dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieZwart geld Nederland grotendeels naar Suriname

Zwart geld Nederland grotendeels naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 aug – Geld dat zwart verdiend wordt in Nederland gaat grotendeels naar Suriname. Dit stelt de Nederlandse Financial Intelligence Unit, FIU, in zijn jaarrapport over 2007. Werden in 2006 ongeveer negenhonderd geldovermakingen als verdacht aangemerkt, in 2007 blijkt dit aantal vervijfvoudigd.

Ruim vijfduizend overmakingen staan als verdacht geregistreerd. “Daarmee staat Suriname in één klap bovenaan in de top vijf van verdachte geldstromen”, stelt de FIU. Turkije volgt op afstand met ruim tweeduizend. Ook worden ruim veertienduizend transacties naar Suriname aangemerkt als ongebruikelijk. Wat de ongebruikelijke transacties betreft is dit goed voor een tweede plaats.

Turkije staat op nummer één met ruim negentienduizend. De stijging is algemeen, ook bij andere ontvangende landen wordt dus een groei geconstateerd. Dit wordt vooral toegeschreven aan het toenemend aantal meldingen. De positieve trend doet zich al drie jaar voor. “Net als bij de ongebruikelijke, is bij de verdachte transacties naar Suriname in de meeste gevallen het verzonden bedrag lager dan tweeduizend euro.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Waarom is Ned. jaloers op de buitenlanders die hum fam. verzorgen of eventueel hun huisje willen en kunnen bouwen?, Nee belastinggeld blijft niet in Ned. Dit probleem kan men ook niet oplossen en wat is nou verdacht geld?? Bewijs maar dat het zwart geld is.

  Ik die werk kan altijd voor een ander geld overmaken of niet???

  Als men weet dat het zwart geld is kan men de jongens gewoon oppakken. Dit is gewoon geklets.

  Toen men 3 jaar terug het onderzoek had gedaan was Sur. een uniek land waar heel veel geld naar toe gaat. Nu is het zwart geld.

  Ik zou zeggen, ned. hou op en besteed je tijd aan andere dingen. Dit is ook de reden waarom de Sur.Bank niet in Ned, gevestigd mag worden.

  Bah, er moet altijd iets gevonden worden voor een slechte naam.

  Janny


  Maak melding
 2. Niks zwart geld!

  Toen het in vroeger jaren met veel bloed, zweet en tranen van die werkpaarden hier op de akkers de andere kant uitging was er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht.
  Nu heet het zwart geld.

  “What goes up, must come down”


  Maak melding
 3. De Surinaamse bank ongewenst in Nederland, en nu dit. Potie sranangmangs die djaries en huizen hebben in su, maar in Nederland werken/wonen, maak jullie borsten maar nat. De Nederlandse Fiscus komt naar TOR. En niet voor vacantie, nee voor een veel langere tijd, om alles en iedereen in kaart te brengen. (zover ze dat nog niet hebben) Of het geld nou zwart, wit of any colour is, het moet in NL blijven. Zelfs de honden (die met vier poten) op schiphol,hebben zich gespecialiseerd in UITgaande vluchten met de geur van Zwart geld.INkomende vluchten met de geur van Wit, kosten justitie en KMAR teveel. Dus laat maar komen dat wit.Alles wordt gecamoufleert met een ongekende, 100 procent controle, war on drugs show.
  In iedergeval breken er ware tijden aan voor iedereen die legaal of niet, bezittingen heeft in zijn “swietie” sranang, of te wel thuis.(Voorbeeld op Schiphol: of je nou hebt of niet, je gaat door die controlle) Of je nou gespaart hebt voor dat huis op Tourtonne, of hard gewerkt in de kou, je zal met pijn en moeite moeten gaan verklaren hoe, wanneer waarmee enz.Deze hard werkende mensen moeten dit niet al te lichtzinnig opvatten, want in eerste instantie is hun geld zwart geld en dienen zij met pijn en moeite te bewijzen dat dit niet zo is. Tegenwoordig ben je in je eigen huis niet meer veilig.
  Blakamang moe loekoe boeng!……..


  Maak melding
 4. Zou er niet een kern van waarheid in kunnen zitten ? Ik bedoel al de mensen die een huis laten bouwen met de afmeting van een klein “paleis”,zouden die t echt met eerlijk werk hebben verdiend en ook nog belasting daarover betaald, doen?
  Of gaat door dit artikel de vaderlandsliefde van Suri,s ineens heel hard groeien?
  Want t komt wel voor , ook bij Nederlanders , maar als Su. ter sprake komt dan staan alle Surinamers op, om Ned. terecht te wijzen.Ik hou me niet bezig met wie,wanneer en hoeveel zwart geld richting Su. gaat maar ik verwacht hele felle reacties op dit artikel.


  Maak melding
 5. De geschiedenis herhaalt zich.
  Goud, koffie, cacaou, suikerriet, aluminium en houtopbrengsten werden tot aan de 18e eeuw door de WIC naar Nederland overgemaakt. Wie weet of dat zwart, geel of bruin was?

  Das


  Maak melding
 6. surinamers weten wat sparen is. nederlanders zijn lui en geven al hun geld uit aan stoome dingen. en als je geld stuur is het vedacht. me M . als het zo was hadden ze reeds lang matregelen getroffen, die klootzakken


  Maak melding
 7. Onder de 2000,- Euro wat is er dan verdacht aan ? Misschien omdat we het niet doen via nederlandse instellingen zien de ptata’s het als verdacht en ongebruikelijk.Ze kunnen er gewoon niet bij dat wij als allochtonen onze eigen geldcircuit hebben die zij niet kunnen controleren en domineren dus dan maar als zwartgeld typeren.


  Maak melding
 8. Dat is goet
  Julie moet stele wat julie kan stele voor ons
  Die bakras hebbe tog soveel
  Ding holland sranangmang na ekte bouta mang toe
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 9. Nederland
  Ruim miljard euro aan verdachte transacties
  ANP Gepubliceerd op 01 augustus 2008, 11:40
  Laatst bijgewerkt op 01 augustus 2008, 11:46
  DRIEBERGEN –
  De Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU) heeft vorig jaar voor 1 miljard euro aan verdachte financiële transacties in ons land ontdekt. Dat blijkt uit het jaarverslag van de opvolger van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

  Het totaalaantal verdachte geldbewegingen nam vorig jaar met 22 procent toe in vergelijking met 2006. FIU-Nederland zag de verdachte geldtransacties die mogelijk te maken hebben met het financieren van terrorisme, afgelopen jaar zelfs verdubbelen. Om hoeveel vermeend terroristisch geld het gaat, kan het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waaronder het FIU valt, niets zeggen.

  De stijging van het aantal ontdekte verdachte transacties is volgens het jaarverslag onder meer te verklaren door meer aandacht voor financiële informatie bij onderzoeken van politiekorpsen en andere opsporingsdiensten. Daarbij is de samenwerking tussen de opsporingsdiensten en de FIU-Nederland fors toegenomen. Het rendement van de opsporing stijgt daardoor, meent de FIU.

  Banken

  Meer dan de helft van het totale bedrag aan verdacht geld wordt via banken doorgesluisd. Dat gaat vaak in grote bedragen, want het aandeel van de banken in het aantal transacties is slechts 6 procent.

  De meeste financiële bewegingen (90 procent) gaan via een zogenoemde money transfer. Dit is een laagdrempelige manier om snel geld over te maken. Deze methode wordt echter maar gebruikt voor 9 procent van de gesignaleerde 1 miljard euro aan verdachte financiële transacties.

  En het fiu rapport is ook nog zelf na te lezen http://www.fiu-nederland.nl/Home/tabid/36/ctl/Details/mid/438/ArticleID/5/Src/Org/Default.aspx

  Dus wind je niet op.Suriname is niet de grootste witwasser.
  Dat heeft het rapport niet gezegd.


  Maak melding
 10. SUMA seri Sranan????

  Suma seri Srananman

  Inkijk kadaster, banken (via GWK, Moneygram etc.)bevolkingsadministratie, belastingen.

  Misschien kan mevrouw Stadwijk- Kappel ons hierover nader informeren


  Maak melding
 11. “5000 transacties waarvan de meeste onder de 2000 euro”

  Dat moet beter kunnen mensen, volgend jaar onder de 10000 euro?

  Een schijntje in vergelijking met de coffeeshop, xtc, en paddo inkomsten van de hollanders. Misschien verslaan we de hollanders volgend jaar?


  Maak melding
 12. allochtonen doen het nooit goed. Nederland kan aangemerkt worden als de hebzuchtigste land in heel Europa. Nederland wil kost wat het kost geldstromen naar het buitenland minimaliseren. Men wil al het geld in Nederland houden en daarom dwingt de overheid dat de bevolking het geld liever in Nederland uitgeeft. Het is namelijk gebleken dat de allochtonen in Nederland het minst uitgeven in Nederland en dat zij het verdiende geld naar het land van herkomst overmaken om familie te helpen. Dit kunnen de Nederlanders niet tolereren. Wat mij opvalt is dat ze wel leuk vinden om het geld dat Ned. bedrijven verdienen in China,india,Suriname etc. naar Nederland overmaken. En dit vinden ze niet erg en wordt niet als verdacht aangemerkt. Ze zijn van nature hebzuchtig en daar kunnen wij niets aan doen. Ze hebben met alles moeite. Daar waar ze naar hun zin hebben ( geldverdienen),hebben ze altijd een goedwoordje voor, maaar daar waar ze het niet kunnen of niet toegelaten worden, vinden ze het onprettig en maken ze dan een big issue van. Dat is eenmaal hun mentaliteit. Niet zomaar zijn ze van oudsher handelaren. (zelfs mensenhandel werd niet uitgesloten om geld te verdienen= denk maar aan de slavernij). En dat willen ze snel vergeten of men wil daarover liever niet praten. Slim zeg!


  Maak melding
 13. Suriname, dit moet je niet pikken en formeel protesteren.. Zo wordt je gecriminaliseerd.
  Let op!, het gaat om verdachte transacties.
  Dit is het idee”een Su in een dure auto”
  Wanneer gaan deze saka saka’s leren dat wij )Su) ook hard werken en in de afgelopen 5-10 jaar enorme econ.sprongen voorwaarts hebben gemaakt.

  Het grootste zwartgeld circuit ligt in de westerse wereld.


  Maak melding
 14. Zet het huis op naam van een familie lid man ! Is toch gemakkelijk. Bang dat je bedondert wordt door je eigen familie ? Ja, als je eigen bloedverwant dat kan, waarom de Nederlandse belastingen niet dan ? En zo zit dat. De Surineds is alleen goed om uitgemolken te worden. Door je eigen mensen en straks ook door Nederland. Verkoop die klote dingen en blijft in Nederland, die heb je 35 jaar geleden voor gekozen met alle plus en min punten.


  Maak melding
 15. Ik wilde 2500 euro overmaken via surichange maar dat kon niet zomaar.Tot 1800 mag vrij, maar boven de 1800 moet je aantonen waar het geld vandaan komt b.v. een salarisstrook of de bon van de pinautomaat werd mij verteld.
  Slaat nergens op want als ik zwart geld op mijn rekening stort,kan ik het ook weer pinnen.


  Maak melding
 16. nr 1 en 3 ik ben het volkomen met jullie eens, nieuwe trend op schiphol , de douane controleert alle vertrekkende passagiers naar suriname , om te kijken of je meer dan 3000 euro per persoon ,mee neemt , hebt je meer dan dat bij moet je aangifte doen , en een verklaring tekenen hoe je aan dat geld komt, dus mensen verzichtig met je zuur verdiende centen


  Maak melding
 17. Eerljkheid mensen,wees 1x eerlijk,zeg nou zelf verdienen de Surineds nou zoveel euro`s ,dat ze voor €1miljard kunnen sturen naar Suriname?
  Die paar hardwerkende Surineds hier,verdienen echt geen bomgeld dat er zoveel overgemaakt kan worden.De Marokkanen en Turken werken keihard,meer dan de Surineds en niet te vergeten de Chinezen,maar die doen niet zo omhooggevallen om telkemale op te scheppen hoe goed ze voor hun familie zorgen.
  Gezien op Nieuw-Amsterdam in Suriname:Kasten van huizen worden er gebouwd door de penose van Surinaamse orgine,lees drugscrimi.Vind je het gek dat de Nederlanders zich gaan afvragen waar komen die euro`s vandaan,men weet dat de Surineds geen harde werkers zijn, althans het over grote deel,dus niet schelden op de KLPD die hebben het bij het rechte eind.De meeste geldtransactie`s komen uit het ZWARTE circuit.


  Maak melding
 18. Beste mensen, wordt eens wakker. WAT VERSTAAT MEN ONDER ZWART GELD?? HOE ZIT HET MET DE MAKELAARS VAN NED. HOLLEDER????

  Zwartgeld is dan hier te vinden in NEDERLAND, en niet in Sur., omdat het geld vanuit Ned. naar Sur. wordt overgemaakt.

  Janny


  Maak melding
 19. nr. 18, ik werk hard voor mijn geld en met mijn zweet, en zonder zwartgeld, heb ik wel drie grote percelen gekocht in Sur. Ik heb moeten inleveren en nog steeds om niet naar de film of dancing te gaan.

  Janny


  Maak melding
 20. No 18

  Ben het met je eens. Surinamers kunnen niet tegen kritiek. Al weet men dat het op waarheid berust. In Sur. klaagt de hard werkende SUR. steen en been . En toch wil men de waarheid niet onder ogen zien. Drugsbaron bekende kreet in Sur.


  Maak melding
 21. Ben benieuwd welke criteria men hanteert om een transactie als verdacht of ongebruikelijk
  te bestempelen.
  Jammer dat niet wordt aangegeven hoeveel van deze transacties ook werkelijk niet door de beugel kunnen.

  Met verdachtmakingen alleen schiet geen mens wat op; het is wel erg stigmatiserend en je kunt je er niet tegen verweren.


  Maak melding
 22. Bij het herlezen van het artikel valt mij op dat niet wordt beweerd dat Surinamers zwart geld overmaken naar Suriname.

  Er staat slechts “geld dat zwart wordt verdiend in NL gaat grotendeels naar SME”.

  En wie verdienen hier het meeste zwarte geld?
  Dat zullen wel geen Surinamers zijn, want die zijn te lui om te werken wordt steeds beweerd.
  We hoeven ons dus niet aangesproken te voelen.


  Maak melding
 23. You’re right Get a Life.
  Laten de nederlanders massaal zwart geld naar suriname loodsen en daar berijven beginnen en villa’s bouwen. Aruba, Curacao en het Belgisch grensplaatsje zijn al vol met belastingontduikende nederlanders. Net zoals Spanje. Dus nu is Suriname aan de beurt.


  Maak melding
 24. Alle rijken landen zijn min of meer rijk geworden door zwartgeld. Kijk maar naar Zwiterland en Nederland.

  Prik i’am with you. Het kan geen kwaad om het Nederlandse zwartgeld in Suriname te investeren. Het geeft min of meer de Su economie een push en draagt ook nog bij aan werkgelekenheid.

  Kan iemand mij vertellen in welk land ter wereld, zwartgeld geen deel uitmaakt van de dagelijkse geldstroom? In alle zogenaamde zwaar geïndustrialiseerde landen viert zwartgeld hoogtij. In vergelijking met de rijken landen waar het jaarlijks om miljarden zwartgeld gaat, is Suriname in dit geval gewoon een mug. Zwartgeld zal nooit en nimmer verbannen kunnen worden uit de samenleving, het hoort er gewoon bij.

  Waarom heet het trouwens zwartgeld en geen roodgeld?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 25. Stof tot nadenken
  Zwart geld negatief staat in relatie tot zwarte mensen [slecht]
  Wit geld = positief staat in relatie tot witte mensen [goed]
  Over racisme gesproken.
  Witte mensen zijn niet per defifinite goed en zwarte mensen ook niet per definitie slecht. Het gaat erom dat we zulk taalgebruik niet klakkeloos overnemen: zwart rijden, zwart werken etc etc anders houden we dit racistisch denksysteem zelf in stand. Probeer in contact met elkaar dit niveau te overstijgen en als mens te functioneren.


  Maak melding
 26. ai baja dati na wang sani joe tranga wroko moni deng dhe karie blaka momi.wel ik heb nog nooit een zwarte 50euro gezien of 100,10 en nog minder een zwarte 20 euro.belast nedam heeft twee brugen gebouwt en geld ontvangen wat voor geld was dat O ja wie verkocht die kapte vliegtuig die niet naar USA mocht vliegen wat voor geld hebben zei ontvangen en wie gaf geld aan bouta als eerste en ook aan die bankrover bruinswijk is dat wit geld SURINAMERS worden jullie wakker straks is het decemberen ja hoor????????????????????????maar 400 jaren geleden vergeten ze ,maar ik niet oke srananmang,s ik hou van jullie alla maal trouwens van mijn afro srananmang,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES