zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil even zitten op Venezolaans olieplan

Suriname wil even zitten op Venezolaans olieplan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 jul – Het nieuwe Venezolaanse aanbod voor olieleveranties wordt grondig bestudeerd. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Onder meer wordt nagegaan of het voorstel past binnen de eigen energiestrategie. Zonder meer afwijzen, wil de regering niet.

Wel wordt de nodige omzichtigheid in acht genomen. “We zeggen niet bij voorbaat nee. We bekijken de voordelen en zaken als energiezekerheid”, zegt Rusland. Een groep deskundigen heeft het voorstel onder de loep genomen. Verwacht wordt dat binnenkort een gedegen antwoord gegeven kan worden. Venezuela heeft voorgesteld een pijplijn aan te leggen via buurland Guyana.

Onder meer zou bespaard kunnen worden op transport via zee. Op het eerste gezicht is dit niet onaantrekkelijk. “We hebben nooit direct nee gezegd. Alles wordt wel goed overwogen”, aldus Rusland. Het oude voorstel voor deelbetalingen, is nooit goed aangekomen in Paramaribo. Uitvoering zou het belang van Staatsolie kunnen schaden. Staatsolie kan pas over vijf jaar in de lokale behoefte voorzien.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

18 REACTIES
 1. Het is heel normaal bij deze regeerders dat ze even bij een “goede deal” nadenken en liefst een paar jaar totdat de verkiezingen er zijn want dan kunnen ze weer “scoren” want als het nu gaan doen gaan ze minder in hun eigen zakken kunnen stoppen.


  Maak melding
 2. zitten, pitten en vitten
  of zelf zitten pitten en vitten.
  Ze hebben niet nee gezegd, niet ja gezegd.
  Het eind resultaaat hangt van het eindstand punt van DBB af.
  Hij heeft gezegd doen…dus zegt Front nee, als hij straks tot de conclusie komt liever niet doen.. zegt Front we doen het hahaha.


  Maak melding
 3. Over Guyanees grondgebied !!!
  dit is je reinste kolder.Bij het minste en geringste onenigheid met Guyana blokkeren die gasten de pijplijn.dan maar over zee.


  Maak melding
 4. Suriname heeft ook genoeg olie maar de ervaring en knowhow ontbreekt om dit uit de grond te halen.En venezuela gaat echt niet helpen.Ze verkopen het liever aan Suriname en wie weet zitten ze op dezelfde olie ader die onder ons land loopt waar misschien de bron ligt.


  Maak melding
 5. wij moeten niet slapen gewoon gebruik van maken niet te veel kijken wat usa doet.wakker worden oom venne??????????????? niet alleen maar woorden maar ook daden.


  Maak melding
 6. De olieprijs zal nooit meer goedkoop worden.De Surinaamse regering moet nu strategisch gaan denken en handelen. Staatsolie Suriname zal haar capaciteit moeten gaan uitbreiden door meer producten te rafineren.Dus niet alleen stookolie, maar ook benzine, kerosine, smeerolie,enz.Ook kunststoffen en andere afgeleiden kunnen gewonnen worden uit aardolie.Een pijpleiding vanuit Venezuela kan de productiecapaciteit van een nieuwe raffinaderij in Suriname vergroten.Ook is de aanwezigheid van voldoende energiebronnen is Suriname aantrekkelijk voor investerders.


  Maak melding
 7. Yes, Ai Sa Si: kijk maar wat er in Nigeria gebeurt. Dat is een van de redenen waarom de olieprijzen de pan uit rijzen. Bloedlink. Sabotage is snel gepleegd! Suriname, let op uw zaak!


  Maak melding
 8. sur heeft geen deskundige op dat gebied , dus ze gaan weer blunderen, op alle gebieden willen ze deskundingen spelen, maar hebben geen verstand van, dus rusland op rotten.


  Maak melding
 9. Politici,let op uw toko! Chavez gaat zn lange arm(pijpleiding?) via-via Suriname be-reiken.Jullie zijn ..dus gewaarschuwd(zie boven).Maar Uncle-Tom zal het niet toelaten..


  Maak melding
 10. south america is iets anders dan north america,

  sommige praten over de usa. weten jullie hoe het met de bevolking van de states gaat?

  -we schieten per maand meer dan 500 miljoen euries weg in irak en afghanistan.
  -bevolking in new orleans zijn nog steeds niet geholpen.
  -huizen prijzen blijven dalen in de states.
  -olie prijs gaat alleen omhoog.
  – wat doet de regering voor de bevolking. niks nada nieente noppes niks gween ene ka. alleen mooi weer spelen aan de rest van de wereld.

  ik ben ook geen vriend van Chavez maar een goeie student doet beter zaken dan merendeel van de surinaamse politici!

  succes en zit veni weer naar de bananen te staren?


  Maak melding
 11. Lang weigerde de Amerikaanse staat New Hampshire olie aan te nemen van Chavez. Dat verzet is gebroken, inwoners krijgen dit jaar de eerste Venezolaanse olie.
  (Novum/AP) – Twee jaar geleden weigerde de Amerikaanse staat New Hampshire nog olie aan te nemen van Hugo Chavez. Dat verzet is nu gebroken.

  Nu de brandstofprijzen blijven stijgen is de verlokking van gratis olie te groot gebleken. Inwoners van New Hampshire krijgen de komende winter de eerste Venezolaanse olie. Volgens de non-profitorganisatie Citizens Energy accepteren momenteel ongeveer 25 Amerikaanse staten de olie uit Venezuela.

  De Venezolaanse president levert vaak felle kritiek op Washington. Hij noemde zijn Amerikaanse ambtgenoot George Bush ooit ‘de duivel’. Chavez begon in 2006 gratis olie aan te bieden aan Amerikanen. Ongetwijfeld speelt mee dat Chavez Bush graag te kijk zet.
  ———————————-

  Kijk en zo kan het ook! mooi hé.


  Maak melding
 12. alex, (je hebt gelijk maar ik dacht ik probeer het effe).
  En das nou jammer hé, maar no spang in 2010 gaan ze met de eer willen strijken dat “zij” de gronleggers zijn geweest van contacten met Chavez.
  Sari tori men!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES