zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameProfielschets Surinaamse politici hard nodig

Profielschets Surinaamse politici hard nodig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 aug – Suriname heeft dringend behoefte aan een profielschets voor politieke ambtsdragers. Dit zegt oud-president Jules Wijdenbosch. De kwaliteit van personen die voorgedragen worden voor hoge posten, zal ongetwijfeld verbeteren. Maar de aanzet moet nu al gegeven worden.

De parlementsverkiezingen staan haast voor de deur. “Het is dus zaak dat de politieke partijen zich meer gaan bezighouden met de kwaliteit van hun kandidaten”, zegt Wijdenbosch. De aanzet moet komen van de partijleiding. Daar de meeste macht binnen en buiten de partij geconcentreerd is in de partijtop, zal de omslag in die kringen moeten beginnen. Er zal dus meer geëist moeten worden dan slechts loyaliteit.

Die loyaliteit heeft traditioneel de overhand. De kwaliteit van de politieke en sociale output is dan ook niet zelden beneden peil. “Bestuurders en volksvertegenwoordigers, op welk niveau ook dienen daarom niet alleen van goede wil te zijn, maar moeten ook met kennis, kunde door ervaring, maar meer nog vanuit een nationaal en internationaal perspectief, hun staatsmanschap en vertegenwoordigende activiteiten uitoefenen”, aldus Wijdenbosch.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. jules albert wijdenbosch heeft gesproken ik heb mijn verdiep in deze man zijn achtergronden hij studeerde politicologie en bestuurs kunde aan de universiteit amstrerdam en is vervolgens deelraadamtenaar in amsterdam geweest, hij is 8 maanden vicepresident geweest en 5 jaren president geweest tijdens zijn laaste perioden gaf hij zeer veel geld uit,onder andere de brug over de suriname rivier een toren hoge staatsschuld was het gevolg. het internationale monetair fonds uitte zijn bezorgeheid en tienduizenden demonstrerende surinamers eisen zijn aftreden waar hij niet opinging na de verkiezing van mei 2000 waarbij hij vernietigend verslagen werd trad hij inderdaad af vervolgens werd bekend dat wijdenbosch met creditcards een forse persoonlijke schuld had opgebouwd volgens de centrale bank van suriname ging het om 300 duizend dollar zelf hield hij het op 50 duizend dollar.dit zeg genoeg over deze mensen het zijn wolf in schaapskleren surinamers kijk uit voor deze mooie praatjes het zij schurken om te zwijgen over alibux premasser vertrouw ze niet ze gaan een grote puinhoop van maken .


  Maak melding
 2. Profielschets Voorman Bouterse van NDP-2008:

  – putschist (25-2-1980)
  – vertrapper grondwet (13-8-1980)
  – Chef Decembermoorden (8-12-1982)
  – Cfe Moi Wana slachtig (29-11-2008)
  – Veroordeeld bij Hoge Raad voor drugssmokkel…etc etc.

  Profiel beknopt: seriemassamoordemaar/crimineel

  Toch vindt Jules Wijdenbosch hem prima als politieke partner.

  Linda Karstan


  Maak melding
 3. Kandidaten moeten over competenties beschikken om het land leeg te kunnen plunderen, langlopende leningen afsluiten en tegen de wil van het volk zich verrijken in roerende goederen en ontroerende goederen. Families grote stukken land toewijzen welke vervolgens verkaveld en verkocht kunnen worden zodat het geld weer zijn weg kan vinden richting die politieke kandidaten. Ik denk dat Jules Wijdenbosch dit bedoeld met competenties waarover kandidaten moeten beschikken. Hij heeft het een keer meegemaakt en uit ervaring weet hij dat het moeilijk is om van de staat te kunnen stelen als politieke figuren wijgeren om mee te werken. Deze man zou ik nooit meer als president van Suriname zien. Hij is dezelfde gozer die het land leeggeplunderd heeft voordat hij vertrok,samen met de DNA- voorzitter van toen die opeens over een Texaco beschikte en de voormalige centralebank directeur. Surinamers blijf maar slapen !


  Maak melding
 4. Profielschets voor de surinaamse politici:
  1) Onbetrouwbaar zijn.
  2) Lange vingers hebben.
  3) Omkoopbaar zijn.
  4) Goede beheersing vriendjespolitiek.
  5) IQ van 50.
  6) Reislustig zijn.
  7) Liefhebber van drank en vrouwen.
  8) Alles wat krom is recht kunnen breien.


  Maak melding
 5. Goed zo hr Wijdenbosch,en ze moeten ook geen vonnis op hun naam hebben.Mensen met goede wil en onbesproken gedrag worden door criminele leiders niet geaccepteerd.


  Maak melding
 6. Beste mensen, ik vind dit een heel goed voorstel van de heer Wijdenbosch. Van fouten uit het verleden kan je leren en de les voor het heden en de toekomst is te proberen, die fouten niet meer te maken.
  Ik zou zeggen:meneer Wijdenbosch, begin in uw eigen gelederen.

  LEUVIE


  Maak melding
 7. In een deze week gehouden vraaggesprek tussen Arnold Kruisland en Rabin Permessar in het programma Suriname Vandaag werd ook de mening van de mensen in de straat gehouden. Het volgende was het resultaat: Politici moeten:
  1. Betrouwbaar zijn;
  2. Moeten transparant zijn;
  3. Moeten een aanvaardbare opleiding hebben;
  4. Moeten van onbesproken gedrag zijn;
  5. Moeten ‘schone vingers’ hebben.

  In dat geval zou ik willen adviseren de hele DNA en een deel van de regering te vervangen door kleuterscholieren.

  1. Zij hebben nog een onbedorven geest;
  2. Zij beschikken over hetzelfde IQ;
  3. Zij zijn van onbesproken gedrag;
  4. Hebben nog schone vingers.


  Maak melding
 8. Een keeper die de bal voor een vrije schop op 2 meter van het doel legt en zelf aan de zijkant gaat staan. 😆 😆
  in welke sopie tent is dit interview afgenomen? 😆 😆


  Maak melding
 9. Domoor als Somo…schurk als Tjonge-Canada,
  Sarasara en viswijf Magalia, Tjanger Santaktaki liki law man…..Roger en Opa Roru als bijzonder huichel mens.
  Ajenti als weet niet.
  Dat ding daar is puur Stront van Front aan de macht.


  Maak melding
 10. Mensen, wat verwachten jullie van Suriname? We zijn 300 jaar onderdrukt en misbruikt. We zijn amper 40 jaar zelfstandig, en jullie verwachten een flitsende economie, een Suriname met geweldige staatsmannen enz. Ik zou zeggen, ga studeren en ga terug naar je land. Bouw het op en werk samen met elkaar. Kritiek leveren vanachter je PC is wel erg makkelijk. Ondertussen zal je morgenochtend weer vroeg opstaan om te gaan werken voor je blanke baas.


  Maak melding
 11. @blaka bakra
  Je bent toch met mij eens dat die woorden uit de mond van Bosje…..
  Dat is toch vragen om een schot in eigen doel. 😆
  Je moet toch weel aardig bezoppen en/of arrogant zijn om zo’n opmerking te plaatsen.


  Maak melding
 12. Het viel ons op.
  Dat de ogen van jules wijdenboch droger zijn, dan wij in onze stoutste dromen ooit hadden kunnen vermoeden.de man heeft het gepresteerd om deze samenleving te komen uitleggen aan welke profielschets personen in de leidingevende posistie in dit land moeten voldoen.jules wijdenbosch of all peopele.iemand,die ooit president van suriname is geweest en tijdens zijn ambstperiode
  miljarden surinaamse gulden en mijoenen dollars heeft weggemaakt en die tot heden niet heeft verantwoord.iemand, die voor en tijdens en na zijn presidentschap meerdere malen is betrapt op openbare dronkenschap.iemand, die vaker krachtterm liet horen, terwijl hij zich op de podium bevond.uitgerekend jules wijdenbosch zal je als natie moeten komen uitleggen, waar een president van suriname aan moet voldoen .iemand die zich dolgelukkig voelt, waneer hij door ordinaire criminelen word omringd.iemand, die met hart en ziel moorden heeft verdedigd en moordenaars bescherming heeft geboden. wie kan zich niet herinneren hoe deze man geld van dit arme surinaamse volk heft aangewend om een veroordeelde drugs crimineel bescherming te bieden? wat te zeggen van het negeren van de grondwet door een president voor het hof van jusitie en procureur-generaal te benoemen zonder aan de wettelijke voorschriften te voldoen,slecht op een misdadig regime te kunnen voorzetten ? en die man wil ons komen uitleggen waar de precident van suriname aan moet voldoen.liever terg hij ons niet, overigens viel het ons op, dat een ochtenblad met enige verbazing kennis had genomen van het feit,dat eerlijkheid integriteit nergen in de profielschets, zoals die door wijdenbosch was gepresenteerd,voorkwamen tot op dit moment weten wij niet precies hoe geken moet worden naar de opmerking van die bewuste krant. was het een kwestie van naiviteit van de schrijver van het bewuste artikel, of was er geen behoefte aan om de samenleving erop te wijzen, dat volgens die krant een leidinggevende in dit land integer behoord te zijn? het kan echter nooit zo zijn,dat men van jules albert wijdenbosch had verwacht, dat die integriteit als voorwaarden zou stellen voor het bekleden van een toppositie in suriname. daarmee zou hij zichzelf terstond hebben uitgesloten van deelname aan dit proces. de krant zou tegelijkertijd hebben laten zien niet op de hoogte te zij van de verhoudingen binnen de maatschapij. bouterse alibux, naarendorp, DE BIE,parmessar, snijders goedschalk ga zo maar door. als je dan niet het woord integriteit, durft uitespreken hou je gegarandeerd een kromme mond aan over. ik vind dit zo een mooie artikel dat u het niet wil onthouden .


  Maak melding
 13. Neus en Du twee behoorlijke domoren zeg……zij hebben wat te verdedigen meer niet…… Front van de stront stok helpen.
  Of deze twee zijn behoorlijk zwaar geestelijk gestoord.


  Maak melding
 14. Hahaha Jules Jules Jules, jouw profiel schets heeft geleid dat je moest aftreden.

  Elke zebra is anders, elke baviaan is anders en elke aapachtige is anders.

  In Suriname heb je geen politici. Het zijn vernietigers van ons land.

  Dat is hun profiel schets.

  Ze horen in de beerput thuis.

  Ik hoop dat ik hun profiel geschets heb.

  Mr. Dr. Drs. Ing. Ir. Prof. Saro


  Maak melding
 15. @ Kijkuit, ik heb je nog niet op wk.net gezien onder deze naam, dus je zal wel weer een andere nickname gebruiken. Als je niets anders te doen hebt dan ongefundeerde rotzooi te spuien op deze topic, dan verzoek ik je op te lazeren naar die krutu oso van je op de achttiende verdieping in de Bijlmer. Daar kun je je stront kwijt, niet op deze site. Hou je bij de onderwerpen.


  Maak melding
 16. @blaka bakra
  mijn reactie wa mn. bedoeld omdat ik maar niet kan begrijpen dat die sukkel zo iets aan de krant durft te melden.
  Met zijn achtergrond??!!
  Dan neem je toch een laag profiel aan, zeker op dat onderwerp?/

  Maar ja. Blijkbaar is hij nog te stom en arrogant omdat in te zien. Opzich beloofd dat wat. Eén partij met 2 figure die allebei president willen worden en waarvan de ene onmiskenbaar narcistische trekken heeft en de ander blijkbaar te arrogant is om in te zien dat ook hij NIET gods geschenk is.
  Die rollen dus binnen driemaanden na de verkeizingen door het centrum, als ze het conflict niet al op een andere drastische manier hebben opgelost. Gelukkig is de kans vooralsnog klein maar ik hou mijn hart vast als het mocht gebeuren.


  Maak melding
 17. juleske , je hebt gelijk hoor, boi. Maar wie gaat jou profielschets opstellen voor je? Wordt je een veer in de reet gestoken als lofprijzing voor je goede werk ? Bruggen te hebben laten bouwen die niet uit eigen portemonnee zijn gefinancierd , is geen “‘verdienste”te noemen , want dat was je plicht , om als regeringsleider toenertijd, t land vooruit te brengen; ook al timmer je nog zo hard op je borst ,(pas op met te hard timmeren, vanwege je gezondheid,bloeddruk weet je wel) Elke regering hoort te werken aan ontwikkeling en vooruitgang van land en volk, it,s part of the job.. Zeggen en doen is twee, en ook al zou er en jobdiscription zijn ,geen enkele regering heeft zich tot nu toe aan gehouden. Jij hebt t ook niet gedaan.Als er een advertentie wordt geplaatst voor een vacature ,worden de vereisten ook vermeld, maar ik denk niet dat,jij of all people aan deze critereia voldoet.Als dat maakt dat we gevrijwaard blijven van jou bestuur , dan is t de moeite waard geweest jou profielschets te kennen; overbodig trouwns ,want je staat bekend als de bonte hond. Een vos verliest z,n haren , maar niet z,n streken. Te anoe gwenti koti bigi tonton , bigi tonton nomo ai go wani koti.


  Maak melding
 18. Ooh mijn God ome Juul wat leuk.
  Waar kan ik mijn profielschets naar toe sturen.
  Ik wil graag het land “opwbouwen” (ie sabie tok)> mischien onder duale burgerschap. Dus traditie getrouw in politieke zin, bouw ik het land op en het land bouwt mij op. You’ll scratch my back and I scratch yours!
  Wie doet er mee?? Kom noh Ome Sjuul, I am a son of the soil. Laat me niet verhongeren mie wan njan uit a patoe toe.


  Maak melding
 19. no 18
  ik verdedig niemand ik laat het verschil zien jullie verdedigen de moordenaars bende en oplichters van het surinaams volk, ik bedreig niemand hier om zijn mening wat jullie doen is wat krom is recht te praten en daar ga ik tegen in want het klopt niet wat jullie allemaal hier beweren omdat de feiten anders liggen je hoef mij niet te geloven maar zoek het op het internet over bouterse wijdenbosch goedschalk het staat er allemaal. jullie zien bouterse als een messias,voor mij is hij een oplichter een moordenaar drugscrimineel een demagoog en als wijdenbosch met zo iets komt dan vraag mij af waar deze man het lef vandaan haald of misschien denkt hij en zijn mammoet blok ze zijn toch dom want ze stemmen toch op ons.mij mening


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES