‘Wijdenbosch nooit meer president van Suriname’

28

PARAMARIBO, 8 aug – ‘Jules Wijdenbosch mag volgens de grondwet nooit meer president van Suriname worden. Hij heeft in 1991 tegelijk twee politieke ambten bekleed en dat is in strijd met artikel 94 van de grondwet’, betoogt parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram (NF) in Dagblad Suriname.

Wijdenbosch was volgens Mangal-Mansaram vicepresident en minister van Financiën. In artikel 94 van de grondwet staat dat de president en de vicepresident naast hun ambt geen andere politiek-bestuurlijke overheidsambten mogen bekleden.

Het NF-assembleelid refereert aan de door Jules Wijdenbosch geopperde profielschets voor politici. ‘Wijdenbosch praat over een profielschets en vergeet erbij te vermelden dat hij zelf niet voldoet aan de al zo weinige regels die de grondwet voorschrijft voor het presidentschap’, aldus Mangal in de krant.


28 REACTIES

 1. Ik vond Bosje totnu toe de beste President van Suriname. HIj was een man van daadkracht. Dankzij hem zijn er enkele doelen bereikt in Suriname. EN door bepaalde zaken van hem over te nemen ( dailan) probeert deze regering naam te maken. Allemaal oplichters, met als hoofd Somohardjo


  Maak melding

 2. Daar heb je de media geile papegaai weer
  weet zij niet dat oom jules wijdenbos
  bestuur deskundige is een man die ver boven haar staat die weet hoe een land bestuurd en vooruit moet komen
  een ieder mag drinken dat is zijn privé of mag dat ook al niet lagaf
  mangal kom maar met voorstelen om het land optebouwen waar van jij en de rest van je front leiders die daar zitten om te zitten.
  maar kom niet met die keuken gepiep van je
  je bent gewaarschuwd kijk maar lekker rond in je vuile omgeving


  Maak melding

 3. Dit heel verhaal word verdraait, en voor het gemak word ook nagelaten te vermelden dat NF het bi wet toen mogelijkheid had gemaakt.
  Ik kan ook niet anders dan stellen dat NF misschien toen al snode plannen had en daarom onbetrouwbaar blijkt te zijn.
  Wat mw.mansaram is het recht om als parlementarier erop toe te zien dat zaken correct en volgens de wet worden nageleeft, doch zie ik haar optreden als aandachttrekkerij.


  Maak melding

 4. Het lijkt alsof het front nu niets anders te doen heeft dan NDP en DNP aan te vallen. Hun goed recht, maar bij serieuze discussies moet men serieus blijven.Waarom wordt op de persoon afgegeven???? Waarom wordt door het front samen met de andere partijen nu gewerkt aan wijziging van de grondwet??? Waarom wordt niet ingespeeld om een profielschets van de President en de Ministers nu al te make samen met de hele DNA????Het lijkt of het Front liever het zelfde moeras van politieke criminele organisatie en vriendjes politiek wil handhaven. Wie iets wil veranderen komt met voorstellen en speelt niet op de man.
  Wijdenbosch is mans genoeg om zich te verdedigen, maar hij komt wel met positieve en progressieve voorstellen die het volk beter perspectief bieden.


  Maak melding

 5. Sharmila Mangal is een domme koe. Ze denkt niet na en roept maar wat. Wijdenbosch heeft zichzelf niet op twee posities geplaatst: hij is gevraagd. Wat betekent dit voor de mensen die hem gevraagd hebben? Moeten ze ook opstappen. Bovendien, waar staat in die Grondwet een sanctie vermeld? Dat mens lult maar wat. Typisch Mangal shit. Waarschijnlijk heeft ze weer gedronken.
  Bifa


  Maak melding

 6. ik snap het echt niet bij jullie!

  een arm land en politci die zich willen meten en trekjes hebben zoals in nederland.

  maak elkaar nu eens een keer niet af maar werk eens samen stelletje luie varkens. ga het land regeren en niet elkaars vliegen afvangen.

  en zorg dat die bananenplukker opstapt.
  want hij heeft nog steeds niet op mijn sollicitatiebrief gereageerd.


  Maak melding

 7. Wat heeft Mangal voor het volk gedaan?? Enige waar ze mee bezig is iedere politieke partij die geen Nieuw F-Stront is neer te halen. Meisje je hebt een beurt nodig. Volgens mij gebeurt het al door Brunswijk.


  Maak melding

 8. Ik woon al een tijdje in Holland , maar wat ik van deze president gehoord heb en wat hij heeft laten zien is kwaliteit .
  Hij heeft tenminste BALLEN !!!!!
  Dat hebben we nodig. De huidige president heeft al jaren een pyama aan , ga toch weg man ,die vent doet geen moer.en die Somo met zijn grote bek veel geschreeuw en weinig wol.
  Een stelletje bandieten allemaal.

  Odie odie MaVisie


  Maak melding

 9. Ben zeer teleurgesteld over sommige reacties. Weining inhoudelijke argumenten maar elkaar uitschelden voor alles wat vies en vuil is. Wat voor mentaliteit is dit?. Kunnen we geen respect voor elkaars meningen en standpunten opbrengen? Probeer eerst te werken aan jouw zelfrespect voordat je reageert op de mening van een ander. Ik schaam mij diep…
  Vanna


  Maak melding

 10. Serpent Mangal ,had zo moet blerren toen haar broer de staatsziekenfonds oplichtte.
  Deze serpent zit daar niet voor het volk,maar probeert steeds de mamoetblok te kijk te zetten,zonder resultaat.
  De gewone man op straat luistert al niet meer naar het gekrakeel van deze teef.
  Inderdaad ga het land in Labaria Mangal,ga je voelsprieten uitsteken kijken wat onder het volk speelt en hoeverre je ze kan helpen ipv dat je steeds met kulverhalen komt.
  O ja jullie zijn geen volksvertegenwoordigers maar volksoplichters,BOEVENBENDE.


  Maak melding

 11. in 1996 was hij pres en sharmili man-gal in de oppositie. ra ra hoe kan dat? sliep je toen man-gal. zelfs vissen kan je niet, want je bent altijd achter t net te vinden of op t droge. de mannelijke vhp-toppers kunnen het net bij jou wel vinden om te “scoren”. wat jammer voor de heer mangal.


  Maak melding

 12. Wie kan mij nu precies vertellen hoe de brug over de Surinamerivier precies heet?
  In elk geval geen Wijdenboschbrug. Vergat om die na de naamgeving te ractificeren.

  Wat is de stand van zaken daaromtrent. Heb nooit meer wat daarover gehoord.


  Maak melding

 13. mangal is een vrouw naar mijn hart.
  waarom als een surinaamse vrouw een uitgesproken mening heeft word ze bestempeld als een koe of dom ?de gene die hier beweren dat wijndebosch de beste president van suriname is tot nog toe wil ik vragen om terug te kijken naar het beleid van deze alcoholist en rokkenjager wat deze man suriname en zijn bevolking heeft aangedaan is misdadig.


  Maak melding

 14. Sinds wanneer geldt er een wet in Suriname??
  Er zijn geen wetten maar regels en daar houdt men zich niet aan.
  De wetten zoals in de meeste democratische landen moeten nog gemaakt worden


  Maak melding

 15. als het zo staat in de grond wet dan moeten wij ons aanhouden. al word hij geen president hij heeft geschiedens geschreven door de brug te laten bouwen wat nederland niet kon en de vorige partijnen.
  dus president of niet hij heeft velen blij gemaak met het bouwen van de brug.


  Maak melding

 16. Alle oude gasten mogen plaats maken voor de jongeren, anders wordt het straks een MUGABE toestand in Sur.
  Mensen die hebberig zijn, jaloers en gierig zijn en alles voor zich willen houden. Wat denk je van macht en nogmaals macht hebben??????

  Janny


  Maak melding

 17. Waarom maakt mevrouw mangal zelf niet een profiel-schets van het hele ambtenaren apparaat..
  O.a. parlementariërs,ministers,onder-ministers alle vormen van ambtenaren en ook van haar zelf.liegers en bedriegers vechters-bazen

  Niet te vergeten parlements-voorzitter vervangers leden van de coaltie opositie en ook van meneer somo de big-bos van vene..


  Maak melding

 18. Onze bosje,

  Hij studeerde politicologie en bestuurskunde aan de universiteit van Amsterdam. Hierna was hij enige tijd ambtenaar. In 1987 werd hij minister-president van Suriname en daarna vice-president en president.Wijdenbosch is met wat hulp van Bouterse tot president gekozen. Als lid van de NDP (Nationale Democratische Partij) is hij verkiesbaar gesteld. Bouterse beloofde aan enkele voor corruptie gevoelige hooggeplaatste dat zij in een nieuw NDP kabinet een ministerspost zouden krijgen.

  Jules Wijdenbosch wordt ook wel Bosje genoemd.

  Na Wijdenbosch’ vertrek werd bekend dat hij een enorme persoonlijke schuld had opgebouwd met creditcarduitgaven. Volgens de centrale bank van Suriname ging het om 300.000 dollar. Wijdenbosch zelf houdt vol dat het om niet meer dan 50.000 dollar gaat. De voormalige protegé van Desi Bouterse moest aftreden nadat het land bijna bankroet raakte. Wijdenbosch gaf veel te veel geld uit. Onder meer aan de brug over de Suriname rivier bij Paramaribo, die zijn naam draagt.


  Maak melding

 19. Het NF-assembleelid refereert aan de door Jules Wijdenbosch geopperde profielschets voor politici. ‘Wijdenbosch praat over een profielschets en vergeet erbij te vermelden dat hij zelf niet voldoet aan de al zo weinige regels die de grondwet voorschrijft voor het presidentschap’, aldus Mangal in de krant.

  dit wat die dame allemaal uitkraait kan zij niet bepalen het is de verkiezingscommissie die dit moet uitmaken.
  dit is alweer de zoveelste voorbarigheid bij leden van de dna.
  met de kinderachtige politiekvoering moet nou een einde komen.en zich meer volwassen moeten gaan opstellen tegenover elkaar.


  Maak melding

 20. mentor jr ,

  Bosje is de slechtste president geweest van Suriname samen met Venetiaan. Het bouwen van een brug is een daad, het zichzelf verrijken ten koste van straat arme burgers is een feit. Suriname binden aan schulden is een daad. De economische ontwikkling van het land tegenhouden is een daad, het uitdelen van grote stukken land aan partijgenoten is een feit. Tijdens zijn bewind is er teveel onvergetelijke feiten gepleegd dat het teveel is om op te noemen. Ben je die torie van Alibuxs vergeten? En die van Goedschalk? Volgens mij sliep je tegen die tijd. Ben je vergeten dat je in de rij moest staan voor benzine. Ben je vergeten dat de koers 1 op 3300 was geworden? Je slaapt, blijf maar slapen.

  En wat betreft Mangal. Ze kan liever weer rijst gaan planten in coronie. Met haar boekenkennis probeerd zij aandacht te krijgen. Wat is haar bijdrage voor de ontwikkeling van Suriname en het volk.
  Nul komma nul.

  Zijn jullie vergeten dat Mungra toen graaide met zijn klauwen aan de overgebleven dollars. Zijn jullie de financiele afspraken vergeten,die gemaakt waren met BVD (sardjoe). Ventiaan heeft het verder verkloot, Bouterse heeft het ook niet beter gedaan. Het is en blijf een schurkenland met de zogenaamde krabbenmentaliteit. Verder zal het niet komen met Suriname. Toen werd telefonisch opdrachten gegeven die tegen de regels en de wetten waren. Je bent het vergeten zeg!!!!!


  Maak melding

 21. Bosje is niet de beste maar zeker niet de slechtse President die Suriname ooit gehad heeft.
  Hij heeft volgens de fornters gestolen. Maar zij roven op subtiele wijze de staatskast leeg.
  Dus Bosje for president.


  Maak melding

 22. sharmila mansaram niet zo hoog van de toren blazen u persoonlijk heb nog niks betekent voor het surinaamse volk. wat je kan is alleen maar blaffen als een hond zonder kluif.al heeft wijdebosch nog zoveel geld verkwanseld maar een gedeelte van het geld is traceerbaar in 2 bruggen, wat nog nooit de blanken in hun koloniale verleden hebben gerealiseerd in hun 350 jaar.

  sunil mahabiersing
  amsterdam


  Maak melding

 23. Sunil Mahabiersing je reageert als een mug zonder hersens. Die brug is gebouwd uit ontwikkelingsgelden afkomstig van het raamverdrag. Doe je huiswerk beter malloot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.