Suriname lanceert microkredieten ondernemerschap

6

PARAMARIBO, 9 jul – “Waar wij op letten, is dat honderd procent van het geld terugkomt, zodat het weer uitgezet kan worden.” Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het pas gelanceerde Microkredietenprogramma moet kleine ondernemers zodanig helpen dat ze ook anderen helpen.

Dat kan alleen met een ingebakken mentaliteit. De zes miljoen euro die in in het programma wordt gestopt, zal alleen effectief blijken als echt geïnvesteerd wordt. De overheid en Nederland als donor staan erop. “Als blijkt dat we succesvol zijn, willen we meer geld beschikbaar stellen”, zegt Van Ravenswaay. Om de effectiviteit te garanderen, is het programma uitbesteed aan kredietcoöperatie Godo.

Aanvragen zullen getoetst worden op onder meer haalbaarheid. Handig is ook dat Godo over de expertise beschikt om te trainen en te begeleiden. “Kleine zelfstandigen krijgen nu de mogelijkheid economisch weerbaar te worden, zodat ze anderen niet nodig hebben, inclusief de overheid”, aldus Van Ravenswaay. Verwacht wordt dat zo’n vierduizend ondernemers geholpen worden.


6 REACTIES

 1. Een kluif voor de regering om alles voor een appel en een ei weg te geven om de problemen in het land te verbloemen.
  Het eigen kunnen wordt wederom ondergeschikt en de afhankelijkheid van Nederland blijft zo voortbestaan.
  Het zullen deze zelfde politici die straks anderen de schuld gaan geven wanneer Nederland eenzijdig de knip dicht houdt.
  Dit soort projecten komen altijd op een moment dat de regering bijna naar huis wordt gestuurd.


  Maak melding

 2. zeer positief.
  Inplaats op de hoeken te staan te nietsen.
  Goed voor het land maar ook goed voor de starters het stimuleerd anderen om voor zich zelfs te beginnen.
  hierdoor komt er meer belasting binnen.
  Betekend ook dat niet een ieder in overheids dienst hoef en voor zich zelfs kan beginnen.
  Goed voor het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.