Private sector Suriname gericht tegen armoede

6

PARAMARIBO, 11 jul – Ondernemerschap zal steeds meer en beter ingezet worden tegen armoede. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Samen met buitenlandse partners en het bedrijfsleven wordt gewerkt aan een sterk ondernemerschap.

De pijlen zijn vooral gericht op de opzet van kleine bedrijven. De contouren van de strategie tekenen zich steeds duidelijker af. “We moeten naar een betere private sector. Kritiek leveren op actieve deelname van de overheid in het bedrijfsleven is goed, maar dan moet de private sector ook meer trekker worden”, zegt Van Ravenswaay. Het samenwerkingsmodel tussen en bedrijfsleven moet dit nu waarmaken.

Het Suriname Business Forum zal actiever worden ingezet. De EU heeft ruim één miljoen euro beschikbaar gesteld voor verbetering van het klimaat voor kleine ondernemers. Onder meer moet de verouderde wetgeving worden aangepast. “De private sector moet zijn rol kunnen vervullen. Als we dat niet kunnen garanderen, vallen we tussen wal en schip”, aldus Van Ravenswaay.


6 REACTIES

 1. Maak dan eerst het ondernemersklimaat een beetje transparanter en flexibeler. Op dit moment is het voor kleine ondernemers nog steeds vechten tegen de bierkaai. Als je geld meeneemt is alles oke, maar anders…


  Maak melding

 2. Met dit huidige parlementaire zooitje moet ik nog zien dat ze verouderde wetgeving zullen aanpassen,vooral als er niet veel voor deze abani-coalitie te halen valt.


  Maak melding

 3. Ondermenerschap is een van de weinige factoren, die stabiliteit in inkomens kan bieden. Echter duurzaam ondernemerschap is afhankelijk van afzet. Naast de bestaande ondernemers komen er minstens 4000 ondernemers erbij. Dat wil zeggen meer productie. Aan wie zal men de producten slijten. In dit kader moet ernstig in overweging genomen het scheppen van overzeese transportmogelijkheden. En dit is niet optimaal. Heel wat producten hebben een houdbaarheid van slechts enkele etmalen. Dus laat SLM bijvoorbeeld starten met vrachtvervoer. Nu al is het aanbod erg groot. Straks met zoveel ondernemers erbij zal een extra cargo lijndienst meer voordelen bieden voor het toch al noodlijdend national carrier. het zal ook wel duidelijk zijn dat ondernemerschap bevorderd moet worden als gaat om productie van export gericht producten.


  Maak melding

 4. Is het de bedoeling om armoede in Su te bestrijden door de kloof tussen arm en rijk te vernauwen door oa het stimuleren van het ondernemerschap.
  Mogelijkheden genoeg voor jong Su.
  Waar er een wil is, is er een weg.
  Truusje


  Maak melding

 5. @ Jadoen

  wat je zegt klopt maar dan heeft het alleen zin als het ondernemers zijn die masa productie porduceren.
  Je moet jezelf wel afvragen wat voor ondernermers er bij komen, aan jou bericht te zien denk ik dat je er van uit gaat dat het alleen maar producerende ondernemers zijn en geen dienstverlende ondernemers zoals kapers tandarts,transport bedrijfje etc.

  Ook heeft het voor kleine ondernemers zoals een slager,baker,kruidenier etc niet veel zin om op de vrachtlein te zetten vanwege de hoeveelheid en de houdsbaarheid natuurlijk.

  maar nogmaals als je het had over massa producerende ondernemrs geef ik je groot gelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.