedje trouwens!


  Maak melding

 24. oeng lagi niet alleen brunswijk kende segebai. hij had ook een winkel gehuur van VAN DIJK welke su is niet bekend met deze moll.hij was ook lid van de SURINAAMSE VOETBAL BOND,anders kan je niet spelen voor intermoengo tapoe.hij was een vaste kennis bij huize brunswijk en huize bouterse[dino].mensen die hier hun tijd verliezen met dit onderwerp zijn mensen die buiten su wonen,heel veel zkenmensen,schoolgaande,muziekkanten en sporters hebben BEWUST OF ONBEWUST genoten van dat geld.in deze wereld kom niemand inde buurt van zulke mensen….in SURINAME is het altijd anders geweest.vb…BOUTERSE Gils BRUNSWIJK DINOBOUTERSE enz zo zijn er nog heel veel in su.jullie su zijn laf en huigelaars,


  Maak melding

 25. Wat een malllotigheid we mogen met een ieder te maken hebben, maar we hoeven niet met alles mee te doen. We mogen goed zijn op een dealer als mens. maar wij hoeven niet mee te dealen.

  Een ieder mag leven zoals die hebben wilt . Mi moes sabie dat mie no moes doe mee.

  Denk aan het moment waarop je ergens neer valt of er gebeurd iets anders met je……. if joe echte keurige matie no de in de buurt wie zou dan eerst hulp moeten bieden???? Die hulp komt vast wel van de eerste, de beste CCCCrimineel in de bbuuurt. Dan wil ik je op dat moment horen of het moment waarbij je bij kennis bent ha ha haaaiii libie sma soms un lekkkkkerrr.Maar neemt niet weg dat mi bing eens nanga Adoeba nooit niet.


  Maak melding

 26. ala sani abi wang biging nanga wang einde. adjoeba heeft zijn verdinde loon gekregen van bruinswijk komt nog. gods molen draait langzxaam maar zeker.


  Maak melding

 27. niet alleen brunsie maar santoki en zijn vrouw kenden ajoeba beter,want ze deden grote bussnes met deze crimineel,,,,,santoki je hebt die 93 kilo overal gezocht ,behalve in de kofferbak van PUNWASSI…..en tjiliepsie…..de grootste drugsbaron van sur. is santoki met zijn politie vrienden in sur en nederland….VHPers zijn altijd betrokken bij coca handel met ADJODIA als leider gevolgd door RAM SARDJOE EN ZOON SHAM……SARDJOE heeft zijn eigen dochter jarenlang genaaid…toch,,MAALTIE.????????lekker he de tollie van je eigen vader….EEN ZWARTE COCA TOLLIE…


  Maak melding

 28. @Blakka

  Ik dacht dat we van de NDP geen oude koeien uit de sloot mochten halen en nu ga jij oude postings van 13 aug 2008 weer te voorschijn halen om je onzin en onbewezen vuiligheid te spuien. Typisch gedrag van een partij met onbeschofte, domme idioten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES