Gesprek Van Bommel, Surinaamse politicus ‘fout’

39

PARAMARIBO/DEN HAAG, 17 jul – Het gesprek tussen de Nederlandse parlementariër Harry van Bommel (SP) en zijn Surinaamse collega Rabin Parmessar had nooit plaats mogen vinden. Dit stelt Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname. Alleen maar het feit dat Parmessar lid is van Desi Bouterse’s NDP zou moeten gebieden tot omzichtigheid.

Bouterse is verdachte in de strafzak rond de decembermoorden en daar kan niet zonder meer overheen worden gestapt. “Ik vraag me af of je je het zou permitteren in Nederland te praten met een partijgenoot van Hitler, ald deze partijgenoot nooit en te nimmer afstand heeft genomen van de afschuwelijke daden van zijn partijleider Hitler”, zegt Hoost tegenover de Ware Tijd. Nu wordt pardoes een gesprek gevoerd over nota bene de situatie in Suriname.

Van Bommel en Parmessar hebben onder meer gesproken over hulp aan Surinaamse studenten die te laat in Nederland arriveren voor vervolgstudie. Door de lerarenstaking zijn de examens in Suriname enigszins verlaat. Ook de honderdprocent-controle op de Nederlandse luchthaven Schiphol is onder de loep genomen. Van Bommel ziet het strafproces als een binnenlandse aangelegenheid van Suriname.


39 REACTIES

 1. “De Knapste jongen van de klas” Romeo Hoost is weer bezig. Ik zou eigenlijk ook niet met Romeo Hoost moeten praten die het Jungle commando tijdens de binnenlandse oorlog volledige ondersteuning heeft verleend waarbij tientallen onschuldige burgers en militairen het leven hebben gelaten.


  Maak melding

 2. wat ik ook vreemd is dat je de surinamers die hier in de politiek zitten stil zijn je hoor ze niet waneer ze weer op zetel jacht zijn dan ga je ze horen , maar ik ben het volkomen met de heer hoost eens van bommel je ben fout in deze geeft het toe want over de zaken waar jullie het over hebben gehad moet je bij de regering zijn en niet bij de wolf in schaaps kleren want dan betekend het dat je wel met bouterse praat en dat hoord niet want deze man heeft bloed aan zijn klauwen.


  Maak melding

 3. eh romeo hoost, hou toch je kop dicht.
  Bouta heeft veel gedaan voor surinamers en zijn partij wilt het beste voor ons vaderland.
  mensen zoals jij houden dit land zo als het nu is.


  Maak melding

 4. Het 8-demberproces vindt Van Bommel een binnenlandse aangelegenheid. De lerarenstaking in Suriname en de gevolgen daarvan voor de studenten blijkbaar niet. Wat wil deze meneer eigenlijk?


  Maak melding

 5. hitler had honderdduizenden mensen vermoord (in diverse landen in europa)omdat ze anders waren en hij wilde mij europa veroveren. bouterse is verdachte van 15 vermoorde tegenstaanders tijdens een revolutie. als men zelfs niet meer instaat is het verschil te zien tussen hitler en bouterse is men echt heel diep gezonken.


  Maak melding

 6. Geachte heer van Bommel,

  Wilt u de volgende de keer eerst toestemming vragen aan de heer Hoost alvorens u in gesprek gaat met een Surinaamse politicus.


  Maak melding

 7. Dan wil ik weten wat deze man in zijn hoofd heeft zitten…..of wil hij zeggen… door praktijken van zijn broer dat wij Suri’s heel paramaribo moeten plat branden.

  Boi you luku, kaba nanga law.
  Of ben jij toch zo wraakzuchtig.(speel dan rechter)


  Maak melding

 8. Henk Blom i tja din >>>>> hallo eerst vragen aan Romano >>>>>anders jonge..ai jajaaahaaa dan wordt Romano echt boos hoorrrrrrrrr.
  Op stoute Bombel.


  Maak melding

 9. Hoost moet weten dat hij niet de wereld kan verbeteren .Ze moeten nu ophouden met het destabiliseren van land en volk en leren dit in te zien


  Maak melding

 10. @ nummer 4 rajeev kan jij aangeven wat de goede dingens zijn wat bouterse voor suriname heeft gedaan ? en wat hij verder gaat doen kan je mij vertellen wat zijn partij progamma is. a.u.b dan kan ik begrijpen waar jij het over heb want ik hoor dit verhaal vaker maar niemand komt met voorbeelden mss kan jij dat wel rajeev


  Maak melding

 11. Hallo meneer DU & consorten,

  met ………..praat en dat hoort niet want deze man heeft bloed aan zijn klauwen.

  HÉ MENEER DU HEEFT GEORGE W. BUSH, TONY BLAIR, JOHN HOWARD & JAN PETER BALKENENDE EEN TSUNAMIE VAN BLOED AAN HUN HANDEN.
  (Irak etc.)?

  En meneer du wie praat er op hoog diplomatiek niveau met GEORGE W. BUSH, TONY BLAIR, JOHN HOWARD & JAN PETER BALKENENDE?

  Meneer du/ Romeo Hoost over bloed dat kleeft aan handen & voeten/klauwen gesproken!

  De westerse (evolutie, welvaart)geschiedenis is met bloed (getooid)geschreven tot anno 2008!

  Wanneer worden de westerse leiders met bloed aan hun vingers berecht?

  Wanneer worden de westerse leider met bloed aan hun vinger tenminste ter discussie gesteld voor eventuele berechting?

  Patriot!


  Maak melding

 12. Die naaper DOMBO-DU gebruikt mijn woorden Brunswijk heeft ook” bloed aan zijn klauwen” maar Bavi-Vene gaat met hem regeren,hoe rijm je dat DOMBO-DU,dus dat is goed?Die splinter in Bouta zijn ogen zie je,maar die balk in Brunswijk zijn ogen zie je niet.

  Hoost zeikt weer uit zijn nek,bemoei je niet met Surinaamse zaken,jij bent gevlucht uit Suriname en je zit nog steeds hier je op te werpen als beschermengel van de zg nabestaanden,had in Suriname gebleven om je zg broeders te steunen toendertijd joe leba joe ,door gebedel heb je het Ned.paspoort aangenomen dus bek houden jij lafaard.Van Bommel mag praten met wie hij wil,Parmesar heeft niets misdaan,who the hell are you om over fout te praten~?


  Maak melding

 13. volgens velen mag er niet gepraat worden met een verdachte of met een partijgenoot van de verdachte bouterse.

  dit is vergaande brutaliteit,iedereen mag praten met wie hij/zij wil.vanzelf als men rotsooi gaat koppelen aan dit gesprek,dan krijgt je van die Babylonische spraak verwarring.als van de heer hoost.
  het zal wat moois zijn als ik in vijandschap moeten leven met de vijand van anderen.
  deze zijn erger dan robert mugabe.


  Maak melding

 14. Romeo Hoost heeft in het AD van 16 december 2007 zelf aangegeven dat ze bezig waren met ondergrondse activiteiten maw met subversieve cq terroristische activiteiten in 1981/1982!
  Laat dit ‘heerschap’ bij zichzelf te rade gaan of hij niet de schuldige is van 8121982!


  Maak melding

 15. Tja, wat zal ik hier over zeggen, nee toch maar niet en liever niet persoonlijk gaan doen ieder zijn mening.
  Of toch even, was het niet Arafat, die als held werd ontvangen, of Ciaucesou, uit Polen, oh ja en die Poetin, van Rusland dan, hoeveel zijn er daar niet vermoord om hun politieke kleur.
  Is het niet typisch dat zogenaamde dictators pas op hun oude dag als zodanig worden gezien terwijl er eerst jaren zaken met ze wordt gedaan.
  Ik vergeet bijna die echte coca boer die nu president is en ook in de tweede kamer is ontvangen, met Khadaffie, wordt er ook zaken gedaan, stel je voor, de man is de grootste aandeelhouder van FORTIS, mi gado mi en wat te denken van die Koreanen en die andere dictator in China waar elke westerse staatshoofd wil zijn omdat de olypische spelen geld oplevert, ze klagen zelf dat de hotels nog niet volstromen.
  Welke zelfbenoemde en, zogenaamde journalist die alleen zijn kumba te kan aanvallen gaat daar naartoe om te schreeuwen pak de dief pak de moordenaar, numpa.
  Nw way to san jose, zou wijlen Johny.Kamperveen zeggen.
  Ik kon het niet laten, vandaag voor het slapen gaan.


  Maak melding

 16. en die gasten die uit suriname zijn gevlucht en vanuit nederland 1980-1982,met hun terroristische activiteiten poogden het toenmalige bewind omver te werpen? met feitelijk als gevolg de 8 dec slachtoffers? moeten die niet in het proces door de krijgsraad worden gedagvaard?of gehoord worden?

  het mes snijdt aan twee kanten.


  Maak melding

 17. Deze achterlijke Suri’s moet de smoelwerk dicht houden.

  Kent hij de wereld, ziet hij de wereld….deze man heeft maar een belang verder niks…..een behoorlijke domoor….hij wil alleen wraak voor zijn broer.
  Maar hoe zit het dan verder met Su.

  Het spijt mij maar ik zie deze man als een smerige ophitser.


  Maak melding

 18. Zeg meneer Hoost , dan mogen de Nederlanders ook niet bemoeien met Maxima , omdat haar vader ook mede politiek verantwoordelijk was voor verdwijning en dood van duizenden.

  Volgens mij is die Hoost nu echt helemaal doorgedraait om DDB te vergelijken met een fashist die onder zijn absolute macht zovelen heeft laten vermoorden.


  Maak melding

 19. Wat moet men DOMBO DU uitleggen,hij begrijpt je toch,niet laat Romeo Hoost op de zazou reageren en vragen als het niet waaris
  redaktie je mag weer censureren,Hoost heeft ook bloed aan zijn klauwen.


  Maak melding

 20. Ik weet niet wat de heer van Bommel hiermede wil bereiken, maar ik heb SP gestemd omdat zij beloofd hebben de situatie op Schiphol aan te pakken. Belofte maakt schuld. Daar dit nog steeds niet is gebeurd is hij in ieder geval mijn sten kwijt. En er zullen meer vogen. En als iemand een kleine belofte niet inwilligt, zal hij zeker de grote beloftes niet nakomen.
  Voor mij geldt nog steeds dat er iets (veel) niet klopt in de relatie Nederland Suriname en de omstandigheden geven mij gelijk.


  Maak melding

 21. Roemenie, dat moet het zijn en geen Polen, daar kwam die verschrikkelijke caucescou vandaan, die man had ware doodsescaders en toch werd er zaken met hem gedaan.
  Pinochet, ook zo,n man die bescherming kreeg in Engeland, maar ja zelfkastijding is de Surinamer niet vreemd.


  Maak melding

 22. ik zal mijn niet verlagen tot die prasi oso mentaliteit van sommige hier. men zeg je kan de man uit de goot halen maar de goot kan je niet uit de man halen . als ik sommige reaktie hier lees denk bij me zelf als deze mensen het voor het zeggen hebben in suriname zal er niets van suriname terecht komen , omdat een dictator in het buitenland heeft gemoord moet je de daden van bouterse goed praten wat een domme vergelijking dus met andere woorden als deze regering vind dat bouterse een bedreiging is mag die hem ook doodschieten zonder vorm van proces als ik jullie beredenering volg. sommige hier noemen andere mensen dom maar als ik hun reaktie lees vraag ik mij dan af wie dom is .


  Maak melding

 23. Als Dunodu het oneens zou zijn met min noti Hoost, zou het water van de Suriname rivier ophouden om, om de zes uren naar- en van de Atlantische-Oceaan te stromen.

  Struisvogels van gelijke veren dus. Weten niets anders te doen dan tegen de stroom op varen.


  Maak melding

 24. @Zazou
  Als er iemand dom is ben jij het. Niemand mocht of kon in die tijd ook maar iets kritisch over DDB zeggen. de kans dat je opgepakt werd door de volksmilitie was veel te groot. Dus vanzelfspreken gebeurde alles ondergronds.
  En wat jij subversieve cq terroristische activiteiten zal in de ogen van elk wel denkend democratisch mens dat t leiden heeft van een narcistische dictator het etket vrijheidsstrijd in herstel van de democratie krijgen.
  Daarnaast beschouw ik het doden van een agent en het kapot schieten van een gebouw omdat je geen loonsverhoging krijgt een grove misdaad. Want daarmee is die hele zgn revolutie begonnen Er zat geen enkel politiek motief achter. Dat hebben een aantal slimme neo-marxisten, salon-maoisten of wat dan ook er laten op geplakt. De hele revo was slechts een opportunische poging de eigen belangen te dienen.


  Maak melding

 25. @Neus – juli 18th, 2008 at 7:20 pm

  Iedereen mocht zeggen wat hij/ zij wilde!

  Maar als je met vergift, granaten en geweren het gelegitimeerde MG wilde opruimen dan was je zelf fout bezig!

  1 agent neergeschoten die djadja mang wilde zijn? Waarom niet 10/ 20/ 30 of 100?
  Agenten (op bevel van NPSers) die stakende militairen kapot sloegen met de wapenstok en dagen opsloten in de gevangenis zonder derden (familie/ PG)op de hoogte te brengen?

  Daarnaast was de samenleving totaal ontwricht door het vertrek van opgeleide Surinamers naar Nederland, racisme en discriminatie (vooral door NPS), corruptie en een totaal gebrek aan visie!
  Ja, inderdaad! 1979/1980!

  Neus, jij als NPSer moet je mond gewoon dicht houden, want je BAAS Vene slaapt met de pedofiel/ verkrachter SOMO en moordenaar/ verkrachter/ brandstichter/ rover Brunswijk!


  Maak melding

 26. heren van dit medium het volgende:
  dhr.Romeo Hoost voorzitter van CHSS keurt het gesprek af tussen dhr.van Bommel en Parmessar.Het is deze komite die het over hun vrijheids van meningsuiting heeft.Echt Europese democr.Als het jou goed uitkomt.Ik wil dit nog aan dhr.R.Hoost kwijt.Een verdachte is verdachte tot het tegendeel is bewezen.Trouwens dhr.Parmessar als lid van de NDP mag, net als dhr.van Bommel ontvangen wie ze willen.Zelfs met dhr.DDB omdat die nog verdachte is.Dat is democratie.
  Trouwens wisten jullie dat de export van de VS naar het as van het kwaad (Iran) bloeit ondanks rivaliteit.(meer als vertienvoudigd t.w.$158 miljoen onder George Bush)Wie houd wie voor de gek? Alleen mensen als Du en consoorten.(Irak massa vernietingingswapens)


  Maak melding

 27. goed,zo rajeev je slaat de spijker op zijn kop Bouta heeft heel veel voor Suriname gedaan 15 vermoord of laten vermoorden Moi wanna laten opruimen Suriname naar de klote geholpen met zijn BURGEROORLOG hij had beter die Guyanezen uit Tiegrie moeten trappen dan had je wat voor Suriname gedaan…….Dede Boeng……Sukkel!!!!


  Maak melding

 28. het moet niet gekker worden hier want sommige hebben ook patent op woorden ai mie gado. die mensen die hun leven hebben geven voor de terug keer van de democratie in suriname moeten wij dankbaar zijn en er moet een monument voor deze mensen komen in suriname ik heb vaker aangegeven dat sommige hier bewust de feiten omdraien ten eerste is romeo hoost niet gevlucht deze man was voor een congres in engeland en daar hoorde hij over de misdaden die zij geleegd in suriname ciryll daal was een moedige man hij moest ook naar het buitenland maar hij heeft zijn land en volk niet in de steek gelaten en dat met de dood moeten bekopen dat zijn voor mij moedige mensen en niet iemand van de mulo die een uzi onder zijn schouder draag en het hele land intimideerd teroriseert en vernederd en over die vraag van nummer 17 kan ik kort zijn niemand heeft het recht om arrestanten in koele bloede te doden dus al het andere gekrakeel is voer voor de kippen. ik heb ook op de TV gezien dat iemand verklaarde dat er mensen op de vlucht zijn neergeschoten.


  Maak melding

 29. IK ben de beul wie wat wil ik sta klaar met mijn uzi van woorden wat willen jullie eingelijk
  moet suriname maar achteruitgaan
  bij mij maak het niets uit wie daar zit maar niet steelen en niets doen voor het land die mensen mogen voor mij de dood straf krijgen
  menneer parmisar is een van de mannen die het land vooruit wil brengen du en hoost heef de mond vol van 8dec
  wie weet wat er is gebeurd werpe de eerste steen maar kijk uit dat je je eigenglazen niet stukmaak
  du ik weet echt niet wat je uitkrai
  waar zat je in 80 vertel op laat mij het boekje niet open doen rad draaier.
  ik weet meer dan je denk dus stop met dat gemeker van je hoe lang ben je niet in suriname geweest ga maar naar de noordzee mischien zal je wat zien aan de horizon droom maar lekker verder sp is een van de grote politieke party
  in nederland ze zitten tussen het volk de gasten die dood zijn jammer dat het is gebeurdt
  maar er moesten nog meer zijn geweest anders waren wij veel verder met de ontwikeling van het land.
  SALUUT MENTOR jr


  Maak melding

 30. @Zazou #30
  Dus omdat de militairen een hardhandige confrontatie met de politie hadden mochten ze moorden!
  Als jullie niet over goede argenten beschiken worden jullie vreselijk onbeschoft. Typisch gedrag wat bij domme, verwende pubers thuishoort. Wordt toch een volwassen. Denk is na. Verwacht je echt dat die man iets voor je gaat doen? Ja misschien vallen er wat kleine kruimels van de gestolen koek maar dan moet je die wel delen met al je maties en al ik naar hun gedrag kijk op het forum dan gunnen die ook niemand anders het licht in de ogen.

  Wordt eens volwassen leer je hersens gebruiken en volg een cursus sociale vaardigheden. Die wordt vast ook wel mondeling gegeven dus je hoeft geen grote vaardigheid in het lezen te hebben.


  Maak melding

 31. Zazou nr 29. heeft gelijk de oorzaak vd coup was gelegen in de onvrede bij het volk over het wanbeleid dat die idioot Aaron (NPS) voerde.


  Maak melding

 32. mensen,mensen wat een taal toch die jullie allemaal gebruiken tegen dhr/mevr du en de persoon neus. het blijkt steeds weer dat het overgrote deel van de bevolking hersenloos. bouterse heeft gelijk jullie vergeten gauw (citaat Bouterse)na alles wat er gebeurde sinds tachtig tot heden.Deze regering heeft geen toverstok om al jullie wensen in vervullingte latengaan en ik heb het vooral tegen dat zwart deel van Sur.de creool. zwarte mensen moeten weten dat ze alleen maar iets kunnen bereiken door te werken,maar niet op je luie reet te zitten en te bedelen En de creool moet niet zeuren,maar heel erg zijn best doen . Die coup van 80 was tegen de N.p.S dus tegen zwarte mensen. Wij zwarte mensen zijn het sterks achteruit gegaan. Zwarte mensen staan altijd op tegen zichzelf op. Bouterse himself heeft ons laten begrijpen dat,hij een INDIAAN is ik citeer hem (ikpraat al 4jaar ze kennen deze indiaan nog niet) zie daar zwartte man of vrouw waar sta je dan wie is er voor je? Bosje was er hij zou in 100 dagen een heleboel doen,maar wat hebben we aan overgehouden de 2 bruggen en heel veeeeeel crrriminallliteit. Alibuks heeeft zodang zitten rommelen dat het niet meer door de keel van Bouta kon en vroeg aan bosje om hem te ontslaan,maar ho maar Johnny Kamperveen zou zeggen Bosje no sjoga,wat deed de zwarte bosje ja hoor Bouta werd delaan uit gestuurd als advi(zer) van staat iets waarom ikzo moest lachen wat een shit bedachte baan .maarja sommige mensen kun je alleen met dit soort onbenulligheden zoet en of warm houden.Ik hoop alleen maar dat wanneer deze regering weggestemd is we niet nog een keer opgezadeld worden methet feit dat degenen die uit Nederland/Amerika enga zo maar door niet verplicht worden om 1000den guldens te MOETEN wisselen eer je Suriname weer kunt verlaten,want ook dat hebben we gekend.Ik hoop dat onze kinderen nog zullen kunnen rekenen hopelijk blijf de inflatie (00000000) ahterwege. Ik zou zeggen du /neus/romeo hoost blijf ook de zaak bewaken.


  Maak melding

 33. @Neus #36 juli 21st, 2008 at 12:08 am

  Onbeschoft??
  Volgensmij ben jij dat. Jij bent degene die onbeschofte en beledigende teksten hier neerzet! Iedereen kan mijn bijdragen (17 & 29) herlezen en dan de jouwe! Dat is typisch voor NPSers die verschrikkelijk discrimineren, geen visie hebben, patsertje spelen en de staatskas leeg roven.
  Je bent gewoon een bluffend patsertje. Op diverse fora geeft Neusje aan dat hij een topper is (hoge opleiding, topbaan, hoog inkomen, geweldige sociale vaardigheden, etc). Typerend voor iemand als Neus (minderwaardigheidscomplex) is het pochen met bovenstaande elementen en neerbuigend gedrag richting anderen.

  DDB is niet mijn Baas, ik heb niks en nooit iets van die man gekregen en zal dat ook nooit krijgen of vragen!
  O ja, misschien de bruggen? Misschien scholen? Misschien landbouw, veeteelt, visserij en diverse industriële projecten? Misschien Staatsolie mbv Jharap?
  Jammer van die doden van 8121982. Maar, dan hadden ze geen ‘feti’ moeten beginnen!

  Die ene agent (25021980) had kunnen leven, zoals ik al eerder heb aangegeven, als hij zich rustig had overgeven, net zoals zijn collega’s!
  Maar nee, meneertje de toffe agent moest zijn pistool trekken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.