Regen en steekpartij op laatste dag Kwakoe

27

Het Kwakoe Festival in Amsterdam Zuid-oost is gisteren (zondag) afgesloten met flinke regenbuien en een steekpartij. Tegen tien uur ’s avonds vond er een steekpartij plaats bij een van de kraampjes.

Een 34-jarige man werd in zijn nek gestoken en moest per ambulance naar het ziekenhuis. De politie hield later een 21-jarige man aan, meldt het Algemeen Dagblad. Op hetzelfde tijdstip was op het Jongereneiland een vechtpartij gaande tussen twee vrouwen meldt AT5. Waarschijnlijk lag de oorzaak in de relationele sfeer.

Het festival, dat zes weekenden duurde, was volgens de organisatie ondanks het incident en de vele regenbuien toch erg geslaagd.


27 REACTIES

 1. Kwakoe organiseren is ook geen kattepis. Met het verdwijnen van de organisatie die vroeger ook zorgde voor de sociale controle is het gebeuren nu heel onpersoonlijk en ‘openbaar’ geworden met alle gevolgen van dien. Dat weten de autoriteiten, maar ze hebben een afbouw strategie van Kwakoe in petto.


  Maak melding

 2. Nee meneer Kwami luister vroeger werd er elke dag gevochten, het veld werd niet netjes afgeruimd, twee weken na het event kon je nog stapels vuilnishopen zien, mensen werden niet uitbetaald, de sociale heffingen richting gemeente vond niet plaats, er waren maar 1 of 2 tenten waar je behoorlijk kon schuilen voor de regen, de muziek was keihard en ongecontroleerd…om dit alles te voorkomen is er nu een nieuwe organisatie. Je kan het ook zo zien , omdat de oude organisatie het zooo goed deed was er nu behoefte aan een nieuwe. dus…


  Maak melding

 3. Kwakoe de Modderpoel:
  Is dit het resultaat? Na 30 jaar kwakoe, dat wij, gerespecteerde zwarte mensen nog steeds op dit festival moeten ploeteren in het modder in het Bijlmerpark. Wat de huidige organisatie misschien nog niet begrijp is dat Kwakoe het visite kaartje moet zijn naar de buitenwereld van hoe Surinamers vredig, respectvol en verdraagzaam omgaan met andere volken. De huidige organisatie mist een stukje “consiousness”(Bewustzijn). Kwakoe is meer dan een festival. De huidige organisatie mag van het stadsdeelbestuur o.l.v. Elvira Sweet de laatste trekker overhalen. Kwakoe ondergaat een gruwelijke dood, begraven in een modderpoel. Dankjewel Elvira Sweet!


  Maak melding

 4. kwakoe festival is een leuk feest maar niet goed georganiseerd dat een ieder z,n vrije doen daar heeft niet georganiseerde beveiling een paar vrij willegers zoeken om te beveiligen dat kan niet moet meer met respect gedaan worden het lijk een rommel daar een husler plaats uit kijken ik ben blij dat het afgelopen is mensen leven tellen daar niet is een ganster shit daar dat was het voor mij


  Maak melding

 5. Ik ben het volkomen eens met Kwamie, dat de gemeente op termijn kwakoe afbouwen of zelf wil overnemen van de suri´s. Jongerenvereniging Brotherhood van ook in zuidoost is een goed voorbeeld hiervan.

  Zelf verwacht ik niets beter van de nieuwe organisatie omdat het de zelfde onkundige mensen zijn uit de oude organisatie van kwakoe. De gemeente zal op korte termijn misbruik hiervan maken door met steekhoudende argumenten kwakoe-festival te stoppen of zoals ik reeds eerder liet merken zal overnemen van de suri´s.

  Suri´s moeten eens een voorbeeld nemen aan de anti´s die hebben het zomerfestival in Rotterdam en hoogstraaten in Belgë groot gemaakt.


  Maak melding

 6. weer die vinger wijzen naar andere, wij moeten laten zien dat we zo een grote evenement kunnen organiseren en niet iedere keer de schuld geven aan andere dat is een zwakte er zijn regels waar je aan moet houden en binnen die regels moet je werken en niet andersom. ik vraag me af hoe kwakoe dit vind ????


  Maak melding

 7. Elkaar naar het leven staan is tegenwoordig schering en inslag. Het gebeurt niet alleen onder de Surinamers.
  Het is treurig dat er overal beveiliging aanwezig moet zijn. Ik hou er een wansmaak aan over.


  Maak melding

 8. Kwami wat zeur je nou over sociale controle. Dat is en zal er altijd nog zijn. DIt soort incidenten zijn gewoon niet te voorkomen. Er zullen altijd heetgebakerde mensen zijn die niks beters te doen hebben dan de sfeer verzieken en toe te geven aan hun korte lontjes.

  De nieuwe organisatie heeft het gewoon heel goed gedaan voor de eerste keer.

  De oude garde heeft gewoon een heleboel shit achtergelaten.

  Mijn complimenten aan kwakoe amsterdam nieuwe stijl. Volgend jaar ben ik er weer bij.


  Maak melding

 9. kwakoe is altijd een leuk en gezellige ontmoetingsplaats voor wij surinamers het valt mee met die proplemen het zijn incidenten no spang brada en siza. regen of geen regen steek partijen of niet de kleine groep mag het niet verpesten voor de meerderheid, ok tangboeng


  Maak melding

 10. DU,#7.

  (>>>weer die vinger wijzen naar andere,) wij moeten laten zien dat we zo een grote evenement kunnen organiseren en (>>>niet iedere keer de schuld geven aan andere dat is een zwakte<<>>er zijn regels waar je aan moet houden en binnen die regels moet je werken en niet andersom.<<<) ik vraag me af hoe kwakoe dit vind ????
  _____________________________________________

  Goed opletten wat je typt. Kijk wat ik voor je tussenhaakjes hebt geplaatst lees het een paar keer en laat het goed tot je doordringen, mag je verder met je betoog!!

  Oja, weet je wie ook aanwezig was op het Kwakoe Festival DU ??? DDB. Het valt me zwaartegen van je dat je dit (of woorden van gelijke strekkingenen) niet in je posting hebt vermeld.
  Ik hoop niet dat het zijn schuld is!.


  Maak melding

 11. Kwakoe nieuwstijl,
  Ik vind dat er niets aan kwakoe is veranderd de zelfde standjes de zelfde namen de zelfde bezoekers en de manifestatie tent,het jongeren eiland kinder eiland niets is anders. Plagiaat stelen van andrmans iedeeen stelen kwakoe nieuwe stijl laat me niet lachen. Maar het blijft gezellig, heeft nooit van de organisator afgehangen maar van ons de bezoekers. Wij maken kwakoe en niemand anders……


  Maak melding

 12. ik was ook in kwakoe,bijna elke zaterdag en zondag ik heb genoten als altijd.een maand geleden was er een kermis op een grasveldt in zuidoost een week lang op het grasveldt hadden ze tapijten neer gezet,mischien, wat voor de volgende kwakoe?


  Maak melding

 13. Eeen boodschap voor zielige mensen die niet kunnen lezen.

  Op geen enkele manier heb ik iets naars over welke organisatie dan ook gezegd. Ik merkte zelfs op dat het organiseren daarvan niet makkelijk is. Ik heb het over de sociale controle gehad. Zo heeft elke organisatie haar eigen manier van werken. Het hele Kwakoe gebeuren is ook maar een buurtgebeuren dat door de grote publieke belangstelling in de afgelopen jaren sterk is gegroeid. De Bijlmermeer is een zwakke omgeving. Het is dan ook heel belangrijk dat de elementen die de sociale controle genereren er nadrukkelijk voor werden ingezet. Ik heb niet de indruk dat hiermee rekening is gehouden door de nieuwe organisatie. Dat is echter niet vreemd, want het is immers een nieuwe organisatie. En dat brengt andere risico’s met zich mee.

  Dat weten de autoriteiten, maar ze hebben een afbouw strategie van Kwakoe in petto.


  Maak melding

 14. Mensen,
  100% mee eens dat dit soort incidenten niet
  zijn te voorkomen. Denk maar eens na: duizenden mensen op een relatief klein, modderig terrein. slechts een handje vol onverlaten die 2 incidenten veroorzaken.
  Waardige bezoekers: PROFICIAT!!

  Clyde


  Maak melding

 15. Feit is gewoon dat er elke keer het voor de buitenlanders verpest wordt , simpel zat gewoon heel simpel. Het is een feit en zal ook nooit veranderen. Ben blij dat het Obama gaat worden, Geschiedenis mensen geschiedenis


  Maak melding

 16. Malli, volgens mij heb je een grote duim waaruit je zuigt. DDB kan NOOIT op Kwakoe gesignaliseerd zijn. Hij komt Suriname niet UIT, hij komt Nederland niet IN, en als hij Nederland toch IN komt, komt hij er niet meer UIT. Hij heeft vele dubbelgangers, wist je dat?


  Maak melding

 17. Jongens, jullie kunnen kletsen wat jullie willen. Maar door wie is Kwakoe eigenlijk om zeep geholpen? Nee, eerlijk, niet wijzen naar die bakra’s. Steek je hand eens in eigen boezem.


  Maak melding

 18. euh lezen jullie het niet of lees ik dat alleen.

  Merendeel zit te mekkeren over een slechte organisatie, palgiaatmuziek of regen etc.

  Er is iemand neergestoken maar zo te zien vinden jullie dat normaal!

  trietste lui echt triest jullie moeten je schamen.

  iemand die een ander lekprikt spoort niet.

  je hebt een feest om te feesten en te genieten. en ik weet dat er overal zulke raddraaiers zitten die een feest verzieken.maarrrrrrr….. julie reactie…………is echt nederlands!


  Maak melding

 19. Beste Sranangmangs,

  Het Kwakoe festival geeft jaarlijks weer aan hoe klasseloos wij Surinamers nog zijn. We hebben door een tekort aan eliten een nog zeer grof cultuur welke verfijning mist. Het beseft van kwaliteit is de Surinamer nog onvoldoende bijgebracht. U zult zich afvragen waarom ik zo`n een betoog geeft. Maar het heeft allemaal met hetgeen ik al jaren constateer. Kwakoe is in kwalitatie opzicht niet verbeterd maar blijft aan bezoekers van Surinaamse afkomst groeien. Het is een modderpoel, de voorzieningen zijn ronduit onvoldoende op de massa afgestemd. Het programma is eentonig en genereert geen vermaak maar kakafonie van geluid. Sranangmans laten wij eisen dat wij beter behandeld worden, stel kwaliteit criteria voor het Kawakoe festival en evaluaeerd dit jaarlijkse tranendal.

  Sranangsmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 20. Ik snap het nog steeds niet dat die stomme feest nog bestaat..heeft helemaal geen toegevoegde waarde , enkel zien en gezien worden.Kijk maar wat voor soort volk daar gaat. Ik zal toch nooit een poot daar zetten.


  Maak melding

 21. Natuurlijk zal het een modderpoel zijn als het regent! Zijn de tokkotokko klagers weleens naar een bakra festival geweest in het Zuiderpark Den Haag of elders wanneer het regent?

  Moet Kwakoe dan speciaal voor jullie de boel asfalteren? De steegjes in een park?
  Doe de volgende keer dan je regenlaarzen aan maar trek niet je delila of naaldhakken aan.

  Kwakoe is geen gala voorstelling maar een sportieve bedoening.


  Maak melding

 22. Hallo nr.25 wat voor soort volk? ik heb van alles gezien van laag opgeleiden tot ware studiebollen van pienamangs tot eliten en alle surinaamse etniciteiten,je zet nooit een poot daar dus kan je ook niet weten wie of wat er daar rondloopt dan waarover l*l je dan voor jou betekent het niets voor anderen is het een manier om vrienden,kennissen die lang niet hebt gezien te ontmoeten.Dat het een modderpoel was is toch niet vreemd,Al eens naar dancevalley geweest of andere grote nederlandse buiten-evenementen it’s just the same.Het kan beter,moet beter maar niet met afkraken van dit uniek festival.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.