Home Onderwerpen Justitie en politie Vier jaar cel na ontvoering zoon naar Suriname

Vier jaar cel na ontvoering zoon naar Suriname

16

De 49-jarige S.H. uit Balkbrug stond gisteren voor de rechter wegens ontvoering van zijn zoon. Op 1 november vorig jaar nam hij zijn 10-jarige zoon Jonathan mee. Eerst naar Balkbrug en op 13 november naar Suriname, meldt Hardenberg.nu.

Na een maand werd de jongen naar Frans Guyana gebracht, omdat de politie naar hem op zoek was in Suriname. In totaal werd de jongen vijf maanden verborgen gehouden.

De ouders lagen al langer met elkaar in de clinch. H. vroeg uiteindelijk de scheiding aan en de voorzieningenrechter in Assen bepaalde op 19 december dat de kinderen aan de moeder werden toegewezen. De moeder moest zorgen voor een omgangsregeling en de vader kreeg de opdracht ervoor te zorgen dat ook Jonathan bij de moeder terugkwam. Dat deed hij dus niet.

De rechtbank doet uitspraak op 22 juli.

16 REACTIES

 1. Pinto
  Om hem moverende redenen heeft de vader gedaan wat hem het beste voor zijn kind uitkwam. Zonder achtergrond info kan hier geen kant mee worden uitgegaan. Ik kan deze vader alleen heel veel wijsheid en sterkte toewensen.
 2. ro.avent
  de elite worden hiervoor vrij gesproken en wordt stilletjes achteraf in orde gemaakt. dan heb ik het over een ex minister van suriname. de kleine man wordt met vier jaar bedreigd. en zullen altijd de dupe worden alweer klasse justitie
 3. moeder
  Het is triest dat dit soort dingen nog steeds gebeuren, en niet in alle openheid gewoon goed opgelost kunnen worden. beter voor het kind en voor iedereen.
 4. Raymond
  Marco Bakker komt na doodslag en dronken ook weg met een taakstraf van enkele uren dienstverlening.Gek dat de rechter voor een veel minder vergrijp,zo een hoge straf oplegd aan iemand die vermoedelijk uit wanhoop verkeerd handeld.Einde zoek met de rechtsspraak?Nou ze komen wel aardig dichtbij..........
 5. bando
  Mannen hebben geen rechten !!!! ze zijn alltijd de verliezers in scheidings zaken , en als hij een baan heeft mocht hij ook nog de alimentatie betalen terwijl moeder met haar nieuwe vriend zit te vrijen
 6. du
  hier gaat om het om een uitspraak van de rechter de kinderen zijn toegewezen aan de moeder leg jou dan neer bij de uitspraak of ga in hoger beroep of tref een omgansregeling maar ontvoer de kinderen niet doe je dat wel zijn de gevolgen dan voor jou zelf .
 7. blaka bakra
  Voor meer informatie verwijs ik naar het programma "Vermist", dat ook hier in Suriname is uitgezonden. Daardoor is de zaak ook opgelost.
 8. sardjoe
  het kind leeft nog, dus zo,n slechte vader is hij niet ik ken vaders die zijn eigen kinderen niet willen zien en verzorgen
 9. Akuba
  Er zijn vaders,die kinderen,afwijzen ,de goede niet nagesproken. of botweg aan het kind zegt,wie weet ben je me kind niet ......je hebt VADERS die toch de druft hebben om aan hun werkgevers door te geven dat ze kinderen hebben die zij moeten verzorgen, dat geld blijft in hun zak om te vreten,geen CENT bereikt deze kinderen , Er zijn VADERS die doodleuk,de kinderen verassen met Hun afgedankte kledingen en schoeisels. jammer voor deze vader ontvoeren zal men nooit goedkeuren, het is ook zijn kind Enige wat ik te zeggen hebt,Vader Je kind is geen ijzer pot,hij groeit,eens zul je hem naast je hebben.!!!!!,
 10. natalia
  jullie begrijpen dit echt niet he, wat heeft een minister te maken met deze zaak of klassenjustitie. want hij is zwart en dat heeft de doorslag gegeven voor de strafmaat? waarom kunnen jullie kinderen niet eerst plaatsen en dan die onzin die een aantal van jullie hier neerpennen. Blaka Bakra Vermist inderdaad, het kind werd uitgebuit door familie en mishandeld. wat heeft het vrijen van de moeder te maken met de regelingen die getroffen zijn? En btw welke man wil zijn kinderen verzorgen als hij gescheiden is? iedere ochtend opstaan, koken, wassen, huishouding en dan een baan? vrouwen doen dat gewoon erbij, maar mannen....mi mu sji.
 11. blaka bakra
  Natalia, a tang so. Je staat er versteld van hoeveel kinderen het slachtoffer zijn van verbroken relaties tussen de ouders, waarvan er in veel gevallen een uit het buitenland komt en zonder meer zijn kind ontvoerd, in weerwil van gerechtelijke uitspraken. Dit kan nooit de bedoeling zijn, en absoluut niet in het belang van het kind. In dit geval heeft ook de vader de wet overtreden en daardoor is hij bestraft. Het lijkt me geen verbetering om je kind uit het relatief luxueuze en veilige Nederland te ontvoeren naar Moengo. Het kind heeft voordien waarschijnlijk niet eens geweten waar het ligt!
 12. bando
  niet slecht wat hij heeft gedaan , dan heeft dat kind toch wat geleerd en weet ze hoe haar vader geboorte land er uit ziet. buiten spelen nooit meer sneeuw en hagel altijd zomer weer . die van mij genieten samen met mij in suriname .papa ik wil nooit meer naar nederland
 13. blaka bakra
  @ Bando. Je bent een gelukkig man. Maar een kind ONTVOEREN is een heel ander verhaal!! Er wordt niet gedacht aan het belang van de moeder en zeker niet aan dat van het kind. Het kind is van hier naar daar gesleept en heeft zich niet gerealiseerd dat dit zijn land is. Dit is zijn land namelijk niet. Hij is geboren in Nederland. Mét sneeuw, mét ijs, mét zijn viendjes, mét zijn moeder. Dit kind zal altijd een trauma overhouden van zijn Surinaamse "avontuur". Suriname is voor hem vanaf nu een vloek! Vergelijk jouw kinderen niet met dit arme jochie, die geen enkele weet heeft gehad van wat er tussen zijn vader er moeder is gebeurd. Er is maar één slachtoffer: dit kind. Heen en weer gesleept tussen angst en vrees, tot meerdere eer en glorie van een obscessieve, haatdragende en absoluut niet-liefhebbende vader. Deze vader heeft gehandeld in EIGEN belang, en niet in het belang van het kind. Ik kan voor deze vaders (en er zijn er velen in Suriname) geen enkel respect opbrengen. A tang so!
 14. natalia
  good for you Bando, en dat is jouw keus, mag het kind ook een keus maken om niet door tante en oom als slaafje gebruikt te worden. Dat is de essentie en niets anders, en Suriname zal mooi zijn hoor, alleen tjé als je vriendjes er niet bij zijn en mama ook niet dan is het een harde wrede wereld. Ik hoop dat je naar je kinderen luistert Bando, want het lijkt alsof het alleen om jouw en jouw wensen gaat!
 15. surinamer
  telting verraadster en hoe kan het dat die bakras gewoon naar suriname gaan om een kind te halen ze hebben gewoon scheid aan ons fuck john en crew
 16. MEDUSA
  @surinamer Geef Telting niet de schuld;ZE HEEFT BLIJK GEGEVEN EEN DYE HARD PROFESSIONAL TE ZIJN;zoveel mogelijk emoties aan de kant geschoven. Gelukkig dat er nog mensen van dit kaliber in Suriname rond lopen.Ik ben trots op haar en blij voor Suriname! De andere partij had een amateuristische advocaat. WAT EEN AFGANG!