vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameMilitairen VS willen indruk maken op Suriname

Militairen VS willen indruk maken op Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 aug – “We willen een goede indruk achterlaten.” Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur Lisa Bobby Schreiber-Hughes. De projecten die nu worden uitgevoerd door Amerikaanse militairen moeten nog jaren hun nut bewijzen. Het gaat erom de mens te dienen.

De banden die gelegd worden moeten het strikt ambtelijke of militairen voorbijstreven. De testen met het Stryker voertuig bijvoorbeeld zullen Suriname tastbaar resultaat opleveren. Op de Faculteit Technologische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is dit al merkbaar. Een Amerikaanse atomic absorption unit zal er het bodemonderzoek vergemakkelijken.

Volgens Schreiber-Hughes wordt erop toegezien dat zowel Suriname als de Verenigde Staten van Amerika voordeel hebben aan de militaire samenwerking. De universiteit wordt ook betrokken bij het meten van de testresultaten. Ook wordt door manschappen van de South Dakota National Guard gratis medische hulp geboden aan burgers. Enkele scholen en poliklinieken krijgen een opknapbeurt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

24 REACTIES
 1. kom op met jullie komentaar het zal in jullie ogen weer niet goed zijn , laat cuba en grenada of chaves kopen helpen libie doet niet meer mee is tot inkeer gekomen.


  Maak melding

 2. Als het mij wordt gevraagd mogen de Amerikaanse militairen permanent in Suriname blijven. Zij verrichten goed werk en hebben bewezen onze beste vrienden te zijn.

  Long live the USA!


  Maak melding

 3. Indruk noh !!!!! vlieg met een F 16 laag over Par’bo (op volle snelheid) dan kunnen zij uw beter begrijpen….dat schijn ook behoorlijk kan bedriegen.
  Waarom al die liefde…eigen weg opgaan VERBODEN.
  Cadeau’s en giften geef Opa Ruro maar, hij heeft het nodig…Wij streven naar eigen vooruitgang en geen bedel en hebzucht gedrag van Front.(dat gewoon leidt naar dom achterlijk volk)

  Daarom no zuku fu koni mi, din leiders fu mi zwakki…zwaki liki gron woron.
  Daarom no draai mi idi.


  Maak melding

 4. Ik heb liever 2 van dit soort amerikanen dan 100 van die stomme chinezen. Die hebben ook na 100 jaar geen contact met de plaatselijke bevolking. Lullen alleen maar hun eigen taal en gaan alleen maar met elkaar om.


  Maak melding

 5. R.M.D.Leider,
  Jou bijdrage is mij uit het hoofd gegrepen! Met de gebrekkige middelen doen wij met veel kunst- en nog meer vliegwerk een hoop maar daar hoor je nooit wat over. Wanneer die Yanks weg zijn zullen we zoals altijd weer de balans opmaken. Het is van Yankee het is goed no?


  Maak melding

 6. @ No. 4. Waarom is dat een schande? Uit welk potje denk je dat de regering dit zal bekostigen? Het ministerie van defensie heeft niet eens geld om knappe legervoertuigen te kopen. (Zelfs die komen uit het buitenland). En het Nationaal Leger? Ach laat maar…. Die fietsen de hele dag door de stad. Laat me niet lachen. En de rest? Die zit met z’n luie gat op een steen en kijk toe…


  Maak melding

 7. Jammer dat wij in Suriname niet willen leren van de geschiedenis; Amerika (lees witte amerikanen) is nooit te vertrouwen. Je hoeft niet eens te ver terug te gaan (vraag het aan hun eigen inheemse en gekleurde bevolking), maar volgens mij is het de enige natie die oo in de een en twintigste eeuw struktureel en stug door gaat met oorlog voeren, het liefst niet op eigen grondgebied. Hun toestaan oorlogstuig te laten testen op jouw gebied staat synoniem met medewerking verlenen aan continuering van smerige oorlogsvoering. Als je nagaat hoeveel brandstof oorlog vergt en wat voor milieuverontreiniging bombardementen veroorzaken, zou ik ze per ommegaande bedanken voor de eer en onze eigen soldaten de scholen laten opknappen en andere infrastrukterele werken laten doen. Verandering beging bij jezelf!!!


  Maak melding

 8. geeft ze wapens en drugs en ze onderdrukken hun eigen landgenoten en ze voeren ook oorlog tegen eigen mensen. laat die amerikanen hun werk doen hoor niets mis mee de arme bevolking is ook geholpen ik vind het niet erg dat amerikanen scholen restauren weet je wat ik erg vind dat jullie de mensen die schuldig zijn aan de verwaarloosing en het kapot maken van alles wat toen was opgebouwd in suriname dat jullie die mensen als jullie HELD zien dat is pas erg


  Maak melding

 9. no.1,Cuba helpt sinds jaar en dag de Surinaamse bevolking,gratis medische verzorging, mijn oma is gratis behandeld voor een oogaandoening in Cuba met haar vele anderen,ga je eens afvragen waarom de Amerikanen opeens zoveel belangstelling tonen voor het nietige Suriname.
  Denkt men nou echt dat de Amerikanen dit zonder een hiddenagenda dit over heeft voor Suriname,een land dat niet op de welbekende wereldkaart staat?
  Amerika laat zijn eigen volk barsten zie de Indianen en idd de zwartebevolking,latino`s enz.enz..
  Amerikanen zijn niet te vertrouwen vooral als ze opeens een land als Suriname zogenaamde hulp bieden,maar tja el Vene ziet er uit en is een slaaf van de blanken.
  Nederland heeft een aantal scholen,politieburo`s en de gebouwen die als werelderfgoed bekend staan reeds opgeknapt laatstelijk het ministerie van volksgezondheid is dat niet genoeg?Moet alles en dan ook alles door vreemden worden gedaan?Met wat voor een regring zitten de arme Surinamers opgescheept ,het wordt idd tijd dat Bouterse weer aan de macht komt,dan zal Suriname eidelijk weer op eigen benen staan.

  nr9 Je hebt het over kapotgeschoten gebouwen?Dat is reeds 27 jaar gelden man,alles is weer op orde Venetiaan heeft 15 jaar de tijd gehad om dingens op orde te stellen heeft hij dan enige feeling voor Suriname,behalve dat ie steeds op de bedeltoer is,deze zg Pres.is instaat zijn moeder aan de duivel te verkopen.Jawel voor zijn eigen hachie deze reging is:Ikke ikke en de rest kan stikken.


  Maak melding

 10. #8/9
  Latn we daad bij het woord voegen en zelf het goede voorbeeld geven door ons NL op te heffen. Hadden we in ’75 al moeten doen dan was ons heel veel ellende bespaard gebleven.

  Wat moet een arm klein land je met een leger zonder middelen dat toch noit in staat is on te beschermen?
  Zet leiver een goede politie macht op met speciale units die bv tegen drugs en in het binnenland kunnen optreden. Koop 1 of 2 heli’s als materiaal en we zouden veel meer kunnen doen.
  Think out of the box. Een traditioneel leger is niet weggelgd voor SME. We kunnn het toch niet betalen dus wat we er nu aan uitgeven is weggegooit geld. Daarnaast komen de grootste bedreigingen voor onze souvereniteit van binnen uit. (drugs, etc.)


  Maak melding

 11. De geschiedenis heeft uitgewezen dat elk land die meeheult met de vijand onderuit gehaald zal worden door middel van wraakacties.
  Er zijn veel grote naties geweest die de baas wilden spelen over de wereld, en vandaag de dag zijn het niets voorstellende landen.
  In de toekomst zal ook Amerika onderuit gehaald worden, en dan wordt er ook afgerekend met de meeheulers (moderne reddimoessoes).

  Men zal zich herinneren dat bv. Nederland met hun marine op wacht stonden in de golf zodat de Amerikanen ongestoord Irak plat konden bombarderen.
  Zo zal men zich ook herinneren dat Suriname toestond dat de Amerikanen hun oorlogsvoertuigen konden uittesten in Suriname.
  Zo zal men zich ook herinneren dat Amerika/Israël regelmatig Iran bombardeerden.

  Ik persoonlijk zal het niet vergeten wat de Amerikaanse regeringen allemaal hebben uitgespookt in het verleden in: midden en zuid Amerikaanse landen.
  Ik zal het niet vergeten dat men in eigen land de afro-Amerikanen en Indianen als oud vuil behandelen.
  Ik zal het niet vergeten dat de Amerikaanse marine voor de kust van Iran die Airbus met passagiers uit de lucht heeft geschoten.
  Ik zal het niet vergeten dat die kakkerlakken uit het witte huis de oorzaak zijn van de oorlog en ellende in oostblok landen.
  Ik zal het niet vergeten dat Amerika/Israël de Palestijnen in eigen land als oud vuil behandelen en rondschoppen.

  En niet vergeten eens gaat men dood en dan wordt er hopelijk geoordeeld in de geestelijke wereld, daarom hoop ik vurig dat er leven na de dood is.
  Want ik wil niet dat de smeerlappen (de beesten en of gevallen engelen uit de bijbel?) die op Aarde aan de touwtjes trokken en de mensheid hebben uitgebuit-gemarteld-verkracht-vermoord e.d. er mee wegkomen.
  Ik ben een wraakzuchtig mens en hopelijk heb ik het geheugen van een olifant.

  Wisten U/Jullie trouwens dat de Illegalen? Mexicanen helemaal niet illegaal zijn in Amerika, ze zijn gewoon thuis in eigen land, het zijn de Amerikanen die illegaal verblijven in Mexico, hoe zo?

  Tijdens de Mexicaanse-Amerikaanse oorlog is het noorden van Mexico (“California-Nevada-Utah-Arizona-NewMexico en Texas”) bezet door Amerika en nooit meer teruggegeven aan Mexico ook niet tijdens het vredesverdrag van Guadeloupe in 1846, zo hebben ze ook Alaska en Hawaii en Puerto Rico enz gestolen.

  En dan heb ik het nog niet eens over de Indianen wier hele land is gestolen, met gevolg dat zij heel triest en tot hun verdriet zijn opgeborgen in Reserva-ten, alsof de Indianen vee zijn die levenslang moeten worden opgehokt, want zo hebben de Koloniale Arrogante Beesten uit het Witte Huis bevolen.


  Maak melding

 12. altijd van die ondankbare reactie”s
  Als buitenlanders helpen is het niet genoeg
  Helpt niemand lullen ze tog
  JP jij zit zekers in het buitenland daarom heb je het grootste woord
  JP heb je zelf membreboekoe Kazerne eens van dichtbij gezien???Zo bouwvallig laat staan dat je de militairen de scholen wilt laten opknappen je deugt niet van geen kant
  Zonder bijdrage van het buitenland is suriname nergens
  M.a.w alle hulp is welkom jou hulp is ook welkom JP
  Na de zelfstandigheid van suriname hoe ver is suirname gekomen??
  Geen Centimeter vooruit dus denk goed na chatters
  groetjes


  Maak melding

 13. Ik zou de amerikanen bedanken als ze kazernes zouden opbouwen naar het niveau van anno 2008.
  De manschappen voorzien van deugdelijke uniformen en schoeisel, m.a.w, alles wat een militair nodig heeft om zichzelf militair te voelen.
  Nee, dus voor ik verder ga, geen moderne wapens, nee materaal zoals deugdelijke 4 tonners en YP,S.
  En dan zou ik de Minister van Defensie willen vragen om deze manschappen in te zetten om de werkzaamheden die nu door amerikanen worden gedaan , zelf te doen.
  Waarom, omdat je altijd krediet moet hebben bij militairen in ontwikkelingslanden, zo niet dan zal de adder ooit weer op staan al is het over dertigjaar of over tienjaar.
  Het gaat mij bij deze ook niet om nu namen te gaan noemen door mijn stelling, maar tevreden militairen zijn goede militairen, dus dankbaar nee, want je vernederd je eigen militairen.
  Denk goed na lezers voor jullie mij gaan aanvallen want in vredes tijd gaat de oorlog altijd door als je mensen vertrapt, ik ken generaties van militairen in het NL, en ik kan jullie vertellen dat ze altijd loyaal aan hun familie zullen blijven.


  Maak melding

 14. Aan alle Amerikaanse haters: weten jullie dan niet dat zonder de hulp van de Amerikanen je nu niet in leven zou zijn of dat je niet in deze moderne wereld zouden kunnen funcioneren.
  Jullie gebruiken nu hun technology om kwaad over hun te praten.


  Maak melding

 15. Het Amerikaanse leger heeft niks te zoeken in Suriname. Voertuigen kunnen ze ook in hun eigen land testen. Suriname laat zich weer voor een paar schelpen een rad voor de ogen draaien. Eenmaal in jouw land gaan deze gasten nooit meer weg. Weg met deze cowboys, en wel zo snel mogelijk.


  Maak melding

 16. He who is without Sin among you, let him throw the THE FIRST stone.

  Judge not, that you be not judged.

  For with what judgment you judge, you will be judged, and with the measure you use it will be measured back to you.

  Think always Positive.

  Payback time is always coming.

  Jezus love U.


  Maak melding

 17. wat een paraanse parvenu vooral hwt zwarte gedeelte van Su heeft aangedaan dat hebben zelf de slavenhouders en kolonisten niet voo elkaar gekregen
  de man zit daar en tenkoste van alles wiol hij daar blijven zitten
  wij hebben het hier over een duidelijk voorbeeld van een man die gekweld wordt door een ernstige vorm van minderwaardigheid en dit kan niet alleen verklaard worden door s’mans uiterlijk
  niet alleen 2010 zal hier een eind aan maken maar de geesten van ook zijn voorvaderen zullen zich wreken
  tikkie oen ai loekoe


  Maak melding

 18. het is natuuurlijk wel de vraag waarom de VS zijn voertuig in Su wil laten tessten terwijl het land zelf zoveel groter is als SU en dan natuurlijk niet alleen vanwege die jungle de we bezitten.

  Oo vind ik dat het leger meer moet gaan asisiteren bij het ontwikelen en moderniseren van projecten gebouwen enzovoorts want oorlog voeren kunnen ze toch niet.


  Maak melding

 19. @frank mccourt
  Ook Cuba heeft een verborgen agenda. Welk land niet?
  En in SME is het grootste deel van de politicie niet te vertrouwen en ook onder de bevolking lopen veel dieven en oplichters rond.
  En Op je vraag over Veni. Die heeft het te druk gehad met het vullen van de schatkist en het opruimen van ander puin wat DDB en Bosje hebben veroorzaakt.

  Conclusie je verhaal slaat nergens op.

  @Rudie J. Gouvernante
  Wil jij dan zo beschaafd zijn en je huis aan de inheemse af te staan. of uit je slechts holle rethoriek?

  @R.M.D.Leider
  Zoals ik eerder stelde in dit artikel. Er is maar één reele oplossing voor dit risico. We heffen het NL op. Kunnen ze ook nooit meer deelnemen aan een coupe.


  Maak melding

 20. The US is playing judge over the world. master in starting wars between countries and people. killig innocent people. greedy. for those bad people is that they will get their punnishment here in this world and in the Hereafter. the Most Greatest King of all kings and that is God Himself will be their Judge.


  Maak melding

 21. DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL !

  Een vraag aan allen: “wie van de mensen die gereageerd hebben wonen in Suriname ?”.

  Het is jammerlijk genoeg mijn constatering dat veel Surinamers die ZELF NIET (meer) in Suriname wonen de meeste te vertellen hebben en met name NEGATIEF en nogeens NEGATIEF.

  Ik woon gelukkig nu in een land van melk en honing maar mijn landgenoten die DAAR IN SURINAME het maar moeten doen van zo weinig,
  WIE DENKT AAN ZE ?

  HELPT U OOIT MET GOEDEREN OF MET GELD OM DE ALLERARMSTEN ALDAAR TE HELPEN ?
  GEEFT U ZE EEN STEUN IN DE RIG MET UW WOORDEN OF HEEFT U ALTIJD MAAR EEN NEGATIEF WOORD VOOR ZE OVER ?

  Het is makkelijk vanuit een RIJKE NEDERLAND of waar dan ook te klagen en te mopperen maar BIJNA NIEMAND STEEKT ZIJN NEK UIT VOOR DEZE ARME BROEDERS EN ZUSTERS IN SURINAME.

  PAS ALS WE DAADWERKELIJK DE PIJN, VERDRIET, SMART EN HOON IN SURINAME ZELF MEEMAKEN, DAN HEEFT U RECHT VAN PRATEN !
  WONEN JULLIE HOOG EN DROOG IN JE RIJKE NEDERLAND OF USA OF WAAR DAN OOK, GEEF LIEVER AAN DE ARMEN IN SURINAME ZONIET,
  GA WANDELEN !!!!! het zal jullie goed doen.

  Tang boeng en LEES DIT GOED EEN PAAR KEER DOOR EN LAAT HET TOT JE DOORDRINGEN VOORDAT IEMAND IETS STOMS HIEROVER GAAT SCHRIJVEN.


  Maak melding

 22. Allereerst een reactie op posting 23 van wise-sranang: Jos Steenman en alle andere verschepers van pakketten en hulpgoederen zijn steenrijk geworden van dozen die door Surinamers uit Nederland, Amerika en andere landen zijn gestuurd toen onze landgenoten in nood zaten. Nu nog worden er hulpgoederen gepost. Wij denken echt aan onze mensen in nood. Heeft wise-sranang dat ook gedaan? Neen! Anders had hij/zij deze vraag nooit gesteld. Mijn excuses als je wel gesteund heb wise-sranang.
  Waarom is er hulp van buitenaf nodig geweest?

  De meeste regeringen in Suriname hebben er een potje van gemaakt. En toen kwam de regering Arron met het “trotse” idee voor onafhankelijkheid, koste wat kost. Onvoorbereid en als lammetjes in de wei heeft onze toenmalige regering Arron “JA” gezegd en SME werd onafhankelijk. Onafhankelijk? Hoezo? SME is nog veel meer afhankelijker geworden na 25 november 1975.
  Het begon met de Bijlmervluchten van mensen die door hun politieke leiders het land werden uitgepraat. Velen verkochten huis en haard ver beneden de waarde om te kunnen vluchten. Vluchten naar een onzekere toekomst. Daar moest je wanhopig en tegelijkertijd dapper voor zijn. Enfin!

  Een militaire coupe tijdens dezelfde regering Arron was het gevolg.Helaas heeft deze coupe voor nog meer ellende gezorgd voor ons volk. Devaluatie, onherstelbare vernedering van onze trotse Surinaamse gulden die nergens in de wereld nog werd/wordt erkend; moord, dood en verderf,
  ontwrichting, drugsellende, ruzie met de vroegere kolonisator, onstabiele financiele zekerheid, uitloop van goed gekwalificeerde landgenotenen en vooral corruptie.

  Is SME geholpen met een Nationaal leger?
  Is testen van Amerikaans oorlogsmateriaal datgene wat SME nu nodig heeft?
  Op beide vragen is het antwoord m.i. NEE!
  Alhoewel; een leger die onze goudvoorraden beschermd, onze viswateren, haar eigen bevolking, scholen opknapt, helpt bij overstromingen, straathoeken schoonveegt en parades loopt is niet erg. Maar als ze bij Tigri als bangerikken weglopen wanneer de Guyanezen een beetje schieten en als ze niet durven om Braziliaanse garimperos uit onze bossen te verjagen, dan hoeft er geen leger in SME te zijn. Tegen wie moeten we vechten?

  En dan Amerika? Meneer Gouvernante is een wereldburger die alle situaties in de wereld op de voet volgt. Dat moeten meer Surinamers doen. Over het nut van Cuba en Georgie wil ik het nu niet hebben. Maar over Irak wil ik alles kwijt. Bush is de Dief van Bagdad. Kent u die film nog? Powel die als trotse kleurling de wereld verleidt met zijn door Rumsfeld verknoeide beelden van Kernwapens?
  Bedriegen om oorlog te kunnen voeren voor de olie? Het manipuleren van gegevens heeft vandaag aan de dag ervoor gezorgd dat er honderden duizenden onschuldige Irakeze burges slachtoffer zijn geworden van de oorlogs en oliezucht van Bush en kornuiten.
  Niet vergetend dat er ontelbare kostbare monumenten zijn verdwenen door onzorgvuldige bombardementen. Het ergste is dat de Amerikanen het zo ver hebben gekregen dat Irakezen zichzelf nu afmaken in een burgeroorlog. Voor de twee eerstkomende generaties Irakezen is de hoop op betere tijden verloren gegaan.
  Haal de Amerikanen binnen en ze vernietigen op langere termijn je hele huishouding.

  Weet u dat binnen niet al te lange tijd de Amerikanen Taiwan en Tibet gaan ophitsen tegen China? Om oorlog te voeren tegen de grootste economie ter wereld? En weet u dat er een Amerikaanse staat is van nog geen honderd duizend inwoners die op een enkeling na allemaal miljonair geworden zijn van de wapenproduktie? Wapens die arme mensen in arme landen zoals SME veel ellende bezorgen?

  Al decennia lang gaan onze politieke leiders bedelen in het buitenland. Ze komen dan heel trots terug met de woorden: “a monie dorro!”
  En de bevolking wordt blij gemaakt. Wat een grote onzin! “A monie dorro maar a kaba hesi”.

  Wil je onafhankelijk zijn, handel er dan ook naar.

  Het testen van Amerikaans oorlogsmateriaal hoeft niet perse in SME te geschieden. Onze universiteiten hebben andere zaken nodig dan bodemmonsters die door verder wanbeleid nergens toe dienen.

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES