Klim output grootste goudmijn Suriname constant

9

PARAMARIBO/PARIJS, 22 jul – Terwijl de prijs voor goud blijft stijgen, schiet ook de productie bij de Rosebel goudmijn omhoog. Volgens de laatste cijfers van de Franse beleggingsmaatschappij EURO Ressources is in het eerste kwartaal van 2008 een recordproductie geregistreerd.

IAMGOLD, eigenaar van de mijn, heeft een productie doorgegeven van ruim zeventigduizend ounce. De productie in het eerste kwartaal van 2007 kwam niet boven de vijftigduizend ounce uit. “Door de hogere goudprijs hebben de Rosebel royalty’s EURO Resources recordinkomsten opgeleverd van 4.520.906 dollar dit kwartaal”, zegt EURO-directeur James H. Dunnett.

Volgens IAMGOLD zal de productiestijging voorlopig nog aanhouden. Om dit te bereiken wordt de efficiëntie van de raffinaderij opgevoerd. Dat moet in 2009 al een productie opleveren van minimaal driehonderdduizend ounce. In 2007 werd ruim tachtigduizend ounce geproduceerd. Dat had meer kunnen zijn, maar door een wekenlange staking is minder gepresteerd.


9 REACTIES

 1. Ik hoop van harte dat Suriname dit Goed leest of beter gezegt Goed Interpreteert,
  want hoelang duurt het na opvoeren van de productie voor dat onze goud voorraad in de grond is opgeraakt. Wat doen onze hogeheren en dames, word onze winst die al niet is wat het zou moeten zijn, geinvesteerd in duurzame vervanging, ter behoud van die in een inkomstenbron?

  KOMTJIE


  Maak melding

 2. 20 miljoen op jaarbasis, terwijl Rosebell tigmaal dit bedrag incaseert. Een van de juweeltjes van Dhr.Rusland en Hans Lim A Po (toponderhandelaar in Suriname).

  Stelletje uilkuikens die ze zijn.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af,waarom kan somo niet hier bij de goud mijn grond pikken van iam-gold en alle mensen die op hem lijken rijk maken welvarend.

  Somo dan ben je pas een kerel met ballen..

  Onteigen die goud mijn van iam-gold laat je tanden zien..


  Maak melding

 4. Omdat dit volk de leiders krijgt die het verdient. Maar laat me je dit vertellen, deze huidige leiders zijn niets vergeleken met degenen die aan de macht gaan komen in 2010 (Bouta en cornuiten). Dan pas ga je zien wat achterlijkheid is. Dus Zoals ik zei het krijgt wat het volk kiest.

  Awikiyo…


  Maak melding

 5. Ik vraag God elke dag wat wij als volk misdaan hebben om in een gezegend land te wonen met zulke achterlijk mensen die op deze machthebbers stemmen. Hebben wij het recht niet om als andere volkeren goed te leven. Wat hebben wij hem of misschein haar aangedaan om ons op te schepen met deze mislukkelingen die zich leiders noemen.


  Maak melding

 6. ze moeten die mijn Onteigen van Aim gold en anders het bedrijf nationaliseren voor dat het goud op is en het bedrijf er met de winst van door gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.