Vierentwintigste ‘Milan’ festival in Haags Zuiderpark

20

Het Zuiderpark in Den Haag staat dit weekend weer in het teken van ‘Milan’. Vrijdag is het Holland meets Milan met Hollandse optredens en zaterdag is er veel Caribische muziek. Op de zondag is er speciale aandacht voor India en Bollywood. Speciaal voor jongeren is er een kermis en zijn er stands met cd`s, sieraden, kleding en lekkernijen.

Naast de optredens en kraampjes is er een tentoonstelling ingericht over honderdvijfendertig jaar Hindoestaanse immigratie. Met foto´s en beelden wordt de komst van Hindoestanen naar Suriname en later naar Nederland uitgebeeld.

Milan betekent in het Hindoestaans ‘ontmoeting’. Zo is het festival ook opgezet, als ontmoetingsplaats voor Hagenezen en anderen. Widjaikoemar Goerdin, bestuurlid van de stichting Milan zegt tegen WereldJournalisten.nl: “We vieren dit jaar voor de vierentwintigste keer Milan. Met meer dan honderdvijftig tenten en kramen is het festival groots aangepakt. We hebben een gevarieerd programma op het podium met elke dag een ander thema”.

Goerdin verwacht ongeveer tachtigduizend bezoekers in drie dagen.

20 REACTIES

 1. proficiat
  dit gaat ook de goeie kant op proficiat leden van het bestuur.het gekletterd van groepsdenken onder de srananman moet opgehouden te bestaan.breed denken betekend vooruit kunnen zien.


  Maak melding

 2. ik wil de organisatie feliciteren met de 24ste festival en hoop dat het een feest voor iedereen is ongeacht geloof ,ras en huidskleur net als bij het kwakoe festival daar is iedereen welkom en zo hoort het ook het bevorderd de verbroedering tussen ala sranangman


  Maak melding

 3. GRATIS PARKEREN!

  In de buurt van Zuiderpark is 24 uur betaald parkeren! Hindustanen worden weer geplunderd.
  Voor de in gang van de loketten rij je recht door over de stoplichten, dan kom je bij Vreeswijkstraat in de buurt van Cafe Boemel en de School de Ark op de Maartendijk. Daar is het vrij parkeren. Aan de anderen door geven. Is ongeveer 5 minuten lopen van de lokketten. Ik snap die anderen van Milan niet dat ze niks over parkeren praten. Wij betalen al intree en dan nog voor parkeren op zondag betalen en terwijl ook elders gratis is te parkeren. Ik kom uit Utrecht en was zondag daar en moest 15 euro voor het parkeren betalen. En wat dan als ik geen munten bij me had. Mooie boel daar. Hindustanen moeten elkaar helpen. Fijne dag!
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  or search. http://www.calodema.com


  Maak melding

 4. @2:
  “en hoop dat het een feest voor iedereen is ongeacht ras en huidskleur”

  Al die keren dat ik naar Milan ben geweest, heb ik naast de meerderheid van Hindustanen, ook nog eens Turken/Marokkanen/Negers/Blanken/Indo’s gezien. Waar keek jij dan al die tijd?


  Maak melding

 5. ik heb naar zorg&hoop van 26-8-2008 geluisterd met verbazing ik vraag mij af of millan een surinaams hindoestaanse iets is of india hindoestaans ?? is gewoon een vraag hoor en ik hoorde aankondiging in het engels vreemd.


  Maak melding

 6. Hallo organisatoren..

  Alles draait bij jullie om geld en dus winst.
  Waar bleef al het entertainment..?
  Vroeger had je nog best wel veel dansgroepen, toneel en diverse bandjes…maar nu zetten jullie 1 of 2 bandjes voor de hele avond in en zyn jullie klaar…en het geld is al binnen.
  Welke podium voor jongeren..?? jaja.. een podium met een DJ, die de hele dag maar speelt..goedkoop toch..!!
  Het leukste (Milan) keer was dat van de 19e keer, toen had je heel veel diversiteit aan entertainment…maar ach ja, Nu moet er alleen maar geld binnen stromen en wordt er NIET aan ons (publiek) gedacht.
  Jullie zeuren óók vaak dat jullie GEEN subsidie ervoor krijgen…toen ik dit een keer aan wethouder Rabin Baldewsingh vroeg terwijl hy live op de radio was….deed hy gauw de microfoon uit en zei, dat ik het op kantoor moet vragen….durfde hy toen NIET toe te geven dat het in hun eigen zakken verdwijnen..?

  Milan is NU niets meer en de betekenis is er ook al van af daar er in elke stad NU wel een Milan te vinden is. Dit wordt ook alleen maar gehouden door de orga om geld binnen te halen.
  Of je het Nu Milan of Mela noemt…het is gewoon geld willen verdienen en niet aan het Hindoestaanse of multi-culturele bevolking denken.

  Ik kwam op Milan alleen om dawet te drinken…en betaalde daar wel eerst 3 euro entree voor en natuurlijk daarna de dawet zelf..

  Tip hoor Moen: Leer de volgende keren maar om aan het publiek te denken dan alleen maar aan geld binnen te halen…anders rot op met jullie Milan(s).

  Yakuza


  Maak melding

 7. @Yakuza

  60 verschillende optredens waaronder Lucien Foort, Sunnery James & Ryan Marciano, Jeremaine S, Miss Monica, Jeroenski, Dekky, Peddo & Chappell (USA), Rishi Bass, DJ Bono, Ignacio, Prako en Riaz Ishaak.

  Overigens worden de “Milans” in andere steden door andere mensen georganiseerd…

  Mela en Milan zijn van een andere organisatie. Waar ben jij geweest??? Was niet slim om alleen dawet te drinken naar Milan te komen…Je had je zelf veel ellende kunnen besparen.

  Overigens ben ik van mening dat er wel genoeg afwisseling was zowel bandjes als dansgroepen vooral van de dames van “DIANA MEIJER SHOWBIZZ ACADEMY” heb ik wel kunnen genieten.

  Ben benieuwd waar ze volgend jaar mee komen


  Maak melding

 8. hallo ,dewanand surinamers moeten elkaar helpen denk niet racistich met je hindustanen moeten elkaar helpen stel dat de afro surinamer niks meer kopen hier en in suriname bij hindustanen denk je dat de chinezen bij hundustanen gaan kopen we verdienen zat en veel hier en in suriname bij de afro surinamers. dus ff dimmen


  Maak melding

 9. Ik ben het volkomen eens met de heren/dames Dewnand -DU-Yakuza , die beweren dat het geld al meer dn 25 jaar in de zakken van de stichting verdwijnen, zoals
  Chotoe, Girjasingh, Goerdien,Rangoe en andere
  zakkenvullers.Rijden in dure auto’s, kopen dure huizen en hebben hun koffers klaar staan
  om het geld veilig naar het buitenland te brengen.
  Baldewsingh is een meeloper, anders krijgt hij geen stemmen.Dure kraampjes worden verhuurd etc.etc.Al het geld verdwijnt in hun zakken.
  Geven ze ooit verant woording?
  allemaal belangenverstrengeling en doen niks voor de sur.gemeenschap.
  EEKTa wordt gesubsideerd door Baldewsingh (gemeente) en wordt als uitvalbasis gebruikt om hun duistere praktijken uit te voeren.


  Maak melding

 10. @5 Akuba ieder keer hebben jullie een andere naam!
  Wie heeft deze verzonnen Afrosurinamers?
  Waarschijnlijk weet je het zelf niet!
  Gelukkig is er internet om het uit te pluizen, maar volgens mij komt het zoals alles uit Amerika overwaaien!! (Afroamericans )
  Trouwens uit welk deel van Afrika, want Afrika is een groot werelddeel met honderden stammen die elkaar rauw lusten!
  Voor jou is zeker niet meer te achterhalen waar de Ashanti/Arabieren je vandaan hebben en tot welke stam je behoorde!
  Terecht dat jullie boos zijn op die blanken, want je weet niet of je een Zoeloe, Xhosa, Toetsi, Hutu, etc. etc. bent!
  Je lijkt alleen op een van hun!!
  Dit wetende begrijp ik het gescheld van jou soort naar vnl. hindoestanen en i.p.v. ergernis vervult het mij met diep medelijden naar jullie toe!!!


  Maak melding

 11. gelukkig dat men nu eindelijk de verschillen kunnen maken van de verschillende benamingen van het surinaamse volk.en dit betekend dat wij een zijn.wij zijn allemaal surinamers.

  de toescheidingsovereenkomst praat niet over een bepaald ras.maar over surinamers.of schamen jullie zich surinamers te noemen.dan moeten deze hun vaandel hoog houden om niet op bedeltocht te gaan bij de surinaamse ambassade.

  maar bij de indische of indiase ambassade dan houdt het gelul op.


  Maak melding

 12. Hindostanen klagen steen en been over Milan.
  Dat er betaald moet worden voor de toegang, dat het eten en drinken zo duur is enz. enz.
  En toch gaan Hindostanen massaal naar Milan.

  Klagen jullie ook zoveel als je naar pretparken gaat met je kinderen? Zijn bezoeken aan dergelijke pretparken nou echt goedkoop?
  Of gunnen jullie je kinderen geen dagje pretpark, omdat het zo duur is?

  @ Baba,

  Jij strijkt nog over je hart door medelijden te hebben met de Afro’s.
  Medelijden wil zeggen dat je met hen meeleeft.
  Ik heb alleen maar met hen te doen, omdat ze maar niet kunnen beseffen dat de haat die ze koesteren naar alle andere Surinamers, hun eigen ontwikkeling in de weg staat.

  Medelijden, dus meeleven met deze mensen kan ik niet, gezien de uitlatingen van hen naar ons Hindostanen.


  Maak melding

 13. @13

  Ik heb al eerder gezegd, dat deze pikin boi alleen maar koeterwaals uit en zichzelf ook nog behoorlijk tegenspreekt.
  Soso frumu taki. Begrijpt deze kleuter zich zelf wel.
  Het is niet zo moeilijk om interessant over te komen, maar word je wel interessant genoeg bevonden om mee in discussie te gaan.

  Deze kerel is niet in staat om 1 tong heel te houden, laatstaan 2.
  Het lijkt er veel op dat alex last heeft
  van een gesleten persoonlijkheid. De ene keer praat hij zo, de andere keer weer zo als het gaat om de alle Surinamers.

  alex mi pikin boi, het zijn de mensen die op jou lijken, die zich graag op de bedeltour begeven met hun Suri-Afro-vlag hoog in het vaandel.

  Mensen van Aziatische afkomst houden er niet van om hun handjes omhoog te houden.
  Kijk maar naar landen als Indonesië en India.
  Ze hebben zich onder het juk van de kolinasatie bevrijd en op eigen krachten zijn ze zich aan het opbouwen.
  Dat is pas power talk.


  Maak melding

 14. ben eens met nr. 7 en nr 14.
  alles draait om geld, die drankjes waren zo warm als thee, en je mocht geen drank binnen meenemen. die baras vol met bloem, puur geld makerij, als beesten waren die bezoekers gezien.
  maar toch gaan die hindostanen massaal naar milan, wat is er zo te beleven, ga naar kwakoe, is gratis tenminste
  milan!!


  Maak melding

 15. oma prema,
  is je tong besneden,je bent een beklagenswaardig ouwe vrouw.het zou beter zijn als u een bezoek brengt bij een zenuwarts.want volgens mij zit er iets los bij jou.


  Maak melding

 16. alex,

  Het valt mij telkens op dat mensen die zich in het nauw voelen gedreven, gaan schelden.
  Ergens anders zag ik dat een bericht van je zelfs is verwijderd en nog leer je daar niet van. Je bent iemand die altijd het laatste woord wil hebben, dat komt je nog een keer duur te staan.
  Blijf schelden, het is niet mijn mond die soro soro zal krijgen.
  Ik ben klaar met je. AMEN.


  Maak melding

 17. Milan kun je niet vergelijken met een pretpark.. pretparken zijn nooit gratis geweest en Milan WEL!!

  En dan die thema-dagen..! Vrijdag Hollandse muziek enz. Ook al zou iemand me gratis meenemen, me hol niet! Eindelijk is er één keer in het jaar een weekend voor hindoestanen, dan verpesten ze die ook helemaal. Zaterdag, caribisch is goed, dat brengt tenminste een surinaams gevoel naar boven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.