zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameInfo rond legertest in Oost-Suriname gebrekkig

Info rond legertest in Oost-Suriname gebrekkig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/MOENGO, 14 jul – De voorlichting rond de testen met het Amerikaanse Stryker voertuig in Moengo is vrij gebrekkig. Dit zegt districtscommissaris Theo Sondrejoe van Marowijne. De testen worden dan ook met gemengde gevoelens tegemoet gezien door de plaatselijke bevolking.

Aan de ene kant is er de vreugde over onder andere de tijdelijke werkgelegenheid. Aan de andere kant is er een zekere angst. Mensen weten niet goed genoeg wat et verwachten van de aanwezigheid van in militair tenue gestoken manschappen en de tourfrequenties van de Stryker in het oude mijngebied van Suralco. “Dit is het gevolg van
gebrekkige of totaal geen voorlichting”, zegt Sondrejoe.

Een bron van zorg is ook dat niet duidelijk is of bepaalde kostgrondjes nog toegankelijk zullen zijn. Een groot deel van het gebied is namelijk afgezet. Volgens Thomas Genton, zaakgelastigde op de Amerikaanse ambassade, valt niets te vrezen. Het voertuig is niet voorzien van wapentuig. Sondrejoe wil een voorlichtingscampagne opzetten. Tientallen lokale bewoners hebben intussen een baantje als onder andere bewaker.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. suriname wordt door de amerikanen op de haarp net aangesloten.

  wij worden tot modern slaaf gemaakt.en bestuurt vanuit het buitenland.wie wilt mag deze idioten geloven,en mag jullie niet gaan verrassen als er straks de modernste antennes worden geplaatst op moengo.dan is het gedaan met suriname.


  Maak melding
 2. Welnee, in eerdere berichten werd juist duidelijk naar voren gehaald dat er een uitgebreide informatiecampagne was gevoerd en dat alles in goed overleg met de plaatselijke gemeenschap was doorgesproken. Wie moet ik nou geloven? Ik heb dan ook grote twijfels over het bevattingsmorgen van die plaatselijke bevolking. Als ik een gloeilamp koop verwacht ik niet van de verkoper dat hij me gaat uitleggen hoe elektriciteit werkt. Toch?


  Maak melding
 3. @Alex, wil je nou echt dat Suriname het Suriname blijft van 100 jaar geleden? Nee toch? Ondanks alle technologische ontwikkelingen, in weerwil van alle oppositie tegen dit soort moderniseringen, zal Suriname mee moeten gaan in de maaltstroom van het moderne leven, met behoud van zijn cultuur, waardigheid en zelfrespect. Dat kan! Als men maar wil! En het blijkt dat het kan. Met respect en eerbied voor de mensen die dit in stand houden. Telecom-masten of niet.


  Maak melding
 4. Noem mij 1 DNA-lid die de naam labaria en urukuku niet verdient! Het zijn allemaal gifslangen! Ze praten, net als die sneki, met gespleten tongen. Politiek in Suriname is gewoon een slangenkuil. En wat die Stryker betreft: elke discussie is er een teveel. A moni de, tapoe mofo! Zo werkt dat! Yanki dalla, toch?


  Maak melding
 5. ik heb al eerder laten weten, dat er verboden wapens daar getest zullen worden, er is grof geld daarvoor genomen, en niet alleen wapens, ook chemie afval gaat daar gedump worden in de mijnen van suralco, voor geld verkoop deze regering bijna alles, ook jullie gezondheid.


  Maak melding
 6. Jaja,waarom werden deze testen niet in Australie of New-Zeeland uitgevoerd?Neen dus ,want die gaan niet voor de dollars waarmee de VS zwaait ,ze moeten durven om er enigszins over te praten met die regeringen.Er werd voor die geldwolven in Suriname gekozen,deze prentenkabinet is bereid hun moeder aan de duivel te verkopen.
  Wacht maar over een paar jaar als die mensen daar last krijgen van bepaalde ziekten.


  Maak melding
 7. Alleen het feit dat de proeven in Suriname gehouden worden wordt Suriname op het wereldkaart geplaatst. Ik zie dit als een positieve ontwikkeling op het gebied van bekendheid van Suriname.


  Maak melding
 8. sommige van die klootzakken hier hebben geen yeye ze zien dat je ze negeer toch zoeken aandacht ik ga geen discussie aan met ezels voor de laaste keer zoek aandacht bij iemand anders niet bij mij ja ik heb het tegen jou nummer 9 laaste keer dat nog wat tegen jou zeg ik zal jou voortaan doodzwijgen ezel dat je ben .


  Maak melding
 9. Is dit een forum of een etalage waarin de NDP aanhang graag toont dat de mannen in SME nagenoeg geen scholing hebben? Zouden ze hun eigen onzin geloven? ZOu wel heel er zijn.


  Maak melding
 10. Ik denk dat jij geen jeje hebt ,want zo wan vernedering, die je incassert,ie de nomo,ik heb geen aandacht nodigd,je hebt niet gelogen
  dat jij en neus de afkomst van de ezels zijn


  Maak melding
 11. dank aan waterkant.net zijn er een paar van de heren bevrijd om niet geconfronteerd te raken met de werkelijk feiten.jammer maar dit is tot twee maal toe afgewezen.ik ga toch proberen mijn best te doen,dat de heren dit toch kunnen zien op you tube.

  zoek op de naam van: marcel messing met google
  en klik dan op:worden wij wakker? Extra’s

  en ik zou ook aan pipi-langkous willen vragen om het een stukje rustiger aan te doen.


  Maak melding
 12. het blijkt dat zij geen scholing hebben genoten genoten sommige zijn als kippen bij om jou schrijffouten te verbeteren maar naar hun zelf kijken doen ze niet bij mij gaat niet om t of z die je vergeet bij een reaktie maar om de inhoud van jou reaktie dat je geen koeterwaals verkondig hier en sommige hebben er patent op ze hebben het over vernedering (incassert)incaseer ik doe geen wedstrijd hier ik vind het leuk om op een verstandige manier met mij landgenoten van gedachten te wisselen over mijn geboorte land daar gaat het bij mij om zo kan je wat van elkaar leren .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES