maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameMankement 747-300 klap voor Surinam Airways

Mankement 747-300 klap voor Surinam Airways

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 aug – De technische problemen met de 747-300 zijn hard aangekomen bij de SLM. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. Het toestel is leeg naar Nederland gevlogen voor vervanging van een motor. Gestrande passagiers moeten met een gehuurd vliegtuig worden weggebracht. De schade bedraagt al ruim anderhalf miljoen dollar.

Gevreesd wordt dat het nog zal oplopen. “Onze primaire zorg is de passagiers zo snel mogelijk terugbrengen”, zegt Jessurun. Ook de behuizing kost bakken vol met geld. De passagiers van de onderbroken vlucht moesten worden ondergebracht. De meesten waren door hun middelen heen na wekenlange vakantie in Suriname. Het toestel moest kort voor het oversteken van de oceaan terug.

Een van de motoren bleek te zijn uitgevallen. Om de landing te vergemakkelijken, moest een groot deel van de brandstof worden geloosd. Nu wordt gevlogen met een toestel van een Griekse maatschappij. De verwachting is dat de eigen machine gauw weer kan worden ingezet. ”Het toestel is prima, men moet niet vergeten dat de nieuwste machines hebben wel eens een mankement”, aldus Jessurun.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

66 REACTIES
 1. Hoi Jesserun ik vind dit schandalig dat dit gebeurt ik zou maar gauw die oude troep (747 uit nevada) vervangen, “met je nieuwe kisten vertonen ook wel eens een makement”, ga met vervroegd pensioen als je het werk niet meer aan kan en laat een competenete gast SLM runnen.


  Maak melding
 2. Natuurlijk kan dit elk maatschappij overkomen,maar duidelijk is dat dit te maken heeft met nonchalante manier van de crewcontrole.Het vliegtuig wordt binnen 3 uren weer gevlogen en de controle hiervan vind ik te snel,slordig en onefficient.
  Het gaat om mensenlevens en laten wij hierbij even stilstaan en de controle wat langer laten uitvoeren. geduld is een schone zaak. Voor mijn part dan maar later vertrekken, later aanmelden, en veilig vliegen.


  Maak melding
 3. wie koop een vliegtiug van 20 jaren oud, die naar de sloop moet, dat kan alleen in sur, daar heb je geweldige deskundigen, dommerikken, die geen verstand van niks hebben.


  Maak melding
 4. Het is techniek dat door s’mensen hoofd, hart en handen wordt beheerst. Het kan allemaal gebeuren. Het is weleswaar een dure maar bovenal een voor ons doen super toestel.

  Laten wij er des ondanks trots op zijn. Door vol te houden bereikte de slak de ark.

  Het is ONS ding!


  Maak melding
 5. Het mag dan ONS DING zijn, maar veiligheid van mensen moet ten alle tijden gewaarborgd blijven.

  Maar zelfs met een spiksplinter nieuw vliegtuig, kunnen ongelukken zich voordoen.

  Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.
  SLM moet nu niet zeuren dat ze veel onkosten hebben, want ze hebben goed verdiend, door de hoge ticketprijzen.
  Dat ze door mis-managment in de rode cijfers blijven hangen, hebben ze aan zichzelf te danken.

  Als je mensen uitzuigt, zul je daar eens de rekening voor krijgen en dat is nu ook gebeurd.


  Maak melding
 6. Beste directieleden van Surinam Airways,

  een vraagje.

  wat mij verbaasd is dat jullie vliegtarieven/ticketprijzen onbeschoft hoog zijn. factor 2 met Martin Air etc.

  jullie vliegtuigen zijn meestal voor 100% volgeboekt.

  is het geld verdampt of verdeeld onder (jullie) armen?

  als je het uitrekent wat jullie per week omzetten en jullie afschrijving is met de daarbij bijkomende kosten dan hadden jullie een hele nette vliegtuigmaatschappij moeten zijn net als Mauritius Airways.

  ik begrijp het niet maar ik snap het wel.
  iemand heeft hoogpoligtapijt op zijn kantoortje liggen zeggen we altijd in Nederland.

  ik wil hierbij alle lof geven aan de piloten en grondpersoneel met deze schone actie en veilige landing die zij mogelijk hebben gemaakt.

  sterkte daar en koop nu gewoon wat nieuwe Airbussen of kijk een een keer goed rond voordat je je weer laat naaien met een Boeing.


  Maak melding
 7. Inmiddels heb ik gelezen dat het vliegtuig (??griekse??) wederom is teruggekeerd omdat er geen eten aan boord was. Of heeft dit wederom te maken met een technisch probleem??


  Maak melding
 8. Waarom moet het steeds het SLM toestel zijn die problemen heeft? Een Sranamang vliegt met z’n eigen ding, maar zal nu gaan twijfelen, want ze zijn niet zo geintreseerd in het eten van KLM, maarja dan zeg ik liever een bordje patat en een beter gevoel!! Want als je in de lucht bent hopen wij allemaal “maar een ding” en dat is OM TE BIDDEN OM EEN VEILIGE REIS”
  MOGE DE HEER ONS ALLEN GENADIG ZIJN…


  Maak melding
 9. Misschien heeft LOELA geen verstand van zaken!
  Als je een nieuw toestel wilt moet je heel veel geld hebben, en dat heeft Sur nooit!…..geen probleem, dan maar wat goedkoper met een oud toestel!

  En dat heeft SLM goed gedaan, er zijn nog honderden maatschappijen die met oude toestellen vliegen!

  Elke maatschappij heeft problemen met toestellen, niet alleen SLM!

  Nu gaan ze voor een 772 ER = Goede keuze!
  SLM ligt vaak in rode cijfers,maar laten wij gewoon trots zijn en de SLM steunen!


  Maak melding
 10. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAA.

  Ik vlieg KLM
  Ik vlieg Air France
  Ik vlieg Lufthansa
  Ik vlieg Sabena
  Ik vlieg Cathy Pacific
  Ik vlieg Swiss Air

  Ik wil mijn fam. zien. Ik will veilig aan de overkant komen.

  SLM SLM SLM SLM hoge tarieven en toch problemen. De arme surinamer duur laten betalen en toch problemen??

  Jessurun toch was je maar psychiater geworden dan had je, ach laten we dat gewoon vergeten.

  HIHIHIHIHIHIHIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!


  Maak melding
 11. Wat vind ik Surinamers negatief en zichzelf soms ERG DOM neerzetten met al de ongefundeerde kritiek. Het lijkt wel alsof het om een VOLK gaat dat kritiek leveren tot hun beste eigenschap heeft gepromoveerd.

  Domme opmerkingen over de leeftijd van een vliegtuig. Dit toestel wordt gewoon onderhouden door KLM Schiphol en vertoont dezelfde kuren zoals ook jongere toestellen ook wel overkomen. Dacht men dat men binnen de nieuwere vloot van de KLM, Lufthansa of Air France dit soort perikelen niet ervaart of kent?

  Vlieg dan eens gerege3ld naar andere bestemmingen dan NL/SME dan merkt U vanzelf of er dan geen toestellen terug keren met allerlei euvels.

  Zie QANTAS recentelijk meerdere incidenten binnen 1-2 weken, of leest u dat soort berichten niet?

  Een ding is een feit…de SLM is kwetsbaarder aangezien men slechts over 1 toestel beschikt. Dat is een feit maar meer kan men zich ook niet permiteren. (Route A’dam /NED.) Bij mijn weten onderhoudt geen enkel caraibisch land zo’n route met zo’n toestel. Je kunt wel stellen dat er dus wel enige durf is van Surinnamse zijde ondanks de immer negatieve commentaren van Jan en alleman in dat land.

  Of wil men dat de overheid alle luchtvervoer van en naar SME overlaat aan Europese en andere buitenlandse partijen? Dat zullen dat geen Cariabische zijn en waarschijnlijk enkel westerse landen.Dat uw grote wens?

  Aan de Surinamers zou ik enkel wat advies willen geven n.l. “I.p.v. immer maar als de kippen erbij zijn om commentaar op alles en iedereen te spuien, zou het beter wezen indien U met zijn allen eens wat positiever gaat denken en handelen om een bijdrage te leveren aan het mooie land dat U ter beschikking heeft,maar zich er kennelijk onvoldoende van bewust bent”.

  Ik vrees dat buitenstaanders veelal eerder kijken naar de MOGELIJKHEDEN binnen uw land dan naar de ONMOGELIJKHEDEN hetgeen veel Surinamers vaak schijnen te doen.

  Probeer maar zelf een positieve bijdrage te leveren aan alles wat met Suriname te maken heeft, leer van de fouten van het rijke westen, want die zijn er ongetwijfeld, en probeer uw energie in positieve zaken te stoppen i.p.v. enkel commentaar te leveren.

  Dat is toch immer O ZO MAKKEIJK. Niet voor niks zegt men wel “De beste stuurlui staan aan wal” en helaas lijken de meeste Surinamers inderdaad aan WAL te staan.

  Zelf kom ik wel geregeld in Suriname (als witte Hollander) en terwijl de Surinamers slapen blijken de Brazilianen, Chinezen en nu ook blanke Nederlanders volop perspectieven te zien om voor hen een leuk bestaan op te bouwen in het land.

  Kennelijk staan de Surinamers erbij en kijken ernaar.

  Over enkele decennia zullen zij dan kennelijk commentaar leveren en klagen dat anderen in Suriname de “bass” willen zijn.

  Ga dus maar bij U zelf te raden en besteedt uw energie positief, dan valt er ook voor U nog iets van te maken in het mooie, ongerepte tropisch land SURINAME.

  Groetjes van een WITTE AUTOCHTONE Nederlander die misschien straks ook nog zijn bestaan in Suriname voort zet.

  Mogen de commentaar leverende Surinamers in Nederland blijven, van hun AOW genieten en wie weet later in het bejaardenhuis in NED. achter de geraniums genieten van de winterse maanden.Volledig ingeburgerd in NL. Zulke zwartkijkers blijven mij dan bespaard als ik in Suriname woonachtig ben.

  Succes met het voortzetten van jullie “commentaar” de komede maanden /jaren.

  Groetjes van De Nederlander.


  Maak melding
 12. Dit soort dingen overkomen de nieuwste generatie kisten. Verschil is dat het publiek dat niet altijd meekrijgt. Dat de SLM uitkijkt naar een moderner toestel is aardig nieuws. Vraag is alleen hoe ze dat willen gaan betalen en dat het geinvesteerde kapitaal er weer uit wordt gehaald. Door 3 keer op en neer te vliegen zal dat zeker niet lukken, maar dat zullen de economen van de SLM ook wel weten.
  De SLM had met het wegvallen van de ALM en Air Aruba goed moeten inspelen om dat gat op te vangen maar dat is naar mijn idee onvoldoende gebeurd. Ook moet de SLM qua personeel gaan inkrimpen. Voor een een bedrijf met maar 2 toestellen is het aan aantal werknemers te groot. Hopelijk komt er verandering..en gauw.


  Maak melding
 13. Ik heb reeds in het begin ” na de aankoop van dit toestel” aangegeven dat er een tweede ramp in het vooruitzicht is gesteld en wel “UITERLIJK IN 2009”. Men heeft “KENNELIJK” geen lering getrokken van de eerste ramp.


  Maak melding
 14. ach jessurun rot toch op man, voor ons is het pas een jarenlange klap door 1000den euries teveel te betalen voor een retour ticket surie. Komt er van als je duizend man personeel heb voor een vliegtuig die je niet eens bezit. Ja zal natuurlijk ook een klap zijn in je potemonnee…!!!
  Dus voor de duizendste keer jessurun, ontsla eerst de helft van de 1000man personeel die gewoon op ons ticketgeld zitten te wachten en gratis willen vliegen onder andere jij!!
  Dan hoeft dit geen mokerslag te zijn voor mij en voor jou….
  Think wise……..


  Maak melding
 15. werk zelf op schiphol hoop niet dat het de motor aan de buite kant is , aan de linker vleugel want monteurs van de klm zijn wel vaak bezig mee geweest met die troep als het op de buffer staat. wat mij opvalt dat alleen Slm nog met een 747-300 vliegt andre landen gebruiken ze als vracht vliegtuig .


  Maak melding
 16. Beste mensen,

  Maak nu eens niet zo’n toestand om een normale technische storing aan een motor (engine stall) De 747-300 van de SLM is een technisch in sublime staat van onderhoud verkerend toestel. Het is niet voor niets een ex-KLM kist en door de KLM onderhouden op de zelfde professionele wijze als hun eigen vliegtuigen. Veiligheid valt niet aan te tornen, ook niet door de SLM. Verder is een inspectie na een vlucht in 3 uur tijd ruim voldoende om uit te voeren en daarbij evt. technische klachten te verhelpen. Ook op Schiphol draait men 747’s om in soms minder dan 2 uur. Met een echt serieuze klacht (no-go) vertrekt men nooit voor het verholpen is. Dit geldt net zo voor de SLM!
  Kortom, erg vervelend voor de passagiers dat dit gebeurde en de financiële schade voor de SLM, maar a.u.b. geen onzinverhalen zoals vliegend schroot uit de woestijn of nog erger, wachten op een ramp! Onzin ten top!!


  Maak melding
 17. nieuw toestel. MUAHAHAHAHAH
  voor slm begrippen is het een nieuw toestel.. afgedankt en afgeschreven toestel uit MOJAVE (vliegtuigkerkhof in amerikaanse woestijn)gekocht.. nu opdraaien voor de gevolgen :Dlol

  koop nou eens een goed product surinam airways!! desnoods een 767 ,a340, a360 of md 11 die nog redelijk jong is..


  Maak melding
 18. Ik was zelf met de vlucht gegaan nadat de vliegtuig is teruggekeerd naar Zanderij moesten we ons telefoonnummer geven zodat ze ze ons zouden melden wanneer we weer zouden vliegen.
  ze hebben helemaal niemand gebelt ik heb het toevallig gehoord via een nichtje die het op de radio had gehoord.
  en toen we maandag met die gehuurde vliegtuig weggingen(dat veel veel kleiner was) moesten we langer wachten want ze waren vergeten eten in het vliegtuig te zetten (maar we waren nog niet ingestapt) en dat eten was nog koud ook toen we het kregen.
  er was geen tv in het vliegtuig ,de airconditioning was te hoog het leek of we al in holland waren.
  SLM kan veel klachtenbrieven verwachten.


  Maak melding
 19. nr 14. een nederlander

  en dadelijk kun je eindelijk naar sranang en je laatste vlucht is met een slm want hij wordt toch zo goed onderhouden door nederlandse klm.

  waar blijft het deel van de omzet dat opnieuw geinvesteerd moet worden in nieuwe vliegtuigen?

  nee ik ben niet somber maar jij gaat naar sranang omdat je daar wat ziet voor je eigenbelang wat je niet in nederland is gelukt. zulke figuren ken ik jammer genoeg veel van in Nederland klagen naar het volk maar ook rochting volk wat daar woont.

  voor mij ben jij een echte viezerik.


  Maak melding
 20. nr 14 en 23, ik ben het volkomen met jullie eens , dat gros van de surinamers zo denken , zie de reactie,s is al om bekend ,ze weten het altijd beter, alles maar negatief bekijken , daar zijn ze goed in ,problemen en mankementen , kan ieder vliegtuig overkomen, dat vergeten ze , als het de klm was overkomen, zouden ze zwijgen


  Maak melding
 21. SURINAMERS.. jullie komen volgens mij NOOIT vooruit.

  Jullie zijn met voorsprong de UITBLINKERS in NEGATIEVISME.

  Lees de commentaren nog eens goed na van alle bovenstaande “BETER WETERS”.

  Het makkelijkste is COMMENTAAR leveren.

  Ik zie nooit eens commentaren wanneer er vluchten van de KLM uitvallen van en naar Suriname.

  Meerdere Surinamers hebben mij reeds
  vaker verteld dat “Surinamers alles van buiten beter vinden”. Zo zoetjes aan ga ik dat echt geloven.

  Kennelijk toch een volk met weinig geloof in “EIGEN KUNNEN” of een zwaar minderwaardigheidscomplex.

  Vraag het dan de Nederlanders of anderen om het over te nemen in Suriname als jullie toch zo weinig geloof in eigen kunnen hebben.

  Zielig hoor!

  Hopelijk komt het toch ooit goed met de trieste instelling.

  De Nederlander


  Maak melding
 22. Ik zeg aan iedereen vlieg niet meer met SLM,het kan je leven kosten.Hoe vaak hebben ze geen problemen gehad met het toestel.Ik ga nu alleen maar met de klm vliegen liever duur betalen dan goedkoop je leven verliezen.

  Laat de SLM maar eerst een nieuwe vliegtuig kopen.Ze hebben ook geen goed opgeleide grondpersoneel.Die de vliegtuig controle kan uitvoeren.In nederland had de zelfde motor olie lekkeage ,ik heb gezien hoe de monteurs het gingen repareren van de klm.
  Ik vertrouw deze zaak niet meer.Ze wisten dat het niet in orde is toch laten ze die oude kist vliegen.Ze verdienen alleen maar geld ermee.Mensen dus vlieg met de klm ,denk aan je veiligheid.

  SLM koop met al dat geld wat jullie hebben verdient een nieuwe toestel.

  Of stuur deze oude kist terug naar de woestijn

  En ja begin werkelijk eerst de helft van je personeel te ontslaan.Het is allemaal vriendjes politiek,die zo een baan krijgen via via.


  Maak melding
 23. Een nederlander,
  even een correctie
  volgens mij heb je een fout gemaakt om te zeggen dat deze surinamers zijn.het zijn de nederlander allochtoon dat negatief denkt over suriname niet de rasechte srananmangs.


  Maak melding
 24. hahahahahahaaaaa,ZIJ is me nog nog niet vergeten die Pae Matjol.
  Tik joe ai loekoe Pae.
  En No Matter What ik blijf SLM vliegen zo ook mijn bakra vrienden en vriendinnen.

  No.30,dat zijn de Allochtonen van Surinaamse orgine die denken dat Suriname en de Surinamers minder zijn dan Nederland,die ze trouwens verafschuwen,zijn juist die mensen die van de SOOS leven en geen ballen verstand hebben van de luchtvaart,maar willen de Surinamers laten geloven dat ze beter zijn en het beter hebben in Nederland,hahahahahaha maar die arme drommels hebben geen eens door dat ze uitgelachen worden als ze in Suriname zijn,zelfs als er daar blanke Nederlanders rondlopen vragen de so called Surineds zich af,wat doen die k.brakra`s hier.
  1 Reaktie heeft het over tv aan boord hahahhaha zo kan je lezen hoe bepaalde allochtonen(Suri`s) in elkaar zitten net alsof zij/hij dat sinds jaar en dag gewend is.
  Dit geldt absoluut voor deze negatievelingen:Teh Sranang Mang Vin Boeng Ding Eh Ka Nah Baka Bakra Magzin.
  Ik heb het reeds aangegeven de Surinaamse allochtonen zijn en blijven een eng volk,uitzonderingen daargelaten.


  Maak melding
 25. Beste Mensen,

  Ik heb zo vaak kunnen constateren dat als er wat met het SLM-toestel aan de hand is dat men altijd zo NEGATIEF reageerd.

  Ik ben zelf werkzaam op Schiphol, heb zo vaak gezien dat als er een KLM toestel defect is, en ook terugvliegt naar Schiphol ivm olie lekkage of defecte motor, dat er een ander toestel zo geruisloosd naar de gate wordt voortgetrokken dat alle passagiers weer in kunnen stappen met vertragingen van dien.

  Wat zo vervelend is voor de SLM dat er maar met één toestel wordt gevlogen en dat dit toestel ook opvalt.
  Toen SLM voorheen vloog vond men dat ze met kleine toestellen vliegen waardoor er te weinig mensen mee konden.

  KLM is blauw en heeft meerdere toestellen dus valt het niet zo op als een ander toestel wordt ingezet om zijn vlucht voort te zetten.

  Bv. als SLM een paar dagen op de bufferd staat (Snelweg) wordt er altijd aan mij gevraagd.
  “Is dat toestel alweer defect?”
  Maar men begrijpt niet dat daar de standplaats van de SLM is. Als er geen plaats opdat moment voor de SLM is wordt het naar Schiphol Oost gesleept om over een dag weer te vertrekken richting SU.

  Het kan bij elke Luchtvaartmaatschappij gebeuren dat een toestel defect raakt.
  Er zijn vele rampen gebeurd waarvan wij niet altijd op de hoogte zijn.
  Suriname is een klein land vergeleken bij andere dus is licht te begrijpen dat een ieder weer voor een ramp vreest.

  Dit toestel was inderdaad van de KLM en heeft het verkocht aan de SLM.
  Als dit toestel niet voldeed zou de KLM het toch nooit aan de SLM verkopen?
  Dit toestel wordt nog steeds onderhouden door KLM mederwerkers (Monteurs).

  Het heeft niets met de leiding van de SLM te maken.
  Jullie moeten niet vergeten dat de SLM ook door Nederlandse Piloten wordt gevlogen en ze heel nauwkeurig en oplettend zijn, als in de cockpit wat niet in orde is zij het risico niet nemen om te vliegen.

  Dus mensen Suriname is een klein land vergeleken bij anderen, daarom bij deze probeer een beetje Redelijk en Positief te blijven, het komt wel goed al duurt het nog voor jullie te lang.
  Men moet eerst kruipen voordat men kan lopen.
  Nederland is vandaag ook zo geworden, met al die verhalen van vroeger die ik van de oudjes heb mogen vernemen dat het hier ook niet zo makkelijk was.
  Ik ben het eens met no 14, 23, 29 en 30.

  Allen een heel fijne gezonde denkwijze.

  Soso Lobie.


  Maak melding
 26. Hierop MOET ik reageren ! Mijn eega is vanmorgen de 13e toch kunnen vertrekken..ná “gebel en gevraag” . Van SLM zijde om info…NIX..NAKS !! Gelukkig is er iemand op Schiphol, die ons kon Info*n, dat er wel een vlucht is naar Par*bo. Ik wil hiermee zeggen, dat wij NIETS van SLM-zijde hebben kunnen vernemen, dat i.v.m. panne aan het SLM-toestel(het énige!!) Alle tel.nrs van de SLM…GEEN GEHOOR ! ook de reisburo*s konden ons niet informeren of de vlucht WEL of NIET doorgaat. Hier heb je weer zoiets…je wilt met je eigen SLM vliegen…nou NOOIIIIIT meer! Via internet geboekt bij SLM….doodste stilte. Inchecken, boarding-pass uitprinten.enz…bij SLM niet MOGELIJK !! Hebt u een vraag ?? op internet…niet eens antwoord ! Ik hoop, dat heeel veel lezers dit zullen aankaarten bij die SLM. Wie van U gaat hierop reageren! Vast een goede vlucht met SLM.


  Maak melding
 27. Beste mensen,

  Zal ik jullie wat vertellen.
  Vorig jaar ben ik met de KLM naar Suriname geweest i.v.m. ziekte van mijn moeder.
  Ik wilde perse met KLM en kon dus niet eerder weg.

  Wij waren al 3 uur onderweg en een motor viel uit. Wij moesten terugkeren. Na 7 uur vliegen kwamen wij terug op Schiphol.

  Hebben jullie hiervan wat gehoord. NEE helemaal niets. Wij konden ook niet meer gelijk terug. We zijn pas de volgende dag weer vertrokken en kwam ik dus te laat in Suriname, mijn moeder was die avond overleden.

  DAT IS PAS ECHT KLM. IK GA DUS NOOIT MEER MET DE KLM. NIET EENS EEN SORRY VAN KLM.
  MOET DIT JULLIE EEN KEER OVERKOMEN. NEE.

  Ik heb hier een harde les geleerd.

  Wezen jullie toch trots op wat jullie hebben.
  Wat jullie het liefst kunnen doen is meedenken met de SLM in plaats van de SLM afkatten. Daar zijn een aantal van ons heel goed in.

  De ticketprijzen zijn overal hetzelfde.
  Dus laten we gewoon onze trots steunen en niet meer afkraken, maar meedenken en hun alle steun geven wat ze nodig hebben.

  SLM is de trots van Suriname.

  SLM heel veel sterkte en we steunen jullie.

  Sandra


  Maak melding
 28. @30,

  Je zegt dat je een WITTE AUTOCHTONE NEDERLANDER bent en komt hier een vingerwijzing doen naar de Surinamers, waar ze ook mogen wonen.

  Lees, jij WITTE AUTOCHTONE NEDERLANDER waarom doe je niet eerst met je vinger wijzen naar al die andere WITTE AUTOCHTONE NEDERLANDERS die ook graag hun negativisme spuien over hun eigen land en de regeerders, met name de huidige.

  Zelf neem ik het de WITTE AUTOCHTONE NEDERLANDERS alsook de ALLOCHTONE niet kwalijk, want ze hebben terecht redenen tot klagen.

  Zo hebben ook de Surinamers terecht redenen om te klagen over Suriname en de regering.
  Goeie deals sluiten met buitenlandse bedrijven kunnen ze niet, luisteren naar hun eigen burgers kunnen ze niet, een regering met fatsoenlijke politici formeren kunnen ze niet, een gedegen ziekenfonds opzetten kunnen ze niet, zorgen voor goed en degelijk onderwijs kunnen ze niet, de gezondheidszorg rammelt aan alle kanten, kortom ze laten haast alles door hun vingers glippen.

  Er zijn genoeg Surinamers zowel uit Suriname als uit Nederland, die met hart en ziel willen bijdragen om dat land vooruit te brengen. Maar ze worden straal genegeerd.
  De huidige regering sluit ze totaal af.

  Ook al wonen vele Surinamers al jaren in Nederland, ze hebben nog altijd familie wonen in Suriname en willen dat de mensen daar het ook goed hebben.
  Dus is het ook niet gek dat men flink wat negatieve kritiek uit op Suriname.
  Uit liefde voor hun geboorteland, geven zij negatieve kritiek. Het is aan de Surinamers en de Surinaamse regering al die negatieve kritiek ter harte te nemen en om te buigen naar postitieve.

  Trouwens er zijn voldoende Surinamers in dat land zelf, die ook klagen, alleen niet hardop. Ze zijn door de verschillende regeringen murw geslagen.

  Dat jij mettertijd in Suriname wil gaan wonen, hetzij je gegund. Je zaken zul je snel geregeld krijgen aldaar, want de doorsnee Surinamer buigt nog immer voor de WITTEN.

  Owee, wanneer een Surinamer uit Nederland wil remigreren naar Suriname. Hij/zij wordt op allerlei mogelijke manieren tegengewerkt, tenzij men diep in de portemonnaie kijkt en flink wat geld onder tafel schuift.
  Pas dan gaan de deuren open en dan nog op een kiertje, of men moet vaker diep graaien in de eigen beurs, zodat die deur steeds verder open wil gaan.

  Je zou anders praten als ook jij eerst je portemonnaie zou moeten opentrekken voor het geregeld krijgen van een aantal zaken.

  Je hebt het over de ongerepte natuur van Suriname.
  Die natuur is al voor een deel aangetast en als Suriname daar niet snel maatregelen tegen zal treffen, dan zal de rest van de natuur in rap tempo aangetast worden.

  In Suriname staat het milieu echt niet hoog op de lijst wat betreft bescherming.
  De binnenland-bewoners zijn de eerste die daar al de slachtoffers van zijn.

  Moderator, mijn reactie gaat helemaal niet over de SLM, maar ik moest dit gewoon kwijt aan die WITTE AUTOCHTONE NEDERLANDER.


  Maak melding
 29. De achterlijke managers van de SLM snappen het nog steeds niet.Er zijn plannen om een nieuwere machine, een Boeing 777 aan te schaffen. Maar het blijft bij een enkele toestel. Stel voor dat de nieuwe machine met mankementen te kampen heeft, ja dan ontstaan weer grote problemen voor de passagiers.Deze managers denken niet aan een tweede plan om in geval van nood direct standby te zijn met een tweede toestel voor de klanten. Dit komt ook zeer professioneel over. Er zijn genoeg ideeen/plannen te bedenken om dit vraagstuk op te vangen.


  Maak melding
 30. Beste Sandra,

  Natuurlijk willen we trots zijn op een nationale carrier… maar deze carrier is lang niet zo nationaal als haar naam wilt doen geloven… wat zeg ik? Suriname op z’n Engels blijft Suriname… en geen Surinam.

  Anyway, waar het om gaat is dat de SLM niet eens de middelen heeft om haar hoofd boven water te houden. Dit is al heel lang het geval. En dan kopen ze als klap op de vuurpijl een Boeing.

  Directeur had moeten weten dat tegenvallers geincasseerd moet worden als dat nodig is. Nu zie je dat dit probleem, de bestaanszekerheid van de SLM in gevaar brengt.

  Neem daarbij nog het geval dat we worden uitgeknepen door de SLM samen met de KLM… dat maakt de SLM geen haar beter dan de KLM.

  Nee, we willen een andere regering, die NIET met de SPA gelieerd is of het Front… en dan zullen zij wel kijken wat te doen met de ‘Nationale trots van Suriname’.

  Weg met Surinam Airways… welcome Air Suriname!


  Maak melding
 31. …en we willen graag blij zijn met wat we hebben… maar wat we hebben lieve Sandra, is niet veel soeps!

  Terwijl we heel wat beter verdienen denk ik na 300 jaar slavernij en koloniaal beleid…


  Maak melding
 32. Suriname moest nooit en te nimmer beginnen met een eigen vliegmegatschappij( weliswaar intercontinentaal).
  Gewoon de lijn opengooien voor andere maatschappijen; zie daar de concurrentie en lage vliegtarieven.
  Vervolgens bij elke landing van een vreemd vliegtuig: kassa!! Deze moeten dus ook tanken.
  Hadden wij geen waterhoofd maatschappijmet bijkans 600 !!!!! medewerkenden.
  Vandaag zouden wij verder zijn.
  Maar tja; het is een repeterende breuk: we zitten in Surimaribo opgescheept met domme, arrogante politici en beleidsmakers.


  Maak melding
 33. surinamers surinamders
  wanneer gaan we onze ogen openen.
  zie jullie niet dat door onze negativiteit de SLM niet vooruit komt en ook het land niet. Weet je wat wij surinamers zijn, we zijn gewoon een paar krabben in een ton die elkaar steeds meer dieper de ton in trekken. We steunen elkander niet we kennen geen nationalisme om ons land te steunen vooruit te komen. Alles van de nederlander is goed en vanons zelf niet dan vindt ik van als je niet met de SLM wilt vliegen jouw keus maar dan moet je niet in suriname komen zeuren dan blijf weg en blijf in Nederland waar alles zogenaamd goed is.

  Verleden hebben zich ook problemen voorgedaan met de KLM toetstellen. Vorig jaar toen de KLM een vlucht annuleerde zonder om zijn passagiers op de hoogte te stellen, een paar maanden geleden toen een motor uitviel boven engeland toen die weer moest terugkeren naar A’dam.

  Dit soort dingen komen altijd voor in de luchtvaart je kan er niet onder uit komen. En dat geklets van een 20jaar oude kist vindt ik rotzooi want als je al een keer naar Amerika bent geweest vliegen ze nog steeds met boeing 717 van bijna 30jaar geleden. Deze kisten ondergaan gewoon een onderhouds beurt en kunnen verder en waarom zou dat niet lukken met onze eigen 747.

  Foei toch surinamers laten we een beetje elkaar steunen om hoger op te komen en ons geliefd suriname tot de top te brengen en ophouden met die achterlijke uitspraken die we doen.


  Maak melding
 34. ik heb de reacties van de vorige mensen niet gelezen; maar ik had de slm al via dit medium al gewaarschuwd; dat zij beter hun hersens moesten laten werken en beter liever een boeing 777 kunnen aanschaffen. de zakelijke surinamers beheerd gezamelijk 2 miljard us dollars op bankrekeningen in het buitenland, de zakelijk surinamers willen hun eigenland niet opbouwen, maar verkiezen liever hun geld te laten beheren in het buitenland…welke zakelijk surinamers gaat eens zijn verstand laten functioneren om zijn eigenland te willen dienen en vooruit te helpen?????????? of zaken te willen doen met de slm!!!!!!!!!!!!!
  nee niemand is opgestaan.!!! ja wel een laffe zakelijk volk, die allemaal WEL FIRST CLASS WILLEN REIZEN EN gewone surinamers willen imponeren…de zakelijke surinamer is nog steeds te dom, om te kunnen begrijpen dat alle surinamers elkaar nodig hebben om het land op elke wijze vooruit te helpen….


  Maak melding
 35. Als jij een klein beetje verstand van techniek hebt…..Hadden zij nooit zulk oud verkeerde techniek bak moeten kopen.

  Maar die domoren die domoren ik weet zelfs ook niet waar deze lummels vandaan komen.
  (suri’s noh ?????)
  En wie dacht jij dat adviseerde…jawel een witman…zien ze nog niet in (beleidsmakers)dat ze te lui zijn om te denken.
  Onze grootste schandaal is de SLM.


  Maak melding
 36. Hallo mensen wat is dit allemaal voor onzin. Een ongeluk kan altijd gebeuren. Er gaan per dag duizenden mensen op bed dood moet men dan ermee ophouden om op een bed te slapen. Er gaan honderden mensen elke dag in het verkeer dood moet men daarom niet meer aan het verkeer deelnemen. Elk jaar verdrinken duizenden mensen tijdens zwemmen moet men het daarom ophouden met zwemmen. Misschien weten de mensen die zogenaamd met Suriname menen het niet dat in het luchtvaart sector veiligheid heel hoog staat. Als een vliegtuigmaatschappij niet aan de minimale veiligheidsnormen voldoet krijg hij niet eens een vergunning om te mogen vliegen. Om dit te waarborgen zijn er onafhankelijke internationale organisatie die erop toe zien dat dit alles op het juiste manier gebuert. Als de SLM of haar vliegtuigen inderdaad onbetrouwbaar waren mochten zij geen enkele Europese en Amerikaanse staten aan doen.Als de commentaren tav inhoud en kwaliteit hoger zou zijn kon een ieder ervan genieten.


  Maak melding
 37. Jammer dat wij Surinamers zo negatief zijn ingesteld, heel jammer.

  Jullie geven SLM de schuld van alles.
  Hebben jullie wel verstand van een vliegmaatschappij?
  En wie bepaald wat er bij de SLM gebeurd?
  Dat moeten we eerst maar proberen te achterhalen.

  Trouwens dit overkomt zelf de beste maatschappijen. Alleen praat niemand hierover.

  We moeten eerst nadenken voordat we iets uitkraaien.
  Al wonen wij in NL we blijven Suri’s.


  Maak melding
 38. surinamers en surneds zijn niet negatief; maar surinamers en surneds willen het beste voor suriname en een ieder die graag een bijdrage willen leveren, maar helaas denken surinamers aan de top niet in het algemeen belang van suriname en surinamers en daarom mogen wij surinamers en surneds hen bejegen om hun domheid!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 39. “… Je zaken zul je snel geregeld krijgen aldaar, want de doorsnee Surinamer buigt nog immer voor de WITTEN”.- Prema.

  Het is zo dat de meeste niet- westerse landen gastvrij zijn tegen buitenlanders, waaronder ook blanken vallen. Kijk maar naar de chinezen in Suriname, die krijgen ook alles voor elkaar geregeld. Wij “BUIGEN” niet voor de witten, wij verwelkomen gasten met “RESPECT”, zoals het hoort.


  Maak melding
 40. Kondremans,

  Lees hier onder wat een 2de handse Boeing kost

  http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_747

  of…

  Virgin Atlantic Airways Boeing 747-400

  ——————————————————————————–

  Role Wide-body jet airliner
  National origin United States
  Manufacturer Boeing Commercial Airplanes
  First flight 9 February 1969[1]
  Introduction 1970 with Pan Am and TWA[1]
  Status Active
  Primary users British Airways
  Japan Airlines
  Cathay Pacific
  Singapore Airlines
  Produced 1969–present
  Number built 1,405 as of June 2008[2]
  Unit cost 747-100 US$24 million (1967)
  747-200 US$39 million (1976)
  747-300 US$83 million (1982)
  747-400 US$228-260 million (2007)[3]
  747-8 US$285.5-300 million (2007)[3][4]
  Variants Boeing 747SP
  Boeing VC-25
  Boeing 747-400
  Boeing 747-8
  Boeing 747 LCF

  Kws


  Maak melding
 41. Geachte Surinaamse regering.(mr. Jesserun).

  Een land met 500.000 inwoners en een begrotings tekort van $ 4/5 miljoen kan het zich niet permiteren om er een eigen luchtvaart maatschappij op na te houden.Heel veel maatschappijen in Europe en de rest van de wereld worstelen met heel veel problemen.
  Heel veel bekende maatschappijen gaan met een vloot van honderden vliegtuigen gaan failliet of gaan samen met anderen om het tij te keren.Maar maar de S.L.M. blijft maar door modderen terwijl een ieder ziet met alleen de kleuterschool dat het fout gaat. Steek het geld in anderen projecten waar je weet dat je dit kunt betalen.Een goede surinaamse vriend zij tegen me bij de S.L.M. hebben ze drie dienstvoertuigen en hebben ze 16 chauffeurs in dienst om deze voertuigen te laten rijden.En zo gaat het bij de S.L.M.


  Maak melding
 42. De logica van sommige forum leden.
  “Ik ga drie auto’s aanschaffen en die laat ik elk jaar servicen, etc. Dan ben ik er zeker van dat ik mijn groente goedkoop op de markt kan kopen. En als mijn band lek is dan is het de schuld van de garage. n ongelukken zijn onmogelijk net zo min als pech dus alle controle lampjes in de auto heb ik verwijderd. Immers hij wordt geserviced door de beste garage dus er kan nooit iets mis zijn”


  Maak melding
 43. Goedkoop is duurkoop, Dat bleek in 1989 wel.
  Ze hebben nouwlijks wat geleerd.
  Een slimme en normale amtenaar doet normale zaken. Een domme amtenaar heeft slechte kwaliteit en koopt tweede handse spullen waar door mensen dood zijn gegaan in 1989.
  this is a real story.


  Maak melding
 44. ik vind dat men niet zo negatief moet praten en denken. ik vlieg al jaren slm zonder problemen.juist de genen die zo praten,dat kan jullie overkomen op de klm.dus let op wat je zegt.als je zo dood moet gaan dan ga je ook no matter op welke vlucht of route,dus houd op met negatieviteit.

  God Bless


  Maak melding
 45. hallo beste reizigers van de slm

  ik heb het al 3 jaar afgezworen met de slm te vliegen omdat zelfs de sterwardesen geen manieren hebben.als je wat vraagt zeggen op een heel onbeschofte manier zie je niet dat ik bezig bent.ze zien het als een belediging als je ze wat vraagt en willen niet als obers worden gezien.je moet gewoon wachten totdat ze wat aanbieden en als je in de keuken gaat zie je ze bezig met lippestip aanbrengen en make opzetten. zelfs de hoeren van de wallen kunnen zich beter presenteren dan hun,bij de klmvlucht word ieder uur de toiletten door sterwardessen schoongemaakt en bij de slm word niet eens naar gekeken omdat ze denken dat ze een top baan hebben als sterwardes.word vervolgd


  Maak melding
 46. geachte waardeloze reizegers van de slm

  waarom boeken jullie niet bij de klm voor het zelfde geld.bij de [surinaamse] reisburo,s word bewust gezegd dat de klm duurder is omdat ze veel meer verdienen op een slmticket dan een klm ticket.je kunt zelf via internet bij de klm boeken voor dat zelfde geld met beter voorwaarde. nou de slm laat je gewoon in de kou staan als ze pech hebben je kunt ze zelf niet bellen,en als je ze te pakken heb en vraagt wanneer de vliegtuig vertrekt weten ze dat zelf niet.slm is gewoon een amateur luchtvaart maatschappij dus de naam a.l.m pas beter dan s.l.m .


  Maak melding
 47. geachte waardeloze slmreizegers

  slm is de laatste jaren achteruitgegaan door toedoen van jesserun[directeur]toen voormalig directeur robby lachmising vertrok de laatste jaar had slm nog 12 milioen amerikaanse dollar winst,en nu maken zee ieder maand 2 milioen verlies door toedoen van jesserun,dus conclusie jesserun moet met onmiddelijk ingang naar huis worden gestuurd zonder wachtgeld en laat voormalig direkteur van de klm suriname en directeur martinair suriname de heer henk essed het overnemen gezien martinair per 1 september 2008 ermee ophoud.


  Maak melding
 48. Beste mensen,

  Ik zat in de vlucht die op 8 augustus vertrok. Na een uur vliegen viel de motor uit en na 2 uur stonden we weer op Zanderij. Over het toestel zul je mij niet horen, dat zal heus wel zo onderhouden worden zoals het moet. Maar de nazorg van SLM was rondom belabberd.

  Na uren wachten in de rij was het enige dat ze deden je naam noteren en een busje terug naar Paramaribo regelen. Geen onkostenvergoeding, geen belkaart, geen vervangend onderdak, HELEMAAL NIETS. Op onze vraag wanneer we dan weer wel terug konden vliegen konden ze geen antwoord geven: hou de media maar in de gaten. Op onze vraag naar onkostenvergoeding: geen idee, schrijf maar een brief.

  Wij dus de volgende dagen steeds bellen, steeds bezet. Uiteindelijk zondagmiddag begrepen dat we maandagochtend konden vertrekken in een gecharterde Griekse kist. De SLM nam niet eens de moeite de mensen te bellen op de lijst.

  Maandagochtend om 09.00 uur zou het vliegtuig vertrekken, pas om 09.45 begon het inchecken en om 10.45 stonden we nog steeds buiten te wachten om in te stappen. Bleek dat het vliegtuig te klein was voor alle catering en dat ze dat daarom moesten verminderen. Niemand die zoiets vertelt met als gevolg dat een aantal passagiers behoorlijk over de toeren begonnen te raken. Op de oproep om weer in de vertrekhal plaats te nemen werd massaal geen gehoor gegeven. Uiteindelijk in het vliegtuig werd een achterdeur met een touw door de Griekse piloot persoonlijk vastgeknoopt: “niets aan de hand mensen”, wist hij te vertellen in gebrekkig Engels. Onderweg maar vier kleine drankjes gehad uit een beperkt assortiment, een klein ontbijt en koud warm eten. Er was weinig cabinepersoneel en dat rende zich een slag in de rondte. En weer niemand die ons iets kon vertellen over hoe nu verder. RONDUIT SCHANDALIG.

  Op Schiphol waren we dinsdag rond 03.00 uur door de douane. We hadden gepland zaterdagochtend om 11.00 uur door de douane te zijn en dan met de trein naar huis te gaan. Nu ging de eerste trein pas om 05.00 uur. 4 uur later waren we thuis.

  Al die tijd, en nu nog steeds, hebben we niets gehoord van de SLM. We hebben inmiddels onze rechtsbijstand ingeschakeld en de SLM kan rekenen op een flinke schadeclaim. Voor ons geldt: voorlopig geen SLM meer, ze kunnen het gewoon niet aan.

  Een Surinamer en een Nederlander (daar ligt het dus niet aan)


  Maak melding
 49. Whahaha, ”Het toestel is prima, men moet niet vergeten dat de nieuwste machines hebben wel eens een mankement”

  Wat een garantie voor een veilige vlucht..


  Maak melding
 50. Beste leden en surinamers/glurinamers,politieke partijen.

  Ik voel me heel erg gekwest als men over het land waar ik vandaan kom zo negatief aan het vernagelen is. is gewoon niet juist voor suriname.
  Wat wel natuurlijk een terechte opmerking is en bewezen..dat suriname zoveel contacten heeft buiten nederland, waarop men daar niet naar mogelijkheden zoekt. bv indonesie, india, china. waarommoet men altijd naar nederland..is toch niet meer nodig. Of hebben we geen lering getrokken uit het verleden.
  hebben we geen les geleedr van de eerste ramp.
  of is mijn gewoon blind.
  Ik ben trots op mijn land met een nationl carrier..maar die moet wel voldoen aan de verwachtingen van de burger.

  Suriname het gaat goed met jullie buitenlandse schulden, banken doet het goed.
  Kunnen jullie geen vliegtuig leasen… waar gaat al die aardolie geld/ goud bouxiet vis etc etc..naar toe..
  ik zou graag willen en verzoeken, aan degene die zijn pocket elke dag gevuld ziet worden de verantwoordelijkheid op zich neemt.

  Zo kan het niet verder…..

  Anders wil ik een partij richten voor suriname vanuit nederlandse surinames.. wie gaan me helepen????/
  aldus en surinamer in hart en nier.

  Kondre Man!


  Maak melding
 51. Hi all,

  Als ik jullie (nr. 1 t/m 64) op mijn afdeling had werken zou ik jullie hetzij naar huis sturen hetzij een cursus aanbieden om kernachtig te denken en te dichten. De kern is: “Mankement 747-300 klap voor Surinam Airways”. Beperk uw commentaar dan ook op betreffende issue i.p.v. dit forum te misbruiken voor het ventileren van al uw ontevredenheid en/of visie’s die Suriname in de breedste zin des woord aangaan.

  HET MANKEMENT
  Oud of nieuw, aan technisch apparatuur en machinerie zijn nou eenmaal problemen en/of tekortkomingen gekoppeld. Wist u dat Mercedes in de jaren 2002 en 2003 ruim 200.000 E-modellen heeft terug geroepen vanwege een serie aan technische en electronica problemen? U wilt niet weten hoeveel MB jaarlijks investeert in R & D en toch gebeurd dit…dit is techniek!
  Weet u waarom de Concorde toestellen niet meer vliegen…miljarden investeren om vervolgens zomaar te stoppen…het zal toch niet…dus zelfs landen met veel knowhow doen soms een stapje terug…is dit dan ook corruptie?

  SLM heeft met de beperkte middelen een Boeing 747-300 gekocht, waarbij diverse technische specs en onderhoudsstaten kritisch zijn beoordeeld. SLM heeft diep in het buidel moeten tasten om veiligheid van haar passagiers te waarborgen en derhalve een dure maar solide onderhoudscontract afgesloten met de gerennomeerde onderhouds- en reparatiedienst van KLM. In mijn visie heeft SLM aan de basisvoorwaarden voldaan bij de besluitvorming. Het is leuk en aardig…en dat kan iedere MBO’er wel roepen…dat SLM beter had kunnen leasen. Het is altijd gemakkelijk om te schieten en ik vind het jammer als mensen dat op een schaamteloze en vooral ongenuanceerde wijze doen. Weet men dan wat de kosten van het leasen? Weet men wat de voorwaarden zijn die de leasemaatschappijen stellen? Weet men hoe de solvabiliteits-, liguiditeits- en rentabiliteitspositie van SLM eruit ziet en waarom bijvoorbeeld leasen mogelijk of vooral onmogelijk is?

  Kortom, jullie kunnen je beter inspannen in de volgende punten:
  1) Is de reparatie adequaat verricht
  2) Zijn de andere motoren preventief gecheckt
  3) Is een algehele check-up noodzakelijk en is de huidige staat van het toestel toereikend om veilige en verantwoorde vluchten ten uitvoer te brengen
  4) Hoe ziet de jaarrekening (balans en V&W) van SLM eruit en is er nu voldoende kapitaal om een nieuw toestel aan te schaffen of te leasen en ziet de directie dit überhaupt als een serieus speerpunt
  5) Kan de regering openheid van zaken afdwingen bij SLM en des gewenst interveniëren en investeren in het verder optimaliseren van SLM, desgewenst door de directe een reprimande te geven

  Dit zijn de feitelijke acties die noodzkelijk zijn v.w.b. SLM.

  En al de mensen die zoveel te vertellen hebben over 1000 +1 andere onderwerpen inzake Suriname en alle tekortkomingen van bestuurders en de regering enz., de vraag is wat moet men met jullie commentaar. Persoonlijk zie ik jullie commentaar als het welgemeend meedenken over hoe het beter kan. Echter moeten jullie je commentaar wel bij het juiste gremium neerleggen, zodat betrokkenen daar iets mee kunnen. Dan zal jullie energie voor het dichten van jullie commentaar en urenlang discussiëren over dit soort onderwerpen wellicht vruchten afwerpen.

  Surinamer of geen Surinamer….jullie moeten niet zo lelijk afgeven op wat er in Suriname gebeurd en des te meer als jullie er zelf niets aan doen of willen doen om een positieve bijdrage te willen leveren om het land en alles wat daarmee van doen heeft op de juiste koers te krijgen. Een ieder weet wel heel goed dat je overal op de wereld problemen hebt:
  > zie de praktijken van Bush
  > zie de praktijken van Israel jegens de Palestijnen
  > zie schandalen rondom baby melkpoeder
  > zie schandalen rondom corruptie in de politiek op mondiaal niveau

  Dat rechtvaardigt niet dat het dan in Suriname ook zo moet. De kernvraag is hoe wij gezamenlijk op een constructieve, gerespecteerde en onderbouwde wijze positieve veranderingen teweeg kunnen brengen….Wees positief en verlogen je bron nooit. Wees trots op wie je bent en waar je vandaan komt. Kijk niet enkel naar de onmogelijkheden maar vooral ook naar de mogelijkheden. Er zijn zoveel kansen en de werkelijkheid is nou eenmaal zoals die is….kom daarom mel realistische opvattingen en wees “rationeel” i.p.v. emotioneel.

  nooit de Wat moet SLM nog meer doen dan? En dat er nu eenSLM heeft dus een besluit genomen wat van lef getuigd. U

  Wist u dat de Nederlandse overheden miljarden Euro’s over de balk gooien


  Maak melding
 52. I used to be more than happy to find this

  internet-site.I wished to thanks for your time for this

  excellent read!! I undoubtedly enjoying each

  little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you

  weblog post.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES