Surinaams oppositieblok is “lood om oud ijzer”

42

PARAMARIBO, 14 jul – Lood om oud ijzer en generaals zonder leger. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe van de alliantie van oppositiepartijen, het NDP 2000. Kiezers doen er goed aan zich geen illusies te maken. “Ik ben niet bepaald onder de indruk. Het zijn dezelfde mensen.”

In het parlement werken deze partijen al samen bij het oppositievoeren. “Het zijn leiders die je kan zien als generaals zonder leger. Dat deze partijen zijn opgegaan in de NDP (van ex-legerleider Desi Bouterse, red.), betekent dat ze hun identiteit kwijt zijn. Dat is eigenlijk jammer”, zegt Sardjoe. Hij had liever een beter georganiseerd tegenstander gehad bij de komende parlementsverkiezingen.

Aan de andere kant vergroot zo een bundeling de kans op het bewuster kiezen. “Wanneer er teveel partijen zijn, gaan stemmen verloren. Maar in deze setting zie ik niets nieuws. Voor ons is dat des te beter. Als mensen moeten kiezen tussen mijn partij (VHP, red.) en dat blok, zal het niet moeilijk zijn”, aldus Sardjoe.


42 REACTIES

 1. Zwarte Ram zal het weten, je identiteit als partij kwijtraken, hij praat namens de VHP.. de VHP die zich de les laat voorlezen door de NPS. Ze zeggen wie de splinter in andermans oog ziet, ziet de balk in zijn eigen ogen niet.


  Maak melding

 2. Lood om oud ijzer en generaals zonder leger. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Moet jij horen wat een schurk zegt….maar wij slapen niet hoor !!!!!!!!!!!!!!
  Deze liegers’bedriegers’verkwisters moeten als oud ijzer naar de schort hoop.

  Suri’s weet dit…na soso fufuru e tik a bevolking op dit moment.(beleid toch..weet dit)


  Maak melding

 3. Ach sarasara,het zelfde heb je ook gedaan.ik vergelijk jouw ook als een oude lood zonder leger,jouw VHP bundelde ook met
  die schurk somo,en met die Odo partij NPS
  dus wat kom je uitleggen,sardjoe je moet je schamen,een arrogante figuur dat je bent.Anderen vergelijken met koeien,leger of zonder leger CHANGE GON,NE< COME,Indruk of geen Indruk het is over doe als of je het niet weet dat alle VHPERS overlopen naar het MAMOETBLOK.In jullie regeer periode ook niets nieuws,wat wij ontdekt hebben alleen maar boeven,verkrachter,bankrover,in geen van de partijen NDP<DNP 2000 waren zulke figuren te bekennen,dus dementie is jouw dichtbij


  Maak melding

 4. het nieuwe blok is oude politiek in een nieuw jasje. ze hebben eerder bewezen dat ze het land niet kunnen besturen. lange rijen voor de winkel, inflatie, corruptie, moord, geen vrijheid van menings uiting. ik had ook liever nieuwe frisse mensen gezien. ik vind dit geen alternatief.


  Maak melding

 5. Ram Sardjoe ziet de bui al hangen.Hij reageerd precies als iemand die een flinke klap te incaseren krijgt en zegt:Het doet geen pijn,ik heb niets gevoeld,onderwijl hij stiekem ergens in een hoek gaat zitten en het lichaamsdeel masseren die toch wel zeer onaangenaam blijkt te zijn.!!!!Het front-plus (Let op: het woord geeft het al aan “front-PLUS”)die zelf bestaat uit ACHT partijen dus waar praat Sardjoe over?????Teveel partijen????De vorige frontregering was gezakt van 33 naar 23 zetels,maar door een raapsel van allerlei figuren heeft men een poppenkast weten te creëren.Alleen de NDP was toen al bij de verkiezingen van 2005 als grootste partij uit de bus gekomen.Dus sardjoe moet niet beginnen te janken voordat hij een pakslaag krijgt.Laat hij zich rustig daarop instellen dan komt het niet zo hard aan.


  Maak melding

 6. Sardjoe let maar op. Binnenkort ga je anders kraaien. Want die javaan (Somo) die pres wil worden en die neger (Brunsje) die alleen pipa’s voor zichzelf wil gaan je beiden naaien. Ik ben geen voorstander van Bouta maar ik hoor steeds meer mensen die op Front gestemd hebben zeggen dat ze het beter hadden onder Bosje.


  Maak melding

 7. Wel als het zo is,dan zal ik ook nooit op een privé partij van wie dan ook stemmen.

  Politiek is lands en volks belang dienen en geen privé gedoe.

  Suris zijn éénmaal hebzuchtig puur persoonlijk gericht zelf verheerlijking egoisten enz enz .

  Ze blijven ookal in functie tot de dood hun scheidt eerder gaan ze niet weg..

  Veel succes met de komende tijd jammer voor het land..


  Maak melding

 8. de vice-president begint al te jammeren,zielig mens is deze.straks is de vhp op gehouden te bestaan.ramdien moet gewoon weg van de vhp en dit aan de heer ramdhani overdragen.

  wijlen de heer lachmon heeft een grote fout gemaakt om deze ramdien als voorzitter van de partij voor te stellen.
  deze zelfde fout heeft toen de heer arron gemaakt op de vergadering bij de olifant om venetiaan voor te dragen als president.nu zijn deze twee heren niet meer en hennen ons een grote hebi achter gelaten.


  Maak melding

 9. Dag dromer die vice president.,het volk had al eerder gekozen, en je partij is kleiner geworden. In 2010 is ie dan een “dwerg” en niet groter.In iets heb je wel gelijk in. “als mensen moeten kiezen tussen “mijn” partij en dat blok, zal het niet moeilijk zijn”., want de keuze is dan snel gemaakt, het BLOK dus.


  Maak melding

 10. MENEER SARDJOE IK BEN HET MET U EENS.maar is het geen tijd om de jongeren te informeren over de verschrikking van de jaren tachtig ik vind zelf dat de regering en de media de jongenren niet genoeg informatie geven over de dictatuur van de jaren tachtig het is toch schandelijk dat juist onder die groep bouterse populair is terwijl deze man alle grondrechten van suriname heeft vertrapt en het volk heeft vernederd.


  Maak melding

 11. Sardjoe.

  Je bent niet eerlijk want het is geen geheim dat ook VHP gaat samenwerken als het zover is, wees eerlijk.
  Sardjoe, je bent pas op Balling Sula geweest bij Bouterse, moet ik meer verklappen??
  Sardjoe, heb jij niet tegen Doekhie, gezegd dat je het betreurd dat Somohardjo, hem heeft geslagen, ik zal niet zeggen hoe je Somohardjo noemde want dan weten ze waar de info vandaan komt.
  En wat Krassie , alias Romeo.Hoost betreft, je obsessie zal niet uitkomen,en blijf lekker bij Iwan.Botse, of heeft hij je niet meer nodig nu Radio TAMRA, echt wijlen en TAMARA is, want Gilds sponsort niet meer.
  Tori de


  Maak melding

 12. Daar heb je die verdwaalde judas rat #18,de naam krasie en krepie betekennen alveel,domme en kromme Fronters de gedachte als sarasara.Het is over
  vertrappen of vergalgen,het is over

  paniek ,paniek,paniek in Front.verzwakte bende


  Maak melding

 13. G..skotu du,jongeren stemmen niet op bongro,s

  wat voor inlichtingen aan jongeren geven,jongeren leven niet in
  verleden ze leven in het Heden ,……… ,je lult gewoon uit je nek,

  en is over met die boevenbende!!!!!!!!


  Maak melding

 14. Ik ben niet tegen het nieuwe blok van DDB, maar het zet mij aan het denken. Iedereen die toen militair was tijdens de coup, zijn nu merendeel multi miljoenair geworden. Hoe kan dat dan met een militair cowboy salaris ? En gisteren las ik, dat Boerenveen 70.000 hectare grond op zijn naam heeft staan. Bij Somo is overduidelijk dat hij grond pikt. Als wij de huideige groep van Vene naar huis sturen en op de plaats de groep van DDB neerzet, is dat geen poer broekoe weer broekoe ? no begrijp mi verkeerd. Mi ano Vene of Bouta mang , maar mi aksi mi srefi ; faff moro fara. Want alamala na srefi sang unu habi na oso. Alamala wani go na regering fu graboe na nyang. Ze willen daar allemaal gaan zitten en binnen die 4 jaren het maken ( rijk worden) Niet daar gaan zitten voor de arme surinamers. ” De tijd zal het leren “. Yu sa memre na dey sang mi skrifi djaso !!! Efu mi habi leti of niet.


  Maak melding

 15. Sardjoe is slimmer dan je denkt DU, nu praat hij zo , maar ondertussen steld hij zijn zaken veilig en vergeet niet wie Dilip Sardjoe van hem is.
  In Suriname leven is anders dan vakantie vieren, het wordt dan ook tijd dat Surinamers in Nederland een stuk grond gaan kopen als investering desnoods, want weet je wie nu massaal kopen, die autochtone Nederlander, desnoods via een huwelijk die ze daarna weer laten ontbinden, verloving is zelfs al goed om te kopen.


  Maak melding

 16. ik ben niet anti of pro bouta, maar ik ben wel anti-vhp. in 2010 zal het toch wel mislopen, want ik weet wel dat als bouta en co aan de macht zullen komen dit keer, wij het nogal te verduren zullen hebben hier in suriname. de koers die momenteel stabiel is, zal tegen die tijd ontwricht zijn. Andre de Teller zorgt er wel voor dat hij een natrap geeft als hij in 2010 zijn post verlaat, tenzij bouta hem zoet houd. ik bid dat ik tegen die tijd niet meer in suriname woonachtig bent.


  Maak melding

 17. Kijk bepaalde dingen zijn simpel….Heeft deze lelijke bruller ooit zijn leven op het spel gezet om iets voor het land te betekenen…..neeeeeeeeeeee !!!!!!! door list en bedrog aan de macht gekomen.(nu vice Pres.)

  Ik zou van mijn leven niet zitten luisteren naar zulke figuren.(bedrieger dat hij is)
  Alleen domoren met geloof, hoop & liefde zal zich laten bedriegen door zulke zeer slechte mensen.(i.h.b. Front)


  Maak melding

 18. ik ben tegen bouterse omdat die man in het verleden heeft bewezen dat hij geen moer weet hoe je een land moet regeren iemand die meer als honderd ministers heeft versleten dat beteken dat hij geen kaas van heeft gegeten, wat is er van suriname geworden niets jullie die hem terug willen zullen weer jamflessen gebruiken als glasen en scherpzand als zuiker kopen olie met urine zijn jullie die tijd vergeten lange rijen voor de winkels bouterse en zijn vrienden die hadden alles dure flessen whisky sigaar en het volk die werd armoediger bouterse is niet in staat de problemen in suriname optelossen die hij zelf heeft veroorzaak iedere weldenkend surinamer moet dat weten maar sommige ede tranga laat bosje komen met zijn roversbende men zeg een ezel stoot zich niet twee keren aan de zelfde steen maar in suriname wel ik heb eerder gezeg in mijn posting dat mensen die bouterse als hun leider zien of hun baas dat die mensen geen norm besef hebben het zijn meestal mensen met een minderwaardigheid complex.


  Maak melding

 19. Du.

  Heb jij misschien een minderwaardigheidscomplex, want je maakt je echt druk om niets en om niemand, of ben je wie ik denk dat je bent.
  Maar goed, het maakt niet, ik adviseer je wel om hulp te zoeken want, bita bere no bun mi kondre man.
  Begrijp mij goed, ik heb niets tegen je maar weet wel dat obesessies aan een mens kunnen vreten.
  Zie de PTSS gevallen overal ter wereld om wat voor verlies het ook gaat, dus als je iemand kwijt bent, alle begrip mi kondre man, maar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. DU

  Obsessies, moet het zijn, voor mensen mij gaan verbeteren en vergeten dat typen soms te snel gaat en dat toetsenborden hun gang gaan.
  Sterkte DU , in je strijd je te doen gelden op dit forum, krakti.
  Du, vergeet niet dat daar waar mensen denken te weten hoe het zit in Suriname, er wel in het donker en uit het zicht met elkaar wordt gesproken.
  Politiek zit vol drogredenen alla Socratis!!!!


  Maak melding

 21. Ai bajaaaa DOMBO-DU,nu kom je uit de kast,jij hebt al die troep verkocht aan je eigen landgenoten des tijds,de militairen hebben je betrapt en je zooitje en je zelf weggegooid vandaar je onuitputtelijke haat tegen Bouta.
  Je vergeet steeds Brunswijk te noemen ,want die heeft ook bloed aan zijn klauwen en nog steeds kijk op de Sur.politiesite hoeveel van zijn soort gezocht worden en Brunsie staat erbij en kijkt er naar hij heeft ze allemaal onder gebracht ie sabi datie .
  Ga bij jezelf na hoe knettergek je bent,dat je geen eens ziet hoe jou lei/ijers het land bedonderen,Sardjoe die wezel heeft het door ,dat het volk het spuugzat is vandaar zijn schijnheilige betoog en jij wil deze boevenbende terug?????????????Gelukkig dat de JONGEREN tegenwoordig in het heden denken,ze geloven niets van wat deze boevenbende ze probeert op de mouw te spelden tang tikie 2010 ,volgens mij pleeg je terplekke zelfmoord als Mamoetblok op zijn sloffen de verkiezingen wint.


  Maak melding

 22. jullie zitten vol drog redenen iederen is fout maar bouterse niet willen jullie mij doen geloven dat deze man goed voor suriname is geweest een goede (leider) kiest voor de vooruitgang en de ontwikkeling van zijn volk en lost problemen met dialoog op en niet met confrontatie als je kijk naar de problemen die op de weg van deze man zijn gekomen in zijn regeer periode en hoe hij ermee is omgegaan dan zeg dat genoeg over zijn intelligentie een paar voorbeelden na de moorden in ford in december stopt nederland met het geven van ontwikkelingsgeld dat had hij moeten weten hij had een grote mond richting amerika en nederland je weet als klein land dat het tegen jou gaat werken wat is er uiteindelijk gebeurd de hele economie naar de klote geld daalde in waarde het volk leefd in armoede omdat de zogenaamde leider zijn beleid suriname heeft geisoleerd ik denk dat de mensen die het opnemen voor zo iemand dat jullie hulp nodig hebben want indereen met verstand ziet en weet dat het beleid of de revo van bouterse het land naar de afgrond heeft gebracht maar het is makelijk om achter een pc te zitten en de hele wereld de schuld te geven van wat er fout is gegaan na 1980 in suriname wees eerijk en heb ook een keer zelf kritiek dan ben je groot . dat laaste is een groote probleem hier op deze forum .


  Maak melding

 23. @akuba

  je hebt geen fatsoen en zet iedereen om je heen te schande

  neus

  Dat heb ik aan jouw te danken,je stopt je neus in alle billen,vandaar jij en Zuiker Du,inplaatst van Suiker die namen gratis krijgen zo simpel zit dat.dus jullie zijn inderdaad billenpolitie.

  G2,prachtig verhaal aan Dombo Du,je moest krassie zien springen in een tent als een sarasara.


  Maak melding

 24. raj 24, zou het niet verstandig zijn, van de VHP om zich ook aan te sluiten bij het BLOK ? want politiek zit vol verrasingen!! en btw. zou het mij ook niet verbazen gezien er al een paar zijtakken zich hebben aangesloten wat ook heel verstandig is.

  Zij aan zij.
  Schouder aan schouder.
  Samen staan wij sterk (er).


  Maak melding

 25. sardjoe is dementerende. als er een partij is die niet weer wat verjonging is en zelfs allergisch voor lijkt te zijn is dat de VHP wel. exvoorzitter heeft gezeten tot aan zijn dood. Sardjoe lijkt het zelfde van plan te zijn. Ooit was het Front goud waard, nu is het front met Somo en Brunsie (man die suriname kapot gebombardeerd heeften openlijk heeft gemoord en verkracht) stront waard.
  Vene heeft totaal geen daadkracht. die slaapt en schrijkt soms wakker, praat dan even wartaal waarbij het soms lijkt alsof hij goede dingen zegt, maar de basis is dat hij zelf niet beseft wat hij zegt aangezien hij geen gevolg geeft aan zijn eigen woorden. Daarna slaapt Vene weer door.
  Wat gebeurt er nu met de gronduitgifte en uitverkoop van suriname. Politici roven en gaan vrijuit. Balesar heeft 4 jaar gekregen maar loopt nog vrij en het front wou hem tot ambassadeur benoemen.
  Het front is juist dementerende gekken om oud ijzer.


  Maak melding

 26. @ de aanhang van bouterse kunnen jullie mij vertellen wat de partij progamma is van de mega blok is en van bouterse want jullie schelden iedereen hier uit voor dom en weet ik veel wat meer uit dan neem ik aan dat jullie (intelligent) zijn en dan kies je niet om het persoon neem ik aan maar om zij partij progamma en zijn verleden .


  Maak melding

 27. nou het allemaal eens rustig door genomen te hebben,wat jullie allemaal te schrijven hebben is het maar allemaal erg magertjes hoor.

  we weten allemaal wat de ndp met aanhang voor een zooitje is daar is geen duidelijk over mogelijk toch.
  bouta een crimineel maar ook parmeser waar is hij gebleven met het geld van het ziekenhuis of wel van de mensen die het nodig hadden.

  laten we nu eerst eens even vragen aan dat blok KOM MEET EEN PARTIJ PROGRAMMA zodat we kunnen weten wat er te wachten staat en waar we je op af kunnen rekenen,dat zelfde geld natuurlijk ook voor de andere!!!!!

  maar als we dus eerlijk zouden zijn dan zouden we dus moeten zeggen dat mensen die een crimineel verleden en heden hebben en die aantoonbaar corrupt zijn niet meer in de politiek mogen dan zal het een mager blokje worden denk ik zo, denken jullie niet?????????/

  want laat ze maar eens uit leggen met duidelijke bewijzen hoe men aan al die rijkdommen gekomen is,en waarom de hele of halve familie in de bak zit,en waarom ze een grote mond hebben van mij zullen ze daar niet in die bunker zien waarom niet wat heb je te verbergen dan/

  en wat zijn je plannen met west suriname en wat zijn de plannen met staatsolie ga je die nu wel verkopen en ga je weer alle pensioenen op maken,en dan weer afscheid nemen van de rest zoals de laatste keer.

  en ja ik heb ook dingen tegen deze club hoor,waarom niet duidelijk alles uit geplozen wat er gebeurden in de dna met doekie en somo en wat zei bruinswijk er over als hij dat heeft dan hangen we dat was te horen op het net heren waarom daar nooit meer over gesproken.
  en waarom wilde de propositie niet meer debatteren maar wel toen er meer geld te vangen viel toen waren ze er wel


  Maak melding

 28. Sommigen hier (lees: Bouta-fielen) vergissen zich! 🙂

  Ik sta volledig achter Du! Zeg meer over hoe Du en ik de zaken beter objectief beoordelen en constructief met argumenten en voorbeelden komen. Kan ik niet zeggen van die scheldende, struisvogels uit de fröbel school.

  Ik wacht met smart op 2010 Zimbabwe taferelen :))


  Maak melding

 29. Over wie hebben jullie het eingelijk?
  Hebben jullie het over die Ram Sardjoe die buitenlandse investeerders niet in Suriname wil toelaten omdat hij bang is voor money laundring en dat gemaakte afspraken hierover met Nederland en Amerika hem heilig zijn.
  Wel, deze man moet verder kijken dan zijn neus lang is en niet proberen heiliger te zijn dan de paus.
  Heeft Bush niet gezegd: “Ik ben bereid alle milieu-afspraken na te komen, mits het de Amerikaanse economie geen schade berokkent”.
  Sardjoe, money laundering komt ook voor in Nederland en Amerika en kan diverse vormen aannemen. Ik waardeer jouw standpunt ten zeerste, maar ik ben bang dat het op voorhand afwijzen van buitenlandse investeerders u de Surinaamse economie juist schade berokkent. Het zou een politicus juist sieren als hij zou opkomen voor de zwakke Surinaamse economie en alles in het werk zou stellen om de Surinaamse economie nieuw leven in te blazen. Wat de Surinaamse slogan moet zijn?
  Heel eenvoudig: “Wij zijn bereid om alle afspraken na te komen mits onze economie daarvan geen schade ondervindt en wanneer wij bij eventuele schade een vergoeding krijgen”.
  Waarom moeten wij als klein landje pijn lijden voor de rijke landen? Volgens mij willen die rijke landen niet hebben dat Suriname vooruitkomt.
  Sardjoe vervangen!!!!


  Maak melding

 30. Sardjoe hoopt met zijn uitspraken twijfel te veroorzaken in het nieuwe blok en bij potentiele kiezers.Dit is een koloniale aanpak waar deze kerels door merg en been mee zijn grootgebracht. Zijn partij staat niet open voor vernieuwingen in de politiek.De vloek van macht heeft hen in de greep.

  De leden van het nieuwe blok zijn mijn inziens personen die wel openstaan voor veranderingen.Die zijn in elk geval bereid om te leren van fouten uit het verleden.Dit zet aan tot daadwerkekijke positieve veranderingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.