maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijCOC Amsterdam ook volgend jaar op Kwakoe

COC Amsterdam ook volgend jaar op Kwakoe

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Kwakoe Amsterdam Festival nodigt het COC Amsterdam uit om volgend jaar een tweede Roze Zondag te organiseren op het Surinaamse festival. Zondag 27 juli jl. vond de eerste plaats. Hiermee krijgt de Gay Pride uit de Amsterdamse binnenstad een multicultureel gezicht in de Bijlmer.

Het Kwakoe Festival wil er zijn voor heel multicultureel Amsterdam. Op homoseksualiteit rust binnen de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap nog altijd een taboe. Homo-organisatie COC is blij met de Roze Zondag. “Er zijn heel veel enthousiaste reacties. Het wordt heel positief opgepakt”, zegt Tania Barkhuis van de Nederlandse Vereniging voor Integratie van Homoseksualiteit COC.

De Surinaamse dichteres en openlijke lesbo Zulile trad 27 juli als eerste op, gevolgd door Miss Daphne en Dutch Tita Turner. Ook waren de kandidaten voor Mr. Gay Netherlands te gast en speelde een roze kwakoe-orkest. De stemming van de avond werd aardig verwoord door de vraag uit het publiek, waarom er geen zwarte kandidaat voor Mr. Gay bij was, meldt het COC Amsterdam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

42 REACTIES
 1. Ik ga nooit meer daar….zij moeten durven…ik stop vanaf nu…begrijp mij… zij moeten mijn zoon niet komen leren boelen door dit te gaan verheerlijken.
  Nu al mogen de organisatoren van Kwakoe van mijn part oprotten.


  Maak melding

 2. is dit het streven geweest van het nieuw bestuur.ik verzoek het bestuur van(harry potter)kwakoe zeer vriendelijk om voortaan een pangi voor kwakoe aan te trekken want kan stimulerend gaan werken op de cay


  Maak melding

 3. Dit is duidelijk nodig, gezien die 2 homofobe reacties hierboven. ‘Kijkuit’ ze zullen je zoon heus niet leren boelen. Sterker nog misschien boelt hij al (ik hoop het voor je) en dan leert hij dat hij ook gewoon een normaal mens is.


  Maak melding

 4. Tjonge tjonge, nr.1 en 2 jullie wonen in Nederland neem ik aan?
  Hebben jullie nog niet geleerd ,dat Nederland de meest TOLERTANTSTE LAND IS IN EUROPA?Hoe zouden jullie het vinden als Nederlanders zo over jullie dachten “en mijn zoon “moet met deze Surinamers omgaan ?

  Dat noem ik pas intregeren COC op Kwakoe een prachtige initiatief.


  Maak melding

 5. Hallo,

  Ik denk dat er nog veel werk voor het COC is om Surinamers en Antillianen te laten inzien dat homo’s gewoon mensen zijn. En daarom ook als mensen behandelen moeten worden en niet als “aliens”. Echt triest dat sommige mensen nog zo’n houding tegenover homo’s hebben.

  Kijk je hoeft het niet leuk te vinden om bijvoorbeel 2 zoenende mannen te zien, maar je hoeft ze daarom niet anders te gaan behandelen. Het zijn ook mensen.

  Bovendien; als ik ’t goed gelezen heb dan is de samenwerking tussen COC en Kwakoe niet bedoeld om homofilie te stimuleren zoals no.1 suggereert maar om aan mensen uit te dragen dat het nu eenmaal bij het leven van mensen hoort.

  Groeten van een SuriNed


  Maak melding

 6. hallo,bezoekers ik wil reageren op nummer 1 en 2 jullie leven in nederland neem ik aan hier gelden de nederlandse normen en waarden als jullie moeite mee hebben gaan jullie naar de albertkijp komt valiezen, ga naar een reisbureau koop een ticket pak de trein ga naar schiphol stap in het vliegtuig ………… de rest vul maar in ,ok dan en komt de boel niet hier veranderen.


  Maak melding

 7. vooral als je dit zelf doet of in jou gezin/familie voorkomt,dan heb geen andere keuze.

  mijn persoonlijke mening heeft dan ook niks te maken met de nederlandse tolerantie.

  als mem mijn mening ook niet kan respecteren,wat verwacht men dan van mij.
  even geduld een zeer bekende op dit net moet zich nog aanmelden.misschien heeft deze zich reeds aangemeld maar met een andere naam.en dit is weer niet normaal.

  wie stoer is moet stoer blijven doen.plaats gewoon jou echte naam.dan ben je geweldig


  Maak melding

 8. Begrijp nou goed dat deze move bedoeld is om de homolobby in Amsterdam goed te stemmen. De huidige organisatie van het festival in Zuidoost grijpt alles en iedereen aan om er iets van te maken dat de witmangs goed moet stemmen.
  Hoigrie of lobby?
  Misschien was Kwakoe wel een homofiel.
  Things can happen.


  Maak melding

 9. Kijkuit en alex,jullie reactie is typisch het gehuichel van fanatieke Christen Unie aanhangers.Jullie van de Christen Unie zijn hardleers met het handen opleggen bij personen die homo of lesbo zijn.Jullie denken nog steeds dat handen opleggen bij homo’s en lesbo’s, deze personen zal omvormen tot hetero’s.De Christen Unie achterban heeft helaas niet door dat door een dergelijke houding aan te nemen,zij bewust aan het twijfelen zijn aan de scheppingen van God.Het is de duivel die jullie influisterd om te twijfelen aan de scheppingen van God. Ook homo’s en lesbo’s zijn een schepping van de almachtige.


  Maak melding

 10. mwnsen als alex. leven in de steen tijdperk. Een half miljoen mensen aan de kant die staat te juichen tijdens gaypride. Dat is meer dan de tolatek Surinaamse bevolking bij elkaarMinisters en burgemeester en kamerleden die mee varen. Man get a live of ga naar Mars of venus. Zelfs in Suriname is homosexualitiet geen taboe meer. Gelukkig hebben mensen als jij geen invloed in dit land. Blijf maar zeuren achter je PC. Tot dat je zoon of dochter een keer thuis komt en zegt. Pa ik moet je wat vertellen…….
  Wie weet ben ik die bekende persoon op dit forum. Hahahaha. waaaaaaaaiiiiiiiii


  Maak melding

 11. Het verstand van sommigen zit niet in hun hoofd maar ergens anders, zoals bij 1 en 2.
  Wie de schoen past, trekke hem aan.

  Las ergens op internet dat in Suriname geen homo’s voorkomen. Ik was overdonderd door deze onzin.

  In Nederland komen de homo’s er openlijk voor uit, in Suriname gebeurt het stiekum, vandaar dat die persoon denkt dat homofolie in Suriname niet voorkomt.

  Dat stiekume heeft uiteraard te maken met het intolerante gedrag van de Surinamers, zowel in Suriname als in Nederland.


  Maak melding

 12. Zo zo zo

  het blijk weer als het om witman gaat dan kunnen de surinamers wel positief denken. Maar als het om land genoten ging dan waren ze allemaal negetief. wil fonfon kosi wan witman.
  Jullie leven nog steeds in katibo tijd allemaal …………..likkers


  Maak melding

 13. Mensen waarom maken jullie zo een ophef , er zijn altijd homo s en lesbiennes geweest op deze aardkloot . Let op er is niets nieuws onder deze zon hoor . Dit is de gevleugelde zin die mijn oma altijd aan ons vertelde.

  Homo,s en Lesbiennes waren altijd in Su. maar ze kwamen er nooit vooruit(nu komen ze uit de kast), en er is niks mis mee als ze mj/jou die geen gay is niet latig vallen.
  Velen kunnen er niets aandoen hoor het is ze aangeboren.
  Dus laat de mensen maar in hun eigen waarden.

  So so lobi MaVisie


  Maak melding

 14. Ik blijf erbij wet is wet maar gebod is gebod.
  En het blijft voor mij gebod.
  Hij die wil boelen moet weten waar hij mee bezig is.
  Maar mi no!!!!!!!!!!!!!!(vloek gedoe wat moet ik daar zoeken) Ik wil het niet eens zien.(nog weten)


  Maak melding

 15. fakuman,
  laat je niet mee slepen door hunne minderwaardigheidscomplex.eigen mening over die wit buba is hun ontnomen.

  je hebt nu op dit moment een idioot in ons midden dat niet reageert op het artikel maar op meningen van personen.en maakt hierdoor misbruikt van anderen om haar negatieve meningen ten opzichte van alex door te spelen.wat een lafaard is deze bejaarde individu.ach jong geleerd oud gedaan.zit gewoon hun genen.
  van wie verwacht je nog meer backing ouwe bok.je streken zijn allang achterhaald.nu zoekt deze steun bij de mensen waarvan ze een heleboel negatieve dingen op dit net heeft verkondigt.
  principeloze mens.wij moeten oppassen om niet uitgespeeld te worden door deze(racist)dwaas.


  Maak melding

 16. Vreemd dat mensen alleen maar aan sex denken als het over homo’s gaat.
  Leren boelen, het idee alleen al!

  Bestaan er al boelscholen?
  Naaiateliers wel maar daar doet men andere dingen.

  Dat uitgerekend een hetero daar op moet komen, geeft wel te denken of staat meneer/ mevrouw regelmatig op de UITKIJK?


  Maak melding

 17. Niet alleen de Chinezen, de Javanen, de Hindostanen worden uitgescholden, de homo’s komen ook aan de beurt.
  En dan nog heeft men het lef een ander voor racist uit te maken.

  Neen, deze man denkt dat alleen hij het recht heeft kritiek te mogen leveren op anderen.

  Deze kerel heeft geen respect voor anderen, die niet op hem lijken en ook niet zijn sexuele geaardheid hebben.

  Lik fa en ede-weri krimpi, na so en verstan krimpi tu.

  1 Van de geboden is, heb uw naasten lief.
  Mensen die homo’s niet kunnen accepteren hebben deze naasten dus niet lief en leggen het gebod gewoon naast zich neer.

  De dag des oordeel geldt net zo goed voor homo-haters.


  Maak melding

 18. Heren en dames van de organisatie,

  Krijgen die prostituees ook een dag?

  Ik begrijp niet waarom wij alles van die witte man moeten overnemen. En als het nog goede dingen waren, had ik geen bezwaar.

  Laten wij onze eigen cultuur en waarden en normen koesteren. De witte man zal dit echt niet voor ons doen.


  Maak melding

 19. prema,
  je mag het van mij aannemen ik vind jou een gevaar op dit net.of je lijdt aan geheugen verlies.

  raadpleegt aub een zenuwarts.dit zal je goed doen en doe de groeten aan de twee overige siamees.


  Maak melding

 20. Beste Patty
  hoezo witte man overnemen. Jij hebt vast niet het boek tropische tribaden gelezen. Het gaat over homo en lesbische relatie in het suriname van 1948. Meisje ga je beter orienteren voordat je hier onzin komt uitkramen. Hoeveel lesbische vrouwen voeden in suriname niet samen hun kind op. Whatabout de feesten in het weekeind. In Suriname is de homocultuur springlevend. Waar maak je je druk over. Ze doen het toch niet midden tussen de worst verkopers en de rotie. Ik snap niet waarom mensen zich druk maken over iets waar ze zelf geen last van hebben. Hypocrisie ten top. In Suriname is er veel waar je je druk over kunt maken. Alleenstaande ouderschap, tienermoeders, shulden, bingo, incest, sexueel misbruik, huiselijkgeweld, maar nee als het over homosexualitiet gaat, waar twee volwassenen doen waar ze zin in hebben maak je je druk. Get a life. gelukkig kun jij en je consorten hier niets aan veranderen. we leven in het jaar 2008. ga anders op mars of venus wonen.


  Maak melding

 21. @22,

  Je komt zeker heel veel aandacht tekort en leer nou eens je “snater” dicht te houden.
  Heb respect voor oma, hahahahahahahahaaaaa.
  Je bent echt een kleine jongen, die blijft doordrammen. Stamp je nu met je beide voeten op de grond, om je gelijk te krijgen?

  Je weet dat ik in @20 de waarheid hebt gezegd. Ik heb niet eens je naam getypt en toch reageer je op mij. Die schoen past je.

  En omdat je niet weet hoe te reageren, verwijs je mij naar een neuroloog.
  Door zulke reacties laat je zelf blijken, hoe kinderlijk jij nog bent.

  Wedden, dat je weer zult reageren op mij?
  Jou zal ik blijven volgen en zodra je weer lelijke dingen zegt over anderen, die niet op jou lijken, zal ik je weer aanspreken.


  Maak melding

 22. Prema heeft bij het rechte eind! U kunt hem verfoeien en bespugen, maar hij heeft gelijk met al zijn berichten hier.

  De rest zijn gefrustreerde racisten, jaloerse sexmaniakken, anaalgeilende heteromannen die hun vrouw graag willen boelen maar niet kunnen! Hun gefrustreerde fantasie heeft hen aversie gemaakt tegenover boelers.


  Maak melding

 23. @ patty
  homo of lesbies is geen wit man ding msschien kan jij je herinneren hoe die vrouwen in suriname elkaar noemde vroeger, ik begreep het niet, toen ik ouder werd begreep ik dat het een lesbies verhouding was dan heb ik het over 40 jaren geleden jij nu .


  Maak melding

 24. oma prema,
  ik heb jou reeds verwezen naar een zenuwarts en toch blijf je door reageren.laat mij van dit keer duidelijk zijn.mi kaba nanga tyepi sma.

  owalla pae ikoe koerang kerdjanan.
  dasmoe das oerang!!!!!


  Maak melding

 25. Voor degenen die problemen hebben met tekstbegrip; in mijn bericht verwijs ik naar de roze zondag en niet naar de homoseksuele daad.

  Een feestje organiseren om je homoseksuele lusten te bevredigen is heel wat anders dan soortgelijke aktiviteiten incorporeren in het Kwakoe festival.

  Er zijn mensen die helaas niet beseffen wie Kwakoe eigenlijk was en waarnaar hij streefde. We kunnen ons liever daarop focussen.


  Maak melding

 26. ik zou graag willen weten van de mensen hier op dit net waarom de niet veredelde dieren niet boelen enz.hoe is de veredelde dier(mens)erachter gekomen om te boelen.kan iemand hier op dit net mij zeggen hoe een mens tot deze daad overgaat.

  als we praten over boelen dan praten we zeker over seks.of ben ik fout

  of is dit de fout van de media om niet met goeie voorlichting te komen.misschien worden deze mensen ook onterecht beoordeeld of veroordeeld.er moet meer duidelijkheid komen over deze materie.

  naar mijn inziens is er iets verkeerd toegegaan.en ik zal dan nooit blindelings dingen goedkeuren dat niet past bij de normale mens dat zich niet kan voortsplanten.er moet ergens een rede hiervoor zijn.


  Maak melding

 27. Alex er hoeft nergens een reden voor te zijn. Wie ben jij om te oordelen. Maak je druk over het leven van jezelf en je gezin. Ik weet zeker dat er daar genoeg shit in te vinden is. Wie zonder zonde zij pakke de eerste steen.


  Maak melding

 28. @26,

  Prema is een vrouw en Prem is een man.

  Iemand vraagt om uitleg hoe het komt dat homo’s homo’s zijn en geen hetero, want hij vindt het fout dat homo’s homo’s zijn.

  Ik vraag mij af waarom alleen Afro’s kroeshaar hebben. Ook een foutje van moeder natuur of van God de Schepper?

  Hoe zou de Afro-mens het ervaren als hij werd gediscrimineerd om het feit dat hij kroeshaar heeft?

  Het niet accepteren van homo’s is ook discriminatie.

  Ik zal wederom naar de neuroloog worden verwezen, want hij zal het weer niet kunnen laten op mij te reageren.

  Deze kerel wil heel graag dat men zijn mening respecteert, maar zelf respecteert hij de mening van een ander niet.


  Maak melding

 29. krassie & pae matjol,
  jullie beiden worden heel hartelijk bedankt
  voor de wetenschappelijke benadering.
  mijn dank

  hoe krom of scheef deze hebben toch geprobeerd mij hun mening te geven.
  goed zo jongens.

  pae mathor khesuwon joh!!!


  Maak melding

 30. Tji’lit mambu….COC ga naar Pink Pop.
  Dan ga jij manderwis zien.
  Op de stoep aan de muur en op het podium.

  Pae Majok jij weet prema&alex ook…ga naar Pink Pop, daar is het drukker.


  Maak melding

 31. Torie-Sjorie,

  Silitmu jing ireng mambu! 🙂

  Wat is er zo “PINK” aan die pop? Het is een weekendje Langraaf in Limburg!
  Moet je eens gaan, en verdiep je eens naar andere muziekstijlen dan je kroes-stijlen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES