woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDamen wil Surinaamse kustwachtboten leveren

Damen wil Surinaamse kustwachtboten leveren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – Damen Shipyards is geïnteresseerd in het leveren van schepen voor de nog op te zetten kustwacht in Suriname. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Een definitief besluit is nog niet genomen. Damen biedt weliswaar wat aantrekkelijke condities.

Onder meer zullen de schepen in Suriname worden vervaardigd als de opdracht binnen is. “Dat is een stukje expertise die je hier opbouwt en je hebt werkgelegenheid”, zegt Fernald. Lokaal zal worden samengewerkt met de Surinaamse Dok- & Scheepsbouwmaatschappij. De instelling van een kustwacht laat al jaren op zich wachten. De behoefte wordt er niet minder om.

Voorlopig trekken leger en politie samen op. De zogenaamde Joint Operations hebben reeds geleid tot aanhouding van een groep zeepiraten. “We blijven op het spoor van nu om de visserij en onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen”, aldus Fernald. Ook moeten de offshore operaties van Staatsolie beveiligd worden. Uiteindelijk zal de kustwacht toch moeten komen. “Het kost enorm veel geld, maar als je kijkt naar wat we verliezen, is het een uitstekende investering.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Waar die schepen ook mogen zijn gebouwd, belangrijk daarbij is het regulier- en daarmede preventiefonderhoud. Het komt zelden voor dat staatsmaterieel de economische levensduur bereikt. En vooral niet al te geavanceerd.


  Maak melding
 2. En geavanceerd zijn ze wel hoor die schepen zoals de “Standpatrole” van Damen shipyards.Kinderziektes no hel. Storingen in de besteuring, stroomstoringen aan boord, Boegschroef problemen, rokende MAN diesel motoren. aluminium romp (bij schade, wie zal het repareren)zuipen(2 x 800pk)gemiddeld 50-80 liter diesel per uur en ga zo maar door. Dus Ivan Fernald kijk uit wat je koopt.
  Wie gaat die dingen in Suriname onderhouden??? Sterkte.


  Maak melding
 3. Is pur Bruku,Weer Bruku,in Suriname is alles voor een korte tijd.Voor onderhoud weet fernald waarhij de middelen moet halen

  Bij Brunsie zo simpel zit dat.


  Maak melding
 4. Iedereen weet wie Pinto is, dus zegt mijn alias niet zo veel.

  Als ik oprecht mag adviseren: Ik heb tijdens mijn loopbaan heelwat kostbaar- en hoogwaardig werktuigbouwkundig materieel en materiaal onder handen gehad.

  Die dingen draaien door onkunde en slecht onderhoud allemaal binnen onacceptabel korte termijn in de soep. Er wordt net zolang gekannibaliseerd totdat er letterlijk niets overblijft.

  Je stuit steeds weer op het fenomeen van geen geld voor het preventief onderhoud.

  Er zijn voorbeelden te over.

  Je hebt de financiën en de gekwalificeerde mensen niet of omgekeerd. Het is gewoonweg frustrerend voor technici op vrijwel alle niveaus, in dienst bij de overheid.

  Ik zou zeggen, “huur schepen/bemanning in, die v.w.b. logistieke ondersteuning en anderszins niet afhankelijk zijn van allerlei comptabele rompslomp”.


  Maak melding
 5. Een grote boosdoener is natuurlijk de “Winti Waai, Lanti Paai” gedachte, die er alom heerst.

  Niemand die bereid is om de boeman uit te hangen door zonodig corrigerend op te treden.

  Niet zelden weten de controleurs niet eens waar het om gaat noch wat zij zouden moeten controleren.


  Maak melding
 6. Waarom niet samenwerken met Nederland, ivm met ontwikkelingshulp en kennis. Ze hebben veel geschikte schepen desnoods 2e hands die dit werk aankunnen.

  Je kunt over NL zeggen wat je wil, maar zelfs de VS komt er advies vragen als het om waterwerken gaat.


  Maak melding
 7. Damen Shipyards maakt goede producten maar is vast niet de engste. Laat SME maar eerst een een short list met belangrijkste eisen maken zoals.
  – eenvoudig in onderhoud.
  – robuust.
  etc.


  Maak melding
 8. niet iedere verandering is een verbetering , goed dat deze regering in de kustwacht wil investeren vorige regeringen hebben dat met wapens gedaan om het volk te onderdrukken en voor een bloedige binnenlandse oorlog de zelfde mensen die nu aan de kant staan te lullen moeten niet vergeten hoeveel geld naar wapens ging terwijl het volk in de rij stond voor hun eerste levensbehoeften .


  Maak melding
 9. Ben benieuwd als Damen shipyards het enigste bedrijf is die belangstelling heeft of zijn er nog meer die interresse hebben,zou de laatste optie openlaten.En wat bedoelt heer Minister met “aantrekkelijke conditie’s’? en hoe denken ze dit te finanfieren? en als ze aan geld weten te komen komt corruptie nog om de hoek kijken en dan heb ik het nog niet over onderhouden van die dingen.al met al questions,questions,questions.
  De Tijd zal het ons leren.


  Maak melding
 10. Damen levert kwaliteit en zijn overal ter wereld bekend dus het is een goede beslissing. Echter denk ik niet dat ze deze schepen in Suriname gaan bouwen want om expertise in te vliegen zit er niet en en is niet bervorderend voor de kostprijs.

  Al2 jaar nu roept men dat deze instelling van de grond komt maar tot op heden ten dag, niks.


  Maak melding
 11. Vraag ook andere buitenlandse scheepswerfen dan Nederland voor een offerte, met name Duitse scheepswerfen maar Chinese of Koreaanse…

  Maak gebruik v/d Nederlandse Antilliaanse kustwacht kennis en expertise…


  Maak melding
 12. Waarom weer Nederland? Die Jumbo die we van ze gekocht hebben is een blok aan ons been.
  Straks zitten wij weer met die booten in onze maag.
  Ga kijken in andere landen of de voorwaarden voor het bouwen en leveren van de boten niet beter zijn. Concurrentie is altijd goed.


  Maak melding
 13. ik moet wel toegeven dat Nederland beste schepen bouwen. neem nou India, Indonesie, en nog meer andere landen laten ook schepen in Nederland bouwen. Nederland doet het goed op het gebied van scheepsbouw op de wereldmarkt. Verder heb je ook gespecialiseerde onderaannemers en leveranciers. En als het nog eens in Suiname met het SDSM wordt samengewerkt komt er natuurlijk werkgelegenheid bij. liever een schip door Nederland gebouwd dan eentje made in China met chinese gebruiksaanwijzing.


  Maak melding
 14. Even een vraag.
  Suriname heeft toch marineschepen die onze kusten moeten bewaken en verdedigen. Wat is met deze dingen gebeurd? Wat ik wel weet is dat eentje op klaarlichte dag verdween. Kennelijk zijn de andere uit de vaart genomen vanwege achterstallig onderhoud.
  Zullen de boten, gebouwd bij Damen, een betere behandeling krijgen of zullen zij hetzelfde lot ondergaan. Indien dit het geval is: niet bouwen en het geld voor belangrijkere dingen gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES