Surinaams meisje (9) door 12-jarige vermoord

27

PARAMARIBO, 25 jul – In het district Nickerie heeft een twaalfjarige jongen een twee jaar jonger meisje met dertien messteken om het leven gebracht. De jongen heeft daarna zichzelf verwond met het moordwapen meldt De Telegraaf. Hij is voor medische behandeling in het ziekenhuis van de districtshoofdplaats Nieuw Nickerie opgenomen.

De dader begaf zich donderdagmorgen naar een schoollokaal in één van de rijstpolders en sleurde het meisje naar buiten. Schooljuf en leerlingen keken machteloos toe en schreeuwden om hulp. “Binnen enkele seconden was de daad gepleegd”, aldus de juf.

De jongen is enkele maanden geleden wegens wangedrag van school verwijderd. Hij was in therapie. Het motief voor de moord is nog niet bekend.


27 REACTIES

 1. Met dit triest gebeuren is t een feit dat in Su. een eerste schoolmoord is geregistreerd. Niet zo massaal zoals t in ander landen is voorgekomen , maar als ik t las was t altijd een zeer heftig “ver van m,n bed”‘gebeurtenis:hoe ernstig ook . En dan hoop je dat t ook zo zou blijven dat we in Su. daarvan gevrijwaard zouden blijven , maar helaas, is dat nu niet meer.
  Dit is iets waar ik gewoon niet bij kan , dat zo een jong iemand ,kind nog , tot zo iets toe in staat is. t Verdriet van ouders ,en familieleden is niet te peilen ,maar t is te hopen dat ze een manier zullen vinden er mee om te gaan en t.z.t een plek te geven. Dit meisje heeft op een wrede onbegrijplijke manier t leven gelaten, maar ik hoop dat haar geest de zielerust zal vinden. Condoleances aan de familie.


  Maak melding

 2. Triest,ze moeten zn mars opsluiten. Kleine crimineel wat bezielt je als 12jarige om dit te doen.Triest hoor en dat nog in mijn district.


  Maak melding

 3. Neem me niet kwalijk ! Juf of meester staat in de klas en ze laten die gozer rustig z’n gang gaan. Sorry hoor ,maar hoeveel stoelen liggen er niet voor het grijpen.


  Maak melding

 4. “…Schooljuf en leerlingen keken machteloos toe en schreeuwden om hulp…”

  stap 1: het mes van het jongentje afpakken
  stap 2: politie bellen!

  EN NIET: schreeuwden om hulp! Dan is het te laat.


  Maak melding

 5. Dit is heeel erg ik condoleer de familie van dat meisje.
  Is voor beide ouders erg.
  DAt dit soort geweld ook tot suriname is doorgedrongen vind ik erg.

  Mijn medeleven gaat ook uit naar de juf .
  we hebben niet het recht om haar te veroordelen.


  Maak melding

 6. Anton,
  Trek niet zo hard van leer. Laten wij het hoe en waarom rustig afwachten. Mogelijk zijn “wij” als weggelopen vaders daar ook debet aan.

  Het kind had dat recht niet maar het is geschiedenis. Wij volwassenen van dit land moeten eens goed in de spiegel kijken.

  Dit is slechts een randverschijnsel van wat kinderen anno nu moeten trotseren om nog eens school te kunnen/moeten gaan.


  Maak melding

 7. Fantastisch, al die schokkende reacties. Maar over december 1982 zijn ze stukken milder. Dan moet er ineens hypocriet ge-emmerd worden over verzoening en vergeving.Ook dit is een uitvloeisel van die beestachtige moordpartijen van Bouta. Hij heeft laten zien hoe je met het zaaien van dood en verderf bange lafaards tot je k…likker kunt maken. Dat knulletje heeft die les goed onthouden. Let op er volgen nog veel meer. Generaties zijn verziekt.


  Maak melding

 8. I’m sorry, maar hoe groot is een jongen van 12 jaar?? ze konden hem hebben gestopt!! al was het een hele klas!!

  Suri moeten meer voor elkaar op komen.

  verdrietig geval.


  Maak melding

 9. En niemand weet hoe het komt?
  dit kom onder meer door amerikaanse invloeden in suriname. Door amerikaanse film dat voor shit.een kind ziet de realiteit en fictie niet, of hij is bezeten van geesten, wat dat betreft geloven wij toch meer in dat soort dingens.


  Maak melding

 10. Allereerst mijn condoleance aan de familieleden..en moge schatje Shaista’s ziel rust vinden…ik bid voor haar en voor haar familieleden en vink een traantje weg.

  Ik vind het erg laf en zwak van de leerkracht(-en) en mede-leerlingen van het school, die “zogenaamd” machteloos toekeken.
  Ik vraag me af hoe je dan met je ogen kan toekijken terwyl een jong kind dood wordt gestoken…waarom keken ze alleen maar omdat het niet hun kind, zusje was..?
  Als je naar zo’n toedracht kijkt en geen actie neemt, ben je óók moordenaar en heb je zelf óók geen geweten, hart en ziel voor je medemens.

  Ik zou myn eigen leven op het spel zetten om zo iets aan te pakken en dat schatje te helpen van zo’n idiote, gestoorde kind en niet “machteloos” kijken al was het een volwassen persoon met een pistool.

  Mensen, die toekeken..schaam je..!! Hebben jullie GEEN schuldgevoelens..??

  sterkte aan een ieder, die dit leest

  Yakuza.


  Maak melding

 11. Gecondoleerd met dit verlies. Zo jong amper aan het leven begonnen. Wat bezield zo’n knul.

  @els goed reactie. je hebt duidelijk eemr levenservaring en wijsheid dan die figuren die zich zelf met enorme namen opzadelen omdat ze nergens anders respect mee afkunnen dwingen.


  Maak melding

 12. Ik snap niet waarom de klaslokalen niet gesloten worden. Vroeger werd ons geleerd om eerst te kloppen op het deur van een klaslokaal alvorens een lokaal binnen te stappen. Waren de klaslokalen zover dat er niemand kon ingrijpen. Of hebben we weer te maken met leerkrachten die 110 cm lang zijn waardoor je geen onderscheid kan maken tussen een leerkracht en een leerling.

  heel erg triest.


  Maak melding

 13. Terecht Els, wij mogen niet snel met oordeel klaar staan. Heel heel triest, hopelijk horen wij binnenkort wat zo’n jongen ertoe heeft gebracht om deze moord te begaan.


  Maak melding

 14. Oh.oh wat is het toch erg voor beide ouders de juf en overige leerlingen. Hoe benauwd zullen zij het niet hebben gehad.Ze stonden erbij en keken er naar.Beste juf ik zou niet in uw schoenen willen staan.

  Qh,Oh,Oh wat is het jammer toch voor beide ouders de juf en overige leerlingen. Hoezo zijn mars opsluiten? What about de duivels/daders van de decembermoorden zullen we die ook hun mars opsluiten? Goed voorbeeld doet volgen. Hopelijk worden de nabestaanden van deze brute en benauwdemoor-den begrepen. Het is niet niks als / of een van je beste vriend, boer, vader, enz. enz. op zo een benauwde manier om het leven is gebracht Look at them; het zal je kind maar wezen—zijn mars opsluiten . Come on boys.


  Maak melding

 15. ook ik begreep niet waarom de leerkrachten niet ingrepen terwijl dit gebeurde. Een jongen van 12 tegen een aantal volwassenen…..zo stuur je kind naar school en zo kan ze niet rekenen op bescherming. Wat een stel laffe mensen.


  Maak melding

 16. beste mensen , oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt , Moment bepaalt . Misschien was de juf en de andere leerkrachten en leerlingen in a shock toestand . Hopen maar dat het jou niet overkomt . laten wij hieruit leering trekken en voortaan :
  1 leerlingen en hun tassen moeten gecontrolleerd worden ( gebeurd al in het buitenland )
  2 leerlingen met wangedrag worden extra in het oog gehouden en onder begeleiding van de sociale werker/politie(wat zijn de mogelijkheden?) geplaatst als die tenminste beschikbaar zijn .
  3 klassen moeten op slot .


  Maak melding

 17. Deze kleine zieke geest in het openbaar afranselen tot de dood intreed.

  Leerkracht die het allemaal “toeliet” uit het onderwijs halen.


  Maak melding

 18. dat had niet hoefen gebeuren ik durf een wedje te leggen dat als ik die juf geweest was dat het niet zou gebeuren
  ” 13 messen-steken” Daar kan je makkelijk wat aan doen toen die jongen haar al pakte in de klas zou ik al ingrijpen.
  Shit mennnn

  Veel sterkte ouders 🙁


  Maak melding

 19. 27-7-08.
  het is heel erg wat er gebeurd is, dat de juf en de andere kinderen om hulp vroegen en niet zelf met z,n allen hebben ingegrepen, dat is fout,1 jongen voor zoveel mensen heeft het lef om zo iets te doen.dat is ziekelijk gewoon walgelijk.zo,n jongen moet gewoon opgesloten worden al is hij pas 12 jaarhij weet toch precies wat hij doet,ik weet dat de wet dat niet toelaat.maar hij moet gestraft worden, want dit in sur. dat heb ik nooit in mijn leven gehoord,ben al 54 jaar en in de distrikt, hij is gewoon ziek. het moet je kind maar wezen, het is pijnlijk om zoiets te horen.ik wens de fam. veel sterkte en mijn condoleaans. nita.


  Maak melding

 20. hoe kunnen ze de kleine bhoot op school laten gaan ze hadden al lang moeten weg halen die kleine bhoot hij is gewoon een kleine moordenaar.kleine moordenaartje. ze moeten die bhoot ook met de zelfde mes steken.
  datra visie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.