donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieRegionaal energieprogramma zegt Suriname weinig

Regionaal energieprogramma zegt Suriname weinig

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/NAUSSAU, 25 jul – Het regionaal benaderen van energieproblemen spreekt Suriname nog weinig aan. Dit is recent nog gebleken tijdens een seminar van ministers, internationale organisaties en het bedrijfsleven op de Bahama’s. Alleen Staatsolie was present.

Tijdens het seminar is gesproken over onder meer het regionale programma voor energieontwikkeling. Het programma van ruim een miljard dollar kan worden aangesproken voor energieprojecten. “Suriname kan mee profiteren, maar heeft nog niet getekend”, zegt Albert Ramdin, topfunctionaris van de Organisatie van Amerikaanse Staten, tegenover de Ware Tijd.

Het gebrek aan animo zegt veel over de belangstelling voor een regionale aanpak. Oplossingen worden vooral lokaal gezocht. Onder meer wordt bekeken hoe energie uit waterkracht kan worden opgevoerd. Ook is een bilateraal verdrag getekend voor financiering van olieleveringen door Venezuela. Ramdin vindt dat Suriname zijn voordeel kan doen met het programma.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
  1. Het programma van ruim een miljard dollar kan worden aangesproken voor energieprojecten. “Suriname kan mee profiteren, maar heeft nog niet getekend”, zegt Albert Ramdin,

    suriname hoeft echt niet te tekenen want komt ook nooit in aanmerken.het van blommensteinstuwdam is er.en kan meer leveren aan de staat suriname.men moet de overeenkomst met de suralco gewoon openbreken en opnieuw zaken op orde stellen.

    suriname wordt uitgebuit door de multinational en er moet een einde komen aan de monopolistische waantoestanden bij deze uitbuiters.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES