Indiase ondernemingszin ziet Suriname niet staan

20

PARAMARIBO, 28 jul – Indiase investeerders zien Suriname nog niet echt zitten. Dit zegt Kries Nandoe, oud-ambassadeur en voorzitter van de Surinaams – Indiase Kamer van Koophandel. Mogelijk speelt Suriname zich nog te weinig in de kijkers. “Er wordt gesproken, maar niet veel tot stand gebracht”, aldus Nandoe.

Als het aan zijn organisatie ligt, wordt het radicaal anders. Indiase ondernemers hebben ruim drie miljard dollar geïnvesteerd in Trinidad & Tobago. In Brazilië werken ruim honderdduizend arbeiders voor Indiase bedrijven als Tata. Dat moet in Suriname ook kunnen. “We gaan stappen ondernemen om de mogelijkheden na te gaan, we hebben veel land”, zegt Nandoe tegenover Radio 10.

Met de toenemende vraag naar voedsel in de wereld zou samenwerken extra goed kunnen uitpakken. Uiteraard is er de kans onder de voet gelopen te worden. Vicepresident Ramdien Sardjoe liet onlangs nog merken niet gediend te zijn van avances die draaien om het krijgen van grote lappen grond. “Het is een kwestie van hoe sterk je bent, hoe is onderhandelingspositie”, aldus Nandoe.


20 REACTIES

 1. Sardjoe is een grote lafaard, een een mogelijke corrupteling zonder end, een lul die moet oprotten.

  Waarom zegt hij niets over de Suralco of Cambior.

  !!! Shame!!!


  Maak melding

 2. Heer Nandoe, waarom is de armoede in India dan zo groot, en waarom sypelen de “rykdommen” van het land dat u zo pryst niet door naar de lagere kasten van “uw” land? Wat zyn de salarissen die deze investeerders hun arbeiders betalen. Please, answer me?


  Maak melding

 3. Soso polietiek
  Gewoon ding mang diesie wanie tekie a kondre
  Loek boeng nanga deng gratie wierie mang
  Deng no wanie liebie neks gie oenoe
  Deng wanie tekie ala sang deng kang tekie
  Deng habie a magtie na ienie a kondre kaba
  Oenoe moes poeroe ding drape
  Na soso BOUTA kang jepie oenoe
  Bouta for presedent
  NDP Forever


  Maak melding

 4. Meneer Nandoe je hebt reeds alles gezegd,deze regeerders zien niet het goede voor land en volk,wat het meest belangrijk bij hun is,Om de rijkdommen van Suriname te stelen of te verkopen voor buitenlanders.de lappen gronden
  zijn reeds bestemd voor kaaksomo,die breekt en maakt,hij moet nog een hotel bouwen op een van de lappen gronden om de jonge meisjes te kunnen vergrijpen.de vice president ach die is aan het dementeren,ik beschouw hem met het tegenovergestelde van avances,


  Maak melding

 5. Stuur die gast terug met een enkeltje naar India. Baas Bouta voor President, een ras echte Surinamer.
  Remember “Stay Black”
  Groetjes
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 6. sommige (surinamers)kunnen maar een ding en dat is kritiek leveren zonder goed te lezen wat er staat en ze zijn nooit opbouwend de splinter in andereren hun ogen zien ze goed maar die grote balk in hun eigen ogen zien ze niet maar de toekoms zal uitwijzen wie de grootste schurken in suriname zijn .


  Maak melding

 7. ndp forever : if ding grat wirie mang no dena sranang , dang ding kroes wirie mang au jang schijt. tilek no na ding grat wirie mang pot sranang na beeld..sot kroes wirie mang e doe zaken na sranang. ding kroes wirie mang doe wang zaak en dat na jang foe tramang…en tik foe tramang lik fa de mang e long baka china…


  Maak melding

 8. @NDP forever ye du lek wan Hutu.
  a no dat na politiek fu Bouta toh of wel?
  if yu tak fu den dorosey man, san wan tek bigi pis gron sondro du bun dya kondre dan un sa taki no, un ney prey a prey. ma we lek Srananman dan un habi fu libi makandra. efu krusu wiri, grati wiri, golfu wiri, redi wiri, blaka wiri en go so moro fara. denki a wiwiri fu zalige Dobru. San Bouta nanga Brunsi ben tya kon en a kondre. No mek a kon baka, nofo dede nofo sari. tek leri fu a histori brada.


  Maak melding

 9. Er valt bijna niets te verdienen in Suriname.De lonen relatief te hoog voor Indiase/Chinese bedrijfen.In Suriname doen de vakbonden ook zo moeilijk!!! Dingsma frédé foe investeer in Sranang…Zie de Chinezen nemen geen sranangmang in dienst:ze zijn te duur voor hun begrippen.


  Maak melding

 10. Hallo Datravisie,

  Volgens mij zijn bloedzuigers, beesten die heel makkelijk aan eten willen komen zonder veel voor hoeven te werken. Een soort parasiet, die teert op andermans bloed, zweet en tranen.


  Maak melding

 11. India wil een technologische rol gaan spelen in geopolitieke zin. Er wordt veel nagedacht en opgezet in India voor sustainable development.
  Een iets andere rol dan China. Chinezen willen gewoon hun productie overschot kwijt. India heeft niks kwijt te kunnen in een consumptie samenleving als Suriname. Andersom is Suriname te kleinschalig, de verkeers infrastructuur is er eigenlijk niet en de starterskosten zijn te hoog. Beiden landen komen elkaar niet tegen.
  Eigenlijk is dit een kreet van de heer Nandoe die er niet toe doet, behalve het janken dat zijn portemonee niet voldoende gevuld wordt.
  Ik doe veel zaken in India kan heel goed met die lui opschieten, kom er vaak en voel precies aan waar de schoen wringt tussen Su en India. Wij Surinamers hebben geen ambitie om boven onszelf uit te stijgen. We zijn egoistische-materialistische ratten en willen zo min mogelijk doen. Dus kom je vanzelf terecht in de handel, afperserij en belazerij. Moreel verval is groot in Sranan en niemand gaat voor het land alleen maar voor zichzelf.


  Maak melding

 12. @9: Dus die Chinees profiteert niet van Suriname? Wat doet Dalian? Waarom nemen ze die werkloze gasten van Latour/Pontbuiten niet om dat eenvoudige asfalteringswerk te doen? Daarover praat niemand. Maar men merkt wel op dat de Hindustaan alleen maar mensen die op hem lijkt in dienst neemt.. maar men stelt zichzelf de vraag niet waarom eigenlijk.


  Maak melding

 13. Moet ik nou datravisie letterlijk lezen als vissendokter, want zijn visie lijkt op die van een waranvisi, net zoals Brunswijk die ook bezit.

  En deze datra waant zich drs.
  Met sommigen is het zeer triest gesteld.


  Maak melding

 14. Moet ik nou datravisie letterlijk lezen als vissendokter, want zijn visie lijkt op die van een waranvisi, net zoals Brunswijk die ook bezit.

  En deze datra waant zich drs.
  Met sommigen is het zeer triest gesteld.

  @2

  De economie van Afrika is ook groeiende, maar worden de armen daar minder arm door.


  Maak melding

 15. >> Eduard Lupson,

  De armoede in India lijkt veel, maar als je je hersens gebruikt dan weet je dat het land meer dan een miljard inwoners heeft. Dan zal ik het maar niet hebben over de armoede in europa, amerika.

  Niet veel vragen stellen, maar zelf achter de antwoorden gaan.


  Maak melding

 16. Waarom heeft ronny felisie zijn bek niet open getrokken in het parlement om te pleiten voor die boslandscreolen die werkloos zijn ..

  Er zijn duizenden werkloze soort genoten van ronny die best op de affobakka weg konden arbeiden bij die chinezen..

  Hoe hebben ze de afgelopen jaren na de oorleg overleeft,toch niet van het roven net als ronny gedaan heeft..


  Maak melding

 17. Mijnheer Nandoe Is duidelijk generatie oude stempel met de zeer energieke woorden “We gaan stappen ondernemen om de mogelijkheden na te gaan”. Dat is nu juist de reden waarom er weinig wordt geinvesteerd: gebrek aan actie en alleen mooi willen praten
  Lijkt erop dat oud ambassadeur weer eens te diep in het glaasje heeftgeken, zoals gewoonlijk.


  Maak melding

 18. De kroeswiri sma’s wilden onafhankelijkheid,zij hebben het gehad maar wat hebben zij ermee gedaan?Alleen maar achteruitgang,verval en verpouwpering o.l.v.racist,dictator en meester fraudeur Henck Arron(gant) en dat allemaal wordt nu trouw en trots voortgezet door racist en landsverrader Venetiaan.Wat hebben deze krabita anu’s teweeg gebracht?En if Hindostani ne prani dan hongersnood au de in Sranang let Afrika.Love and truth Sernami


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.