maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurDrie dagen lang Openluchttheater Ramlila 2008

Drie dagen lang Openluchttheater Ramlila 2008

-

Does Travel - naar Suriname

Het Beatrixpark in Schiedam is vanaf vrijdag het toneel van Ramlila, een driedaagse opvoering van het Hindoestaanse epos, met zang, dans en muziek. Ramlila ofwel het Spel van Ram, komt voort uit het eeuwenoude Hindoestaanse epos Ramayan, dat tot het werelderfgoed wordt gerekend.

De voorstelling in Schiedam wordt opgevoerd door zo’n vijftig acteurs, tien muzikanten, terwijl een legertje van vrijwilligers ervoor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Voor Hindoestanen is de opvoering van Ramlila een jaarlijks terugkerende belevenis. In Suriname kan de opvoering tien dagen duren.

De voorstelling wordt in het Hindi opgevoerd. Maar dankzij een Nederlandse boventiteling kan iedereen de voorstelling goed volgen. Ook zal tussen de bedrijven door in het Nederlands uitleg worden gegeven. De voorstelling begint om 18 uur en duurt tot 23 uur. Het festivalterrein is vanaf 16 uur geopend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES