woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse keuken als culinair hoogstandje

Surinaamse keuken als culinair hoogstandje

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse kok Patrick Rechards wil de Surinaamse keuken als culinair hoogstandje op de wereldkaart zetten. Dat zegt Rechards, eigenaar van Patrick`s Catering, in Het Parool. ”We moeten de Surinaamse keuken naar een hoger niveau tillen. Als we ons kunnen ontdoen van het tokomodel dan krijgen we als keuken meer waardering” zegt hij in de krant.

Rechards’ doel is om het authentieke Surinaamse eten op de wereldkaart te zetten. Om dat te bereiken heeft de kok grote plannen met zijn onderneming. Over een jaar wil hij een stijlvol restaurant openen in Amsterdam.

Omdat het een culinaire hoogstandje wordt, wil Rechards geen stevig eten serveren, maar juist kleine hapjes. Volgens hem dient een restaurant ook een prettig ambiance uit te stralen, de inrichting zal veel Surinaamse invloeden bevatten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Patrick, mi mati, ik wens je bij deze heel veel succes! Je hebt in het verleden al bewezen dat je ondernemers- en realiteitszin kan bundelen. Keep up the good work.


  Maak melding
 2. Goed initiatief Patrick. Ik ben nu eigenlijk ook al uitgekeken op de Surinaamse restaurants, hier in Nederland, die het predikaat “restaurant” niet waardig zijn. En ik ben het helemaal met je eens dat je wilt blijven investeren in een goede uitstraling van jouw restaurant. Veel Surinaamse ondernemers proberen alleen maar “geld te maken”, maar hun klanten ontvangen in een leuke zaak met leuke uitstraling is voor hun weer een brug te ver.
  Blijven investeren komt de klant, maar uiteindelijk ook jou ten goede. Veel succes met het plan om de Surinaamse keuken op een hoger culinair peil te brengen.


  Maak melding
 3. Eindelijk iemand die het lef heeft om af te wijken van het bekende.
  Ik denk dat we genoeg we genoeg potentie hebben om gezamelijk de suriaamse keuken op de kaart te zetten en zeker over de producten en kennis beschikken. Laat dit een inspiratie zijn voor alle koks van
  surinaamse afkomst en dan kunnen we geweldige dingen doen!

  Gr. peter (tevens chefkok)


  Maak melding
 4. @no 3 deze man patrick is een suriname maar hij weet zich te gedragen hij is een burger van dit land en een hardwerkende jongen die velen van jullie als voorbeeld kunnen nemen inplaats van bouterse. dat kan ik niet van jou zeggen jij weet niet wat fatsoensnormen zijn iedere keer komt er een achterlijk figuur bij op deze forum als je probleem hebt met blanken waarom ga je niet terug naar suriname ben je toch klaar mee .


  Maak melding
 5. Lijkt me een heel mooie uitdaging die wel veel fantasie en doorzettingsvermogen behoeft maar als wij als sranangmangs dit initiatief ondersteunen dan moet het wel lukken,POWER Patrick !!!!!!.


  Maak melding
 6. Wat een prachtig initiatief Patrik
  Heel veel geluk met het nastreven van je droom.

  DOMBO-DU en weer kom je met je Bouters gezeik,dit heeft totaal niets te maken met Bouterse or what so ever,jij bent het die steeds maar dit forum verziekt ai boi de naam Bouterse doet met je baja eerstdaags beland je echt in een gesticht.
  No.3 heeft juist prima gereageerd ,jij bent het die de klokken hebt horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt,DOMBO vertel wat no3 reddfoxx verkeerd heeft gedaan over dit artikel DU-ZEIKSNOR.Schaam je dat je Patrik in 1 adem noemt met je snaterkoker hij is een Surinamer zo ook Reddfoxx,jij geeft altijd aan dat je zg een eigen mening hebt,is dat alleen voor jouw weggelegd dan, mag Redfoxx geen eigen mening hebben?
  Ga het bos in jereh DOMBO-DU met je Boutasyndroom.


  Maak melding
 7. Dit is zeker een gat in de markt zolang hij er geen koto miesie inrichting van maakt, maar een die een afspiegeling is van de surinaamse samenleving met kunst van de verschillende culturen.
  De meeste surinaamse restaurants lijken op een snackbar met hun formica tafels en stoelen!!
  Door de diversiteit van de surinaamse keuken is een Michelinster voor hem zeker haalbaar zeker als hij het aanpast aan die blanken hun smaak!!
  Ik zou in plaats van Frieta’s Smoesa’s proberen, want daar kan je experimenteren met de vulling en daardoor ook de smaak.
  Hij heeft zich een lovenswaardig levensdoel gesteld en ik hoop van ganser harte dat het hem binnen niet al te lange tijd zal lukken die ster binnen te slepen; daar de surinaamse keuken samen met de chinese en de indonesische in mijn ogen tot de beste ter wereld behoren!!
  Ik kom in ieder geval een keer proeven!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES