dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameEnquête op Suriname’s belangrijkste vliegroute

Enquête op Suriname’s belangrijkste vliegroute

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 14 jul – Een enquête op de Mid-Atlantische route moet uitwijzen hoe passagiers denken over onder meer de tarieven. Dit meldt de Ware Tijd. Ook de dienstverlening van de SLM, KLM en Martinair wordt onder de loep genomen. De bedoeling is de druk op Den Haag op te voeren.

De initiatiefnemers, de Vereniging van Surinaamse Nederlanders, VSN, en de Socialistische Partij, willen betere tarieven afdwingen. Ook moet de behandeling van passagiers naar een hoger niveau. “we gaan niet eindeloos dezelfde dingen blijven doen, maar gaan nu van tijd tot tijd onze strategieën aanpassen”, zegt VSN-voorzitter Mahin Jankie.

Met Van Bommel is ook gesproken over de Toescheidingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland. In deze overeenkomst wordt de positie geregeld van Nederlanders van Surinaamse afkomst. Ook is gesproken over de passagierscontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Het resultaat van de enquête zal worden aangeboden aan de Nederlandse minister van Verkeer & Waterstaat, Camiel Eurlings.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Ik hoop dat er een oplossing,in deze komt want dit kan zoniet verder,ik vraag mij af waarom de tickets zo duur moeten zijn.
  men maakt reclame met zogenaamde prijzen,als het op aankomt betaal je duizenden Euro,s


  Maak melding
 2. Toescheidingsovereenkomst
  is er dan geen organieke wet hierover of bedoeld men dat de surinamers in het buitenland en in het bijzonder in nederland op twee paspoorten kunnen reizen.als nederland weigert dit te accepteren dan ligt de fout niet in suriname.of duld nederland geen zee meermin in hun midden.


  Maak melding
 3. Weer zoiets
  Laat nou alles met rust en laat het maar zijn gang gaan,niemand en niemand zal hier in verandering kunnen brengen
  en van Bommel .moet nou uitkijken dat hij niet bij de volgende regering een bom krijgt van de NDP2008 en hij zal waarschijnlijk een kat in het bakkie zijn voor onze nieuwe president de heer D.D.Bouterse


  Maak melding
 4. Kijk, dit is nu wat wij bedoelen met onze positieve kritiek.

  Toch moet ik nog een voorbeeld kwijt om het een en ander te benadrukken.
  Een kennis van mij gaat met vrouw en 2 kinderen naar Spanje. Kosten van de tickets 1.000 euro. Voor huisvesting wordt gezorgd. Dezelfde reis naar Suriname zou aan tickets 6.000 euro kosten. Deze man is dus in staat om met de tickets Suriname 6 keer naar Spanje te gaan en ook de behandeling van toeristen in Spanje is geweldig. Je wordt verleid om volgend jaar terug te komen. Ja, ook Surinamers worden op den duur slim.
  Kennelijk vergeten de Surinamers in Suriname dat zij met andere landen op het gebied van toerisme een felle concurrerentieslag moeten plegen.
  Als je dat niet doet raak je jouw harde kern van de reizigers kwijt.


  Maak melding
 5. Niet alleen de tickets zijn duur. Bij vertragingen e.d. worden de Suri’s met een kluitje in het riet gestuurd. KLM weigert passagiers goed te informeren en te vergoeden ondanks de EU richtlijn. Is er misschien een groep die voor dit probleem opkomt.


  Maak melding
 6. Over tarieven…laten wij niet dom achterlijk of gek doen…..de ticket’s zijn duur en behoorlijk ook….. verder geen enkele geouwehoer.

  Daarom no zuku fu draai sma edi.(i’di)!!!!!!!


  Maak melding
 7. De heer van Bommel zit(Letterlijk) al een hele tijd in de tweede kamer, wat heeft hij ooit voor de Surinaamse Nederlanders betekend “NUL KOMMA NUL”. Nu zijn de Surinaamse Nederlanders zo dom dat die denken dat de heer van Bommel war voor hun gaat doen. Ik zeg laat zien en dan geloven. Hij is alleen gehaaid op de Surinaamse kiezers en meer niet. Wat de controle op Schiphol betreft, het moet gewoon blijven. Wie geen coke (bolletjes)vervoert hoeft voor niets te vrezen. Alleen die coke smokkelen zijn de grootste klagers.

  ramsesV


  Maak melding
 8. Sam,
  Mijn vrouw ging enkele jaren geleden naar Suriname om 1 juli te vieren. Boven Frankrijk kregen ze te horen dat het vliegtuig kerosine moest lozen en terug moest keren naar Schiphol. Uiteindelijk zijn ze met een heel ander vliegtuig naar Suriname gevlogen. De 1 juliviering hebben ze natuurlijk gemist. Ter voorkoming dat deze affaire, zoals te doen gebruikelijk, werd doodgezwegen heb ik erover geschreven en weet je wat er gebeurde?? Niemand heeft op dit bericht gereageerd. Wat dat betreft zijn Surinamers rare figuren. Ze accepteren alles, ook de superhoge prijzen voor de tickets en liefst zonder protest.


  Maak melding
 9. klm en slm buiten die surinamers in nederland uit.ze overvragen teveel voor een ticket naar suriname.wij worden uitgebuit door de nederlanders. wij die in nederland moeten gewoon een klacht indienen bij de europese commissie om het te onderzoeken.


  Maak melding
 10. Mijne mensen ,
  wordt nou eesn wakker.
  gewoon onze eigen boontjes doppen.
  er moetn ondernemers zijn die via welke route dan ook een lijjn kunnen openen naar Su.
  laat ik maar even ervanuitgaan dat er Su-people zijn, die een beetje progressief en modern denken en niet gelijk dom beginnen te vergelijken(heel domme stellingen zelf) en gewoon betalen en instappen, zelfs against the odds. met elke vliegmaatschappij kunnen er dingen misgaan, van alles en nog wat.
  Suri’s denken teveel dat anderen dingen voor hun(belang) moeten doen. wanneer worden deze gasten eens wakker.
  Wake up, and do something, neem risico’s, niet geschoten altijd mis.
  ik, en velen als mij, die wat meer hebben gezien en meegemaakt hier geloven helemaal niet in oprechtheid en rechtvaardigheid van onze vroegere(en misschien huidige) uitbeuiters hoor.
  ook daar moeten velen nog wakker worden.
  het is altijd al geweest: praten en breien, takkie nanga doe.
  niet alleen slap ouwehoeren….
  think about that sometime, “sta op de suri landsgrens en kijk psychisch, theoretisch enz naar wat er om ons heen in de Wereld gebeurt”, misschien dan zie je hoe slap je aan het lullen ben…..


  Maak melding
 11. mensen mensen laten we ons goed verstand gebruiken want de ticket prijzen gaan nooit omlaag en tevens moeten we niet lopen zeuren dat we worden uitgebuit want de olieprijzen blijven stijgen, schiphol is 1 van de duurste luchthavens ter wereld, en luchtvaartmaatschappijen willen winst maken en hun persooneel uitbetalen. Tevens is Su niet de duurste route want een retour brasilia is ook al over de 1000euro heen. En John Su kan je niet gaan vergelijken met Spanje qua vliegtarieven want de vliegtijd is 4x zo kort en de tax is goedkoper. Er zal nooit een oplossing komen aan dit probleem al welke maatschappij op deze route zal gaan vliegen.


  Maak melding
 12. Gisteren nog mensen opgehaald van Zanderij. “Vlucht vol?”, vraag ik. “Overvol”, was het antwoord, “we zaten met onze benen in onze nek.” KLM overigens. Service nul komma nul. Maar of zo’n enquete nu werkelijk verbetering in de situatie zal brengen, betwijfel ik. Ik begrijp dat mensen graag naar hun familie in Suriname willen, maar voor dat geld adviseer ik een all-in vakantie naar b.v. Thailand. Al was het alleen maar om KLM en SLM te tonen dat de prijzen op de intercontinentale route meer dan schandelijk hoog zijn. “Ik heb 800 euro betaald voor mijn ticket, en u?” “1200”! En dan zit je naast elkaar in hetzelfde vliegtuig. Schande!! Ze moeten die reisbureaus ook maar eens aan een onderzoek onderwerpen!


  Maak melding
 13. Enquête op Suriname’s belangrijkste vliegroute
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Wie denken zij in de maling te nemen……waarschijnlijk wil men weten als jij het heerlijk vindt om uitgebuit te worden.
  (deze grappen kennen wij uit de koloninale tijd)
  Jouw aan het werk zetten maar na jaren geen resultaat…resultaat never….weet dit….Daarom een ding…..HET IS DUUR UITLEG OVERBODIG.


  Maak melding
 14. nummer 9 ik ben met jou eens dat surinamers rare figuren zijn en inderdaad sommige accepteren alles en klagen kunnen ze als geen anderen maar actie ondernemen dan zijn niet thuis .


  Maak melding
 15. Alleen maar goed dat er mensen zijn die hun mening uiten, op een manier om betere omstandigheid te crieeren ook al is het niet haalbaar, voor die mensen die alleen maar blijven zeuren dat het onmogelijk en tegendradig zijn hebben niks met suriname

  ik


  Maak melding
 16. de tickets zijn duur , dat weten wij onderhand wel , ik ben nog geen week terug uit suriname , hebt het betaald omdat er geen ander alternatief was, maar was wat goedkoper uit om een ticket te kopen bij de slm , de klm was voor mij te duur, verschil van 300 euro , ik hoop dat het onderzoek wat opleverd , dat de tickets goedkoper worden.du nr 15, je blijft nog steeds zo krom reageren , wanneer ben jij voor het laatst in suriname geweest ,je zit je tijd te verdoemen op het net , er komt geen zinnig woord uit je mond ,


  Maak melding
 17. blaka bakra
  Mang je hebt gelijk. Ben 5 weken in Sur geweest. Op tijd (december 2007) geboekt en de prijs 705 euro. In de tussentijd familie ook opgehaald en gevraagd of de vlucht vol is, antwoord “vol vol vol, KLM zelf 12% overboekt. SLM vol vol vol”.
  Dus wat kletsen wij uit onze nek? op tijd boeken scheelt zeker honderden euro’s.
  Schoonzus kwam 9 dagen later prijs van de ticket 1025 euro (5 juli).
  Plannen wanneer ticket goedkoper is dan gaan naar Suriname (laag seizoen) echter is dat voor sommigen niet mogelijk (school).


  Maak melding
 18. De enquete lijkt mij overbodig.

  Telkens als dit onderwerp weer ter sprake komt, hoeft men alleen maar de reacties op dit forum te lezen om te weten hoe over de tarieven wordt gedacht.
  De commentaren spreken voor zich.

  Niets zo ondoorzichtig als de vliegtarieven.


  Maak melding
 19. de meeste passagiers of toekomstige passagiers zijn in een soort van gevecht met de luchtvaart bedrijven.even geduld betrachten de maatschappijen gaan straks op waterstof vliegen.en dan worden de tickets voor iedereen betaalbaar.men moet dan ook niet vergeten dat tegen de tijd men dus drie jaren van tevoren moeten reserveren.mocht je in de tussen tijd komen te ontvallen,dan krijgen de nabestaanden ook geen koperen cent terug.


  Maak melding
 20. Uit resentelijk onderzoek in Ned. is gebleken dat Surinaamse nederlanders steeds vaker andere bestemmingen kiezen boven hun eigen vaderland.

  Dus is men wakker geworden dat de Surinamer zich niet langer wil laten “afzetten” door deze jaren lange zamenzwering .


  Maak melding
 21. vorige week terug van 4weken su op schiphol mijn ticket gekocht voor 629 via het reisbureau waren de kosten 850 .eten niet te vreten in het vliegtuig een formulier gevraagd en een klacht ingediend ben netjes door de klm gebeld met vragen over hoe zij het beter konden doen dusniet klagen maar reageren ook op papier want ze horen het van cabine personeel maar niet van de reizig ers die doen het achter hun pc opkomen voor je rechten heb ze ook veteld dat ik zelf mijn eten meeneem en dat ze liever de prijzen lager kunnen houden en dat je zelf je eten meeneemt.


  Maak melding
 22. Lady jammer jij hebt hem ook door Deze DOMBO DU,is knettergek,als zijn hersenen inderdaad krom zijn,gaat hij zeker krom reageren liefs van hier tot daar.


  Maak melding
 23. Betreft: de heer van Bommel/soc.partij.
  Het was een promo-tour van de SP in Nederland.Laat de SP maar eerst bewijzen,of te wel in de regering komen.Dan zullen velen anders gaan piepen..!


  Maak melding
 24. Stoek,,,,

  Denk je dat de prijzen lager worden als je je eigen eten meeneem????
  hhahaha

  dacht het niet (voor het eten betaal je bijna niet eens


  Maak melding
 25. Hallo,
  Ik sta ook achter dat er een verandering komt in deprijs van ticket naar suriname.
  Want ’t moet betaalbaar blijven voor ons om naar de familie te gaan.
  Waarom kan het bij de andere landen zoals Indonesie, Amerika. Die zijn verder dan Suriname en nog goedkoper.
  Dus wij kijken uit naar een goedkopere ticket.
  Mw.Soerel


  Maak melding
 26. *wij worden door onze regering uitgebuit
  *nl profiteert ook lekker mee dus waarom zouden zij de prijs verlagen
  *het zijn toch maar zwarten op deze route, waar de blanke naar toe gaat bv thailand/azie zijn de prijzen erg laag
  *als de vliegmij van argentinie, brazilie etc vanuit nl een tussenstop zouden maken in sme, konden wij ook gebruik van kunnen maken
  *klm service is shit met voedselpakketten uit hong kong
  *klachten op papier belanden in de klm-vuilnisbak
  *arrogant personeel en niet service gericht
  *telt de meest klasse/prijsverschil per stoel
  *vertraging staat op nummer 1 en passagiers misleid en geen redelijke schadevergoeding volgen de eu-regels
  *onmenselijke behandeling op schiphol als parias
  *alles (vis/vlees) wordt afgepakt voor eigen gebruik of doorverkocht
  *onderzoek heeft uitgewezen dat het de meest bezette vluchten zijn van klm, maar niet erkend wordt door het min van vw en dus geen prijsonderhandeling mogelijk is
  *als het zo door gaat zal het ophouden na de volgende generatie en zullen elders hun vakantie vieren
  *inkomstenderving voor zowel de staat als de handel

  *


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES