dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNiets te vrezen van militairen VS in Suriname

Niets te vrezen van militairen VS in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jul – Van de Amerikaanse militairen die zich momenteel op Surinaams grondgebied bevinden, valt niets te vrezen. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De tientallen manschappen van de National Guard in South Dakota zijn op bezoek met slechts één doel.

Het is de Amerikanen te doen om hulpverlening en het verbeteren van contacten met burgers in andere landen. Suggesties vanuit politieke of andere hoek over verborgen agenda’s slaan dus op niets. “Het gaat om ondersteunende diensten en niet om wapengekletter. U moet het juist zien als kansen”, zegt Fernald tegenover Dagblad Suriname. De testen met het Stryker voertuig zijn meer technisch.

Van Surinaamse wordt de grootst mogelijke openheid betracht wat de activiteiten van de Amerikanen betreft. “Wij hebben op dit moment geen enkele reden zaken verborgen te houden voor wie dan ook. Aan speculaties doen wij niet”, aldus Fernald. General-majoor Steven Doohen, bevelhebber van de South Dakota National Guard zegt dat zijn manschappen blij zijn met de ervaringen in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. ze zien weer spoken zoals altijd zo zijn ze die gasten de bekende retoriek trek je niets van aan fernanld ga met jou goede werk door de amerika die helpen tenminste, ik zie de beelden van bischop nog voor me.


  Maak melding
 2. Minister Fernald heeft gelijk, we hebben niets te vrezen van de Amerikaanse militairen. Wie wij wel moeten vrezen, zijn onze eigen militairen!!! Van de ene op de andere dag worden het moordenaars en coupplegers!!!


  Maak melding
 3. Poepzakken daar in suriname.
  Als het nederlandse militairen waren, dan hadden die moeten vrezen voor surinaams verbaal geweld. Maar als het yankee-soldaten zijn gaat men daar moord en brand schreeuwen.


  Maak melding
 4. Als het inderdaad om de Nationale Garde van South Dakota gaat, heeft men het over reservisten van het Amerikaanse leger dat uit alle lagen van de bevolking bestaat: doktoren, dierenartsen, tandartsen, advocaten, maar ook glazenwassers en stratenmakers b.v. Deze reservisten worden opgeroepen om bosbranden te bestrijden, hulp te bieden bij overstromingen en meer van dat soort calamiteiten. Iedere staat in de VS beschikt over een Nationale Garde. Het is veelal een ongewapende eenheid ter ondersteuning van de gewapende reguliere krijgsmacht. Dus laat die mannen lekker hier hun hulpverlenende activiteiten uitoefenen. Maar er zal altijd wel een groep blijven die vindt dat iedere buitenlandse voet op Surinaamse bodem er één te veel is. Ook al omdat er voor Suriname geen enkel financieel risico is. Sterker nog: Suriname kan hier uit alle aspecten winst halen.


  Maak melding
 5. Deze man…ik weet het niet hoor!!!!! maar is hij geschikt voor zijn job ? ….luister….deze mensen hebben overal en altijd een dubbele-agenda…weet dit !!!!


  Maak melding
 6. Ik denkt dat Fernald zijn eigen noodkreet.

  naar buiten wil brengen,Ik ben er zeker van dat hij niet lekker in zijn vel zit.omdat hij niet weet wat er alemaal boven zijn hoofd hangt


  Maak melding
 7. Houden de Amerikaanse regeringsleiders & US militairen (westerlingen)meer van de zwarte Surinamers dan de (eigen)Amerikaanse zwarte staatsburgers.

  Een van de vele mensonterende voorbeelden uit de Amerikaanse (westerse) zwarte geschiedenis. Bijv. de TSUNAMIE & orkaan katrina in THE US waar de zwarte Amerikaanse bevolking dagenlang in de TSUNAMIE & orkaan katrina aan hun lot waren overgelaten zonder enige vorm van eten en drinken.

  Nog steeds hebben de zwarte Amerikaanse slagoffers van de TSUNAMIE & orkaan katrina geen dak boven hun hoofd. De bewuste plaats des onheil ligt nog steeds in puin.

  Zelfs de goede witte Hollander keek er naar de verzuipende (baby’s, kinderen,zieken, bejaarden etc.)negers en (ver)zweeg over het lot van die arme zwarte Amerikaanse negers.

  O, wat hebben de westerse Amerikanen toch goede bedoelingen met de zwarte negers van Suriname. Ps. Ik gebruikt het woord neger zeer bewust.

  zelfs de all mighty president GEORGE W. BUSH, heeft onderdrukt van de zwarte US Prominenten publiekelijk tot zijn spijt toegegeven dat de zwarte Amerikaanse (TSUNAMIE & orkaan katrina slagoffers)staatsburgers aan hun lot waren over gelaten door middel van racisme c.q. discriminatie.

  En nog een reminder voor de witte man onkruid vergaat niet dus de negers zullen jullie nooit kunnen uitroeien.

  De Amerikaanse vos verlies misschien zijn haren maar nooit en te nimmer zijn streken!

  Patriot!


  Maak melding
 8. aan dit soort van kolonialistische uitspraken hebben wij in deze tijd niet meer nodig.dit soort hulp accepteert geen enkel weldenkend land in de wereld.
  alleen in suriname is dit mogelijk.

  de stem van de schaamteloze klinkt als holle vaten in de woestijn.
  wie praat nog over de bedelaars in suriname.zo wordt suriname nooit volwassen met dit soort figuren in ons midden.


  Maak melding
 9. Patriot, je bent niet goed bij je hoofd, noh!Ga je lessen leren! Wie werden er na Katrina naar New Orleans gestuurd om de zaak te monitoren en te verbeteren? De Nederlanders. En ga je die witte Nederlanders verwijten dat zij hebben zitten toekijken tijdens de tsunami? Schaam je, je moet beter weten. Miljoenen aan hulp zijn er vanuit Nederland gestuurd naar de getroffen landen van de tsunami. Je bent een zwart-wit-kijker. Is de neger degene die wereld verbetert? Kom terug op de aarde, broeder. De neger is tot NIETS in staat. Ga me geen verhaaltjes vertellen. Je hebt zuivere racistische gedachtes!!


  Maak melding
 10. @8 en @9: Wat hebben jullie allemaal gedaan voor jullie Switi Sranan? Je djogo zitten zuipen op de hoek bij de omoe? En kijken hoe anderen jullie rotzooi zitten op te ruimen? Schaam jullie met jullie achterlijke achterdocht. Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Jullie hebben alleen maar kritiek, maar er komt geen enkel alternatief uit jullie reacties. Sukkels!!!


  Maak melding
 11. Ik heb affiniteit voor de Surinaamse samenleving vandaar mijn innige betrokkenheid tot het einde der dagen. Mijn nickname spreekt voor zich patriot.

  Bouterse is in 25 jaar tijd politiek verantwoordelijk voor het 8 dec. tragisch incident (15 slachtoffers/landverraders. In de Nederlandse oorloggeschiedenis noemt men Nederlandse burgers die met de vijand hebben heult NSB’ers).

  George Bush, Tony Blair & Jan Peter Balkenende zijn politiek verantwoordelijk voor meer dan 100000 doden onder de onschuldige Irakese burgers, o.a. kinderen, bejaarden,vrouwen in Irak. Dit hebben de staatshoofden zelf verklaard, dat ze politiek verantwoordelijk zijn c.q. politiek de oorlog ondersteunen.

  Bouterse kan je wel van alles verdenken of betichten.
  Ra -ra, wie kan je verdenken of betichten van massa moorden van meer dan 100000 onschuldige burgers in 5jaar tijd. Nu in Irak, op dit moment, 5 jaar na dato gaat het moorden gewoon door zonder een eind in zicht. Wie kan je verdenken of betichten van massamoorden? Ja,George Bush, Tony Blair & Jan Peter Balkenende & de andere coalitie bondgenoten.

  Weet je wat ik heel erg vind is het wrede psychologisch demotiverende effect/defect op de bevolking in onzekerheid, van het koste wat het kost extreme beleid omtrent het poppenkast neokoloniale omstreden 8 dec. Proces,

  !k zal nog een (burger)oorlog sluier annex interne wapenconflict ontsluieren . In een interne conflict/ interne politiek geschil dat uitmond tot wapenescalatie c.q. anarchie is er geen enkel buitenlandse mogendheid die zich geroepen voelt zich te mengen in een interne conflict/ interne politiek geschil en partij te kiezen in een intern politiek conflict. De enige die daar toe wettelijk in staat is, is de VN. Maar voor dat de VN/UN overgaat tot actie (mandaat geeft na vergaderingen op vergaderingen, want in de wereld politiek/diplomatie gaat het in de eerste instantie over eigenbelangen behartiging)moet er eerst het nodige bloedvergieten gebeurd zijn en het noodtoestand uitgeroepen worden.

  Het enige wat westerse militairen/ mariniers gelijk doen in een intern uit de hand gelopen politiek geschil is landen met een grote Orion militaire vliegtuig en helikopters om alle westerse (witte)burgers/onderdanen te evacueren. Als de Orion militaire vliegtuig en helikopters opgestegen is met aanboord de westerse onderdanen dan mag het moorden, uitmoorden van elkaar (de lokale bevolking) verder gaan.

  Mijn analyse is een constatering gebaseerd op historische feiten. En werk wijze van de westerlingen.

  Patriot!


  Maak melding
 12. sandokie weet het beter,z,n Hart gaat ophol,

  hij heeft reeds een deel opgepakt,dat heeft,hij toch aangegeven,is dat niet geweldig/,die criminelen,die daagelijks te keer gaan,kan hij niet aanpakken,lastan Farc gedoe.


  Maak melding
 13. Niets getest van gevechtsvoertuigen. Die Yankee’s zijn gewoon hier om de voorkomens van uranium in onze Moengo-mijnen te bewaken.

  Het leek mij ook te simpel om uitgerekend hier in deze uitgestorven mijnen vehikels te komen uitproberen.


  Maak melding
 14. de NSB-ers @ 1 du en blaka bakra zou ik ff willen attenderen om het geschreven stuk van @ 20 patriot aandachtig te willen lezen en laten bezinken in jullie garnalen kopje.

  think about it.


  Maak melding
 15. inderdaad hoef je niet te vrezen. de mensen die bang zijn hebben boter op hun kop wat ik niet begrijp is dat de amerika naar suriname gaan om leger voertuigen te testen en ze helpen bij reparatie van scholen en op medisch gebied laat een ding duidelijk zijn ik heb ook mijn kritiek soms op het amerikaanse buitenlandse beleid maar dit is totaal iest anders daarom ben ik er voor de zelfde mensen die ageren tegen de komst van de amerikanen wil ik aan herinneren dat een president naar suriname kwam in de jaren 1980 die de toenmalige dictator van suriname heeft aangemoedigd om zijn eigen mensen te vermoorden over mengen in een interne politiek geschil gesproken, en anargie is het moment dat jij de grondwet negeer en niet respecteer. dat is wat anders dan leger voertuigen testen en juist onder die groep mensen van de dictator zijn er veel tegenstanders voor de komst van de amerikanen ze kunnen geen gegronde reden geven waarom ze tegen zijn of ze hebben het niet wat ze wel doen is stuk voor stuk slap ouwehoeren en ze gebruiken een gevaarlijk strategie om alles ik het zwart wit te trekken en de mensen die gevoelig voor zijn die trappen erin je kan ze herkennen aan hun manier van reageren intimideren schelden volgens mij hebben ze allemaal op de zelfde school gezeten .


  Maak melding
 16. Is Suriname eigenlijk nog wel een onafhankelijk land? of wordt Suriname nu verraden door de huidige politici.
  Nederlandse militairen oefenen al in het binnenland, en nu komen er ook nog eens Amerikaanse militairen bij.

  Westerse regeringen-militairen en multinationals zijn al door de hele geschiedenis de oorzaak van vele armoede en ellende in 3e en niet westerse landen, en nu vele landen onafhankelijk zijn worden de westerlingen binnen gehaald als Sinterklaas, alsof alle Surinamers over b.v 10 jaar allemaal in een bungalow zullen wonen met een mercedes voor de deur en een leuk salaris.


  Maak melding
 17. Sommige partijen lijken wel Jehova’s. Men moet de propaganda onzin en wartaal lezen en voor zoete koek aannemen.
  Ook opvallen zijn de namen waarvan ze zich bedienen. Die zeggen vaak wat over wat ze graag willen zijn of hoe ze op dit form willen overkomen, beslist niet wat ze zijn.


  Maak melding
 18. Mensen als Du. ik weet niet welk soort mens het is.
  Maar het is duidelijk dat het geen mens is, dat ooit naar harmonie in een samenleving zou willen/kunnen bewerkstellen.(puur haat zaai mens)
  Of hij/zij heeft behoorlijk koengkoeng in zijn hoofd.


  Maak melding
 19. Daar heb je die hersensloosegarnaal #24,alles wat de klok slaat,dictator eerste dag ga je hem voorje zien,landverraders blankenonderdaners,Land te koop spotgoedkoop
  kom en steel je deel,neem maarmee,vene is toch een slappe grote VEE


  Maak melding
 20. Vele van deze huichelaars zeggen in gezelschap van…, doodleuk dag meneer.

  Zelfs die mensen, die ons op onnavolgbare wijze hebben gekoloniseerd met alle daarbij gebezigde ingredienten worden niet zo gehaat.

  Als zoveel mensen de mening van #27 zijn toegedaan dan mogen de #’s 24 en 26 zich wel laten nakijken.

  Worden lullie niet moe of zijn lullie van de oliefanten- of bofru partij. De zokenaamde dikhuiden dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES