Hartprobleem Surinamer wordt geldprobleem

21

De Surinaamse hartpatiënt Ricardo Badri (52) moet de tienduizenden euro’s kostende bypassoperatie, die hij in mei in Nederland onderging, waarschijnlijk zelf betalen. Badri is sinds anderhalve maand weer thuis in Paramaribo en herstelt goed van de operatie schrijft het Algemeen Dagblad.

Badri kwam dit voorjaar in het nieuws toen hij tijdens een bezoek aan Nederland last van zijn hart kreeg. Hij moest een bypassoperatie ondergaan, maar zijn Surinaamse reisverzekeraar Self Reliance weigerde die te betalen.

Om te zorgen dat Badri toch in Nederland kon worden geopereerd, heeft zijn familie in Suriname geld voor hem ingezameld. Hij is uiteindelijk in een ziekenhuis in Breda ‘gebypasst’, maar kreeg te maken met complicaties. Hierdoor zijn de ziekenhuiskosten uiteindelijk veel hoger uitgevallen. Geld om dat te betalen heeft Badri niet en zijn hartprobleem is nu helaas een geldprobleem geworden, schrijft de krant.


21 REACTIES

 1. Een inzameling bij alle ministers en overige DNA leden, zowel oppositie als coalitie en het geld is er.
  Een schande van jewelste en te bedenken dat ministers dure auto,s rijden en beveiliging bij hun huis.


  Maak melding

 2. Wij zijn er helaas niet geslaagd om met ons landje spelen dit soort elementaire zaken te regelen dan wel garanderen. We zijn toch weer aangwezen op Jan.


  Maak melding

 3. gewoon refereren naar de polisvoorwaarden, desnoods met advocaat. betalen of niet is geen kwestie van willen of niet. het is een kwestie van al dan niet verzekerd zijn voor deze kosten, klaar!.


  Maak melding

 4. velen van jullie zijn vergeten dat suriname op de goede weg was op medisch gebied als je het met nu vergelijkt maar je mag niet zeggen dat de revolutie dat alle kapot heeft gemaakt want dat is niet waar maar hoe kan het dat voor 1980 wij geen dokters uit cuba nodig hadden weet je hoeveel mensen in de tijd van de revo dood zijn gegaan omdat geen medicijn te krijgen was ik ben blij voor deze man dat hij zij leven kan voor zetten maar hij zou ok geholpen kunnen worden als iedere suriname 5 euro aan gift geeft is dit probleem ook opgelost maar surinamers zijn sterk in een ding aan de kant staan en klagen wie van de mensen die hier afgeven heeft cent bijgedragen niemand grote mond hebben wij en altijd de schuld aan andere geven .


  Maak melding

 5. Is er in surbo geen vak organisatie consumenten-bond die dit soort zaken kan oplossen..

  Zijn al die kerels stom bestaat er geen mensen rechten binnen het medisch macht centrum.

  Waar zijn de leden 51 die door het volk zijn gekozen om de belangen van het zelfde volk te dienen..

  Wachten ze de volgende verkiezing af om hun stem te laten horen..

  Wat een rot zakken die beesten daar..

  Leeft el vene/el ramdjoe nog..zijn ze horende doog ziende blind geestelijk in elkaar gezakt….


  Maak melding

 6. Wat had Aaron jouw belooft een ziekenfonds,
  inverband met de onafhankelijkheid van SURINAME,ik leef niet in het verleden @zuigeling Du,heeft Aaron het waargemaakt kakkerlak ?aan wie hebben jij en je familie een ziekenfonds te danken?????,piekie mie als je dat niet wil dan zeg ik dit aan jouw K..lo.de DE REVOLUTIE,BOUTERSE.
  waaranderen nu om hulp vragen,die Arts die daar nou zit doet alsof de ziekenfonds van hem is, het is Badri,s eigen kondreman,wat heeft de de Revolutie hiermee temaken met kapot maken,doe je fucking ogen goed open en lees, De Surinaamse verzekering Self Reliance,weigert deze patient te helpen Dagu DU,Er zit een arts als directeur in het AZP.AZP is gewoon een puinhoop,patienten moeten zelf zien te komen aan linnen,mensen gaan voor hun tijd dood, heeft de Revolutie hiermee te maken ? Men weigert Oudjes
  op te nemen in het AZP,tenzij je EURO<S kan dokken is dat ook de Revolutie? Rioolrat spring weer in je vuilnisbak.Dong Beest.Stop jij je hand in je zak.


  Maak melding

 7. Alle ministers zijn al voor een operatie naar Nederland overgekomen, zelfs wijlen Rechter Pulto.
  Wat ik daarmee wil zeggen is dat als de minister van Volks Gezondheid zijn werk niet kan doen, hij dan maar moet opstappen.
  Ik heb 50 euro, over voor een noodfonds voor dit soort problemen wie volgt, want volgende keer is het een oom tante,broer,zus of zelfs je vader of moeder,oma,opa die nog in Suriname woont.
  Als elke Surinamer in Nederland elke maand 5 euro stort op een rekening in Nederland kunnen wij veel voor onze broeders en zusters betekenen.
  Ach, dat dacht ik ook toen ik Stichting Krin Kondre 96, oprichtte, resultaat, mijn wagens staan weg te rotten en mijn opslagplaats hebben ze in de brandgestoken met 300 afvalcontainers in 2001, schade eigen geld 360.000 euro.
  Mahadewsingh van Milieu Beheer, laat liever zijn eigen familie werken met hun vrachtwagens en pic ups,bij OW laat de nu gepensioneerde Blinker ook liever zijn eigen vrienden aan het werk.
  Niet getreurd, ik ga toch de stichting weer opstarten, komt tijd komt raad.


  Maak melding

 8. @du: volgens “de theorie van du” kan je alle zaken die tegenwoordig mislopen en die vroeger misgelopen zijn in suriname, herleiden naar de revo periode, met als bouterse de hoofschuldige.

  du heeft een boutatrauma.
  laat je behandelen jongen.
  het zal je goed doen.
  telkens weer hetzelfde gejammer van je.


  Maak melding

 9. du,
  probeer eens een keertje vooruit te kijken en niet steeds met verwijten blijven slingeren.waarom zit jij dan in nederland.
  zou je terug willen naar suriname om samen met venetiaan wat te doen voor de volksgezondheid.

  en niet blijven zoeken naar schuldigen.maar gewoon bij de regering moet zijn.deze hebben de verantwoordelijkheid op zich genomen om het beter te maken voor de surinamers.maar helaas het is hun niet gelukt.


  Maak melding

 10. @nummer 11 het is de keiharde waarheid die velen van jullie niet onder ogen willen zien ik heb ook in suriname gewoond en ik ben met vakantie geweest tijdens de democrtie en tijdens de revo ik weet waar ik over praat het is toch simpel om na tegaan als je dat wil hoe suriname ervoor stond voor de revo en daarna makelijk toch weet je wat ook makelijk zou zijn zonder schelden om mij het tegendeel te bewijzen maar dat kunnen jullie niet het enige wat sommige doen is schelden maar dat soort idioten zwijg ik dood ik ben niet hier op reklame voor wie dan ook te maken en ook niet om misdaden goed te praten, wat ik doe is de gevolgen van dictator te laten zien maar dat mag niet omdat sommige op de loonlijs staan om dat kromme beleid te verdedigen maar ik blijf het zeggen dat veel ellende wat we nu in suriname meemaken komt door de mislukte revolutie dus schelden en intimidatie asociaal gedrag zal mij niet weerhouden om het te blijven herhalen .


  Maak melding

 11. nederland weet zich op een zeer geraffineerde wijze te ontrekken van zijn verplichtingen.hulp verlenen op het medische gebied heeft nederland op zich genomen.tijdens de onderhandeling van de onafhankelijkheid van suriname.

  deze zijn zelf zover gegaan om bouterse te bedreigen om geen hulp te verlenen als deze ziek mocht worden.nederland maakt het alleen maar moeilijk voor zijn ex werktuig.

  en niet te vergeten de toescheidingsovereenkomst met deze zelfde nederland.en doet of zijn neus bloed.en geeft suriname de schuld van alles.wat raar met deze mensen.


  Maak melding

 12. @ du,
  Als een gekraste grammofoonplaat heb je het iedere keer weer over Bouta. Het begint nu vervelend te worden. Iedereen weet dat onder Bouta heel wat mis is gegaan MAAR jouw voorbeeldfiguurtje Vene heeft genoeg tijd gehad om die rotzooi op te ruimen en het land op te bouwen, en hij is daarin NIET geslaagd.
  Dus als je je bek wilt dichthouden over bouta zou dat door heel wat members zeer gewaardeerd worden.

  ps.
  raj heeft gelijk je hebt duidelijk last van een bouta-trauma. Laat je behandelen door een psychiater, ’t zou jou goed doen.


  Maak melding

 13. Om even ons geheugen op te frissen wil ik bij dee aangeven dat er genoeg in de pot van de URBAN gelden zit en dus dat de rekening betaald had kunnen worden.
  Het is ook mogelijk dat Nederland, Suriname een slecht gezicht wil geven en ons tegen elkaar uitspeelt.
  Mr.Spong, moet nu zijn kunde laten zien en zijn mond opentrekken dan geef ik hem nog steeds de voordeel van de twijfel.


  Maak melding

 14. Ach Jagdish,met die DOMBO-DU is het vechten tegen de bierkaai,die zot wil maar niet geloven dat zijn JapJapie-Vene verantwoordelijk is voor wat er reeds 15 jaar in Suriname speelt,als de schoolkinderen met hun eigen meubilair naar school sjouwen,is het Bouta zijn schuld,als een liefdaige Nederlandse instelling voor schoolmateriaal zorgt is het Bouta zijn schuld,als de brandstofprijzen omhoog schieten is het Bouta zijn schuld enz,enz. alles wat er nu aan roverij en misdadigheid in Suriname gebeurt is Bouta zijn schuld,die IMBICIEL-DU wilt niet naar ons luisteren om naar een psychiater te gaan,liebie ing jereh whawhaaawhaaaa ini ing dede kisie aw karie Bouta ning eteh.

  DOMBO-DU wat heeft dit artikel nou te maken met de revo?En jij wilt anderen voor dom uitmaken?Zie daar mijn gelijk je bent en blijft een DOMBO.

  Graag zou ik ook wat euro`s willen doneren ,weet iemand als er zoiets als een fonds bestaat voor dhr.Badri?


  Maak melding

 15. Het is niet te hopen dat de patiënt in een vicieuze cirkel van hart-,geld- en weer hartproblemen terecht komt. Zeker niet nu hij goed herstelt volgens het bericht.

  Dit soort zaken zou niet moeten kunnen.
  Je laat iemand niet kraperen omdat hij geen geld heeft voor een medische behandeling.


  Maak melding

 16. @13: “weet je wat ook makelijk zou zijn zonder schelden om mij het tegendeel te bewijzen”. ik heb jou nooit uitgescholden vriend.

  “veel ellende wat we nu in suriname meemaken komt door de mislukte revolutie”

  je bent toch niet vergeten dat de mislukte revolutie nu al zeker 21 jaar voorbij is heh?
  en dat baviene 15 jaar de kans heeft gehad om alles wat krom was, recht te trekken?
  nu we het over duidelijke argumenten hebben, en aangezien je de wijsheid in pacht hebt, zou je mij dan kunnen uitleggen hoe het was gesteld met de gezondheidszorg in suriname tussen 75 en 80??

  graag inhoudelijk reageren aub.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.