Ontwikkelingssamenwerking Suriname-EC vlotter

6

PARAMARIBO, 22 jul – De ontwikkelingssamenwerking tussen Suriname en de Europese Commissie, EC, verloopt buiten verwachting vlot. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De wrijvingen en stagnaties door de jaren heen zijn verholpen. Het resultaat is duidelijk merkbaar.

Het meest sprekende voorbeeld is de financiering voor de Nieuwe Haven. De rehabilitatie en modernisering zijn redelijk op schema, dankzij de vlotte afhandeling van procedures. “We zijn in staat geweest te bewijzen dat het geen onneembare vesting is als je goed kan communiceren”, zegt Van Ravenswaay. De administratieve rompslomp rond EU-financiering is juist wel vaker zo beschreven.

De vesting lijkt geen belet meer, wat ook zo ervaren wordt aan de andere zijde. “Het project toont aan dat als we samenwerken, we tot resultaten kunnen komen”, zegt vertrekkend EC-vertegenwoordiger Helena Laakso. De klachten over de trage doorstroom van hulpgeld zijn aanmerkelijk verminderd en dat komt de voorspelbaarheid ten goede. “Ik ga tevreden weg. Suriname kan in 2009 beschikken over een haven van wereldklasse.”


6 REACTIES

 1. @Rajeev,

  die zit 🙂

  als we echt zoveel winst maken hoe komt en dan dat we nog steeds afhankelijk zijn van de vele miloenen ontwikelings hulp?

  iet zeg me dat hij her over zijn eigen bedrijf had en niet voro de Su bevolking.


  Maak melding

 2. wel snel handelen want het is jou laatste jaar op dit departement.2010 is reeds om de hoek.de Surinaamse bevolking kun je niet meer bedriegen met resultaten voor een verkiezing.de ontwikkelingssamenwerking werkt plotseling tussen Surinamen en de EC kan dus snel voor dat de NDP de verkiezing wint.er zijn geen wrijvingen en stagnaties meer want men probeerd hun poppetjes in de zadel te houden.Helaas pappa Somo heeft het reeds verpest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.