Home Onderwerpen Justitie en politie Suriname pikt misdrijven tegen menselijkheid niet

Suriname pikt misdrijven tegen menselijkheid niet

14

PARAMARIBO, 10 jul – Suriname zal op geen enkele manier misdrijven tegen de menselijkheid tolereren. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Zulke misdrijven mogen zich nooit meer voordoen op Surinaamse bodem. Het is een principekwestie.

Aansluiting bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, Nederland, is dan ook een logische actie. Het parlement heeft inmiddels groenlicht gegeven voor toetreding tot het Strafhof. “Suriname laat de wereld zien dat het ernst is als het gaat om onderzoek en bestraffing van ernstige schendingen van mensenrechten. Dat is de boodschap die we afgeven”, zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch.

De wetgeving moet nog worden aangepast. “Er moet een uitvoeringswet komen voor effectieve toepassing van het verdrag”, zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De toetreding kan nog dit jaar plaatsvinden. Het Statuut van Rome waar het Internationaal Strafhof op is gebaseerd, bestaat binnenkort tien jaar.

14 REACTIES

 1. ro.avent
  het parlement(de coalitie)heeft inmiddels groenlicht gegeven voor toetreding tot het Strafhof. nu komt het nu heeft men duidelijk taal gesproken.al de tijd heeft men ons geprobeerd dom te houden.vooral ruth wijdenbosh ea.en wat blijkt nu.dat de mensen die deze toen geloofde in hun leugens een grote tjobomofo hebben gehad. het parlement(de coalitie)heeft inmiddels groenlicht gegeven voor toetreding tot het Strafhof. nu komt het nu heeft men duidelijk taal gesproken.al de tijd heeft men ons geprobeerd dom te houden.vooral ruth wijdenbosh ea.en wat blijkt nu.dat de mensen die deze toen geloofde in hun leugens een grote tjobomofo hebben gehad. het volk zou ook een aangifte kunnen indienen tegen de nationale assemblee/regering wegens hoogverraad dit is nog niet zo ver.is een kwestie van af tellen. want de wet moet nog bijgewerkt worden niet door god maar door front dit wordt spannend
 2. Pinto
  Misdaden tegen de menselijkheid zijn hier in allerlei vormen manifest. Waar praten wij over? Wat doe je eraan als de elektriciteit intermitterend uitvalt op momenten waarop je het niet verwacht? Ondanks het betalen van die maandelijkse nota heb je het maar te slikken! De rekken staan vol, maar er kan niet worden gekocht.
 3. Paagal
  Dit betekent dat mensen als Bouterse in de toekomst geen moorden(executies) meer mogen plegen. Iedereen met een ander mening moest gedood worden. Middeleeuws mentaliteit. Zoiets mag nooit meer gebeuren. En mocht dit gebeuren dan moeten ze onmiddelijk gestraft worden. Ik hoop niet dat Suriname weer ooit een dictatoriale maffiastaat wordt, waar alle internationale betrekkingen verbroken worden, wel moet het een en ander veranderd worden in deze democratie, want het kan veel eerlijker en beter.
 4. mentor jr
  ZO is dat pinto waar blijven de rechten van deze mensen stroom dat uitvalt produkten die bederven in de ijskast die duur betaald is en kinderarbeid kinderen die hongerlijden is dat geen misdaad tegen de mensheid.
 5. Paraman
  Mentor jr., Het is verdomde leuk om uit de vuist het liedje mee te zingen. Anders wordt het als er noten te voorschijn moeten komen. En die mede ondertekenaars van grote landen hebben ervoor gezorgd dat zaken in place zijn zodat hun mensen niet de meest elementaire zaken om te overleven behoeven te ontberen.
 6. Iemsabie
  Deze domoor Sardien...roept als een straat-venter. Maar in Su op dit moment...heb jij een andere politieke kleur....dan wil men jouw nergens zien...(werken voor land en volk hoef van Front ook niet)dus jij hoeft niet te werken...gewoon winti waai lanti e paai...(zeven even ) nee gewoon vangen zonder promotie kansen.....de arme burger moet dit alles betalen.....mi-gado man. Front is niks en ook niks anders dan een grote vloek voor het land. Dit wordt behoorlijk puin ruimen....want men heeft de bevolking geleerd elkaar te haten. Wacht maar u zal schrikken die Jorka Patoe van Front heeft de mens tot beesten getransformeerd.
 7. du
  op het internet is het mogelijk om informatie te vinden wat onder strafhof valt en wat de bevoegdheid zijn als ik het goed heb valt stroom uitval niet daar onder wel het vertrappen van de elementaire rechten van de mens dus al dat andere gekrakeel is voor niets berijk je niets mee.
 8. NDP FOREVER
  Hoeso Wat bedoel die man Suriname gaat niet piken Laat hem seggen wat hij bedoel Want hij djaf aleen Bouta vor presedent NDP FOREVER
 9. blaka bakra
  Laat ik even voorop stellen dat juist landen waar Suriname nauwe banden mee heeft het Statuut van het Internationale Strafhof niet hebben ondertekend, nl: de V.S., China, Israël en India. En juist dat zijn landen waar mensenrechtenschendingen aan de orde van de dag zijn. Denk even groter, mijne mensen, een stroomuitval van een paar uur is hierbij vergeleken een sinecure, en dat mag je niet onder mensenrechtenschendingen scharen. Dat je dat zelf wèl vindt, is je goed recht. Daarom is de stap van Suriname, in weerwil van alle oppositie van voornoemde landen, een moedige.
 10. blaka bakra
  @ 8 en ook Akuba, duiken jullie lekker terug in die beerput waar jullie vandaan komen. Wij kunnen absoluut niets met jullie reacties. Slaat nergens op. Dom geklets.
 11. blaka bakra
  @ 8: Ik snap geen silabe van wat je te zeggen hebt. Je neus ziet wit van de poeder. Dit voegt niets toe aan de discussie. Maak dat je weg komt, looser!!!!
 12. stenley
  eerlijk gezegt zou Ronald Venetiaan en Ramdien sardjoe, naar de strafhof moeten wegens schenden van mensenrechten. het eeste klacht zou zijn dat ze van suriname een sex paradijs hebben gemaakt. het tweede. tweede handse bedden uit achtduizen kilometer vandaan bedelen terwijl suriname genoeg rijk is en was.
 13. du
  het is niet verplicht om te reageren je kan ook lezen en wat van opsteken waarom ik dit zeg sommige mensen zetten de meest idiote reaktie hier neer sommige hebben er patent op en ze trekken elkaar aan lijkt een wedstrijd wie lult het domst .