dinsdag, februari 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmerikaanse Stryker klaar voor test in Suriname

Amerikaanse Stryker klaar voor test in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 jul – Het Amerikaanse Stryker legervoertuig is reeds in Suriname gearriveerd voor een reeks proeven. Dit meldt Dagblad Suriname. Het voertuig zit al in Moengo, Marowijne, voor de start van het zogenaamde Yuma Proving Ground project.

De bedoeling van het project is de Stryker enkele maanden lang te testen onder de klimatologische omstandigheden in Suriname. “De tropische bestendigheid van het voertuig wordt uitgetest. Het is een gepantserd voertuig zonder wapen”, zegt Justus Hew A Kee, topfunctionaris op het ministerie van Defensie. Ook de weerstand in de jungle zal worden beproefd.

Volgens de Amerikanen leent de situatie in het oude mijngebied van Suralco zich uitstekend voor de testen. Ook de Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt betrokken. De lokale bevolking is al geruime tijd op de hoogte. “En zij staan er positief tegenover”, aldus Hew A Kee. Als tegenprestatie worden het Surinaams leger opleidingen aangeboden en materieel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

8 REACTIES
 1. Miki na oorlogs-wagie rij fu foto go na mongo…dan mi di zeker dati a sa lasie alla onderdeel….Ti a doro Mongo a broko…a wagie kaka….. Dang Proef kaba!!!!!!!!!


  Maak melding
 2. bala matie sang e mitie o baja eerst na kaskavel no na stryker bja mie hoop dat a rij gong doro na albina foe fong faja gie oeno . we na so ade


  Maak melding
 3. Jongens, jullie maken van een mug een olifant. Laat die jongens lekker rossen met dat ding. Ze zijn al met die Stryker op de Noordpool geweest (-40 graden C.), in de woestijn (+ 45 graden C.) en nu willen ze gewoon zien hoe dat ding zich houdt in de jungle. In ruil voor een aantal nieuwe huizen, scholen, gemeenschapsruimten en andere voorzieningen in Moengo, en opleidingsmogelijkheden voor het Surinaamse leger. What’s the big deal! Heerlijk toch?


  Maak melding
 4. testen zonder wapen, wie doet zoiets ,alleen in sur is dat mogelijk,men gaat daar gevaarlijk wapens uit testen, dom zijn ze , hebben al geld voor gekregen, dus het maakt niet meer uit.


  Maak melding
 5. Echt weer een aantal typerende reactie. Niet weten wat er aan de hand is maar wel schelden en vloeken.

  Blijkbaar hebben ze niets beter te doen in dat land van melk en honing, of toch niet?


  Maak melding
 6. wat velen van ze vergeten zijn is dat landen als amerika nederland in het verleden ik bedoel na 1980 tot midden 1990 niets van de macht hebbers van toe moest hebben dat zijn ze vergeten .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES