Suriname gaat NGO’s meer inzetten tegen armoede

2

PARAMARIBO, 16 jul – Niet-gouvernementele organisaties, NGO’s, zullen meer en efficiënter ingezet worden tegen armoede. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De overheid alleen is niet in staat ontwikkeling tot stand te brengen. Om de NGO’s erbij te krijgen, worden daarom wat middelen opzij gelegd.

De NGO’s kunnen vanwege het directe contact meer armslag bieden. “We willen samenwerken met de NGO’s om ontwikkeling te garanderen”, zegt Van Ravenswaay. Om effect zeker te stellen zal een programma worden opgezet. De NGO’s zullen getraind worden in onder meer planning en management. Ook moet de onderlinge samenwerking bevorderd worden.

Ook de samenwerking tussen overheid en particulieren moet beter. Door meer op en met elkaar af te stemmen, kunnen donormiddelen beter besteed worden, aldus Van ravenswaay. De EU heeft ruim één miljoen euro beschikbaar gesteld voor uitvoering van het programma. De samenwerking tussen de overheid en particuliere ontwikkelingsorganisaties is doorgaans incidenteel.


2 REACTIES

 1. Efficientie moet van de regering komen als je het voorbeeld wil geven, straks gaan ze nog vragen of leerlingen de docenten efficientie willen bijbrengen.
  Wat doen die ministers met dat land, hun geld pakken en niets anders en daarom moeten juist die NGO instellingen stoppen met water naar zee dragen.
  Krin Kondre 96 Nederland was er ook maar de wagens zijn door de huidige regering verwaarloosd en de honderden afvalcontainers zijn verdwenen, kolkenzuigers vernield, bezemwagens, noem maar op.
  De stortplaatsen zijn verwaarloosd en de trensen zijn weer bij af, so so tori en niets anders.
  Ik ben de oprichter van Krin Kondre en niemand anders, de efficientie lag bij mij en de direkteur van Milieu Beheer, met de steun van de VNG en Gemeente Amsterdam, weg mijn 360.000 uit eigen zak en weg mijn eigen bedrijven, weg contacten uit de Nederlandse politiek!!!!!
  Ondanks dat mi no abi bita bere, mi lobi mi kondre fu tru, leki fa mi lobi mi uniform sa mi no e weri moro.


  Maak melding

 2. macht onder drukt het geweten maar aan de andere kant zul je het moeten terug betalen volgens de natuur wet, vandaag een ander misbruiken morgen ben jij aan de beurd.
  als het niet morgen is dan is het in de volgende fase..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.