zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSancties tegen onwillige Surinaamse melkverwerkers

Sancties tegen onwillige Surinaamse melkverwerkers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, heeft maatregelen getroffen tegen twee melkverwerkers. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van LVV. De vergunningen van Rudisa en Michi zijn ingetrokken.

De twee hebben zich niet gehouden aan vergunningsvoorwaarden. “De directe reden is de systematische weigering van de twee bedrijven rauwe melk op te kopen bij de melkboeren”, zegt Raghoebarsing tegenover Dagblad Suriname. Oproepen en waarschuwingen zijn herhaaldelijk in de wind geslagen. Volgens de twee is het importeren van melkpoeder veel goedkoper.

Door hun halsstarrigheid is de Melkcentrale genoodzaakt het grootste deel van de lokale melk op te kopen. “In de vergunningsvoorwaarden staat dat Rudisa minimaal vierduizend liters rauwe melk moet opkopen voor verwerking en productie en Michi minimaal tweeduizend liter. Er zijn wetten en regels in dit land waar iedereen zich aan moet houden”, aldus Raghoebarsing.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Ik heb het al vaker gezegd: De Surinaamse wetten deugen niet en zijn echt aan verandering toe.
  Als iemand in de fout gaat moeten de sancties achtereenvolgens zijn:
  1 een waarschuwing
  2 een boete
  3 een hogere boete
  4 een nog hogere boete (Suriname heeft geld nodig!!!!Sla dus je slag)
  5 tijdelijke intrekking vergunning
  6 definitieve intrekking vergunning
  ergo: van 0 naar de hoogste sanctie grijpen is buitenproportioneel.
  N.B. degene in kwestie moet natuurlijk het recht hebben om bezwaar te maken tegen de sanctie of in beroep te gaan. Advocaten moeten ook verdienen.

  Ook moet ik het volgende kwijt:
  Een regering van een land heeft ook een soort stuurfunctie, wat betekent dat zij het economisch en sociaal leven “bij moet sturen”.
  Voorbeeld: als je wilt dat het aantal kinderen toeneemt, dan wordt de kinderbijslag verhoogd. Wil je dat het aantal kinderen afneemt, dan doe je het omgekeerde.
  Het verbaast mij dus dat poedermelk goedkoper is dan rauwe melk. De minister en het ministerie hebben hun werk dus niet goed gedaan. Door de invoerrechten op dit artikel te verhogen maak je het onaantrekkelijk voor deze gasten om poedermelk voor hun productie te gebruiken. Natuurlijk zullen er instanties zijn die niet gestraft moeten worden door deze maatregel. Voor deze organisaties voer je natuurlijk een uitzonderingsbepaling in de wet in. Waarom moeilijk als het makkelijk kan.
  Boodschap aan Suriname: De Nederlandse staat verdient intussen meer aan de uitgevaardigde boetes dan aan belastinginkomsten. Misschien een idee voor Suriname om haar inkomsten op te krikken??


  Maak melding
 2. haha,
  Dus nu komt er helemaal geen melk meer van michi en rudisa.
  Schaarste aan melk dus.

  Dus nu maar melk importeren. adrape minister ben wani a sani k’ba.
  Iemand gaat nu melk importeren.Die boeren hun probleem is nu verre van opgelost.


  Maak melding
 3. het is ook wat he als de minister niets zou doen dan was hij te slap doet hij wel dan is het ondenemertje pesten ik neem aan dat bijde partijen met hun volle verstand een overeenkomst hebben getekend en als daar in staat dat je verplicht ben zoveel liters melk op te kopen moet je dat doen en doe jij dat niet dan hou jij je niet aan de vergunnings voorwaarden zijn de gevolgen dan voor jou rekening .


  Maak melding
 4. In dit geval geef ik de minister gelijk. Er is niet voor niets bepaald in de vergunningsvoorwaarden dat de 2 bedrijven een bepaalde hoeveelheid rauwe melk moeten afnemen. Dat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de lokale melkvee houders gegarandeert zijn van een afzet. Als ze zich niet daaraan houden dan moeten hun vergunningen worden ingetrokken, it’s that simple.
  Denk eens even na als ondernemers melkpoeder van het buitenland gaan importeren dan gaat de lokale sector kapot en wordt Suriname nog afhankelijker van de import waarvoor je de beschikking moet hebben tot steeds duurdere deviezen.
  @ krepie: weet dus waarover je praat en kom niet met onzin aan. In dit geval heeft de minister juist gehandeld.


  Maak melding
 5. Niet alleen communiceren,het niet luisteren als iemand aan het woord is,ze lullen gewoon door je verhaal.of onderbreken je steeds
  die scholing moeten ze volgen!!!!!!!


  Maak melding
 6. Nog mooier rudisa produceert geen melk ,maar heeft alleen een vergunning.Dus sardjoe zegt zich niet druk te maken met deze intrekking.Hij zegt ook dat lvv geen aansprakelijkheid wilt dragen voor de kwaliteit van de melk. Lvv wilt de mensen verplichten melk op te kopen zonder kwaliteitscontrole.Als er slechte procten op de markt komen dan wordt het rudisas probleem en zal lvv niet zeggen volk sorry,rudisa is verplicht door lvv de melk op te kopen.Daarom wilt hij geen melk zomaar op kopen. en dan is de vraag waar hij de melk moet opkopen en bij wie.LVV heeft ook daarop geen antwoord.


  Maak melding
 7. als je weigert om rauwe melk van de boeren af te nemen, terwijl dat in je vergunning staat. en ook liever melkpoeder uit het buitenland importeerd is het de melkboeren niet alleen pesten maar ook dood laten bloeden. Makkelijk zo’n melkpoeder je hoeft alleen je poeder met water aan te lengen en te verpakken en grote winst te maken. Zo helpt je het land ook niet. het is goed hoor minister Ragoebarsing wat je doet.


  Maak melding
 8. Minister Raghoebarsing “mijn complimenten”,
  het is juist dat een ieder aan de vergunningsvoorwaarden moet houden. Indien blijkt na herhaalde waarschuwingen dat men niet aan de voorwaarden kan/wil houden dan is dit de “JUISTE” maatregel.
  GA ZO DOOR.


  Maak melding
 9. hoeveel mensen zijn op straat terecht gekomen.

  De heer manglie had gelijk om te zeggen dat hij liever stopt om in suriname te investeren.
  Nu heeft hij in nederland geinvesteerd. Goede zaak .

  Als Dillip Sardjoe ermee stopt dan betekent dat weer toename werkloosheid.
  Wie gaat de gezinnen verzorgen.
  Ik denk dat dillip sardjoe liever weg gaat met zijn verdiende vermogen en ergens anders investeert. Het beste is in trinidad. Vanwege de caricom kan hij nog altijd vrij en blij verkopen in suriname.

  De minister zal het tekort welke ontstaat aan belastingen ophoesten door zijn eigen vermogen in te stoppen.

  Zielig!
  dan wordt er gesproken over investeringsbeleid.. is gewoon lachen………


  Maak melding
 10. meg er geen cocurentie in suriname
  meen van niet en melk centrale betaal de boeren ook bijna niks voor het ruewe melk.
  en nu kan melkcentrale weer zijn eigen prijs betalen.hypocriet vin je niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES