Bezuinigen in Suriname geschiedt geselecteerd

6

PARAMARIBO, 7 aug – De regering is zich er wel degelijk van bewust dat er bezuinigd moet worden. Maar dat kan alleen geselecteerd gebeuren. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Leningen voor het verbeteren van infrastructuur moeten dan ook als de normaalste zaak gezien worden.

Weliswaar wordt alleen geleend voor directe productie. Alleen als projecten het geïnvesteerde geld terug verdienen, zal in principe groen licht worden gegeven door Financiën. Met projecten als het asfalteren van wegen is het dan wel anders gesteld, maar het effect op termijn weegt zwaarder. “We maken er geen probleem van de infrastructuur te verbeteren, zodat de economie kan worden gestimuleerd”, zegt Hildenberg.

Het asfalteren van de ruim tweehonderd kilometer lange Afobakka-weg is een uitstekend voorbeeld. Uiteindelijk zullen onder meer mijnbouw en het ecotoerisme er wel bij varen. In het belendende gebied bevinden zich meerdere geschikte plekken voor dergelijke activiteiten. Die worden of al uitgevoerd of voorbereid. “De investeringen in de overheidssector moeten dus eigenlijk juist opgevoerd worden”, aldus Hildenberg.


6 REACTIES

 1. Yeh right.

  bezuinigen hahaha….. laat me niet lachen. luchtverkopen doen jullie met dit berichtje.

  het spreekwoord water naar de zee dragen kennen ze in suriname niet.
  oftwel zoals de wind waait yang me mars.

  Een mooi luchtig praatje houden zo van is goed voor de ecotoerisme en mijnbouw haha dat gaat nooit goed samen mevrouw. je kraamt onzin uit als een kip zonder kop. de natuur word altijd verkracht met mijnbouw maar u denkt dat dit allemal onder de grond zit euhhhh…..

  ecotoerisme kent geen mijnbouw muts. ecotoerisme zie costa rica!

  ik zal er ooit alles aan doen om te zorgen dat alle financiele projecten een jaar bevroren worden.
  en voordat men met nieuwe projecten start de de huidige projecten eerst goed latebn evalueren en kijken waar het geld daaadwerkleijk naartoe is gevloeid!

  jullie houden nog steeds de bevolking voor de gek.

  wil je het beter hebben ga dan over naar een westerssyteem.D.w.z. een ambtenaar word altijd in de gaten gehouden door bigbrother en hard op zijn vingers getikt als deze personen niet functioneren waarvoor zij goed voor betaald worden.


  Maak melding

 2. Binnen een jaar zijn de wegen in zelfde staat als nu of nog erger zelfs door de onregelmatige afwisseling van verharde delen en kuilen en niemand kijkt er nog naar en is alle geld weggegooid geweest.
  wegen moeten regelmatig geinspecteerd worden en onderhouden worden dan kan je met goedkope reparaties de goede staat nog lang behouden.
  maar waar en wanneer is dat in suriname ooit gebeurd?????????


  Maak melding

 3. Nou, ik ga jullie even updaten. De Anton Dragtenweg wordt op dit moment weer gelapt. Door Tsjongalanga. Niet opnieuw geasfalteerd, nee gelapt! Gaten in de weg doordat de ontwateringsbuizen onder de weg zijn gebarsten, maar daar wordt niet naar gekeken. Stopzand erover, asfalt erover, probleem opgelost. Bij de eerstvolgende regenbui loopt dus Geijersvlijt, Morgenstond en Clevia gewoon weer onder water. Amateurs! Ze snappen er niets van! Laat die Chinezen het maar doen, want Surinamers hebben er absoluut geen kaas van gegegeten. Dom, dommer, domst, that’s it.


  Maak melding

 4. Laten we alvast beginnen met het terugdringen van het gebruiken van staatsmiddelen en met name dienstvoertuigen + brandstof van den lande, te eigen bate.

  Er staan tegenwoordig opvallend veel blauw gekentekende vehikels bij vermakelijkheden.

  Go/come and see for yourself.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.