woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDalian wil 150 Chinese arbeiders naar Suriname

Dalian wil 150 Chinese arbeiders naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jul – Aannemingsbedrijf Dalian wil honderd en vijftig Chinese arbeiders naar Suriname halen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De groep zal worden ingezet bij het asfalteren van honderden kilometers aan wegen. Intussen zijn vraagtekens geplaatst bij bepaalde namen op de door Dalian ingediende lijst.

“Gebleken is dat op de lijst zeker vijf personen voorkomen die eerder uit Suriname zijn gezet. We gaan nu de reden na”, zegt Santokhi. Onder meer wordt onderzocht of er strafbare feiten zijn begaan. Bij de behandeling van Dalian’s aanvraag wordt niet over één nacht ijs gegaan. Hoewel er begrip is voor de haast van de Chinese aannemer, wordt niets aan het toeval overgelaten.

De ambtelijke weg zal hoe dan ook moeten worden bewandeld. Dat betekent betrokkenheid van zowel Justitie & Politie als Buitenlandse Zaken en Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. “Er moeten bepaalde procedures worden gevolgd”, aldus Santokhi. Als de aanvraag wordt goedgekeurd zullen strikte voorwaarden gelden. “De import is voor de duur van het project. Na afloop is het terug naar China.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Suriname loopt zo vol met deze chinese criminelen,dat is niet alleen in ons land het geval maar in alle ontwikkelingslanden.
  China stimuleert het vetrek van haar criminele landgenoten.
  China heeft geen mensenrechten beleid,het steunt alle foute regeringen en alles voor eigen belang.
  En ze zijn zelfs instaat zich nu als zijnde van de negroide ras te kwalificeren in Zuid – afrika,alleen maar om zelfstandig een bedrijf te openen.De rechter gaf stelden ze in het gelijk,hoe ver kan een mens gaan om materieel gewin.
  Ik vertrouw deze mensen niet want ze zijn niet van plan om zich aan te passen aan ons en ze zullen ook nooit wat voor ons land doen,ze zijn alleen voor hun eigen belang in Suriname ……


  Maak melding
 2. Laat die klootzakken maar op Schiphol staan.
  Holland weet beter…..domme Suri’s daar aan de macht in Su….dom zeer dom maar ook heel achterlijk hebzuchtig.


  Maak melding
 3. Ha, ha ha, zo dus wijntuin heeft toch gelijk.
  Dat zijn er weer 150 spleetogen, en suriname heeft geen poot om te staan. de chinezen beslissen wat er in suriname binnen mag komen.

  we kunnen weer massaal gaan discuseren en schelden naar elkaar, maar beste mensen dit is werkelijkheid. het is nu de beurt aan de chinezen, om suriname te plunderen. suriname heeft niets in te brengen. er komen maandelijks 100 chinezen met surinaamse paspoort het land binnen, ra ra ra hoe kan dat.

  ik ging in juni naar sur aan boord waren een groep chinezen hun paspoorten aan het bewonderen. ik keek heel even om en zag dat het surinaamse paspoorten waren. ze konden geen woord nederlands of engels laat staan surinaams. en bij aankomst zag ik het zelfde groep van 15 manen/vrouwen apart verdwijnen ( geen douane controle……).

  ik denk dat de meeste surinamers het gewent zijn al die chinezen. ik ben 4 jaar terug en vond het heel jammer dat ze 90 procent van alle winkels hebben. en als je in een winkel bent geweest heb je alle andere ook gezien.
  ik ben blij dat er in nederland wel een controle is over wat er binnen komt (wat niet altijd waterdicht is).

  beste surinamers en suriname jullie kunnen er niets aan doen voor mij is het een vraag hoe het er over 4 jaar uitziet, in iedergeval wens ik jullie heel veel sterkte met jullie nieuwe blanke baas met spleetogen die jullie langzaam aan het plukken is.

  wh


  Maak melding
 4. Zijn de chinezen gek geworden. Heeft Suriname zelf geen goede krachten dan , om te asfalteren. Wie had in het verleden voor Suriname geasfalteerd , surinamers zelf toch . Pas op, dit is een chinese taktiek om het land binnen te dringen.


  Maak melding
 5. ja 150 chinezen krijgen zo wie zo,een verblijfsvergunning,ik als Surinamer,moet mijn schoenen krom lopen om in aanmerking
  te komen voor een verblijfsvergunning.nou jullie zullen brood van eigen deeg vreten,met die criminelen die jullie binnenhalen


  Maak melding
 6. Dat zijn er nogal wat!
  Is in Suriname niet hetzelfde aantal mensen te recruteren voor de job?
  In het verleden werden asfalteringswerk-zaamheden toch ook door Surinamers uitgevoerd
  of denk ik nu te simpel?


  Maak melding
 7. Meneer santokhi je moet eisen stellen.

  Voor elk chinees die binne komt werken voor dalian moet minimaal 5000 US$ vooruit gestort worden op de centrale bank van suri.
  Dit om de terug reis te bekostigen.

  Er moet een bankgarantie getekent worden door dalian dat deze mensen terug gaan..

  Dalian moet verplicht worden om lakale arbeiders surinamers in dienst te nemen voor elk chinees één suri.

  Je moet deze mensen nooit een suri paspoort geven want ze gaan toch terug wordt vwerondersteld..
  Alleen een werk vergunning tot dat zij terug gaan..


  Maak melding
 8. NR 3 WH

  je heb gelijk ik kwam terug uit holl en zag ook zoiets. wij surinamers en hollanders in de rij, en de chinezen liepen gewoon door zonder controle.

  onze vene weet precies wat hij doet, hij heeft een zwijgplichtbij de chinezen, daarom hoor je hem niet. moet er niet iemand voor deze gasten borg staan. net als wij naar holland gaan, en dat we zeker terug moeten…

  de probleem is niet voor de ministers maar straks voor de samenleving, welke andere bevolkingsgroepen zijn afgelopen jaren zo sterk gegroeid. en als dat in zo,n snelle tempo gaat dan moeten we straks gaan buigen voor deze gasten.
  deze gasten komen hier met een bedoeling dat is hier blijven, en met dat geld wat ze van de chinese overheid krijgen zoveel mogelijk te importeren uit eigen land. vooral al dat namaak shit, wat heel gevaarlijk is. voor mijn studie heb ik bij de douane stage gelopen in holland, alles wat daar binnen komt word gekeurd zelf bloemen en planten telefoons en noem maar op.wat niet goed is word vernietigt. dat zal je in suriname niet mee maken en dat weten die chinezen.

  ik denk dat al die ministers het met elkaar eens zijn, om niet de surinaamse bevolking een kans te gegeven. waarom kunnen wij het niet zelf doen. een investering in je eigen volk dat is wat suriname nodig heeft.naar mij denken heeft de overheid geen vertrouw in zijn eigen bevolking. alleen tijdens de verkiezing, dan word er bijna alles voor de bevolking gedaan. men moet maar een ding hopen, dat wij nooit een Chinese president krijgen. dan is het echt afgelopen met suriname.

  dundas


  Maak melding
 9. Waar gaat het er om?In ieder geval niet alleen om die paar honderd kilometer asfalt.Deze ontwikkelingshulp van China is achterhaald,dus niet van deze tijd. Arbeiders genoeg in SME,waarom uit China?Ik kan deze regering niet meer volgen..hoor?


  Maak melding
 10. Mogelijk eerste groep arbeiders Dalian 3 in Suriname
  Geplaatst: 17/07/2008
  Paramaribo – Een ooggetuige die aanwezig was op onze Johan Adolf Pengel Luchthaven weet aan DBS te vertellen dat mogelijk de eerste groep Dalian 3 arbeiders reeds in Suriname is gearriveerd. Volgens hem bestaat de groep uit ongeveer 100 man. Ze zijn blijkbaar dinsdagavond met de KLM aangekomen. Heel opmerkelijk was dat zij allemaal een rode pet op hadden met het opschrift ‘Dalian’. Behalve hieraan was er aan niets meer te merken dat het ging om Dalian-personeel. Volgens onze
  bron zal een andere groep nog in de loop van deze maand arriveren. Het is DBS ondanks herhaalde pogingen, niet gelukt om dit officieel bevestigd te krijgen.


  Maak melding
 11. niemand kan niks meer doen, want de schurken in de regering hebben heel veel geld al genomem, als tjoekoe, vandaar china bepaald wat in sur gebeurd.


  Maak melding
 12. Er zijn nog 1000 Polen te krijgen voor de woningbouw, 1000 spanjaarden, 1000 marroccanen, maar waar blijven de 1000 Surinamers.
  Eigenlijk is een massale immigratie goed voor de Surinaamse populatie en voor de economie, kijk naar de 40.000 Brazilianen, geld in het laadje en meer mensen want ik hoor al meer dan 35 jaar dat Suriname maar 500.000 inwoners heeft en dat er 350.000 Surinamers in Nederland zijn.
  Als dat zo is dan zijn ze stokoud of hebben het eeuwige leven ontdekt.
  Er zit meer achte het aantal chinezen noemen, ik heb niets tegen ze want ik ben geen stratenmaker, straks ga je horen dat er 500 indiers uit India naar Suriname komen , wat dan, gaan we dan op de etnische toer gaan, ik niet want hoe meer zielen hoe meer vreugde lijkt mij, alleen nog met elkaar leren leven.

  Verdraag elkaar nu voor de toekomst.


  Maak melding
 13. Indonesie, heeft genoeg mensen ook 1000, Afrika ook 1000, eigenlijk doen wij ons geboorteland te kort door kortzichtig te denken.
  Zonder al die immigranten was Nederland nooit zo ver gekomen, vergeten jullie dat niet.


  Maak melding
 14. U kunt zien dat Suri’s behoorlijk dom en zelf achterlijk zijn.(gewoon bigi bek…goro goro wintie, stink adem lucht, verder niks en ook niks meer……denken…in de toekomst kijken…….. never !!!!!)

  De vraag nogmaals wat moet een land met klootzakken als iets als Front (dombo’s schurken)…..echt dom volk…..wachten jullie maar geduldig op Katibo….jullie zullen zelf fysiek gemarteld worden.


  Maak melding
 15. Wat een nare reaktie`s zeg”in 1975 kwamen er ook een hoop criminele-Surinamers in Nederland”1 geluk hadden die ze reisden met een Nederlandspaspoort,ik vraag me af ,waren jullie ook zo dramatisch toen Jan Maat en Joop Glimmerveen jullie o zo graag Nederland uit wilden trappen.
  Waarom gaat men zo te keer tegen de Chinezen?Nemen jullie een voorbeeld aan Nederland/ers die vinden juist dat de Chinezen harde werkers zijn,maken geen misbruik van de socialedienst en vallen niemand ooit lastig,de Nederlanders hebben liever Chinezen dan andere allochtonen,zijn jullie daarom zo pissig?
  Jeemig Surinamers die afgeven op Chinezen met woorden:spleetogen,criminelen enz.enz. tja Surinamers werden en worden nog steeds uitgemaakt voor soostrekkers,messentrekkers,rovers,drugscriminelen ,roetmoppen,rimboebewoners enz.enz.enz.
  Ai bajaa wat een volk zijn Surinamers toch erg erg erg.


  Maak melding
 16. nou nou wat is dat nou,
  suriname als natie na 1974 bestaat niet meer.
  Het is een onzielt lichaam,laat maar los.
  Is verkocht met al zijn gronstoffen en grond aan de buitenlanders en ja de chineesen hebben al heel veel betaald en hebben kernwapens dus een provincie van china is dan zo slecht nog niet.
  Een wat kan je doen niets ,jouw leiders hebben miljoenen op de bank staan .
  Noem het maar moderne slavernij een zwarte die zijn broeder en alles wat hem surinamer maakt verkoopt.
  Wat is het nou BAKRA of NEKRA.
  Dus gaan we een poppenkast houden en op Bouterse spugen.
  Alsof dat helpt …..
  publiceer dit maar held


  Maak melding
 17. Er zijn zoveel rovers in de santa boma straf-oso. Kunnen deze rovers niet het zware werk doen? Integratie naar de maatschappij toe en het werk wordt dan ook tegen lage kosten uitgevoerd.


  Maak melding
 18. Door een leer/werk project worden jongeren en vroegtijdige schoolverlaters(drop-outs) opgeleid tot stratenmakers, door mensen uit Ned. Nu al zijn de resultaten te zien , doordat straten in de binnenstad worden opgeknapt en beter uit gaan zien door betegeling. Waarom vraag ik me toch serieus af , kan niet voor dezelfde aanpak gekozen worden wat betreft wegen asfalteren? De groep chinezen van dalian hebben niet de wijsheid in pacht. Door dalian de ruimte te geven met eigen personeel te werken wordt weer een groep die er baat bij zou hebben, buitengesloten. Als er met lokale arbeiders gewerkt kan worden snijdt t mes aan twee kanten. Mensen leren voor een vak om hun brood te verdienen , wat betekent zelfstandigheid, bloei van de economie, werkeloosheid daalt , en die mensen hebben weer hoop op een tenminste ander leven. Nu hangen veel maar rond en gaan tot misdaad over om zich aan een uitzichtloze bestaan te ontworstelen, met alle gevolgen van dien. En de uitspraak dat mensen geen zin hebben om op tijd op te staan en te gaan werken , dat zal misschien in t begin zo zijn, en mensen die liever lui zijn dan moe , die heb je ook , maar t wordt te vaaak gebruikt als dooddoener, om aan de slag te gaan met deze heel grote groep, die anders buiten de boot valt. Dit denken heeft niets , maar dan ook niets te maken met eigen volk eerst, maar ik denk dat als men landskinderen kan motiveren , iets voor hun eigen land te doen en tegelijkertijd te leren ,op den duur een hoger rendement heeft.


  Maak melding
 19. is deze aannemingsbedrijf dalian een surinaams of een chinees bedrijf uit china.en wie zijn de directie leden.zijn dit chinezen of surinamers.

  men weet zeer weinig over dit bedrijf.het zou goed zijn als de minister van arbeid het volk van suriname duidelijk maak wie achter dit bedrijf staat.


  Maak melding
 20. Alex, Dalian is een 100% Chinees bedrijf, met Chinese werknemers, die geen woord over de grens kunnen praten. Kom maar binnen mannen, en weggaan na hun contract: ho maar! Akuba, je hebt gelijk. Sneeky zijn ze bezig om alle zaken in Suriname te regelen! Met een hoop djoekoe, that’s the problem! Ik was nog niet wakker of er stond weer een supermarkt midden in een woonwijk. MIJN woonwijk. En wat zegt de d.c.? Er is een enquete gehouden onder de bewoners! Wat voor enquete? Ik woon op 200 meter van die super, en ik heb geen enkele enqueteur aan de deur gehad. Nee, die d.c. heeft zijn djoekoe weer binnen! Dat is het! Die politiek hier in Su is zo rot als een mispel!! Nu staan er een paar hindoenstanen worst en andere dingen te verkopen bij die super. No problem. Maar ze maken daarbij zo’n godvergeten herrie met hun auto-stereo’s dat de kinderen gillend wakker worden! Niemand doet daar iets aan! Anarchie in Suriname? Al jaren!!


  Maak melding
 21. Slim, slim jij leent 250.miljoen Usd.
  125.miljoen Usd gaat terug wegens arbied….na twee jaar zitten al de wegen vol met levensgevaarlijke gaten….jij leent weer 3/4 gaat dan retour China arbeid enz.enz…. u begrijpt het LOON…Bent u dit uit 1975 vergeten, geld in het bos gooien maar 3/4 retour Holland………..maar ondertussen wonen 40.000 Chinezen in het bos.(jammer voor de zo sluwe A combinatie..maar toch een stel behoorlijke domoren….geen goud, geen hout, geen enkele moer…(dan maar roven)wachten jullie daar rustig op de witman met zijn bijbel…..hij zal jullie leiden…..stel zwakzinnigen.


  Maak melding
 22. Oké jongens even een vrolijke noot.
  Er kunnen nog Sme : NL = 4,5 X 16 milj is gelijk aan 72 miljoen Chinesen bij. Dat wordt vast een gezellige boel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES