maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentMireille Nederbiel is Miss Suriname 2008

Mireille Nederbiel is Miss Suriname 2008

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 aug – Mireille Nederbiel (24) heeft het Miss Suriname 2008 contest gewonnen. Op de tweede plaats eindigde Priscilla Yhap en nummer drie is geworden Rocxana Vrede. Nederbiel (FOTO) gaat Suriname vertegenwoordigen tijdens de Miss World verkiezingen.

Yhap gaat naar de Miss International verkiezing en Vrede naar Miss Earth. Organisator Angel Public Relations & Administration is tevreden over het verloop. Onder het publiek in de Royal Ballroom van Hotel Torarica was hier en daar een uiting van ontevredenheid te horen. Mireille Nederbiel was zonder meer het vlotst onder de finalisten. Dat leverde haar uiteindelijk ook de sociale prijs op.
Miss Suriname 2008
Het Miss Kurano contest voor vrouwen van Inheemse afkomst is gewonnen door Doris Aritjamaré. Nummer twee werd Melita Hoepel en de derde plaats is voor Trisheena Hirosomito. Het contest moet onder meer de Inheemse culturen in Suriname promoten. Ook wordt de nadruk gelegd op behoud van het regenwoud en de eigen cultuur. Het is één van een reeks van Surinaamse contests rond een specifieke cultuurgroep.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. “…Onder het publiek in de Royal Ballroom van Hotel Torarica was hier en daar een uiting van ontevredenheid te horen…”

  Is er sprake van doorgestoken kaart?


  Maak melding
 2. Ai boi..Zoveel vrouwelijk schoon in Suriname en dit wordt miss Suriname???!! Un keba nanga spotu yere..Dit moet ons gaan vertegenwoordigen op miss Universe? How low can you go…en het is niet beledigend bedoeld hoor..


  Maak melding
 3. De derde plaats van het de derde Miss Kurano contest voor vrouwen van Inheemse afkomst is gewonnen door de stadsindiaanse Trisheena Hirosomito. Zij krijgt tevens de pitjil Award 2008


  Maak melding
 4. Wat hebbe we te make met vlot prate
  Geen enkele sosjaal gedoe hier in ons Sranang
  Gwe dja nanga a gratie wierie ptjien dja
  Oen wanie wan ekte sranang tanta
  Mooi biegie bobie Bigi bille nanga Steef boutoe
  Ai deng soortoe wan datie lobie ing tog
  Meki deng kong Kom sgatje mie e senie ing djing
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 5. Ik zou graag ook een foto willen zien van miss Kurano.

  Wanneer zal Suriname eindelijk een vrouw met een donkere huidskleur afvaardigen? Ik denk dat het nu wel tijd wordt.


  Maak melding
 6. Oela,

  Wat jij niet aantrekkelijk en mooi vindt is een persoonlijke smaak! De juryleden hebben haar uitgekozen! En zij hebben verstand en ervaring van wie Suriname op internationaal niveau vertegenwoordigt. Trouwens ik vind haar het mooiste 🙂

  Liever haar dan een ordinaire pompolollie met tafelachterste in strappless.


  Maak melding
 7. Somo,

  Is dat alles dat je kunt geven??? ZO een alledaagse pitjelvoer?? 🙂
  BTW…sinds wanneer vallen Javanen onder de categorie Inheemsen???
  Waarom niet MISS JAMPA?


  Maak melding
 8. Zie het eilandjes-gedrag dat Suriname blijft vertonen.
  Een Miss India contest, een Jawa contest. een Inheemsen contest, een Miss Suriname contest.
  Ik lees Miss Suriname 2008 en vraag me gelijk af of dit een vertegenwoordiging is van alle Surinaamsen of slechts van een bepaald deel van de bevolking.
  Mocht het zijn dat de vertegenwoordiging alleen bestaat uit dames die zich Afro noemen, dan vind ik dat het een Afro contest genoemd wordt en geen Miss Suriname contest.
  Wanneer gaan Surinamers nou eens eindelijk inzien dat Suriname niet alleen uit Afro,s bestaat?

  Het zijn dit soort dingen die maken dat er geen eenheid kan ontstaan onder de Surinamers van welke komaf dan ook.

  De Surinamers (die in Suriname zijn blijven wonen) hebben de Surinaamse nationaliteit, maar enkel dat boekje symboliseert hun Surinaams zijn. Als het erop aankomt om zich als één NATIE te presenteren, dan houdt het gewoon op. Dan komt het eilandjes- of het beruchte hokjesgedrag weer naar boven drijven.

  @7

  Veel landen, waaronder Suriname, India willen zich niet presenteren met een “donkere” schoonheid. Bekrompenheid viert al jaren de boventoon.

  Er zijn zoveel schoonheden met een donkere huidskleur op de wereld, vaak nog mooier dan die met een lichte tot blanke huidskleur.

  @8

  Al die Miss verkiezingen over heel de wereld kunnen pas ophouden, als de dames zich volwaardig gaan voelen en zich niet meer lenen voor dit soort walgelijke verkiezingen.

  Dames leer nou eens je zelf te respecteren en laat je lichaam niet keuren door mannen.
  Je bent geen koe, paard, enz. enz. die een stempel van goedkeuring krijgt.


  Maak melding
 9. Dit is doorgestoken kaart. Ik kan zo vrouwen uit Su. oppikken die er veel beter uitzien.
  Ik heb verstand van mooie vrouwen. Ik kan zelf college geven en hoop ooit dat ze me een stoel geven aan de Uni. Niemand heeft beroep gedaan op mijn specialisatie, dus is het doorgestoken kaart.


  Maak melding
 10. dit kunnen jullie niet menen.

  sorry dame je bent mooi maar een echte schoonheid neeennn ik heb in sranang wel mooiere en goed gebouwde dames gezien.

  heeft de jury wel een juiste opticien?

  heelveel succes en sterkte als je achteraan in de ranglijst staat. zeg niet dat je gewaarschuwd was.


  Maak melding
 11. patty,

  we zoeken schoonheden……
  je wilt toch winnen met een missverkiezing.

  en dat wil zeggen recht toe recht aan vleeskeuring!

  en nou niet beginnen over naomi etc. dat is de modewereld dat staat los van deze onzin.

  we willen echte mooie goedgebouwde slanke gevormde skone meiden.

  en geen types net als miss Kurano. dat is hopen dat ze daar blind zijn op de verkiezingen.

  maar al met al het gaat om de binnenzijde van de mens.

  sodoff dit is vleeskeuring en het blijft vleeskeuirng.

  dus geen lelijke vrouwen.

  bye trouwens deze bericht is niet van maarten maar een vriend (martin).


  Maak melding
 12. @ NDP FOREVER
  Ik begrijp niet wat jij bedoelt met een echte Sranan Uma. Heeft het misschien iets te maken met jouw persoonlijke smaak?

  Naar mijn mening is iedereen die in Suriname is geboren en getogen,een Surinamer en heeft hij/zij het recht Suriname internationaal te vertegenwoordige als hij/zij bepaalde capaciteiten bezit.

  Het is weer een ander punt,dat als je internationaal wil meedingen,je dan rekening dient te houden met internationale standaarden.

  @ Patty:
  Jouw verlangen naar een donkerkleurige Miss Suriname waren vorig jaar al bevredigd door Miss Suriname 2007,Safyra Duurham,die afgevaardigd werd naar het Miss Earth contest. Ik ben op haar even trots,als op Mireille en de voorgaande Missen. Waarom jij niet?

  Groetjes,


  Maak melding
 13. @ 11
  Beste Prema,
  Jij bent de beste ilustratie van het probleem.

  Alleen al je manier van reageren. De invalshoek die je kiest. Natuurlijk heb je het niet zelf door. Dat pleit in je voordeel.

  Je vraagt je af waarom niet een miss verkiezing voor iedereen. Iedereen moet weer zijn eigen bevolkingsgroep verkiezing.
  Is er dan niet altijd een miss verkiezing geweest in Suriname?
  Heeft de organisatie van die verkiezing ooit eens dames van welke etnische afkomst dan ook verboden om mee te mogen doen of van deelname heeft uitgesloten.

  Waarom sluit niet iedereen zich gewoon aan bij dingen die er allang voor iedereen is. Nationale Surinaamse activiteiten?

  Neen, we blijven klein!


  Maak melding
 14. Sorry voor de fouten in de vorige posting. Dit bericht is gecorrigeerd en aangevuld.

  @ 11
  Beste Prema,
  Jij bent de beste ilustratie van het probleem.

  Alleen al je manier van reageren. De invalshoek die je kiest. Natuurlijk heb je het niet zelf door. Dat pleit in je voordeel.

  Je vraagt je af waarom er niet een miss verkiezing voor iedereen is. Die is er, maar iedereen moet weer zijn eigen bevolkingsgroepverkiezing.

  Er is toch altijd een (1) miss verkiezing geweest in Suriname?
  Heeft de organisatie van die verkiezing ooit eens dames van welke etnische afkomst dan ook verboden om mee te mogen doen of van deelname uitgesloten.

  Waarom sluit niet iedereen zich gewoon aan bij iets dat er allang voor iedereen is. Nationale Surinaamse activiteiten?

  Neen, we blijven klein!

  Het is nu wachten op de miss China verkiezing Suriname en de Miss Brasil verkiezing Suriname?? of toch eerst de miss Hollandse stagiere Suriname verkiezing?


  Maak melding
 15. Sari tori…nu weet ik waarom Surinaamse vrouwen nooitttttttttttttttttt verder komen dan de voorronde. Er lopen toch duizenden mooiere dames rond in Su……..


  Maak melding
 16. Oke oke jongens!! zoals jullie zeggen er lopen veel mooiere vrouwen in SU.rond ,waarom geven zij zich dan niet op voor een miss-verkiezing?Deze meisjes verdienen een compliment voor het aantrekken van de stoute schoen en gewoon meedoen,al ben ikzelf niet gecharmeerd van miss-verkiezingen blijft voor mij een koehandel.


  Maak melding
 17. Ik vraag mij af als de jury gekeken heeft
  naar zaken die internatinaal gangbaar zijn.Als je kijk naar miss Universe dan zie je nooit dames met dikke dijen en grote achter werk.Niet dat ze niet mooi zijn,maar in de Universe wereld tellen als het ware super modellen.
  Miss Suriname 2008 ziet er wel goed uit,maar eerlijk gezegd niet om Suriname in het buitenland te vertegenwoordigen.Liever Yaph of die ene die op de 3e plaats is geeindigd.

  Wij moeten in dit land ophouden om te kijken naar kleur,rijkdom en afkomst van iemand en daarom die persoon te kiezen als miss.Kijken wij naar het land Amerika dan zie je dat de Amerikanen vooral op het gebied van sport je uitkiezen als je let op, vooral aan de eisen voldoet.Men kies jou niet omdat je de dochter van een miljonair bent nee.Op basis van wat je in huis hebt en dat moeten Surinamers nu eindelijk gaan leren.

  Laten wij Suriname niet belachelijk maken, je draagt als miss je land uit en elk land stuur de beste miss.Laat de jury al die bandjes van de afgelopen miss Universe bekijken en bestuderen hoor,want dit kan gewoon niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES