vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieOntsteltenis na moordactie Surinaamse jongen

Ontsteltenis na moordactie Surinaamse jongen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 25 jul – In geheel Suriname is met verbijstering gereageerd op het nieuws over de moordaanslag op de tienjarige Shaista Khodabaks. Vooral in Nickerie zelf, waar de moord heeft plaatsgevonden, is de ontsteltenis alom. “Dat een kind van twaalf dit kan, zulke zaken hoor je alleen maar van het buitenland”, zegt schooljuf Rita Kartoredjo.

Het drama heeft zich voor haar ogen voltrokken. “Hij stond ineens in de deuropening, stormde naar Shaista en sleurde haar het klaslokaal uit”, zegt Kartoredjo. Prewish K. heeft zijn slachtoffer in pure razernij dertien messteken toegebracht in de borststreek en aan de armen. Shaista is ter plekke overleden. De jongen moest in het ziekenhuis worden opgenomen, nadat hij zichzelf in de borststreek had gestoken.

Het motief is niet duidelijk, evenmin als de relatie tussen dader en slachtoffer. Prewish is drie maanden terug afgeschreven, vanwege antisociaal gedrag. Medeleerlingen werden vaker bedreigd en Hij stond onder psychologische behandeling. Het ministerie van Onderwijs & Volkontwikkeling heeft intussen de begeleiding van klasgenootjes en andere leerlingen op gang gebracht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

28 REACTIES
 1. Tragisch dat dit ook in Nickerie gebeurd.een jongen van 12 jaar is nog een kind.De leerkracht heeft niets gedaan om het meisje te beschermen.Ze had minstens met de jongen kunnen praten of hem aanspreken.In elk geval had ze er iets van moeten zeggen.Tactisch en didactisch om haar leerling in bescherming te nemen.Misschien had ze kunnen voorstellen om een gesprek met het meisje zonder mes erbij.De schoolleiding is ook laks geweest want de inspectie wist niets over deze jongen.Zo zie je maar weer dat men langs elkaar heen werkt.De leerkracht is niet didactisch te werk gegaan en de schooleiding is al helemaal laks om zulk gedrag niet te melden aan de inspectie.


  Maak melding

 2. Aan de ouders en klas genootjes wens ik sterkte toe.aan de maatschappij in nickerie zou ik zeggen wees allerter.deze drama had voorkomen kunnen worden.dit zijn de voorbeelden die we voorgeschoteld krijgen vanuit ons hoogste gezag.dit zijn de worteltjes die straks reuze kankantries zullen worden .de media is ook debet aan dit gebeuren kijk naar de programmas die uit gezonden worden.de ongecontroleerde sms programmas waaraan kinderen meedoen,waar jeugdigen de gelegenheid krijgen om relaties aan te gaan via het sms systeem.jonge kinderen die aanzoeken doen via zulke programmas .ik wil een beroep doen op de media dit te controleren en het aan banden te leggen om veel erger te voorkomen.
  marty


  Maak melding

 3. Heel triest!!!
  Mijn hart huilt als ik over zulke gevallen moet lezen, vooral als er jonge kinderen involved zijn.Maakt niet uit of het in Suriname of in een andere land gebeurd.

  sterkte aan de families van het slachtoffer en de dader.


  Maak melding

 4. Treurig verhaal natuurlijk. Jammer dat iemand zijn kind op deze manier moet verliezen.

  Voorzichtigheids gebode is het gelukkig geen boslandcreool die de daad begaan heeft, anders stond heel suriname op z’n kop natuurlijk.


  Maak melding

 5. dit is mijn vorige reactie op het artikel van surinaams meisje(9)door 12-jarige vermoord.

  een jonge van twaalf jaar,wat is aan de hand geweest met dit knaapje.of bezetenen mogen niet tussen gezonde leerlingen.

  waterkant net moet voorzichtig zijn want kan gebeuren dat deze wordt beschuldigd van racisme.door de schrift geleerden op deze site.

  ALWEER:dit houdt niet op man,het kan zijn dat shaista is vermoord om een heel gek ding
  het moorden heb je vaak onder de aapachtige de zogenaamde hanumam geslacht.
  de waarheid is soms hard om aan te horen.maar dit zijn harde feiten.
  racisme of niet het is al gebeurd en het zijn de nabestaanden die hun kind hebben verloren.

  van deze plaats uit mijn condoleance aan de ouders van Shaista Khodabaks
  veel sterkte en wijsheid toegewenst
  http://www.nickerie.net/


  Maak melding

 6. Sari Tori!!Dit soort dingen kwamen alleen in Amerika voor.Dat was vlak bij huis maar nu gebeurd het in Huis.
  Slachtoffer had nog een heel leven voor zich

  Sari Tori….


  Maak melding

 7. Ik moet toch even slikken…dit is voor Suriname NIEUW! Een jongen van 12jaar! die zoiets in z*n hoofd kan halen. Zou het een soort “kinder-liefde” zijn ? Hij voelde zich misschien – afgewezen – Natuurlijk zijn de reacties in Sranan niet van de lucht! Leef mee met de ouders van dit kind. Zo zien wij, dat overal ter wereld deze dingen kunnen gebeuren. Er waren reeds “signalen” dat deze knaap kinderen bedrijgde. Als vader/opa…weet je niet, wat je in dit leven kan verwachten!


  Maak melding

 8. Ik heb er geen woorden voor,enige wat ik te zeggen hebt sterkte aan de hele familie met dit smartelijk verlies,sterkte aan de ouders
  van die knap die de misdaad gepleegd heeft geen ouder wenst dit,dat zijn kind zoiets doet,ik hoop dat de instantie,s de scholen,beter gaan beveiligen,het is geen gezicht dat een school versiert is met alleen met bos schandalig is dit!!!!


  Maak melding

 9. Stond de schooljuf slechts toe te kijken toen dit gebeurde? Kon zij niet ingrijpen? Desnoods met een grote bordliniaal. Vroeger werden wij ermee toegetakeld als wij niet gingen luisteren naar de schooljuf.


  Maak melding

 10. Dit is heel erg triest en dramatisch.
  Wat afschuwelijk om zo aan je einde te komen als tienjarig meisje, ze had nog een behoorlijke toekomst in petto.
  Het zal je dochter maar zijn!!
  Heel veel sterkte aan de ouders en nabestaanden toegewenst in deze komende moeilijke periode.


  Maak melding

 11. Sorry hoor voor de gender bewusten of georiënteerden. Als die knaap daar voorin die klas een potige man had gezien, had hij zich wel een paar keren bedacht.

  Mannen zijn niet langer bereid om met name het lager onderwijs te dienen. Mede door die lage lonen is het niet interssant genoeg.

  Voor de overheid een taak weggelegd om die salarissen een flinke boost te geven en of de werkomstandigheden van deze leerkrachten te veraangenamen.

  Jongens zullen danook beter geneigd zijn om als drop outs af te haken.

  Het schoolerf waar het allemaal plaatsvond vormt als bosgage geen uitzondering op het gemiddelde schoolterrein. Shame on us!


  Maak melding

 12. ALWEER:dit houdt niet op man,het kan zijn dat shaista is vermoord om een heel gek ding
  het moorden heb je vaak onder de aapachtige de zogenaamde hanumam geslacht.
  de waarheid is soms hard om aan te horen.maar dit zijn harde feiten.
  racisme of niet het is al gebeurd en het zijn de nabestaanden die hun kind hebben verloren.

  van deze plaats uit mijn condoleance aan de ouders van Shaista Khodabaks
  veel sterkte en wijsheid toegewenst
  ……………………………….>>….>>
  (het moorden heb je vaak onder de aapachtige de zogenaamde hanumam geslacht.)

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Alex heel simpel….zij die jij zou bedoelen…..geef ik nu mee…..zouden het niet doen…eerlijk zij zouden het liefst gaan roven in de hoop uit armoede te komen.

  Het was geen hanuman…..maar de anuboi.
  Begrijp mij >>>>>> domoor, racist van een zeer zwaar kaliber.(jij krijgt nu de wieswasie mee) You kan tan tiki.


  Maak melding

 13. Het zullen je kinderen maar wezen.
  Wat ontzettend erg voor de ouders van slachtoffer zowel dader.
  Heel veel kracht in deze moeileijke dagen.

  Ai radj vraag die DOMBO-DU hoor.


  Maak melding

 14. Getuigen reactie 15 wil de NDP aanhang DDB graag overal bij betrekken. Ze stellen zich de vraag of “Bewind” ook hier een relatie mee heeft. Natuurlijk het is een plat vloerse reactie van iemand die politiek wenst te bedrijven met dit ernstige incident en vreselijk verlies.
  Maar nu het antwoord op de vraag. Wel dat is niet simpel. Een duidelijke relatie ontbreekt. Maar mogelijk is er toch een relatie. Nml het feit dat de regering van “Bewind” gekenmerkt werd door een grote mate van afbraak van normen en waarden, en door Nepotisme en Hedonisme. Misschien een leuk onderwerp voor onderzoek. In hoeverre dragen de waarden en normen van bestuurder bij tot de algemene maatschappelijke wwarden en normen. Neem dit geval. Etiketten als Egoisme, gebrekkige empathiesche vermogens etc. kunnen op het gedrag van de jongen geplakt worden. Hoe hebben dergelijke misdaden zich in de tijd ontwikkeld. ZIjn er duidelijke trend breuken waarneembaar na deze of gene regeer periode?
  Lijkt mij best interessant. Zou inzicht kunnen geven in bijkomende effecten van gedrag van DDB, Somo, etc.


  Maak melding

 15. @raj en alle anderen die op een zeer ontsmakelijke manier hier politieke munt uit willen slaan zwak, raj ik had jou hoger ingeschat maar het blijkt weer dat die zelfde mensen die andere voor dom uitmaken hier krokodillen tranen huilen ik vind het walgelijk wat er is gebeurd is erg voor de families en voor ons land ik kan mij honderd procent vinden in de reaktie van posting nummer 21, sommige surinamer hebben een probleem ze kunnen niet construktief dicussieren over onze probleem terwijl deze mensen wonen in een land waar alles besprekbaar is en er word over alles gedisccusieerd wat dat betref kunnen jullie wat leren van die witmang die het vaak hier moet ontgelden je mag trots zijn maar domme trost breng jou nergens ik slijm niet of zo maar wat nummer 21 zeg is toch iets om te onderzoeken wat de directe of indirecte gevolgen zijn van 20 jaren dictatuur maar sommigen slaan die discussie gelijk dood met hun achterlijke opmerking daarom ga ik niet meer met dat soort mensen in discussie want je word er niets wijzer van.mijn mening .


  Maak melding

 16. Neus,ook gij brutus,vraag je,je soms wel eens af hoe het zal komen dat die djoekoe`s de grootste misdadigers zijn op dit moment?Nou ik wel,en ik weet het antwoord:komt allemaal door hun misdadige leider BRUNSWIJK zo na mie takie.hij is hun grote voorbeeld,probeer dat te ontkennen.


  Maak melding

 17. Het is erg jammer dat dit misdaad had plaatsgevonden.Zowel voor het slachtoffer als voor de dader.Op de eerste plaats wil ik de nabestaanden condoleren.Het is nu de tijd aangebroken,dat de ouders samen gaan bundelen om voor de scholieren in de bres te staan door gebed.Een gebed tot God in de naam van de Here Jezus Christus.Blijft volhardend bidden voor het volk en regering.Wens de Surinaamse gemeenschap sterkte en kracht in deze tijden.
  Tang boeng. Gado blessie oen.


  Maak melding

 18. sorry hoor raj maar jij noem mij net als vele andere hier dom maar ik vraag mij of jij zo slim ben als jij je voor doet ik sla geen politieke munt uit het leed van anderen ik geef aan wat de misdaden zijn die in de tijd van revo in suriname hebben plaats gevonden dat is heel wat anders waneer een leerling die uit moeilijke familie komt zo een daad pleegd is het eerste wat je doet het te veroordelen en de nabestaande sterkte toewensen en niet aan mij gaan vragen of het bouterse zijn schuld is dan ben je in mijn ogen verkeerd bezig het gaat hier om twee kinderen dat is al erg genoeg twee surinaamse kinderen. en de daden die ik zolang ik leef zal veroordelen en bespreken zijn die door dictator bouterse zijn gepleegd in mijn land en als jij je daaraan stoor lees mijn posting niet meer lijk me verstandig want dat ben je neem ik aan ???


  Maak melding

 19. ja jullie weten niet wat er aan de hand is deze jongen was krasie en wou gewoon neuken maar aangezien hij geen pola kreeg is hij bezeten geworden en zo aan deze daad gekomen ik zelf had dat ook op die leeftijd ik was toen 11jaar ik was krasie en had verkering met een buurmeisje,destijd was verlief zijn voor mij een ding om mijn frustatie op school in toom te kunnen houden wij neukten geregeld onder onze prasie oso ik likte haar kutje en zij pijpte mij tollie (die overigens groot werd van haar gepijp en al 23cm was voor een jongentje van 11jr) maar totdat, een keer onze ouders ons snapten en toen was de pret uit ik kreegt slagen van mij pa en schelde hem uit van welke mapangpang is dit nou! ik zei pa als je mama neuk dan krijgt je toch ook geen slagen,daarop besluit mijn pa mij in een tehuis te stoppen ver weg van paramaribo ik werd baldadig en sloeg iedereen op school toen ik ouder werd ben ik ganster geworden! belanden in de bajes heb 2mensen vermoord in mijn leven, en nu gaat t wel weer want ik heb de here nu in mijn leven dus bekeer en god is nu met mij.en dus ik begrijpt waarom deze jongen die andere vermoord heeft.het kan dus zijn dat hij niet mocht neuken van van zijn ouders! gaan jullie daar maar over na denken
  paultje likkutje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES