maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit NederlandBaldewsingh pareert kritiek op werkbezoek

Baldewsingh pareert kritiek op werkbezoek

-

Does Travel - naar Suriname

De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh heeft zich donderdag in de gemeenteraad moeten verantwoorden voor uitlatingen die hij heeft gedaan tijdens een werkbezoek aan Paramaribo, die de indruk hadden gewekt dat hij toezeggingen had gedaan voor financiële steun.

Het CDA had Baldewsingh ter verantwoording geroepen. Uit verslagen van diverse media bleek dat de wethouder tijdens het werkbezoek steun had toegezegd voor het opknappen van pleintjes in Paramaribo. Bij sommigen was daarmee de indruk gewekt dat hij in zijn geboorteland met geld van de gemeente Den Haag zou gaan strooien.

Maar Baldewsingh wist aannemelijk te maken dat daarvan geen sprake was en kreeg ruime steun vanuit de raad. Donderdagavond maakte hij duidelijk dat het ging om een tiental bankjes van ongeveer duizend euro per stuk, die aan Suriname konden worden gegeven om de pleintjes wat aantrekkelijker te maken. Ook verklaarde hij dat de toezegging niet om financiële hulp ging en dat hij zich had gehandeld binnen de regels die door het vorige college gesteld zijn voor de contacten die de gemeente Den Haag met Suriname onderhoudt. De gemeenteraad nam daar genoegen mee, schrijft het Algemeen Dagblad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Hij heeft BALLEN/COJONES. Hij zet als surned zijn carriere op het spel om schenkingen te geven aan zijn geboorteland, terwijl hij een visum moet aanvragen als hij op vakantie zou gaan naar suriname.


  Maak melding
 2. Ik weet niet wat voor bankjes het zijn. Maar 1000 euro voor een bank, 4 brede planken, 2 voor de zitting en 2 voor de leuning vind ik persoonlijk veel te duur. Mischien ook een afgesproken onderonsje.

  Daar koop ik een luxe leren bankstel voor. (E1000)

  Hoe efficient kan je met geld omgaan, dat is ook heel belangrijk in een economie. Je kunt ermee smijten maar je kunt ook heel doordacht en zorgvuldig te werk gaan om met minder toch meer te kunnen bereiken.


  Maak melding
 3. Waarom moet er( tienduizenden ) euro’s gegeven worden om pleintjes in suriname op te knappen. Ik denk en ben van mening dat de Surinamse overheid eerst zuinig met de schaarse middelen die zij meent te hebben om moet gaan en en de “TEN ONRECHTE BETALINGEN” aan de zg. “SPOOKAMBTENAREN” ui haar bestand te halen. Vervolgens is er in Suriname voldoende hout beschikbaar en ambtenaren bij het ministerie van Openbare Werken om de bankjes in elkaar te timmeren.
  HET WORDT TIJD DAT SURINAME HAAR ZAAKJES EERST ZELF AANPAKT EN NIET DAT ANDEREN HET VOOR HUN MOET DOEN.


  Maak melding
 4. Mischien is het zo dat de heer Baldewsing van de surinaamse authouriteiten iets in de “PERSOONLIJKE” sfeer terug zou krijgen?????????????????????????????????


  Maak melding
 5. liever in suriname strooien met geld !!!!!!!!! waar jullie hollanders jaren hebben lopen proviteren , dan in afghannistan en irak belasting gelden ver brassen die ook door surinamers worden afgedragen . die landen hebben nooit wat betekent voor nederland.


  Maak melding
 6. Den Haag is niet de enige stad die interesse toont in Par’bo. De stad Antwerpen heeft ook toegezegd om de riolering van de Palmentuin in orde te maken.
  Alle niet-conditionele hulp is welkom.

  Truusje


  Maak melding
 7. Tja 1000 euro per bank.lijk me ook wel een beejte overdreven,maar ja uiteindelijk kunnen die zwervers ook van genieten op zo,n een duure bank lekker te slapen …wat een luxe zeg….


  Maak melding
 8. Dhr.Baldewsingh hing gewoonweg the bigshot uit in SME en alles maar beloven zonder ruggespraak met z’n partij,tja dan krijg je dit,hij is gewoon teruggefloten als een pjting boi en heeft z’n vege lijf ternauwernood weten te redden met praatjes als ik heb ze bankjes beloofd.


  Maak melding
 9. Als Venetiaan, bruynzeel een opdracht geeft om alle straat meubilair te vervangen is er voor een hele tijd werkgelegenheid.(jaren)
  Het is een belachelijke zaak dat houd in overvloed in Suriname is maar dat tweedehands meubilair zijn weg vind naar Suriname.
  Niets ondankbaarheid maar doorzichtige politiek waar politici van Surinaamse afkomst aan meedoen onder het mom van helpen, ja hun naam.


  Maak melding
 10. R.M.D.Leider weet kennelijk niet dat Bruynzeel juist dankzij Venetiaan en zijn vrienden failliet is en geen plankje meer kan maken. Zo gaat het in suri; de politiek maakt alles kapot zodat ze darana hun handjes in het buitenland kunnen gaan ophouden.

  Kees


  Maak melding
 11. Jongens, dit is wat men noemt ontwikkelingshulp.
  Je belooft Suriname bankjes die in Nederland gemaakt moeten worden en dan is 1.000 euro een niet abnormaal bedrag.Neen, het geld verdwijnt niet in de heer Baldew zijn zal maar dient om de werkgelegenheid in Nederland op te peppen.
  Ik waardeer het ten zeerste dat de heer Baldew zoiets voor zijn geboorteland bedenkt.
  En ik waardeer het dus niet dat geen enkele in Suriname wonende Surinamer op dit geweldig idee is gekomen. Dit is het zoveelste bewijs dat Surinamers in Suriname zeer passief, ook op het gebied van vindingrijkheid zijn geworden. Ja, jullie hebben gelijk. Deze bamnkjes zouden in Suriname zelf gemaakt kunnen worden, MAAR WAAROM DOEN DIE SURINAMERS DAT NIET?
  Laten we dus blij zijn met deze vorm van ontwikkelingshulp en niet verder zeuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES