zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentReprise Kaseko Crossover Concert

Reprise Kaseko Crossover Concert

-

Does Travel - naar Suriname

Wegens het overweldigend succes van het Kaseko Crossover Concert in Het Concertgebouw van Amsterdam op 10 april jl., komt er alsnog een Reprise. Op woensdag 17 september 2008 in de Heineken Music Hall is er een unieke laatste mogelijkheid om het kaseko spektakel mee te maken. Nu met nog meer liederen van de legendarische King of Kaseko, Lieve Hugo.

Kaartverkoop vanaf donderdag 24 juli 2008 via ticketservice.nl en alle bekende verkooppunten, en kost tot 01 september a.s. € 35,–.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Mag dit evenement alsjeblieft naar Suriname komen? Al die Faya Moja’s of hoe ze ook mogen heten uit Jamaïca mogen me gestolen worden. Leve de Surinaamse artiesten, zij het postuum. Mag het, alsjeblieft?????


  Maak melding
 2. Yes please A.U.B. een mogelijkheid vinden dit evenement van hoog niveau naar SME halen,dan kunnen onze kinderen zien dat wij ook hoogwaardig muziek ten gehore kunnen brengen en niet steeds maar van dat faya-gedoe en boeke boeke.


  Maak melding
 3. Faya huppelde pup is ook niet slecht.
  Het gaat meer om nostalgie.
  Over pak weg 30 jaar zal men ook hunkeren
  naar cross over van Fayamoja, boeke,.. ga ik van uit.
  Met songs van Iko was het in die tijd ook zo dat die werden afgekraakt als te zijn ordinair.
  Postuum zijn kunstenaars bijna altijd heiligen.
  Ode aan Justus Balai, Sjem Blom, etc…


  Maak melding
 4. Nostalgia is het als de herrinneringen plezierig zijn.Van Iko en z’n tijdgenoten kun je één ding zeggen hoogwaardig muziek.zij hebben van hun voorgangers opgepikt en het verder omhoog ontwikkeld,niet zonder slag of stoot vanzelf, maar veel van wat er na Iko kwam kan ik niet hoogwaardig noemen,ja hier en daar wel een verademing(Damaru,Yah Youth)op het eentonig geroffel en gezang.
  De bedoeling is dat je overneemt en verder ontwikkelt maar tja de gemiddelde blakamang-artiest is nauwelijks algemeen geschoold laat staan muzikaal,vandaar dat het niveau op Boeke boeke blijft.Komt nog bij dat in deze tijd van AIDS en andere soa’s het publiek van deze gasten steeds jonger wordt en de dans steeds meer op porno gaat lijken(kijk eens naar woelig).Dus over 30 jaar denk ik niet dat men met nostalgie gaat terug denken aan deze tijd van laag moraal.Toegegeven kaseko-muziek is altijd opzwepend geweest met verborgen schuine teksten en toespelingen maar nu wordt daadwerkelijk de daad gepleegd op de dansvloer door 14,15 jarigen en nog gestimuleerd ook.Vandaar mijn oproep om dit soort hoogwaardige projekten te stimuleren als tegenwicht tegen moreel verval,al is het alleen om onze jeugd erop te wijzen dat er meer is dan Boeke en klagen over armoede en onrecht in Dancehall liedjes.Over Dancehall Reggae geschreven,los van een enkeling die het luisterpubkiek oproept tot zelfrespect en zelfontwikkeling is het verder een steen en been geklaag over wat Babylon ons als zwarten heeft aangedaan en ons nog steeds zou aandoen.LAAT LOS die slachtofferrol en stijg uit boven het zogenaamde onrecht.Emancipate yourself from mental slavery !!!!!.


  Maak melding
 5. ach ja hé Sjem Blom, dat was leuk en heb ik nooit ordi gevonden. Lieve Hugo en zo ik hoop dat er meer waardering komt voor onze muziek en onze cultuur. De cross-over gedachte met de Dijk en zo vind ik minder, waarom kunnen de Surinamers niet zo iets opzetten? ze hebben genoeg muziekanten die overal ter wereld spelen en met gemak een orkest van wereldallure kunnen formeren. Dat is wat mij betreft the emancipation of mental and cultural slavery.


  Maak melding
 6. op donderdag 10april heb ik deze happening bezocht in t Concertgebouw in A,dam.Wow, ik heb niet eerder zangers van blanke afkomst ,Surinaamse sons horen zingen . De songs op zich waren een feest van herkenning, t publiek zwart en wit dat echt genoot en meeswingend song na song ,echt ik heb na jaren weer van Su. muziek genoten. t Was niet de ram bigidam of ordinair , maar de subtiele betekenis, de ondertoon, de prikkels van deze Lieve Hugo songs zijn met pit neergezet en t was subliem. Ik ga er zeker weer naar toe in september.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES