Suriname neemt voordeelbod Venezolaanse olie aan

51

PARAMARIBO, 21 jul – Suriname gaat Venezolaanse aardolie afnemen op afbetaling. Volgens minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen is een overeenkomst via het Petro Caribe programma zo goed als in kannen en kruiken. De eerste afname is een kwestie van tijd.

Per maand mogen driehonderdduizend vaten worden afgenomen, goed voor dekking van de totale behoefte. “Het quotum is min of meer vastgesteld op basis van onze maandelijkse behoefte, maar het betekent niet dat we per se alles hoeven af te nemen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Het voordeel zit in de gedeeltelijke betaling vooraf, wat aardig kan schelen op de nationale brandstofrekening.

Per maand moet nu rond de veertig miljoen dollar worden opgehoest. Onder Petro Caribe hoeft slechts veertig procent van de afname binnen negentig dagen betaald te worden. Hoe duurder de olie, hoe minder het percentage dat direct op tafel moet worden gelegd. Het restant wordt omgezet in een lening met een rente van één procent en een looptijd van vijfentwintig jaar.


51 REACTIES

 1. Grappig dat er nu een ander artikel op waterkant staat, was de pijplijding verstopt of moest er weer onnodig stemming gemaakt worden.
  Velen die roepen, Chaves, is niet goed zullen zich nu achter de oren moeten krabben en goed ook.
  Wat Rusland, verzwijgt is dat Suriname al vier maanden olie krijgt, anders was deze regering al naar huis.


  Maak melding

 2. Blufpoker moet je alleen spelen als je het spel kan en ook de spelers kent.
  Iemand lacht zich kapot in Suriname en ik ook,gelukkig wordt het volk zo geholpen en zullen ze eens ook te horen krijgen hoe en door toedoen van wie.

  PARAMARIBO, 21 jul – “We hebben de Venezolaanse olie niet nodig om onze generatoren draaiende te houden.” Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Voor zijn energieopwekking is Suriname niet afhankelijk van buitenlandse brandstof. Toch wordt een deal met Caracas niet bij voorbaat uitgesloten.

  Als er ook maar een mogelijkheid bestaat voordelig brandstof aangeleverd te krijgen, valt er te praten. Een mes-op-de-keel situatie zal het niet worden. Suriname heeft een degelijke onderhandelingspositie. “Wij hebben bijzonder goede uitgangspunten in vergelijking met een aantal andere kleine landen wereldwijd: wij hebben onze Staatolie en de Afobakadam”, zegt Rusland.

  Suriname is niet geneigd meteen toe te happen. Bij het eerste aanbod, de zogenaamde Petro Caribe deal, is dit al bewezen. Ook het huidige aanbod, een gaspijplijn via Guyana, wordt met de nodige reserve bekeken. “Maar als je mogelijkheden tot samenwerking krijgt, moet je je kansen bekijken en daar je voordeel uit halen”, aldus Rusland .


  Maak melding

 3. Is het wel verstandig?
  Een consumptie goed afnemen op afbetaling. De incentive om zuinig om te gaan met olieverbruik wordt weggenomen. De schuld kan maandelijks alleen maar gaan oplopen hetgeen een torenhoge schuld in de toekomst tot gevolg kan hebben. Zeer onverstandig. Het valt mij heel erg tegen van u minister Rusland.
  Ik durf heel wat te verwedden dat de internationale ratings van Suriname binnen de kortste keren weer omlaag gaan.
  Nogmaals heel dom!!!!!


  Maak melding

 4. Importeren, importeren en nog eens importeren dat is het enigste dat ze daar in Suriname kunnen doen. Men vergeet dat al dat geimporteer kostbare valuta kost.
  Trouwens heeft men daar nog nooit gehoord van produceren, in je eigen behoeften voorzien, opbouwen etc etc. Waarvoor bestaat Staatsolie dan als men olie van Venezuela moet importeren. Of wilt de politiek Staatsolie (net als zoveel andere sectoren) breken met (tijdelijke) goedkope importen.
  —- —- — — —
  Aanvulling: denken die stomme surinamers nou echt dat die Chavez olie voordelig zal verkopen aan Suriname omdat hij zo’n goede hart heeft?? natuurlijk niet, die man gebruikt olie als een wapen om meer invloed te krijgen in Suriname. Chavez is een communistische stuk stront met nauwe banden tot de narco-terreur organisatie FARC. Het zal er behoorlijk somber uitzien voor Suriname als men toestaat dat Chavez grote invloed mag uitoefenen in Suriname.
  Maar tja de soortgenoten Vene, Rusland, Kraag-Keteldijk (van BuZa) en al die anderen op hun lijkenden hebben nooit de reputatie gehad dat ze nou eens diep nadachten over de gevolgen van hun handelen. Daarom zit Suriname nu in de shit.


  Maak melding

 5. Kortom, nu leven en later betalen? Gewoon ordinaire criminele streek. Je moet gewoon alle CONSUMPTIE cash betalen. Investeringen op lening mag. Als je je consumptie niet cash betaald houd het op. Die schulden zullen alleen maar op stapelen. Gaat Suriname olie goedkoper verkopen? Of gaat de overheid nu SOL en anderen subsidie-eren? Ronduit bezopen!
  Als je bij d epomp hetzelfde betaald waar zal het geld in SRD blijven?


  Maak melding

 6. NDP, gefeliciteerd met de Petro Caribe oliedeal, namens de totale Surinaamse bevolking, want zij gaan ervan profiteren. NDP, bedankt voor je visie, daadkracht, inzicht, soms met gebrul over het Petro Caribe programma. NDP, u zit niet in het regerend machtscentrum, maar als de florerende oppositie: You did a hell off a JOB. Alles in landsbelang.

  Wij Surinamers weten wat ons te wachten staat met de NDP in het regeer machtscentrum in 2010. Bij deze feliciteer ik ook de coalitie het Nieuw Front Plus, met de adviezen en visies van de oppositie de NDP, omtrent het Petro Caribe programma.

  Vive la Venezuela, Suriname> lang leve Hugo Chavez & Desi Bouterse! En alle andere Surinaamse parlementariër.

  Patriot!


  Maak melding

 7. Suriname heeft zelf aardolie en toch gaan zij aardolie op de pof kopen, weer afhankelijk zijn van anderen dat is typish een neger cultuur. Wanneer zullen zij leren om op eigen benen te staan.

  ramsesV


  Maak melding

 8. Of het verstandig is of niet , de mensen willen normaal kunnen koken en trouwens, zijn jullie vergeten dat Whekamp , Neckermann,OTTO en noem maar op rijk geworden zijn aan consumptie op afbetaling van menig in de Bijlmermeer woonachtige Surinamer die in de jaren zeventig zijn gevlucht en belogen dat het beter zou zijn in Nederland.
  De deurwaarders lopen nog steeds rond en zelfs mijn broer zijn incasso bureau gaat elke dag op pad, dus un libi mi yere nanga consumptie want het wordt tijd dat de mensen gaslijdingen krijgen inplaats van die gevaarlijke gasflessen.
  Soso bla bla bla op afstand in hun luxe positie stontjie en ziekte wet, ik ga lekker naar Suriname verder mijn huis afmaken over twee weken.
  Altijd maar op afstand willen bepalen voor de mensen die het moeten ontberen is het grootste goed voor de Nedderlander van Surinaamse afkomst, de gastarbeider, de medelander, de etnische minderheid en nu anno 2008 de allochtoon, zoveel benamingen hebben wij gehad en toch un ne leri fu lobi un egi kondre.


  Maak melding

 9. Als het van Holland was zouden wij met z’n allen voor in de rij staan. Tis van Holland dus tis goed.

  Chevez zou moeten zeggen dolgraag of helemaal niet!


  Maak melding

 10. Sang e psa nanga a mang Rusland
  Somaar a mang beng djaf datie a no ben wanie
  Seker a beng dinkie datie a bo kies a olie grates
  A mang e doe likie wang bigie man
  Soso begie begie
  A mang e gie Sranang Sjing
  BOUTA FOR PRESEDENT
  NDP_FOREVER


  Maak melding

 11. 40 miljoen dollar per maand op afbetaling kopen is 480 miljoen dollar schuld per jaar. In 10 jaar zal de schuld 4.8 miljard dollar worden. Zonder de eventuele rentes. Als dit zo door blijft gaan.

  Leuk voor het arme volk. De regeerders kunnen als het slechter gaat met het land altijd nog vluchten naar het buitenland. Hun zakken zijn al vol.


  Maak melding

 12. Allemaal leuk en aardig , maar ik ben bang dat op gegeven moment chavez door deze olielevering een poot tussen de deur krijgt. t Is dus oppassen geblazen dat Su straks niet overgeleverd zal zijn aan de nukken en grillen van deze man. Ook hij is ooit begonnen als vakbondman die voor de belangen van de werkenden/arbeiders zou opkomen, en nu hij aan de macht heeft geroken en er zit, z,n ware gezicht laat zien, door een heel andere toon te gebruiken. Ikmoet hem en vertrouw hem voor geen meter , maar de tijd zal t leren.


  Maak melding

 13. Mahindre: leer eerst goed lezen en begrijpen.
  Chavez is niet gek, maar Su. ook niet……….Wij kunnen alleen behoorlijk last krijgen van eigen corruptelingen in het land.

  En verder kan jij zien dat Chavez 25 jaren vooruit denkt…voor zijn land.

  En verder als de berichten kloppen is Staatsolie op koers.

  Daarom hoop ik dat Su. hieruit behoorlijk winst kan halen.(tijd)


  Maak melding

 14. eindelijk is men een keertje wakker geworden niet alleen naar de pijpen van America dansen,
  maar denken aan het voordeel die het volk van Suriname heeft. Als men de olie goedkoper kan krijgen moeten wij er gebruik van maken. Men zeggen wat men ook wil maar Bouta heeft gelijk.

  Namens Biga


  Maak melding

 15. Chavez wil alleen maar meer invloed en zijn “goede kanten ” laten zien aan de omringende landen.Hij heeft olie genoeg maar geen cash en om aan cash te komen dan maar olie verkopen en tegelijkertijd meer grip hebben op die landen.Voor niets gaat de zon niet op, hoor. Met die cash gaat hij meer wapens kopen en dan kan hij moeilijk gaan doen bij de grenzen en zeker als 40% niet terugbetaald kan worden.


  Maak melding

 16. Lang weigerde de Amerikaanse staat New Hampshire olie aan te nemen van Chavez. Dat verzet is gebroken, inwoners krijgen dit jaar de eerste Venezolaanse olie.
  (Novum/AP) – Twee jaar geleden weigerde de Amerikaanse staat New Hampshire nog olie aan te nemen van Hugo Chavez. Dat verzet is nu gebroken.

  Nu de brandstofprijzen blijven stijgen is de verlokking van gratis olie te groot gebleken. Inwoners van New Hampshire krijgen de komende winter de eerste Venezolaanse olie. Volgens de non-profitorganisatie Citizens Energy accepteren momenteel ongeveer 25 Amerikaanse staten de olie uit Venezuela.

  De Venezolaanse president levert vaak felle kritiek op Washington. Hij noemde zijn Amerikaanse ambtgenoot George Bush ooit ‘de duivel’. Chavez begon in 2006 gratis olie aan te bieden aan Amerikanen. Ongetwijfeld speelt mee dat Chavez Bush graag te kijk zet.
  ———————————-

  Kijk en zo kan het ook! mooi hé.


  Maak melding

 17. 10 september 2005
  Finalisering Venezolaanse Petro Caribe-akkoord
  De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Gregory Rusland,
  heeft ons land vertegenwoordigd op de Caricom
  Staatshoofdenconferentie in Jamaica. De Surinaamse delegatie
  bestond verder uit Marc Waaldijk, Refining en Marketing Manager
  van Staatsolie en de directeur van NH, Jainoel Abdul.
  Caricom en Venezuela komen bijeen om het Venezolaanse Petro
  Caribe-akkoord te finaliseren. Deze overeenkomst werd in juni
  getekend door alle Caribische staten en is een politiek-, handels-
  en energie-initiatief van de Caribische landen. Suriname zal
  maandelijks 105.000 vaten fuel oil en 45.000 diesel geleverd
  krijgen, meldt de Venezuelaanse ambassade in een persbericht.
  De vaten met benzine en diesel zullen worden aangewend voor
  de verbetering van de elektriciteitsvoorziening en ter
  ondersteuning van de visserijsector. De minister zal ook een
  overeenkomst tekenen dat de aanvoer van de brandstoffen
  verzekert. De levering van brandstof is fase 1. Suriname beschikt
  momenteel over een elektriciteitsopwekkingscapaciteit van 50
  MegaWatt en zal met behulp van deze extra voorziening het
  effectief functioneren van de elektriciteitscentrale voor 100%
  kunnen garanderen.
  Voor Suriname zal er bij de brandstofaankoop een voorkeurstarief
  worden gehanteerd. Deze betalingsfaciliteit zal bijdragen tot het
  investeren in sociale projecten zoals vervat in de Petro Caribe-
  overeenkomst. Daarnaast zal er aan Suriname, evenals de
  overige landen die de overeenkomst ondertekenden, twee jaar
  krediet worden verleend. De resterende schuld zal bij een termijn
  van 23 jaar voor een rente van 2 % worden gefinancierd.

  En toen?En vandaag?


  Maak melding

 18. ben je dom of kan je niet helpen de mensen die hier chaves en de ndp ophemelen opdat suriname de voor en nadelen goed heeft bestudeerd om niet te afhankelijk te worden van een man die een totalitaire staat leid ik kan mij nog herinneren dat sadam ook met zo een iets kwam gratis olie voor de arme landen maar dan moest je het zelf halen chaves is verstandiger dan bouterse want hij weet als geen andere dat hij de mensen rechten in zijn land moet respecteren hij gaat ook vrij naar het buitenland hij mag zelf in de VN zijn zegje doen dat is democratie hij exporteert de meeste olie van hem naar amerika want hij heeft de dollars modig om zijn bewind te financieren maar die dictator van suriname doet het anders hij jaagd iedereen de kast op terwijl hij zelf geen poot heeft om optestaan mensen die hier beweren dat chaves niet bang is voor amerika zijn mensen die echt niets weten van de internationale politiek die zeggen dit soort onzinnige dingens dat er olie naar amerika gaat van venezuela is toch niets mis mee maar de mensen die dit zien als een soort overwinning die hebben het niet door dat de wereld aan het veranderen is ik heb vaker aangegeven dat je niet tegen stroming in kan varen ghadafi was ook zo een type leider als chaves die kies nou eieren voor zijn geld cuba is beetje bij beetje aan veranderen wat dat betref zijn de westerse landen slimmer dan velen van jullie jou kunnen voorstellen ik ga nog een stapje verder als amerika stopt met het inporteren van olie uit venezuela is het zo gedaan met chaves ik kan het ook anders zeggen waarom leverd hij wel olie aan de zo duivelse amerikanen chaves is niet dom de gene die dom zijn zijn de mensen die een geisoleerde man willen kiezen als hun leider en hem vergelijken met met chaves die mensen snappen geen benul van de wereld politiek de gene die niet op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurd die trappen in de demagogie van jullie maar ik niet je kan alles uitleggen zoals je wil maar de realiteit moet je onder ogen zien.


  Maak melding

 19. wat is zijn de redenen om bijna gratis olie te leveren aan suriname,misschien om de ontwikkelingen van staatsolie te belemmeren.gratis ontwikkelingshulp bij het uitbreiden van de rafinaderij zou beter zijn.


  Maak melding

 20. Deze hersensloose garnaal,zuigeling@du is inderdaad knettergek,ik denk dat jij het zelfde meemaakt,je poten kun je ook nergens
  zetten, jij bent ook een duivel als de Amerikanen, met je hoop gelul,Als Men de voordeelbod van de venezolaanse olie wil aannemen ,nou dan mag dat ook,ZIEKIEMAN. zij die anderen betitelen met een grote mond, die mond past bij Chavez.hebben ze eerst naar hun zelf gekeken??,Chavez bewijst wat hij allemaal kan deze regering is wel in staat dingen kapot te maken wat voorgaande regeerders uit de grond gehaald hebben,ik hoop dat ze duizendmaal zullen na denken om de staatolie te belemmeren.zij die bush alla de geweldige zien ,de wereld is niet van Bush.een blaasje is hij gekrepeert zo zit dat!!!!!!Ik vergelijk Bouta wel als Chavez zij die moeite mee hebben,Duik maarin je Kumakoisi,dit nog niet alles eris nog meer.


  Maak melding

 21. Geef mij liever onze venezuelaanse broeders dan die nep indieers en chinezen.
  Van hun krijg je niets,alleen maar halen beste mijnheer mahinder …
  Heb jij een andere oplossing????
  Dus ga een keertje echt lezen wat de achtergronden zijn voor je oordeelt


  Maak melding

 22. Geef mij liever onze venezuelaanse broeders dan die nep indieers en chinezen.
  Van hun krijg je niets,alleen maar halen beste mijnheer mahinder …
  Heb jij een andere oplossing????
  Dus ga een keertje echt lezen wat de achtergronden zijn voor je oordeelt


  Maak melding

 23. du-tje,
  wie maakt het meest gebruikt van de olie van hugo chaves.ben je vergeten of heb je dit opzettelijk achterwege gelaten.wat kost een liter brandstof op de nederlandse antillen het land van de kolonisator.is om jaloers op zijn.maar hierover zwijg je in alle talen.jij bent een van de zwarten met een blanken hart.


  Maak melding

 24. Ik zwijg gewoon vandaag, reden ik heb niet genoeg tijd gehad om alles door te nemen; zal mijn adviseurs effe moeten raad plegen, kom zo terug. All the best
  Remember “Stay Black”
  Groetjes
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 25. Domme beslissing. Olie gaat alleen maar duurder worden. Ook olie uit Chavez land. De wereldwijde olieproductie zit vlak bij de piek(peakoil), en de hoge prijzen gaan nooit meer weg. Het zal eerder nog schaarser en duurder worden. De enige echte optie die er is voor Suriname is investeren in duurzame energie, zodat die olie niet meer nodig is. Dan kan Suriname weer zijn eigen broek ophouden en hoeft het geen schulden op te bouwen voor een consumptiegoed.
  Zon zat, dus waarom niet?


  Maak melding

 26. Het Nieuw Front mag blij zijn met deze deal.Ze kunnen politiek mee scoren als Staatsolie Suriname haar capaciteit gaat uitbreiden door meer producten uit de Venezolaanse aardolie te halen, en niet alleen stookoklie produceren.Dus produceren van o.a. benzine en kerosine.Goed ter vervanging van de dure import van deze producten.

  Men kan ook scoren met de bauxiet in west Suriname.In zee gaan met RUSAL, van de Rus Oleg Deripaska.In alle landen waar deze Rus fabrieken neerzet zijn de mensen tevreden.Guyana,Jamaica,Nigeria,Gunea Konakrie,Australie,Zweden,Noorwegen,Ierland,Italie.Eerlijk zaken doen en het land krijgt waarhet recht op heeft.Suralco en Biliton moeten ophoepelen uit Suriname.


  Maak melding

 27. Weer een juweeltje van Dhr.Rusland. Wat hij vergeet is dat het strategisch erg fout is om een te hoog percentage van een landelijke behoefte aan brandstof af te nemen van een verkoper. Kijk maar naar wat er gebeurt in ukraine en georgie als die de prijs van Gazprom niet willen betalen.

  Erg domme zet want de behoefte van Suriname is niet zo groot. Met dit deze deal wordt Suriname te afhankelijk van Venezuela en ondermijnt het zijn eigen positie als de olie prijs weer oploopt.

  Alweer een jueweeltje van het front.


  Maak melding

 28. DU zegt infeite het volgende: geef je over schenk jou hele hebben en houwen aan het westen, je kan toch geen kant op.
  Maar hij praat hoop ik tot zich zelf hij is niet opgewassen tegen de echtheid van het leven. Dit is precies wat Bouta bedoelt wanneer hij het heeft over de gekoloniseerde mens, is gelijk aan DU.

  KOMTJIE


  Maak melding

 29. dit noemt ik in het belang van het volk, dit is klasse, ga zo door , maakt niet uit wiens idee het is geweest , het volk wordt er beter van , du , je bent een rioolrat, ik heb je al een paar keren gevraagd , de mensen op het net te vertellen wie je bent, je hebt het steeds over bouta ,maakt niet uit of het onderwerp over hem gaat , als je zo door gaat , kom ik met sappig details over jouw, dus hou je rustig


  Maak melding

 30. karadzic kun je niet vergelijken met Bouterse,
  hij heeft geen kinderen of massa moorden gepleegd,wat ik jammer vindt dat hij jouw overgeslagen heeft,rioolrat agu @du. toen je het heet onder je poten kreeg moest je rennen en zogenaamd,politiekasiel aanvragen,om te zien dat je groot respekt voor hem hebt,je maakt hem daagelijks populair haatzaaier.ie long met schijt in je broek.


  Maak melding

 31. du,
  en na bouterse volgt jij,dit kan je op je buik schrijven.

  ye tan hori spang no,en door wie
  volgens mij ben je echt verlieft op bouterse.deze is echt geen boeler als jij.


  Maak melding

 32. Anton, je analyse slaat nergens op.De kwestie rond Oekraine en Georgie is van een heel andere orde.Georgie en Oekraine kregen van Rusland gas geleverd voor 35 US dollar per 1000 kubieke meter,terwijl andere landen 250 tot 350 US dollar per 1000 kubieke meter moeten betalen. Toen Oekraine en Georgie zich tegen alle afspraken,zich tegen Rusland keerden, en lid wilden worden van de NAVO, vroeg Rusland hen het volle tarief te betalen.Dit bedrag betalen de NAVO en EU landen aan Rusland.Ik geef de Russen groot gelijk.Je kan niet profiteren van mijn zeer lage stimuleringstarief en je gaat je aansluiten bij de groep die Rusland helemaal wil isoleren en controleren. Een goede raad: Je moet niet alle berichtgeving van de westerse kranten en televisie geloven.De westerse media dient de westerse belangen.Het gaat het westen om macht en manipulaties van het menselijke verstand gaat men niet uit de weg.


  Maak melding

 33. De NDp aanhang probeert weer met een persoonlijk aanval iemand mond dood te maken. Het hele forum wordt vol geklodderd met domme hosanna teksten als of het een heilige profeet is. Als iemand ook maar iets tegen de (schijn)heilige zegt dan ligt hij gelijk onder vuur. Niet met argumenten want daar zijn ze blijkbaar te dom voor.
  Wel met onbeschofte reacties en zelfs regelrechte bedreigingen en erger. Zulke mensen moesten in een heropvoedingskamp geresocialiseerd worden.


  Maak melding

 34. DOMBO-DU,jouw haat neemt erge vormen aan joengoe ga je laten nakijken,want je kan het kaf niet van het koren scheiden joe bongobita joe.Jouw soort,ziet liever Suriname en de Surinamers als slaaf van de blanken,Chavez heeft nooit iemand kwaad gedaan waarom heb jij dan zo een hekel aan die man?Is het omdat ie right to the point is wat Amerika betreft?Hij en Fidel zullen zich nooit laten ringeloren door die Amerikaanse beesten daarom verdienen zij mijn RESPEKT,ze zijn echte Socialisten,die denken aan het arme volk.
  En zo als het naar uitziet kiest Suriname eieren voor zijn geld en gaat eindelijk voor iets voordeligst,kunnen eindelijk de brandstofprijzen omlaag.
  Dit alles gaat aan die DOMBO-DU voorbij die KAKARLAK denkt geen moment verder dan zijn neus lang is 1ding houdt hem maar bezig whawhaaa BOUTA,BOUTA en nogeens BOUTA,whawhaaawhaaaa straks beland je in een inrichting joe DOMBO joe.

  Als je instaat bent Bouterse te vergelijken met Karadic ben je zelf echt laag bij de gronds,wanneer ga je vragen om de uitlevering van Piet Botha+?Of vinden jij en Neus dat die zwarten van Zuid-Afrika niet vermoord zijn?Jullie nemen het steeds maar op voor de blanken,dat ik me ga afvragen als jullie nog steeds huisslaven zijn hihihihihi.


  Maak melding

 35. @ (LADY)ben jij ook aangesloten bij de club van de asocialen word spannend ga jij ook dreigen sta jij ook op de loonlijst van bouterse sappig verhaal dit is echt de prasi oso mentaliteit .het is toch te gek voor woorden dat jij wil weten wie ik ben we leven niet oost duitsland hoor stasi mentaliteit of in de tijd van jou baasje bouterse toen werden brieven opengemaakt weet jij dat nog iedereen doodsbang in suriname hey kom op meid.


  Maak melding

 36. pipi-langkous,
  doet weer zijn zegje,en vergelijk zich zelve als de profeet op waterkant net.deze boeler weet ook geen raad met zich zelve en probeer anderen te intimideren met zijn klote praatjes.je kan gewoon de surinaamse mentaliteit niet doorstaan en klets net teveel met je stinkende bek in ons midden.


  Maak melding

 37. Lady no draai-draai,pur eng bere kaa,doro

  mie e jepie ju.Agu Dombo Du,hij snapt geen ene moer!!!hij zit de hele dag met dram voor z,n computer om wat over Bouta reageren,die neus is ook zo,n K..


  Maak melding

 38. Die olie deal zit me niet lekker(ook al is het goedkoop op de kore en lage termijn),
  ze kunnen beter gaan investeren in duurzame energie zoals zone-energie,windenergie of waterstof zodat olie niet meer nodig is zoals peakoil al aanduide.
  bovendien als jullie post 15# nog een keer willen doornemen vraag ik me ook af hoe het er over 40 jaar uitzit met een enorme opbouwende staatschuld van 40 miljoen per maand.
  volgens mij vergeten de mensen dat Su een bevolking van amper 500.000 mensen teld die kunnen dus geen 40.000000 per maand opleveren.

  maarja voorlopig hebben we veel kritiek opelkaar en met elkaar en wordt er alleen gepraat en niets ondernomen.

  dus ik zie wel hoe de bal rold.

  in het geval van Su hoop ik dat ie de goeie kant op rold.


  Maak melding

 39. sommige noemen andere mensen dom maar hun eigen geschiedenis kennen ze niet maar hier is het bewijs http://www.moiwana.nl kunnen de genen die hier grote onzin uitkraien en doen alsof hun de bescherm heer zijn van de misdaden van delano bouterse. suriname is ook veroordeeld door inter-amerikaans hof voor de rechten van mens dit verzin ik niet maar staat op het internet het heeft niets met dit onderwerp temaken maar wel met de (mensen)die hier grote onzin vertellen ik noem dat soort lieden geen mensen maar beesten want er zijn degelijk kinderen en zwagere vrouwen en zuigelingen vermoord in moiwana .maar deze daders zullen hun straf niet onlopen zie wat gisteren is gebeurd karadzic time wil tell


  Maak melding

 40. @rrob: mijn analyse slaat wel degelijk op Suriname want ook hier gaat het meer om political leverage en minder om het geld. Wat gebeurt er als Suriname tegen Venezuela stemt als bv Chavez genocide pleegt in Venezuela ?Laat me de vraag anders stellen:wat doet venezuela als eerst als Suriname tegen Venezuela in bv de VN stemt ?En wat kan Suriname doen als Venezuela de kraan dichtdraait en eist dat Suriname meer gaat betalen voor de geleverde olie ?Of heeft Dhr. Rusland tijdelijk een buffer aangelegd ?En doe nu niet alsof Rusland oh zo heilig is want als het gaat om manipulaties dan zijn zij daar master in. Waarom wachten ze elke winter af om vervolgens doodleuk de kraan dicht te draaien ?

  Think think think


  Maak melding

 41. Deze olie deal is niet de oplossing. Suriname heeft meer baat bij duurzame energie,bv de aanleg van een zonnepanelenpark die moet voorzien in energie voor huisgebruik.Wat men nu doet is doodleuk de ontwikkelingen van de energiemarkt negeren en hun ogen sluiten voor de toekomst.

  ook hier vind ik weer een bewijs vor mijn stelling dat er geen sprake is van beleid met visie in dit of enige regering Venetiaan.


  Maak melding

 42. DOMBO-DU dat jij rotzooi verkocht aan je eigen mensen ,zeg je niet noh,van waar kom je nou weer met die geopende brieven ai bajaaaa je gaat maar door hé,nogmaals eerstdaags krijg je echt een rolberoerte boi,Bouta en de NDP eh spoekoe joe edeh.


  Maak melding

 43. @ de aanhang lees posting nummer 47 maar en klik ook aan dan zal je zien wat daar staat niet uit mijn duim gezogen is maar de echte feiten en daar komen jullie niet onderuit en als het niet waar was had ik wel reaktie gehad maar ze zwijgen lafaard zijn jullie stuk voor stuk, ik vraag ook al een hele tijd aan de aanhang om de goede dingens die monster bouterse in suriname heeft gedaan te noemen maar geen antwoord ?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.