maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCommunicatie groot probleem Surinaamse overheid

Communicatie groot probleem Surinaamse overheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 aug – Gebrek aan communicatie vermindert nog in hoge mate de uitvoeringskracht van de overheid. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De verscheidene niveaus sluiten moeilijk op elkaar aan en dat is binnen de kortste keren te merken aan de dienstverlening.

Die beantwoordt nauwelijks aan de behoeften van doelgroepen en de samenleving zelf. “Het grootste probleem op het ministerie van Justitie & Politie is communicatie. Mensen communiceren niet met elkaar, maar welk intensief over elkaar”, zegt Santokhi. de effectiviteit is dus zoek. Beleidsmakers kunnen dan nog zulke mooie plannen maken, het sijpelt maar moeizaam door.

Wie niet door heeft waar het over gaat, zal niet gauw geneigd zijn mee te doen. “Intern zijn er onvoldoende overlegstructuren. Leidinggevenden zullen ervoor moeten zorgen dat de uitvoerders volledig op de hoogte zijn van voornemens, maar vooral van wat wordt beoogd”, aldus Santokhi. Dat vergt een ware omslag. “Dit heeft te maken met een verouderde cultuur, waarbij slechts de bazen verantwoordelijk zijn voor het beleid.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Communiceren Surinamers üperhaupt nog wel? Ze lullen om het lullen en verder niks. Het gaat nergens over! Santhoki heeft aan een kant gelijk, maar aan de andere kant is de communicatie vanuit zijn ministerie naar de bevolking toe ook niet om naar huis te schrijven. Vandaag heb ik daar lijfelijk nog een voorbeeld van gehad. Vreemdelingenzaken is verhuisd naar het OW-gebouw aan de voormalige Coppenamestraat (nu Jaggernath Lachmonstraat), maar elke verandering is nog geen verbetering, kan ik melden.


  Maak melding
 2. Overigens moet ik daar eerlijkheidshalve bij vermelden, dat het onbeschofte bejegenen van vroeger minder is geworden. Zeer correct, met explicatie van hetgeen er mis is. Blijkbaar is de bezem er doorheen gegaan. Goed zo!


  Maak melding
 3. You go Santhoki , en tell it like it is, ook zal t je niet in dank worden afgenomen. Nevertheless, somebody has got to take the bull by the horns.


  Maak melding
 4. Hier begint het al.

  Santokhi communiceert. Vervolgens neemt iemand dat op en verspreidt het. Uiteindelijk komt het bij mij terecht.

  Wat Santokhi zegt en wat hij bedoeld zijn weer twee verschillende dingen. Daarbij kjomt dat ik niet weet of de boodschapper wel precies heeft weten op te schrijven wat Santokhi wil overbrenen. En is Santokhi wel de aangewezen persoon om het over communicatie te hebben.

  Hebben we dan geen communicatie structuren. Hebben we wel mensen die professioneel weten te communiceren of is iedereen wel willing om iets te doen met verkregen informatie.

  Dus moet er een totale omslag komen volgens Santokhi. Omslag waarin. Laten we eerst onze communicatie organiseren. Verder kijken of het niet uitvoeren of vertragen van zaken misschien niet te maken heeft met een subtiele vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid.

  Surinamers zijn goed in stil protest.

  Overigens wil ik Santokhi meegeven dat communicatie verbeteren niets van doen heeft met “een verouderde cultuur”. Weet hij wel waarover hij praat of heeft de boodschapper hem verkeerd begrepen?

  Of bedoeld hij gewoon dat top down communicatie alleen nooit werkt. Sterker nog, aversie oproept

  of snap ik er niets van


  Maak melding
 5. Ai ik hoop echt dat deze man president wordt van Suriname. Ik ben niet perse een aanhanger van zijn partij ofzow maar hij lijkt me wel heel goed!
  (trouwens kben geen hindustaan, maar een creool die wel in staat is te nuanceren)


  Maak melding
 6. Goezo santoki,

  succes en ik hoop dat jij ooit de beste president van suriname wordt.

  mijn zegen heb je en ik weet zeker dat 90% van de suristicks uit Nederland dat ook vinden.


  Maak melding
 7. Niet communicatie maar CORRUPTIE, VRIENDJES POLITIEK, GROOT EGO,BETWETERIJ, EIGEN BELANG, ZELFVERRIJKING EN WILLEKEUR zijn de grootste problemen van Suriname.

  Overdag ambtenaar zijn, bezig zijn met eigen belang en ’s avonds andere activiteiten verrichten.

  KRABIETA KRABIETA


  Maak melding
 8. @ Taki datra, je bent duidelijk. De communicatiestructuur binnen de overheid heeft misschien ook andere oorzaken. Faalangst, angst voor aantasting van de machtspositie, enz. Mondje dicht, zodat niemand iets weet. Zolang er binnen de DNA nog gesproken wordt over secundaire zaken, zoals het ontbreken van straatverlichting, aanpak van de wegen, vervuiling van bepaalde gebieden, zolang zal er op niveau niet gecommuniceerd worden. De DNA is te vaak en te lang bezig met het behandelen van dit soort zaken, die uiteindelijk thuishoren bij de districts- en resortraden. Maar ook hierin ontbreekt structuur en communicatie. Terugverwijzen, deze onderwerpen, en gaan buigen over de échte problematiek van het land.


  Maak melding
 9. volgens mij is santhokie de enige minister die echt wat aan doet, of veranderd, je kan zien dat hij kaas van gegeten heeft, je kan ook zien dat hij een echte opleiding achter de rug heefd, van de anderen kan je dat niet zeggen, ze zijn zakken vullers.
  je kan ook zien dat hij een buitenlandse diploma op zak heeft, hij heef verstand van, hij wil echt was veranderen.
  ga zo door.


  Maak melding
 10. Als je goed beleid wil ontwikkelen dan moet je bij de start ook de uitvoerders en doelgroep [personen waarvoor dit beleid bedoeld is] erbij betrekken. Dus niet vanuit de ivoren toren [van bovenaf] bedenken wat goed is voor de samenleving, want dit werkt contra-productief. Dit is precies het probleem in Suriname omdat het fundament van politieke systeem is afhankelijkheid van de bevolking[kiezers]aan dit systeem. Als het systeem burgers niet stimuleert tot kritische, mondige en assertieve burgers, kun je niet verwachten dat ze opeens bij beleiduitvoering opeens mee gaan doen.Beleid begint bij de samenleving, dus van onderen uit [bottum up]
  Vanna [bestuurskundige]


  Maak melding
 11. Meneer of mevrouw Harra, ik ben het volkomen met u eens. Maar is de Surinaamse bevolking intelligent en politiek bewust genoeg om over deze problemen te praten? Ik denk het niet. Het blijft spiegeltjes-en-kraaltjes-poltiek, hoe je het ook bekijkt.


  Maak melding
 12. Gewoon gebrul en geblaas van Tjander.
  De dingen zijn gewoon, en duidelijk.

  Wij hebben constant de doen met liegers en bedriegers aan de macht.

  Bedonderen !!!!! n dan hoe ga jij communiceren en nog erbij welke communicatie. ik zou zeggen wie mee wil doen is stapel gek.

  Alleen als jij als Suri een andere politieke kleur hebt, wil men jouw doen verdwijnen met wortel en tak.

  Dan ga jij uitleggen !!!!!,,…mi boi Tjander…… tapu… tapu nanga na bigi don.


  Maak melding
 13. Meneer Santokhie u heeft gelijk maar om een cultuuromslag te maken zal er vanuit de top, beleidsmakers e.d.dan een duidelijk signaal moeten worden afegegeven.Als het niveau van politici en beleidsmakers ver onder het gemiddelde blijft geven ze daarmee al een slecht signaal aan de uitvoerders.Men denkt dan bij zichzelf laat ze maar praten,ze menen het toch niet laatstaan dat ze weten waarover ze praten(zie DNA).Santokhie heeft wel enig niveau maar veel waarvan hij als beleidsmaker afhankelijk is heeft dat niveau niet en dat kan behoorlijk frustrerend zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES