maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegeerbeleid in Suriname niet slagvaardig genoeg

Regeerbeleid in Suriname niet slagvaardig genoeg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jul – Het regeerbeleid is niet slagvaardig genoeg. Dit concluderen de leiders van de politieke partijen in de regeercoalitie. “Eerlijk gezegd is er een achterstand geconstateerd”, zegt vicepresident en VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe.

De achterstand is merkbaar op meerder gebieden. De ineffectiviteit zit er dik in. Afgesproken is maatregelen te treffen om het beleid slagvaardiger te krijgen. “We moeten daar waar er tekortkomingen zijn, deze zien weg te maken”, zegt Sardjoe. Er zijn beleidsprioriteiten aangegeven. Die moeten meer eenduidigheid brengen in een doorgaans vrij gevarieerde aanpak.

Die aanpak is het gevolg van wat critici aanduiden als het beleid van de koninkrijkjes. Het falen van vaak goed bedoelde maatregelen wordt dan ook toegeschreven aan gebrek aan overleg. Als het van de leiders afhangt, zal het allemaal beter gaan in de laatste twee jaren voor de verkiezingen. “We willen in elk geval het beleid zodanig wijzigen dat de beleidsprioriteiten aandacht krijgen, zoals huisvesting en voorzieningen voor de agrarische sector”, aldus Sardjoe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaalt. De problematiek Suriname moet ook niet complexer worden gemaakt dan het is. Het gaat tenslotte maar om een half miljoen inwoners. Nauwelijks meer dan een redelijke gemeente/township.
  Met een beetje goede wil zijn de problemen relatief makkelijk te inventariseren en is daar relatief eenvoudig (politieke) consensus over te verkrijgen. Vooropgesteld uiteraard dat bepaalde figuren zoals Somo leren dat de tijden zijn veranderd, en dat de politiek van vroeger geen opgang meer maakt bij het volk dat nu door televisie en reisen (de helft van de Surinaamse volwassenen zijn op enig moment in een ontwikkeld land geweest) precies weet wat er te koop is. De tijd van het paaien van het volk met batjow uitdelen en feestjes organiseren is voorbij. Je zult nu echt problemen en ontevreden zaken waar mensen mee zitten moeten oplossen.


  Maak melding
 2. De burger is nu een klant geworden. En de politiek de leverancier. Lever je ee slecht product, dan gaat de burger gewoond naar een andere leverancier. Zo simpel is dat..


  Maak melding
 3. Oude koeien kun je niet veranderen dus wat zou maken dat personen zoals Venetiaan en Consorten, Sardjoe en consorten, Somo & Co, etc. etc,. plots een heel andere wind zouden laten waaien qua beleid? Dit geloven de heren toch zelf ziet? Ook al zouden zij dat willen, zij zijn daar gewoon niet toe in staat.

  Dus s.v.p. de mensen geen zand in de ogen trachten te strooien met weer zo’n loze belofte. Hebben de heren dan plots “het licht gezien”?

  De komende 2 jaar een slagvaardiger beleid en betere communicatie? Wat een grap. Er zijn toch echte moppentappers binnen het regeerteam. Dus mensen laat men U geen zand in de ogen strooien.

  God zij met Suriname.


  Maak melding
 4. Bedriegers ontdekken vaak bepaalde zaken heel laat.
  Maar troost jezelve…. blij noh ….maak jezelve blij…….Dit is weer zo’n smerige streek.


  Maak melding
 5. ach sarsara,strooi gen zand in hetvan het volk,al de jaren,was het alleen maar ellende
  gaat het nu in de twee jaren goed gaan,je zegd maar wat je weet je zegd sarasara krijg je geen kromme mond


  Maak melding
 6. Zienswijze en juridische aantekeningen

  Door Doctor BIGI SKRIFIE

  Geachte politici,
  Het ontbreken van een goede bestuurswetgeving en belastingwetgeving is een van de boosdoenners.
  Het ontbreken van beleid zorg voor verwarring en onrust. Wet maakt Recht en Rechtvaardigheid.

  In deze wereld waar het spel met verzwaarde dobblestenen wordt gespeeld, moet een mens gestaalde inborst hebben, een wapenrusting die bestand is tegen de slagen van het noodlot, en wapens om het tegen andere mensen te kunnen opnemen. Iedere stap die gezet wordt moet worden bevochten.

  Als de boom valt, stuiven de de apen uiteen.

  Het is nog schadelijker voor politici dwaze dingen te zeggen dan ze uit te halen.

  Pak uit goedheid een bij op en maak kennis met de begrenzing van goedheid.

  Zoals sommige mensen zich nergens iets aangelegen laten liggen, zo maken anderen zich overal druk over. Zij blazen voortdurend alles op, nemen alles ernstig en maken er een twistpunt van.

  Sommige mensen zijn bewust en opzettelijk geestelijkgehandicapt bij het uitvoeren van beleid in belang van het arme volk en nationaalbelang.

  Zorg goed voor het volk
  Wees eerlijk tegen het volk
  Preek de waarheid tegen het volk
  Wees rechtvaardig tegen het volk

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding
 7. “…Als het van de leiders afhangt, zal het allemaal beter gaan in de LAATSTE TWEE JAREN VOOR DE VERKIEZINGEN..”

  Waarom niet meteen de jaren ervoor???? Wat hebben zij de jaren ervoor dan gepresteerd???? Zelfverrijking????


  Maak melding
 8. Meneer ram ram jij en niemand anders ben de grootste obstakel binnen het beleids centrum vhp..
  Regeer beleid bestaat niet in deze combinatie.
  Nooit is er een beleid aangenomen bij het vormen v/h cabinet.
  Nooit is een agenda samen gesteld t.a.v van het maken van een beleid.
  Jou leider el vene el somo ronny hebben gauw gauw een samen rapsel samen gesteld en een kliek gevormt in de vorm van een regering.
  ER is ook nooit een regeer accoord samen gesteld overeengekomen..Niets is nergerns vastgelegd.
  Ram je bent al meer dan 50 jaar achtergesteld in je denk wijze.

  Jonge v.h.p.érs die met hard en ziel de partij een warm hart toedragen heb je altijd buiten de deur gehouden .

  Je bent omringt door zieke hiele likkers die alleen voor het persoonlijk belang ja knikken van daar die koninkrijkjers.

  Je hebt nooit geleerd overleg te plegen ondanks jou achter grond als vierde rangs onderwijzer.
  Dank zij lachman ben je daar maar als je eerlijk bent een open verkiezing houdt binnen de v.h.p.op werkelijk democraties leeds geschoeidt dan wordt jij helemaal van de kaart geveegt.
  De tijd is gekomen,je hebt geen keus de natuur zal het bepalen je bent verplicht nu te keizen en bedanken..de vakel overdragen..


  Maak melding
 9. ja, nu zullen er “voor de verkiezingen ” wat huizen gebouwd worden, waterleiding geregeld
  en elektriciteit woden aangesloten en/of althans “BELOFTES WORDEN GEDAAN AAN DE BURGER” als van oudsher door de “OUDE POLITIEK” sinds de tijd van Pengel en Lachmon.


  Maak melding
 10. achterstand of geen achterstand gewoon verdwijnen van het toneel podium.
  vijftien lange jaren geen moer gedaan voor het volk.dan willen deze klote regering nog een periode om zich zelve nog meer te verrijken.dan moet het surinaamse volk echt achterlijk zijn.


  Maak melding
 11. Ze beginnen bij FRONT de klappen van de zweep al te voelen dus volgt er nu een grote pers offensief om zogenaamd te bewijzen dat FRONT goed doet.

  Hopelijk hoepelt ook Sardjoe in 2010 op want hij is de grootste crimineel in dit kabinet.


  Maak melding
 12. Sardjoe moet z’n bek dicht houden. Hij is vieze president, maar gedraagt zicht als de president. Hij heeft meer commentaar dan die s.kkel Vene. Oprotten met alle oudjes. Ik hoop dat de volgende president een onderzoek gaat instellen naar alle corruptie van de NF. Alles afpakken inclusief van de familieleden. Iedereen (zonder papieren) ontslaan die een hoge positie hebben in de maatschappij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES